@mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi.
Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:)
Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.

Öğrenci vizesi için başvuran birine Instagramı kapalı olduğu için şu anda karar verilemeyeceğini gün sonuna kadar hesabı herkese açık yapıp öyle onay/red verebileceklerini söylediler. Başka bir öğrenciye aile gelirlerini gösteren bir belge sunmalarını rica ettiler. Başka dikkatimi çeken şey ise mesleğiniz. Bazı görüşmedeki insanlar ben öğretmenim, mühendisim vs. demek yerine işini uzatarak anlattıkları için (detay verdikçe) vize verme oranları düştü. Sizden detay isteyip orada kaçak kalıp kalmayacağınızı anlamaya çalışıyor gibi geldi bana. Herkese iyi yolculuklar...inşallah bana da