• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. mr.bozturk
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 25
    • En İyi 9
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

mr.bozturk

@mr.bozturk

14
    İtibar
    53
    Profil Görüntülemeleri
    25
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Antalya

mr.bozturk Takip etme Takip Et

mr.bozturk tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün Ankara’da ilk kez B1/B2 vize görüşmesine girdik. Eşim ve ben başvurduk çocuğu dahil etmedik.

Görüşme aynen şöyle;
      Memur: Nereye gideceksiniz?
      Ben: New york
      Memur: Ne yapacaksınız?
      Ben: Agustosta Evlilik yıl dönümümüz kısa bir tatil yapmak istiyoruz, Brooklyn ve bostonu görmek istiyoruz.
      Memur: Kaç gün kalacaksınız?
      Ben: 9 gün
      Memur: Evli misiniz?
      Eşim: Evet
      Memur: Kaç çocuğunuz var?
      Eşim: 1 tane 5 yaşında bir kızımız var.
      Memur: Kızınız gelecek mi?
      Biz: Evet ama daha başvuru yapmadık onun adına.
      Memur: Nerde çalışıyorsunuz?
      Biz: Alman bir medikal şirkette.
      Memur: Şirketteki görevleriniz nedir?
      Biz: Şirketteki pozisyonlarımızı söyledik. Aynı şirkette çalışıyoruz
      Memur: Kaç yıldır çalışıyorsunuz?
      Biz: 13 yıl
      Memur: Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
      Ben: Ukrayna, İsveç, Hollanda
      Eşim: Almanya, Ukrayna
      Memur bana dönüp: İsveç’e ne zaman gittin?
      Ben: Bu yıl Şubat’ta.
      Memur yine bana: Tek mi gittiniz?
      Ben: Evet
      Memur eşime dönüp: Neden birlikte gitmediniz?
      Eşim: işlerim yoğundu, planıma uymadı.
      Memur tekrar bana dönüp: Ne yaptınız İsveç’te?
      Ben: Turistik olarak gittim arkadaşımı görmeye. Ordan Hollanda’ya geçtim.
      Memur: Eviniz var mı?
      Eşim: Evimiz ve arabamız da var.
      Memur: Tamamdır.

Sonrasında klavye tıklamaları…

Eşim ‘’Çocuk için başvuruyu nasıl yapmamız gerekiyor?’’Diye sordu.
      Memur: Çocuğunuz için pasaportunuzu posta yoluyla gönderebilirsiniz. Hayırlı olsun vizesiz.

Görüşme Yaklaşık 10 dk sürdü.

İsteyen herkese nasip olsun. 🙏

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      mr.bozturk
      mr.bozturk

@Yavuz-Özyaman Mutluluğunuzu tahmin etmek güç değil. Vizeniz hayırlı olsun 🙂

mr.bozturk
      mr.bozturk
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@waterman uçak bileti satın alıp çıktısını aldıktan sonra iade ettigimizde, o çıktı ile mülakata gidince bir sıkıntı çıkmıyor değil mi? Başka türlü uçak bileti ödeme yapmadan alınmıyor diye biliyorum.

@denizci10 Ustad size de bir sorum olacak değerlendirirseniz sevinirim.

2010 dan beri Antalya’da İsveç merkezli medikal ürünler üreten bir şirkette Ekip Lideri olarak çalışıyorum. Evliyim 1 tane kızım var. Eşimle geçen yıl savaş öncesi noelde eşimle Ukrayna’ya gittik. Eşim 7-8 yıl önce iş seyahati için 2 kez Almanya’da bulundu. Ben de 14.12.2022 Çarşamba günü isveç için Shengene başvuracağım Ocak 2023 gidip gelmeyi düşünüyorum. Ha bu arada Eşimle aynı şirkette 2010 yılından beri çalışıyoruz. O da tasarım sorumlusu.
      Eşimlw B1/B2 vizeye başvuru yapmayı planlıyoruz çocuk olmayacak. DS-160 formunu ikimizde doldurduk.
      Sadece Ocak ayını bekliyorum randevu almak için.

Bu profilimizle vize sonucu sizce ne olur?

mr.bozturk
      mr.bozturk

@denizci10 @dytmelek bilgi için teşekkür ederim. Aydınlandım.

mr.bozturk
      mr.bozturk

@Muhtaradana, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@mr-bozturk tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun, iyi tatiller. Çocuk için aşağıdaki başlığa bakabilirsiniz ⬇️

14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci https://yesilkartforum.com/forum/post/50058

Teşekkür ederim. 1-2 Ay sonra başvurmayı düşünüyorum.

mr.bozturk
      mr.bozturk

@khan Size tavsiyem dürüst olun. Çünkü profiliniz vize almaya uygunsa zaten çocuklu ya da çocuksuz onay veriyorlar. Çocuğun bırakılması vize şansını arttırır sanıyordum bugün yanılmışım. Çocukla başvuran bir çok aileye vize onayları verildigini gördüm. Mesela siz çocuğu götürmeyeceğiz derseniz memur sizin beyanınıza göre notunu düşüyor, daha sonra siz çocuk için başvurursanız muhtemelen red alırsınız ya da mülakata tekrar çağrılırsınız. Dürüst olun açık olun. Umarım alırsınız vizenizi.

mr.bozturk
      mr.bozturk

@ecdeniz Bence tek başına tatile gidiyorum beyanını pek inandırıcı bulmayabilirler. İşinizle alakalı fuar ya da bir festival günü araştırın o fuar ya da festivalin bileti alıp vize mülakatında ispatlarsanız belki şansınız olur. Diğer bir seçenek, Amerika vizesine sahip bir tanıdıgınız varsa onunla turistik seyahat edeceğinizi belirtebilirsiniz, fakat memur o tanıdıgınızın pasaportuna bakmak isteyebilir. Bunu DS160 formundaki beraber seyahat edecekler listesine eklemelisiniz.

mr.bozturk
      mr.bozturk

@daydreamer, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Bu aralar çocuklu ailelerin turist vizesi almak için denedikleri bir "taktik" çok fazla yerde gözüme çarpmaya başladı. "Önce tatile çocuksuz gideceğiz deyip vizeye başvurup, daha sonra çocuk için de ayrı bir vize başvurusunda bulunmak" . Burada sanırım çocuklarını geride bırakarak, kesin döneceklerine konsolosluğu inandırmak gibi bir amaç hedefleniyor. Böyle birşey deneyerek sonuç alınması mümkün değil. Bir konsolosluğun bu şekilde bir davranışa kanmasını beklemek, fazla iyimserlik olur. Unutulmasın ki bu değerlendirmeyi yapan insanlar ciddi eğitimlerden geçiyorlar, düzenli aralıklarla istihbarat brifingleri alıyorlar ve oldukça büyük de bir tecrübeye sahipler. Her bir konsolos belki binlerce vize dosyası incelemiştir ve emin olun daha sizin dosyanıza baktığı anda orda yazan çocuk için de en geç 2 ay içinde bir başvuru geleceğini biliyordur. Buna rağmen vizenizi onaylıyorsa zaten durumunuz vize almaya uygun olduğu içindir ve o mülakata çocuğunuzla katılsaydınız bile zaten o vizeyi alacakmışsınızdır. Böyle yaparak sadece niyetinizin sorgulanmasına yol açarsınız. Hatta ilk başta geri dönceklerini düşündürmek için çocuklarını eklememişler, şimdi çocuklarına da vize almak istediklerine göre geri dönmeyi düşünmüyorlar deyip, mülakata sizi de çağırıp, pasaportlarınızdaki vizeleri iptal etmeleri bile mümkün. Bu taktiği kimden duymuş olursanız olun, çok işe yarayacak bir yöntem olmadığını bilin.

Kesinlikle katılıyorum. Durum aynen anlattığınız gibi.

mr.bozturk
      mr.bozturk

@rodman Vizeniz hayırlı olsun. Tadını çıkarın 🙂

mr.bozturk
      mr.bozturk

mr.bozturk tarafından gönderilen son iletiler

@rodman Vizeniz hayırlı olsun. Tadını çıkarın 🙂

mr.bozturk
      mr.bozturk

@Yavuz-Özyaman Mutluluğunuzu tahmin etmek güç değil. Vizeniz hayırlı olsun 🙂

mr.bozturk
      mr.bozturk

@denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Serap-2 2 şartı yok derken? 1.5 sene sonraya randevu aldık. Ağustos 2024 tarihine.

Merhaba,

Peki Ağustos 2024 te aldığınız randevuyu takip ederek erkene çekme durumu nedir? Sistem buna izin veriyor mu?

mr.bozturk
      mr.bozturk

@Gunes-T Örnek olacak faydalı bilgiler verdiniz. Vizeniz hayırlı olsun.

mr.bozturk
      mr.bozturk

@tolgasatir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Ping-PONG Red yersem yapacağım hamle beklerken 1 schengen arkasına 1-2 schengen daha sonrasında ingiltere ondan sonra tekrar deneme 🙂

Bunun yerine sadece UK yapsan bile yeter heralde 🙂

mr.bozturk
      mr.bozturk

@AyferVera Sizin durum farklı, çünkü siz çocuğunuza vize başvurusu yapmadan önce kendi vizenizle gir çık yapmışsınız ABD’ye. Sonrasında çocuğunuzu götürmek kadar doğal bir şey olamaz.
      Burada bahsedilen, vize görüşmesinde çocugu götürmeyeceğini beyan edip 2 ay sonra posta yoluyla çocuk için vize çıkartmak biraz şüpheci bir yaklaşım olabilir.

mr.bozturk
      mr.bozturk

@daydreamer, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Bu aralar çocuklu ailelerin turist vizesi almak için denedikleri bir "taktik" çok fazla yerde gözüme çarpmaya başladı. "Önce tatile çocuksuz gideceğiz deyip vizeye başvurup, daha sonra çocuk için de ayrı bir vize başvurusunda bulunmak" . Burada sanırım çocuklarını geride bırakarak, kesin döneceklerine konsolosluğu inandırmak gibi bir amaç hedefleniyor. Böyle birşey deneyerek sonuç alınması mümkün değil. Bir konsolosluğun bu şekilde bir davranışa kanmasını beklemek, fazla iyimserlik olur. Unutulmasın ki bu değerlendirmeyi yapan insanlar ciddi eğitimlerden geçiyorlar, düzenli aralıklarla istihbarat brifingleri alıyorlar ve oldukça büyük de bir tecrübeye sahipler. Her bir konsolos belki binlerce vize dosyası incelemiştir ve emin olun daha sizin dosyanıza baktığı anda orda yazan çocuk için de en geç 2 ay içinde bir başvuru geleceğini biliyordur. Buna rağmen vizenizi onaylıyorsa zaten durumunuz vize almaya uygun olduğu içindir ve o mülakata çocuğunuzla katılsaydınız bile zaten o vizeyi alacakmışsınızdır. Böyle yaparak sadece niyetinizin sorgulanmasına yol açarsınız. Hatta ilk başta geri dönceklerini düşündürmek için çocuklarını eklememişler, şimdi çocuklarına da vize almak istediklerine göre geri dönmeyi düşünmüyorlar deyip, mülakata sizi de çağırıp, pasaportlarınızdaki vizeleri iptal etmeleri bile mümkün. Bu taktiği kimden duymuş olursanız olun, çok işe yarayacak bir yöntem olmadığını bilin.

Kesinlikle katılıyorum. Durum aynen anlattığınız gibi.

mr.bozturk
      mr.bozturk

@ecdeniz Bence tek başına tatile gidiyorum beyanını pek inandırıcı bulmayabilirler. İşinizle alakalı fuar ya da bir festival günü araştırın o fuar ya da festivalin bileti alıp vize mülakatında ispatlarsanız belki şansınız olur. Diğer bir seçenek, Amerika vizesine sahip bir tanıdıgınız varsa onunla turistik seyahat edeceğinizi belirtebilirsiniz, fakat memur o tanıdıgınızın pasaportuna bakmak isteyebilir. Bunu DS160 formundaki beraber seyahat edecekler listesine eklemelisiniz.

mr.bozturk
      mr.bozturk

@khan Size tavsiyem dürüst olun. Çünkü profiliniz vize almaya uygunsa zaten çocuklu ya da çocuksuz onay veriyorlar. Çocuğun bırakılması vize şansını arttırır sanıyordum bugün yanılmışım. Çocukla başvuran bir çok aileye vize onayları verildigini gördüm. Mesela siz çocuğu götürmeyeceğiz derseniz memur sizin beyanınıza göre notunu düşüyor, daha sonra siz çocuk için başvurursanız muhtemelen red alırsınız ya da mülakata tekrar çağrılırsınız. Dürüst olun açık olun. Umarım alırsınız vizenizi.

mr.bozturk
      mr.bozturk

@Muhtaradana, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@mr-bozturk tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun, iyi tatiller. Çocuk için aşağıdaki başlığa bakabilirsiniz ⬇️

14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci https://yesilkartforum.com/forum/post/50058

Teşekkür ederim. 1-2 Ay sonra başvurmayı düşünüyorum.

mr.bozturk
      mr.bozturk