• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Djordan023
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 9
    • Konu 0
    • İleti 110
    • En İyi 59
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Djordan023

@Djordan023

138
    İtibar
    298
    Profil Görüntülemeleri
    110
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Djordan023 Takip etme Takip Et

Djordan023 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Merhaba Arkadaşlar

Bende bugün Amerika’da 21. günüm sizinle hem deneyimlerimi hemde duygularımı paylaşmak istedim. 5 Temmuz’da Chicago’dan Amerika’ya giriş yaptım eşim ve kızımı ev işini halledince almak mantıklı olur diye düşündüm , Amerika’ya gelmeden önce ilk önceliğim olan yaşam maliyetlerinin çok yüksek olmadığı , okul puanlarının yüksek olduğu ve güvenli olacak bir yer araştırmaları yapıyordum benim önceliklerim bunlardı bu yüzden Chicago’nu. Naperville şehrini seçmiştim sağolsun gelmeden burada yaşayan @kmryldz ile de konuştuk o da benim önceliklerim özelinde güzel bir yer olduğunu bana aktardı.
      İlk geldiğim gün banka hesabımı açtım ve telefon hattı aldım sonrasında ev için gelmeden baktığım alternatifler vardı Kamer beyin de yardımıyla biraz zorlu olsa dahi onunla aynı sitede evi tutabildim çok destek oldu sağolsun , ev Ağustos ortasında teslim edilecek bana bu zamana kadar otelde konaklamaya devam edeceğim.
      İş konusunda ise Amazon’a başvurdum Türkiye’de finans uzmanı olarak özel bir firmada 13 yıldır çalışıyordum ama göçmen olarak gelince bende ilk iş olarak Amazon’a baktım. Ogün Bey’in dediği gibi işe alım süreçleri gayet hızlı ve kolay ilerliyor yarın işe başlıyorum bende . Araba işini henüz halledemedim çünkü burada araba almak gerçekten zor çok araba var , seçenek bol ama alıp elinde kalmasını da istemiyorsunuz çok kafam karıştı ama mutlaka halletmem gerekiyor çünkü yürümek çok zor otelden merkeze yürüyerek 1 saat neredeyse ve toplu taşıma çok kısıtlı SSN kartım henüz gelmedi o yüzden ehliyeti alamadım numarayı biliyorum ama görevli gerçek kartı görmem gerekiyor dedi.
      Gelelim işin psikolojik boyutuna eşim , kızım ve ailemi özlemi ara ara özellikle ilk günler çok bastırabiliyor ki halen yaşıyorum bu anlarda güçlü kalıp buraya geliş motivasyonunuzu kendinize hatırlatmanız gerekiyor . Kızıma daha iyi hayat sunabilmek için buraya geldim ve en azından vatandaşlık almak onu dünya vatandaşı yapabilmek ve iyi okullarda eğitim almasını sağlamak gibi hedeflerimi kendime hatırlatıyorum onlarda eve geçince hemen gelecekler şimdilik ilk duygularım bunlar herkese Amerika’ya yerleşme sürecinde başarılar diliyorum

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      Djordan023
      Djordan023

Merhaba arkadaslar
      Ilk aylarda onceden Amerika'ya gelis ev tutma gibi surecleri sizlerle paylasmistim. Buraya linki birakiyorum okumak isteyenler icin.
      Biraz uzun bir ara oldu ama guncelleme yapmak istedim. Amerika'da en zor olan ilk yili atlattik bunu hem maddi hem manevi olarak ben boyle dusunuyorum. GC surecini takip ederken odak noktasi vize oluyor tamam ABD'de yasanilacak yer secimi ve diger soru isaretleri oluyor ama ilk yill her anlamda yorucu oluyor. Oncelikle is olarak hala Amazon depo'da calisiyorum haftalik 40 saat ve mesai oldukca gitmeye calisiyorum. Mesai olmazsa Uber Delivery yaparak destekliyorum. Bu ay sonu ABD ehliyetim 1 yillik olacagi icin Uber yolcu tasimaya baslayacagim. ( SSN elime gec ulastigi icin gelir gelmez ehliyet alamadim 45 gun civari gecikmeli oldu) Chicago'da 1 yillik ABD ehliyeti gecmisi istiyor Uber yasa geregi ( farkli yollarla bu asilabiliyormus ama ben yapmadim ve 2 hafta kaldi su an itibariyle ). Uber Musteri destek hattindan teyitli olarak bunu soyluyorum. Kizim 2.sinifa baslarken gelmistik gercektende burada defalarca soylendigi gibi en kolay onun sureci oldu. Okula alisti ingilizcesini surekli gelistirdi ve buradaki parklar olsun ,aktiviteler olsun sevdigi icin onun sureci kolay oldu. Ben is konusunda kendi meslegimle ilgili isler icin bu yil community college gibi bir sey ile sertifika yada bolum bitirerek destekleyerek kendi isime gecme hedefim var ama bir taraftan para kazanmak icin zamani yonetmeye calisacagim (burada zaman yetmiyor biliyorsunuz 🙂 ) tabiki bakalim nasil olacak bende henuz tam karar verebilmis degilim.
      Ilk yilimizi iyisiyle kotusuyle atlattik ilk yazimda isin psikolojik tarafindan bahsetmistim gercekten bu kismi cok onemli hem pozitif dusunup elimizden geleni yapmamiz gerekiyor cunku burada moral bozmak , ozlem gibi duygularin etkisiyle ozellikle depresif Chicago kisinda cok kolay olabiliyor ama hep olumlu tarafindan bakip kendinizi motive etmenizi tavsiye ediyorum.

Sagliacakla kalin.

Djordan023
      Djordan023
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Merhaba Arkadaşlar
      26 Mayıs itibariyle bugün vize basılı pasaportlarımı ve sarı zarflarımı almış bulunmaktayım. 1 yıllık zorlu süreç bitmiş oldu darısı diğer kazanlara , kazandığımı öğrendiğimde Viyana’da otel odasında bu deneyimi yazacağım aklımın ucundan dahi geçmezdi ama böyle olması gerekiyormuş demek ki.
      2. başvurumda kazandığımı öğrendiğimde (3. Başvurumda DV2024’te tekrar kazandım buraya ayrıca geleceğim ) ilk olarak çok şaşırdım hemen neler yapmamız gerekiyor nasıl bir süreç falan derken bu harika platform olan yeşilkart forum ile tanışmış oldum, harika bilgiler içeren forumu hemen okuyarak ilk olarak DS260’ı hemen doldurmamız gerektiğini ve sonrasında KCC’nin evrak gönderimi isteyip istememe durumuna göre mülakat beklememiz gerektiğini öğrendim. Telegram ve forumdan süreci takip ederken bir yandan da henüz tamamlanmamış olan DV2022 mülakat deneyimleri ve sürecin nasıl ilerlediğini de gözlemledim. İnsanların kilometrelerce deniz aşırı ülkelere Barbados’a , Hindistan’a her bir yere dosya taşıyarak bu vizeyi almak için emek verdiğini gördüm. @gucarslan Bey'in imkanı olanların AOS yapması gerektiğini dosya taşıyabilenlerini taşıması gerektiğini Ankara güvenilmemesi gerektiğini bizim süreci de bire bir görünce çok daha iyi anladım. DV2023 süreci başladığında umutluydum çünkü Ankara hemen ilk aydan mülakatlar vermeye başlamıştı ama Ocak – Şubat ayları geldiğinde durum hiç açıcı değildi Ankara hala hareketlenmiyor ve beklentimiz olan toplu mülakatlar gelmiyordu bende forumu , telegramı ve @gucarslan Bey’in de dosya taşıyabilen taşısın sözleri üzerine mülakat alan insanların ülkelerine güzel bir dille tekrara düşmeyen mailler atmaya başladım ama sonuç alamadım.

DOSYA TAŞIMA

Excelde Viyana'ya dosya taşıyan arkadaşlarımızın olduğunu görünce bende hemen Schengen bölgesine henüz mail atmamıştım ama bende şansımı denemek istedim 27 Şubat tarihinde atmış olduğum maile 28 Şubatta olumlu döndüler ve hem sevinçliydim çünkü dosyamı taşımıştım ama mülakat tarihim belli olunca hızlıca Schengen almalıydım , bu noktada Viyana grubu sağolsun her şeyi o kadar ince detayına kadar yazmışlar ki daha mülakat maili almadan vfsden randevu alarak tarih belli olunca da erteleyerek süreci ilerletebildim ve 1 ay multi Schengen aldım. @gucarslan Bey’in ne kadar haklı olduğunu bir daha anladım çünkü şanslıydım.

SAĞLIK MUAYENESİ VE SÜRECİ

Viyana’ya kızımın ilk doz Covid 19 aşısı için tam plan yaparken aşı regülasyonu tek doz covid 19 olarak güncellendiğini öğrendim ama ne olur ne olmaz tekrar iki doz olarak değişir korkusuyla ( çünkü 1 aylık Schengen vizemiz var ) ilk dozu 2 Mayıs tarihinde yaptırıp biraz Viyana’yı tanıyarak ülkemize döndük,
      Tüm gerekli aşıları ve antikor testlerini yaptırdıktan sonra ki bu arada Bursa’da KKK dozu hiçbir sağlık kurumuna yaptıramayanınca ben Viyana belediyesi Schrödingerplatz aşı merkezinde ücretsiz oldum , Avusturya vatandaşı olma zorunluluğu yok ücretsiz bu aşıyı aşı merkezleri yapıyorlar.
      Tüm bu evrakları edindikten ve antikor testlerini de çeviri yaptırdıktan sonra Molnar’da ve sonrasında gidilen X-RAY merkezinde işlerimizi sağlık randevu tarihimiz olan 19 Mayıs’ta halettim ve 22 Mayısta Molnar’dan konsolosluğa evraklarımın yönlendirildiği mailini aldım.

MÜLAKAT GÜNÜ

Telegramdan ve forumdan @atacan ile aynı gün mülakatımız olduğu için öncesinde tanışarak beraber mülakat için yola çıktık ve tam saati gelmeden 5 dk önce konsolosluk önünde yerimiz aldık güvenlik bizden pasaportlarımız aldı ve sıraya geçmemizi istedi aynı havalimanlarında olduğu gibi her şeyi çantalarınıza koyun ve bu şekilde bekleyin lütfen dedi. Sonrasında sırayla çantalarımızı xrayden geçirdiler açılmamış su vardı sorun etmedi sadece akıllı saati güvenlik alarak çıkışta alabilirsiniz diyerek bir kart verdi bu kartı bana geri vererek saati alırsınız dedi.
      Forumda sıkça adı geçen Viyana’da bizlere yardımcı olan ekipten Alize hanım ile tanışacağız diye sevinirken izinli olduğunu öğrendik ve biraz üzüldük sonrasında evrak teslimi için 4 numaralı bankoda yer alan hanımefendiye onun istediği evrakları sırayla teslim etmeye başladım.

• Doğum belgeleri Formül A ve birer fotokopileri ( yeminli tercüme )
      • Evlilik belgesi Formül B ve iki fotokopisi (yeminli tercüme)
      • Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Belgeleri ( E-devlet ingilizce )
      • Diploma ve fotokopisi ( yeminli tercüme )
      • Fotoğraflar

Bu belgeleri verdikten sonra bu arada o hep gidip başkasında da teyit aldı doğru evrakları mı aldı diye danışmak istedi başka bir görevliye ve sonrasında tekrar bankoya gelerek evraklar tamam ödeme için 3 numaralı bankoya geçebilirsiniz dedi bende DS260 adres güncellemem gerektiğini hatırlattım ve eşimin formunda hatalı yazdığım greencard basılmasını ister misiniz sorusunu evet olarak güncellenmesini istediğim önceden hazırladığım A4’ü kendisine verdim ve güncelledi sonrasında finansal evrakları vermem gerekiyor mu diye sordum hayır dedi ve ben 3 nolu bankoya geçtim.
      Burada 3 kişi 990 USD ödeyerek mülakatım için beklemeye başladım derken 6 numaralı bankodan ismimiz çağrıldı ve mülakatımıza başladık.

K: Merhaba nasıllsınız
      B: İyiyim teşekkürler siz nasılsınız
      K: Ne zaman mezun oldunuz
      B: Önce bir duraksayarak bana konuşma öncesi orijinalini iade ettiği diplomama bakarak 2009 dedim.
      K: Tamam mezun olduğunuzda kaç yaşındaydınız peki
      B: 22
      K: Hangi bölüm mezunusun
      B: İİBF Mezunuyum Ekonomi dedim.
      K: Ne iş yapıyorsun
      B: Finans uzmanıyım ve firmamızın sektörünü söyledim.
      K: Bankalar ve ödemeler falan mı dedi
      B: Evet nakit akış ile beraber bunları yapıyoruz dedim.
      K: Eşime döndü ve çalışıyor muşun dedi
      E: Hayır.
      K: Kızınızla ilgileniyorsunuz yani ok dedi hiç Türkiye dışında yaşadınız mı dedi ?
      B: Hayır sadece seyahatlerimiz oldu dedim
      K: Tamam her şey iyi görünüyor ama sağlık raporunuz henüz gelmedi o gelince vizenizi basıp size kargoyla göndereceğiz , kargo için kayıt oldunuz değil mi dedi
      B: Evet kayıt oldum ama Schengen Vizemiz 31 Mayıs’ta doluyor dünde mail aldık aslında sağlık raporu gönderildi demişlerdi dedim ,
      K: Henüz gelmemiş size maile ile bilgi vereceğiz dedi ve schengen vize bitiş süresini not aldı merak etme yetiştiririz dedi ve kızıma dönerek bayrak hediye etti ve mülakatımız bitti.

Mülakat sonrası statümüz refused olarak güncellendi ertesi günü bir değişiklik olmadı ama konsolosluğa mail atmadım çünkü orada iyi niyetli insanları görünce ve biz dosya taşıyanlara hep kibar davranan bu güzel insanlara schengen vizem için daha zamanımda olunca ve halledeceğiz demeleri üzerine hiç yormak istemedim ve Alize hanım izinliydi ve muhtemelen başka izinli personellerde yer alıyordu çünkü 4 görevli falan vardı derken bir gün sonra ceac statümüz önce AP sonra issued oldu derken mail olarak kargoya verildiği bilgisi geldi ve 26 Mayısta sarı zarflarımızı ve pasaportlarımızı teslim aldım.

Biraz uzun oldu ama detaylı olarak anlatmak istedim.

Bu arada DV2024’te kazanan talihlilerden biriyim yukarıda belirtmiştim dosyamı KCC’ye mail atarak açık şekilde bırakacağım.

Başta @gucarslan olmak üzere ki hakkını nasıl öderiz bilmiyorum burada o kadar çok hayata dokunuyor ki kendisine çok ama çok teşekkür ederim ve hayatında kendisi için en iyisini diliyorum minnettarım arkadaşlardan ricam lütfen süreci iyi takip ederek minimum düzeyde kendisini yormaları çünkü harika bir forum burası her bilgi en ince ayrıntısına kadar yer alıyor nolur @gucarslan dediği gibi google gibi kullanmak yerine okumaktan çekinmeyin bu güzel adamı üzmeyelim kendisine tekrar teşekkür ederim

Vize sürecimde bana seyahat sigortasından tutun en ince ayrıntısına kadar takıldığım her noktada yardımcı olan @ahmet_ 'ye çok ama çok teşekkür ederim , desteği olmasaydı bu sürec bu kadar kolay olmazdı benim için tekrar sağolsun. Sevgili @achillesoag Ogün Bey'e , @lumos Tuğba Hanıma ve @uurse @cerkezkizi09 @qermenco @aytug-aykut @artiz @kenan done @sebnem_ ve @EMRE KURTULMUŞ ve eğer unuttuysam lütfen kusura bakmayın tüm Viyana grubunun değerli üyelerine Viyana'da yüz yüze tanışma fırsatı bulduğum @zeynomistan ve sevgili ailesine @Pigeon ve sevgili eşine aynı gün kadar ortaklığı yaptığımız @atacan kardeşime çok teşekkür ederim. Sizleri tanıdığım için çok ama çok mutluyum.

Yolunuz açık olsun, herkese sevgiler

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Djordan023
      Djordan023
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ramsen18

Bende Amazon’da çalışıyorum Amazon depo yada Amazon Fresh depo gibi benzer işler için
      https://hiring.amazon.com/ adresinden gideceğiniz lokasyonun posta kodunu yazarak mesafeyi siz kendiniz belirleyip civarlarda açık iş ilanları var mı diye kontrol edebilirsiniz. Ben Fulfillment Center’da çalışıyorum işe alırken departman söylemediler ben ilk iş günümde öğrendim açıkçası sonra geçiş yapabiliyorsunuz başka bölümlere duruma göre ama genel depo personeli diye geçiyor.
      SSN olmadan başvurabilirsiniz, pasaportta yer alan vize ile başvurulabilir sonra ilk iş gününden önce eklersiniz başvuruya bunu izin veriyorlar.

Djordan023
      Djordan023
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@incomprisa Merhaba bu tamamen karsidaki fimaya bagli. Ben daha eve gecmedim ama kiralamayi kiralama ofisinden yaptim yani soyle sitenin tamamindaki tum apartman daireleri firmanin ve bu evleri kiraliyorlar. Benden yarim kira ucreti depozito ( bunu evi teslim alirken cek ile getir dedi ilk ayin kirasiyla sonraki kiralar evin bulundugu sitenin internet sitesinden debit kart yada kredi kartiyla olacak ile olacak siz karar veriyormussunuz ) , esim daha ABD'ye gelmemis olsa bile 70+70 USD toplam 140 USD basvuru ucreti ve 300 USD yonetim ucreti aldilar. Firmalardan bu tarz ev kiralanacaksa biz kredi skoru olmayanlar icin genelde banka ekstresi ki o da olmuyor benim cikmamisti benim tavsiyem Turkiye'deki bankanizdan konsolosluk icin aldiginiz gibi alin bulunsun yaninizda onu teklif edersiniz. Iki maas ceki yada is teklifi istiyorlar birde maas cekimiz olamayacagi icin gelmeden is arastirmasi yapin mutlaka.

Bu benim tecrubem sahibinden normal house falan belki farkli oluyordur ama kiralama firmalarinda ben boyle tecrube ettim.

Djordan023
      Djordan023

@Muhtaradana teşekkür ederim sizin sürecinizde sorunsuz devam eder ve dilediğiniz gibi olur inşallah

Djordan023
      Djordan023

@Djordan023, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Merhaba Arkadaşlar

Bende bugün Amerika’da 21. günüm sizinle hem deneyimlerimi hemde duygularımı paylaşmak istedim. 5 Temmuz’da Chicago’dan Amerika’ya giriş yaptım eşim ve kızımı ev işini halledince almak mantıklı olur diye düşündüm , Amerika’ya gelmeden önce ilk önceliğim olan yaşam maliyetlerinin çok yüksek olmadığı , okul puanlarının yüksek olduğu ve güvenli olacak bir yer araştırmaları yapıyordum benim önceliklerim bunlardı bu yüzden Chicago’nu. Naperville şehrini seçmiştim sağolsun gelmeden burada yaşayan @kmryldz ile de konuştuk o da benim önceliklerim özelinde güzel bir yer olduğunu bana aktardı.
      İlk geldiğim gün banka hesabımı açtım ve telefon hattı aldım sonrasında ev için gelmeden baktığım alternatifler vardı Kamer beyin de yardımıyla biraz zorlu olsa dahi onunla aynı sitede evi tutabildim çok destek oldu sağolsun , ev Ağustos ortasında teslim edilecek bana bu zamana kadar otelde konaklamaya devam edeceğim.
      İş konusunda ise Amazon’a başvurdum Türkiye’de finans uzmanı olarak özel bir firmada 13 yıldır çalışıyordum ama göçmen olarak gelince bende ilk iş olarak Amazon’a baktım. Ogün Bey’in dediği gibi işe alım süreçleri gayet hızlı ve kolay ilerliyor yarın işe başlıyorum bende . Araba işini henüz halledemedim çünkü burada araba almak gerçekten zor çok araba var , seçenek bol ama alıp elinde kalmasını da istemiyorsunuz çok kafam karıştı ama mutlaka halletmem gerekiyor çünkü yürümek çok zor otelden merkeze yürüyerek 1 saat neredeyse ve toplu taşıma çok kısıtlı SSN kartım henüz gelmedi o yüzden ehliyeti alamadım numarayı biliyorum ama görevli gerçek kartı görmem gerekiyor dedi.
      Gelelim işin psikolojik boyutuna eşim , kızım ve ailemi özlemi ara ara özellikle ilk günler çok bastırabiliyor ki halen yaşıyorum bu anlarda güçlü kalıp buraya geliş motivasyonunuzu kendinize hatırlatmanız gerekiyor . Kızıma daha iyi hayat sunabilmek için buraya geldim ve en azından vatandaşlık almak onu dünya vatandaşı yapabilmek ve iyi okullarda eğitim almasını sağlamak gibi hedeflerimi kendime hatırlatıyorum onlarda eve geçince hemen gelecekler şimdilik ilk duygularım bunlar herkese Amerika’ya yerleşme sürecinde başarılar diliyorum

Merhaba Arkadaslar

Uzun zaman oldu buraya yazamadim Amerikada 7.ayimizin icindeyiz bizde artik. Ailemle beraber Naperville , Chicago bolgesinde yasiyoruz .
      Amazonda calismaya devam ediyorum ve araba isini cozdum tabi 2 ay arabasiz cok zordu simdi unuttum o gunleri 🙂
      Nba macini bende tavsiye ederim burada gelince sorumluluklarimiz elbette cok buyuk ama kendimizi boyle eglenceler ile odullendirmemiz gerekiyor arada
      gamepass gibi uygulamalar ile ucuza getirilebiliyor nba sitesine gore.

Djordan023
      Djordan023

@gucarslan tedirgin oldum sadece inşallah herkes sorunsuz girebilir desteğiniz için çok teşekkürler

Djordan023
      Djordan023
    • RE: Green Card'ın Tasarımı Değişiyor!

Çok güzel ya nasip olur inşallah isteyen herkese.

Gündem içinde yayımlandı
      Djordan023
      Djordan023

@Yıldıray81, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Djordan023 Hayırlı olsun yeni hayatınız. Eşiniz ve kızınızı Amerika'ya götürmediniz anladığım kadarıyla. Ben GC sahiplerinin Amerikaya aynı anda girmesi gerektiğini sanıyordum. Siz nasıl yaptınız peki?

Cok tesekkur ederim. Sevgili @lumos cevaplamis onunda dedigi gibi ben asil talihli oldugum icin onden gelebildim. Esim ve kizimda haftaya geliyorlar kismetse.

@T-C-Kubilay-Dikici Allah kabul etsin dularini insallah bu sene o zaman

Djordan023
      Djordan023

Djordan023 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Muhtaradana

Evet su TC nolu kisi teslim alabilir diye biz yazi verdim ve kimligimi ekledim

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Djordan023
      Djordan023

@Djordan023

Bugün çok şükür Vfs Astoria’dan arkadaşım aldı pasaportu önce kargoda demişlerdi 8 Temmuzda şubeye geri gelmiş niye bilmiyorum ama en azından elimize ulaştı

Djordan023
      Djordan023

@Djordan023, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@orhanozbekk, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Djordan023 VFS karismis durumda. hicbirsey saglikli ilerlemiyor maalesef. alternatif olarak;

ankara yada istanbul, hangi lokasyondaysa pasaportunuz, o yerde yakin bir tanidiginiz var ise, ona dilekce yazin(noter onayli olmaisna gerek yok), ekine basvuru sahibinin kimlik fotokopisini ekleyin. bu sekilde sizin adiniza alip, size kargolayabiliyor. en pratik ve ayriyetten hesapli yontem bu sekilde. umarim ilerleyen zamanda degismez ama biz bircok kisininkini bu sekilde aldik. sizlerde deyebilirsiniz.

Merhaba,

Bu yontemi denedik kargoda oldugu icin buradan teslim edemiyoruz dediler ama kargo takip numarasi yada durumu veremiyorlarmis 21 gun oldu bekliyoruz bakalim cok tesekkur ederim cevabiniz icin

Merhaba 14 Haziran tarihinde odemesini yaptigim pasaport hala elimize ulasmadi, vfs astoria avmden de sordurdugumda kargoda demislerdi ama bugun itibariyle elimde hala bir kargo takip numarasi yada pasaport bilgisi yok. [email protected], [email protected], [email protected] mail adreslerine mail attim sadece [email protected] otomatik mail donuyor.Screenshot 2025-07-15 at 11.43.09 PM.png

Konsolosluga iade olsa oradan randevusuz mi aliniyor sureci bilen var mi acaba yarin tekrar arkadasim gidip soracak bakalim

Djordan023
      Djordan023

@orhanozbekk, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Djordan023 VFS karismis durumda. hicbirsey saglikli ilerlemiyor maalesef. alternatif olarak;

ankara yada istanbul, hangi lokasyondaysa pasaportunuz, o yerde yakin bir tanidiginiz var ise, ona dilekce yazin(noter onayli olmaisna gerek yok), ekine basvuru sahibinin kimlik fotokopisini ekleyin. bu sekilde sizin adiniza alip, size kargolayabiliyor. en pratik ve ayriyetten hesapli yontem bu sekilde. umarim ilerleyen zamanda degismez ama biz bircok kisininkini bu sekilde aldik. sizlerde deyebilirsiniz.

Merhaba,

Bu yontemi denedik kargoda oldugu icin buradan teslim edemiyoruz dediler ama kargo takip numarasi yada durumu veremiyorlarmis 21 gun oldu bekliyoruz bakalim cok tesekkur ederim cevabiniz icin

Djordan023
      Djordan023

Arkadaslar merhaba VFS Premium kargo ile pasaportunu teslim alabilen oldu mu annemin turist vizesi icin Bursaya kargo icin odeme yaptim ama kargoyu takip edemiyorum

Djordan023
      Djordan023

Merhaba arkadaslar
      Ilk aylarda onceden Amerika'ya gelis ev tutma gibi surecleri sizlerle paylasmistim. Buraya linki birakiyorum okumak isteyenler icin.
      Biraz uzun bir ara oldu ama guncelleme yapmak istedim. Amerika'da en zor olan ilk yili atlattik bunu hem maddi hem manevi olarak ben boyle dusunuyorum. GC surecini takip ederken odak noktasi vize oluyor tamam ABD'de yasanilacak yer secimi ve diger soru isaretleri oluyor ama ilk yill her anlamda yorucu oluyor. Oncelikle is olarak hala Amazon depo'da calisiyorum haftalik 40 saat ve mesai oldukca gitmeye calisiyorum. Mesai olmazsa Uber Delivery yaparak destekliyorum. Bu ay sonu ABD ehliyetim 1 yillik olacagi icin Uber yolcu tasimaya baslayacagim. ( SSN elime gec ulastigi icin gelir gelmez ehliyet alamadim 45 gun civari gecikmeli oldu) Chicago'da 1 yillik ABD ehliyeti gecmisi istiyor Uber yasa geregi ( farkli yollarla bu asilabiliyormus ama ben yapmadim ve 2 hafta kaldi su an itibariyle ). Uber Musteri destek hattindan teyitli olarak bunu soyluyorum. Kizim 2.sinifa baslarken gelmistik gercektende burada defalarca soylendigi gibi en kolay onun sureci oldu. Okula alisti ingilizcesini surekli gelistirdi ve buradaki parklar olsun ,aktiviteler olsun sevdigi icin onun sureci kolay oldu. Ben is konusunda kendi meslegimle ilgili isler icin bu yil community college gibi bir sey ile sertifika yada bolum bitirerek destekleyerek kendi isime gecme hedefim var ama bir taraftan para kazanmak icin zamani yonetmeye calisacagim (burada zaman yetmiyor biliyorsunuz 🙂 ) tabiki bakalim nasil olacak bende henuz tam karar verebilmis degilim.
      Ilk yilimizi iyisiyle kotusuyle atlattik ilk yazimda isin psikolojik tarafindan bahsetmistim gercekten bu kismi cok onemli hem pozitif dusunup elimizden geleni yapmamiz gerekiyor cunku burada moral bozmak , ozlem gibi duygularin etkisiyle ozellikle depresif Chicago kisinda cok kolay olabiliyor ama hep olumlu tarafindan bakip kendinizi motive etmenizi tavsiye ediyorum.

Sagliacakla kalin.

Djordan023
      Djordan023
    • RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@yusufalak, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Kredi skorun yoksa taksitli elma bile alamazsınız ben bunu öğrendim. Kredi history olusana kadar cash takılmaya devam.

T mobile prepaid kullaniyorum aylik 55 USD sinirsiz hala ama iphone 16 cikinca muhtemelen ben xfinitiye gececegim taksitle daha once gecmek istedim ama telefonumun imei numarasindan dolayi gecemedim Avrupadan aldigim telefon ile hatti calistiramadi xfinity.

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      Djordan023
      Djordan023
    • RE: Çocuklu aileler en çok hangi eyaleti tercih ediyor?

@fahri26, içinde söyledi: Çocuklu aileler en çok hangi eyaleti tercih ediyor?

@Djordan023 çok teşekkürler değerli bilgiler için. İlk giriş ve geçiş süreci için her bilgi çok değerli ancak ora ile ilgili olumsuz çok şey okudum duydum bu korkutuyo tabiki çoğu yerin iyisi kötüsü var evet ancak çok kaçak giren olduğu ve özellikle burayı tercih ettikleri dolayısıyla iş bulma konusunda sorunların çok olduğunu söyleyince tereddütlerimiz arttı

Akrabanız ne söylüyor bu şekilde size bilgi veren kişinin yorumuna ben hiç orada bulunmadığım için bilemiyorum ama Paterson’u duymuşsunuzdur o tarafta yaşıyordur belki bu yorumu yapan akrabanızın yardımcı olurum dediği bölgenin okul puanlarına ve suç oranlarına bakmanızı öneririm.
      Örnek vermek gerekirse ben Chicago bölgesinde yaşıyorum ama burada da south bölgesi sıkıntılı ama Kuzey ve kuzey suburbleri iyi yani temelli bilgi olması gerekiyor kötüyse neresi kötü o önemli siz belki 100’lerce mil uzakta iyi bir yerde olacaksanız ya da tam tersiyse diğer eyalet seçeneklerine bakarsınız zaten

Eyaletler içinde yayımlandı
      Djordan023
      Djordan023
    • RE: Çocuklu aileler en çok hangi eyaleti tercih ediyor?

@fahri26, içinde söyledi: Çocuklu aileler en çok hangi eyaleti tercih ediyor?

Arkadaşlar selamlar yaklaşık iki ay sonra Amerika'ya giriş yapacağız New Jersey taraflarını düşünüyorduk akrabamızın orada olduğu ve yardımcı olabileceğini söylemesi üzerine ancak daha sonra tanıştığımız bir tanış asla gelmememiz gerektiğini söyledi kaçak giren Türklerin çok fazla olduğu iş imkanının çok kısıtlı olduğundan bahsetti ikinci seçenek Florida Tampa veya Orlando'yu düşünüyorduk çok kararsız kaldık sıcağı da çok sevdiğimiz söylenemez o yüzden New Jersey makul geliyordu ama gözümüz çok korktu iki yaşında kızımız var ve orta seviye ingilizce ile vasıfsız olarak başlayacağız önerinizi almak isterim

Amerika'da ilk aylar cok onemli gercekten yardimci olabilecek bir tanidik cok buyuk avantaj olabilir eyaletten bagimsiz olarak ben boyle dusunuyorum.
      Niche.com gibi sitelerden de bakabilrsiniz yada Ahmet Beyin dedigi gibi buyuk sehirlere yakin suburb gibi yerler tercih edilebilir kira en onemli gider oldugu icin onu da goz onunden bulundirmaniz gerekiyor.

Benim fikrim tanidiginz gel ben sana yardimci olurum diyorsa ve givenebileceginiz biriyse sizin icin gecis suresinde faydasi olacaktir. Ev ve araba gibi ilk sureclerde buyuk avantaj oluyor ve ilk gunler psikolijik olarak duygular yogun oluyor ama ben New Jersey istemiyorum diyorsaniz iklim, Turk konsolosluguna yakinlik,direk ucus gibi faktorler ile suc orani ve kira oranlarini incelemeniz faydali olacaktir.

Eyaletler içinde yayımlandı
      Djordan023
      Djordan023
    • RE: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

@idil13, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

Arkadaslar genel olarak tecrubesi olan atkadaslar, sizlerin backgroun check leri kac gun surdu? Benim 2 gun oldu ve haber yok hala 😔

Size bir mail geldi mi link geliyor ona bilgilerinizi giriyorsunuz mailinizi ve junk,spam kutularini bir kontrol edin bence Checkr gibi kurum oluyor uber onlarla calisiyor ama eyalete gore degisiyor mu bilmiyorum, 2 haftaya kadar surebiliyor ama normalde daha kisa surede sonuclaniyor.

Ulaşım içinde yayımlandı
      Djordan023
      Djordan023