@dancing-queen , içinde söyledi: Aile üyelerinin ABD'deki statüleri turist vizesini almamı etkiler mi?
Merhabalar
Aile bireylerinden birinin veyahut kardeşimin amerikaya turist vizesi ile gidip kaçak kalması benim a.b.d turist vizemi etkilermi ?
Evet, maalesef etkileyebilir.
Konsoloslar bu tur bilgilere erisebiliyorlar, dolayisiyla sorarlarsa bu tur bilgileri saklamamalisiniz ve makul cevaplar vermelisiniz.
Dediginiz durum basvurunuza karsi onyargili olacaklari anlamina gelse de, siz yine de bu durumdan bagimsiz olarak konsolosu Turkiye'ye geri doneceginize ikna etmelisiniz. Eger konsolosu ikna edebilirseniz turist vizesini bu duruma ragmen alabilirsiniz.

Öğrenci vizesi için başvuran birine Instagramı kapalı olduğu için şu anda karar verilemeyeceğini gün sonuna kadar hesabı herkese açık yapıp öyle onay/red verebileceklerini söylediler. Başka bir öğrenciye aile gelirlerini gösteren bir belge sunmalarını rica ettiler. Başka dikkatimi çeken şey ise mesleğiniz. Bazı görüşmedeki insanlar ben öğretmenim, mühendisim vs. demek yerine işini uzatarak anlattıkları için (detay verdikçe) vize verme oranları düştü. Sizden detay isteyip orada kaçak kalıp kalmayacağınızı anlamaya çalışıyor gibi geldi bana. Herkese iyi yolculuklar...inşallah bana da