Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, ailem 6 ay amerika'da turist vizesi ile kalip aralik basinda turkiye'ye dondu. Ocak ortasi tekrar gelip bir 6 ay daha kalmayi planliyorlar. Ikisi de yasini basini almis emekli insanlar. Giriste bir sorunla karsilasirlar mi? Daha once boyle kisa sureli giris cikisi tecrube eden arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim.

• Merhaba, ben bu konuda bir sorun yaşamadım girişlerde. Sizin de yaşayacağınızı sanmıyorum.
    Ayrıca, bu durumu araştırdığımda bu durumun pratikte sorun yaratmadığını paylaşan birçok kişi de gördüm.
    Ama bilinmez tabii...

• ⭐⭐

@Civil_Engineer cbpye bagli olarak sorgulanabilirler.

• Ingilizce bilmedikleri icin her geldiklerinde durumlarini belirten mektup yaziyorum. Onu CBP'ye verip geciyorlar. Bu zamana kadar sorun olmadi cunku genelde 2 yil arayla geliyorlardi.

Bu sefer cocuktan oturu ikinci 6 ay da gelmeleri gerekti. Umarim dediginiz gibi sorun olmaz. Reddit'de ve diger yerlerde; CBP, genelde bu tarz gecisleri kirmizi bayrak olarak goruyor ve ikinci gelisin amacini detayli bir sekilde sorguluyor. Ikna olmazsa ulkeye almayip vizelerini iptal ediyor diyordu.
    O yuzden yakin gecmiste bunu yasamis varsa, fikir almak istedim.

• Biz 5 ay kalmış TR'ye dönüp 4 ay kalıp tekrar giriş yaparken, aynı amaçla (torun bakımına yardım) geldiğimizi belirtince odaya çekilmiş idik. Turist vizesi ile çocuk bakımı olmaz, benim de 3 çocuğum var, eşim tek başına falan, green card niye almıyorsunuz diye officer tarafından uyarılmış, biraz bekledikten sonra 6 aylık girişimiz onaylanmıştı.

Muhtemel odaya çekilirler, ülkeye almama ve vize iptali söz konusu olmaz ama kalış sürelerini kısıtlayabilirler diye düşünüyorum.

• Malesef ailemin aciklama yapacak kadar ingilizcesi yok. Yazacagim mektupta cocuk bakimindan bahsetmem o zaman. Mektubu biraz daha aciklayici yazar, sadece ziyaret amacli geldiklerini belirtirim. Umarim ise yarar. Sonucta tekrar geri donecekler. Illegal bir durum yok ama bunu iyi anlatmak gerekecek.

• ⭐⭐

Teknik olarak yil icinde abdde kalis suresinin abd disinda kalis suresinden daha az olmasi gerek.
    Amerikan kafasi 6 ay kalma muhabbetini cok anlamaz.
    Cbp gorevlisine bagli olarak sorun cikabilir. Cayir cayir vize iptali yapiyorlar. Cbpnin yetkisi allah gibi havaalaninda.
    Cocuk bakimi calismaya girer.

• Ilerde belki ayni sorunla karsliasacak arkadaslar icin baslikla ilgili guncelleme vermek istedim.
    Giris ile ilgili bir sorun yasamadilar. Havaalani polisi, yazdigim mektubu soyle bir goz ucu ile okuyup gecmelerine izin vermis. herhangi bir sure kisitlamasi da olmadi. 6 ay kalacaklar.

• @Civil_Engineer, içinde söyledi: B2 turist vizesi ile 6 ay kalip 2. Giris

Merhabalar, ailem 6 ay amerika'da turist vizesi ile kalip aralik basinda turkiye'ye dondu. Ocak ortasi tekrar gelip bir 6 ay daha kalmayi planliyorlar. Ikisi de yasini basini almis emekli insanlar. Giriste bir sorunla karsilasirlar mi? Daha once boyle kisa sureli giris cikisi tecrube eden arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim.

Merhaba, aileniz ocak ayında yanınıza geldi mi? Son durum nedir şimdi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

46

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.7k

| | | |