Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba, bu hafta abd'ye seyahatim olacak, geçerli b1/b2 vizem var. abd'ye girişte thy'den aldığım gidiş dönüş biletin online çıktısı hariç başka götürmem gereken bir belge var mı acaba? yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler.


  • Yanınızda ilaç varsa raporunu götürün ve bavulunuzda yiyecek içecek olmasın. Dönüş biletini yazılı olarak bastırın öyle gösterin sizi kenara cekerlerse mutlaka dürüst olun yeterli


  • @gokayK Ne için geldiniz? Ne kadar süre kalacaksınız? Nerede kalacaksınız? Bu üç soruyu sordular hep, bir defasında otel rezervasyonunu görmek istemişlerdi bizden, booking rezervasyon çıktılarını göstermiştik, istemeyebilirler de tabii..


  • @Müberra-Dikici ablamda kalacağım, rezervasyon yok o yüzden. telefon numarasını veririm ararlar gerekirse, sorun olmaz diye düşünüyorum. teşekkürler.


  • 15 gün sonra amerikaya seyahat etmeyi planlıyorum. Yakın zamanda giriş yapan var mı? Bildiğim kadarı ile artık covid aşısı ya da test istenmiyor ama emin olmak istedim.


  • @nyclover artık aşı istenmiyor. Kalacağın yer bilgisi önemli. Otel se rezervasyon bilgilerini mutlaka çıktısını al. Birde en önemlisi dönüş biletin. Onunda mutlaka çıktısını al götür.


  • Bende eylülde gideceğiz 30 günlük planımız var. Uçak dönüş biletimiz tamam, otel rezervasyonu 2-3 günlük bu sıkıntı olur mu daha sonra eşimin kardeşinde kalacağız sıkıntı şu kendisi iltica etti yasal yolla girip ama daha dosyası bile incelenmedi tam olarak kardeşinde kalacağımızı bildirmemiz gerekiyor mu sıkıntı olur mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yuzi35, içinde söyledi: ABD'ye girişte gerekenler

    Bende eylülde gideceğiz 30 günlük planımız var. Uçak dönüş biletimiz tamam, otel rezervasyonu 2-3 günlük bu sıkıntı olur mu daha sonra eşimin kardeşinde kalacağız sıkıntı şu kendisi iltica etti yasal yolla girip ama daha dosyası bile incelenmedi tam olarak kardeşinde kalacağımızı bildirmemiz gerekiyor mu sıkıntı olur mu ?

    Adres bilgisi onemli, ucaga alinmadan da sistemden kontrol ediliyor, eger problemli bir adres ise sizin de ABD'ye girisinizi etkileyebilir bu durum. Kardesinizin statusunden dolayi sizin de iltica edeceginizi dusunebilirler. Size tavsiyem bu surece 30 gunluk gezinizin tamaminda otelde kalacakmis gibi hazirlanmaniz...


  • @crazycells Teşekkür ederim zaten onu çok karıştırmayı düşünmüyoruz otelde kalıcaz eyalet gezecez gibi yapacağız.


  • Merhaba bizde bu ayın 11 de New York a giriş yaptık 4 kişi
    İstanbul havaalanında nereye gideceğimiz niçin gittiğimiz ve ne kadar süre kalacağımız ile ilgili soru sordular sorunsuz uçağa alındık New York a giriş Cb polisi sadece kalacağımız adresi sordu kameradan resimlerimizi çekip giriş mühürü nü vurdu bavullarımızı alıp alanda çıktık çok rahat bir giriş oldu bizim için gidecek olan herkese şimdiden iyi yolculuklar dilerim


  • Merhaba bizde eşim ve kızımla 26 Haziran'da JFK dan B1/B2 ile giriş yaptık. İstanbul Havalimanında güvenlikler nerede kaç gün kalacağımızı sordular. Başka bir soru almadık. JFK'da ise görevli memur dönüş uçak biletlerimizi ve otel rezervasyon çıktılarımızı istedi. Yanımızdaki nakit miktarını, (Yanımızda çok nakit olmadığı için ben yanımdaki nakit miktarını ve ayrıca X limitli kredi kartı var diyerek cevap verdim.) bavullarımızda herhangi bir gıda, sebze ve meyve olup olmadığını sordu. Sonrasında rahat bir şekilde bavullarımızı alıp çıktık. Ek bilgi olarak sırada önümüzde tek başına öğrenci olduğunu düşündüğüm genç bir türk arkadaş vardı onu baya sorguladılar ve başka bir memur gelip odaya aldılar. Diğer sırada ise yine tek başına uzak doğulu bir öğrenci vardı onu da sorguya aldılar. Bence öğrenci olarak yada tek gidecek arkadaşların yanlarına alacakları evraklarına biraz daha detay eklemelerinde fayda var.


  • @murat34 hayırlı olsun umarım benimde giriş rahat olur


  • @serdareskici bilgi için teşekkürler


  • Pasaportta no eos/no aos/no cos damgası. Daha önce j1 olarak gittiğim abd’den geçen sene b1/b2 vizesi aldım geçtiğimiz günlerde ülkeye giriş yapmaya çalışırken polisler tarafından sorguya çekildim ve pasaportumda başlıkta belirttiğim damgalar var. Sormak istediğim şey bir daha ülkeye girişte sorun yaşar mıyım ? Bu damganın pasaportta olması avrupa ülkeleri için vize almam da sıkıntı yaratır mı ? Teşekkürler şimdiden

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizli2020, içinde söyledi: ABD'ye girişte gerekenler

    Pasaportta no eos/no aos/no cos damgası. Daha önce j1 olarak gittiğim abd’den geçen sene b1/b2 vizesi aldım geçtiğimiz günlerde ülkeye giriş yapmaya çalışırken polisler tarafından sorguya çekildim ve pasaportumda başlıkta belirttiğim damgalar var. Sormak istediğim şey bir daha ülkeye girişte sorun yaşar mıyım ? Bu damganın pasaportta olması avrupa ülkeleri için vize almam da sıkıntı yaratır mı ? Teşekkürler şimdiden

    Hayir, telaslanmanizi gerektiren bir durum yok... ne ABD'ye yeniden giriste, ne de Avrupa'daki ulkelerde bir sorun yasamazsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6649/abd-ye-girişte-pasaporta-vurulan-no-eos-no-cos-no-aos-damgası/


  • Merhaba arkadaşlar kız arkadaşım 1 ay önce 10 yıllık B1/B2 vizesini aldı. Vizesini alırken şirketi ile iş ile fuara katılacağını söylemişti ancak o sırada hasta olduğu için fuara katılım sağlamadı. Bende geçen hafta vizemi aldım ve bir yazılım fuarına katılacağım 2 hafta sonra ve Amerika'ya ilk girişim olucak. Sevgilim de benimle birlikte gelip ben fuardayken tatil yapmak istiyor. Sizce pasaport kontrolünde sıkıntı yaşar mıyız beraber giriş yaparsak? Kız arkadaşım beni hiç işin içine katmayıp direkt turist olarak gezmeye geldim mi demesi daha uygun olur bilemedik. Değerli tecrübe ve görüşlerini bekliyorum. Sevgiler...


  • @brody fuarlara katılmak için yabancı dile ihtiyacımız var mı bunu sorgularlar mı


  • Merhaba. ABD'ye girişte yanımızda ne kadar nakit götürebiliyoruz? $10.000 gibi bir rakam var. Üstünü form doldurup bildirmeniz gerekir diyorlar. Biz aile olarak gidiyoruz, bu rakam aile içinde geçerli mi yoksa her aile üyesi için ayrı miktar mı? Bir de $10.000 dan fazla olursa, mesela $15.000, ne gibi bir işlem yapılıyor? Vergi falan mı alıyorlar?


  • @fmaltun Vergi değil, sadece $10.000 üstü ise beyanda bulunduğunuz bir form dolduruyorsunuz. Ayrıntı için ilgili linke bakın lütfen.
    https://help.cbp.gov/s/article/Article-195?language=en_US


  • Herkese Merhaba,ocak 21 de abd atlantaya giriş yapacağım.Bir kaç sorum olacak cevap verirseniz sevinirim…Sorulması ihtimal soruları burdan okudum fakat benim ve eşiminde ingilizcesi iyi değil diyelim ki farklı sorular sordu ve biz anlamadık bu durumda ne oluyor ?
    2 haftalık seyahatimiz olacak bu sürede de bir atkadaşımızın evinde kalacağız fakat vize alırken bir tanıdığımız yok dedik çünkü var derseniz vize vermeme ihtimali yüksek dediler.
    Sanırım burda arkadaşın adresi değilde booking de rezervasyon yapmamız gerekiyor doğru mu ? Bookingde ücretsiz rezervasyon yapabiliyoruz sanırım ?
    Valizimize neleri koyamayız ? Peynir,vs yöresel gıdalar götürmek yasak mı ? Traş makinası gibi aletleri valize koyabilir miyiz ?
    Dönüşte tlf ve playstation getirebilir miyiz ? Cevaplar için şimdiden tşklr.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum