Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐ Yasaklı

@uzaysan Hocam bunu çoğu kişiye anlatamazsınız. Uzaktan kolay geliyor herkese ama ufacık gerçekleri yazdığınız zaman 'sen başaramamışsın, sen yapamıyorsun, dön o zaman ülkeye, sanki türkiye cennet de orası kötü' vs. yazmaya başlıyorlar. Allah yardımcınız olsun

• @dpdemir
    Merhabalar siz Amerika’ya nasıl gittinize B üç vizesi ile mi?

• ⭐⭐

Merhaba arkadaşlar bu soruyu hangi konu başlığı altında sormalıyım bilmiyorum 1 haziranda amerikaya tatile geleceğim miami ve new york planlarımın arasında elimde zamanında bana bankanın itelediği ama geri almadığı yırtık bir dolar var merkez bankası dolar olduğu için değiştirmiyor paranın ucuda yok yapıştıramıyorum da türk lirası yırtık ve parçalı ise türkiyede merkez bankasına götürdüğümde değiştiriyorlardı amerikada bu doları kullanmam mümkünmü yada değiştirmem

image.png

• @T-C-Kubilay-Dikici gerci direk bi deneyimim yok ama, internette Torn or Damaged Money diye baktiginda, Amerika da bunun icin Federal Reserve System'in 28 tane yeri varmis, tüm amerikada, piyasada gezen yirtik zarar görmüs Banknotlari dolasimdan aliyorlarmis

• @T-C-Kubilay-Dikici ilgilenen kurumun ismi The Bureau of Engraving & Printig, Washington da, postayla bir Formu 5283 ismi, doldurup para ile beraber gönderiliyormus, kisisel olarakda gidilebiliyormus

• @T-C-Kubilay-Dikici Bankalar yirtilmis paralari alirlar eger buyuk cogunlugu duruyorsa. Banka subesinde exchange yapabilirsiniz veya hesabiniza yatirabilirsiniz.

• ⭐⭐

O zaman new york gittiğimde orada bir bankadan rica ederim değiştiririm olmazsa da yapaccak birşey yok

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Arkadaşlar, biz de geldik yeni kıtaya. Güncel olarak yaşadığım bir sıkıntı ne kadar kazanmam gerektiğini kestiremiyorum. Yani hangi işte ne kadar kazanmalıyız ki hakkımızı alıyoruz diyebilelim? Saatlik ücretlere bakıyorum, haftalık 40 saatten hesaplıyorum çok az bir miktar çıkıyor(Yaklaşık 2000 2500). Evin kirasını anca karşılıyor. Mesai olursa ücretin arttığını biliyorum ama nasıl 4000 5000lere ulaşıyor insanlar bunu çok merak ediyorum. Yani elbette bir firmada çalışmak, markette mağazada çalışmak farklıdır ama iş önerisi olarak iyi kazanmak için nerelere bakmalıyız, sizler ne iş yapıyorsunuz? İlk etapta ne yapmak gerekir delivery işleri dışında? Eyaletlerden bağımsız olarak soruyorum. Şimdiden teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@LG-LM6300

Göç etmeye müteakip önceliğiniz hazırdaki birikiminizden en az tüketmek için (mutlaka belli miktarlar tüketeceksiniz, tüketmeyen azdır) sisteme dahil olmak - çarkın içine hizli girmek için elinizden geleni yapmanızı tavsiye ederim.

İngilizce konusunda hem müşteri hem de şirket içi iletişimde sorun yaşamayacağınızı düşünüyorsanız, müşteri ilişkileri - hizmet sektörü - müşteri memnuniyeti - çözüm odaklılık - hizmet sektörü konularında deneyiminiz var ise, maaş/çalışma saatleri konusunda dengeli olduğunu düşündüğüm self storage şirketlerinin “Assistant Store Manager” veya “Assistant Property Manager” pozisyonlarına başvurabilirsiniz.

Başvuru öncesi ilanda geçen kelimeleri de barındıracak şekilde ATS uyumlu resume hazırlamak, sizi birinci aşamada yeterliliğiniz ölçmek için arayacak merkez insan kaynakları yetkilisinden gelebilecek sorulara, başarılı olursanız sizi arayacak olan ve hatta bir tesise davet edip tesis turu yaparken sizin yeterliliğinizi ölçecek bölge müdüründen gelmesi muhtemel soruları öğrenmek ve verilecek en iyi cevaplara hazırlanmak için mutlaka Chatgpt’den destek alın. Firmaların iş deneyimlerini okuyarak, firmaların kurumsal sitelerinden pozisyonun istediği gerekliliklere ait videoları izleyerek kendinizi hazırlayabilirsiniz.

Müşteri memnuniyeti ve hizmet sektörü dinamiklerini bildiğim için bilmediğim bu sektördeki farklı firmalar ile görüşmeler yaptım. İlk iki şirketin mülakatlarındaki deneyimlerden de edinim çıkartarak üçüncü farklı firmadan iş teklifi mektubu almıştım ben. Aynı anda tecrübe sahibi olduğum sektördeki başka bir şirketten iş teklifi aldığım için drug test öncesi bu self storage manager pozisyonu işe alım sürecini durdurmak durumunda kalmıştım. Eyalete göre değişir maddi ve manevi imkanları, bu sektördeki en büyük firmalar Public Storage, Extra Space, CubeSmart, U-Haul. Bol şans 🍀

• Gelir gelmez o firmaları gördüm, iş ilanı beklemeden başvuru yapabiliyoruz diye düşünüyorum. Peki bu gelir hesaplaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Saatlik ücret 15 dolar ise, haftalık 40 saatten aylık 2400 yapıyor. Vergiyi de baştan kesiyormuş şirket(nisan ayında vergi iadesi oluyormuş fazla olursa), bu durumda gelir aylık 2000 dolar bile etmiyor. Mesai ile de olsa hadi 2800 olsun. Bu paralar normal mi yoksa az mı? Bana az gibi geliyor. Hesaplamada bir yerde hata mı yapıyorum? Haftalık 50 saatten hesaplıyorum, sizler bundan fazla mı çalışıyorsunuz? Ayrıca önceki cevabınız için çok teşekkür ederim @ATS16

• ⭐⭐⭐⭐

@LG-LM6300

Başlangıçta bir sıfırdan büyüktür psikolojisiyle ilerlemenizi tavsiye ederim, tabii ki zorlukları var ancak göç etmeden önce profiliniz, sahip olduğunuz meslek ve tecrübeleriniz doğrultusunda maddi konularıda göz önünde bulundurmuşsunuzdur mutlaka.

İlanlarda bahsi geçen ücretler brüt, paycheck calculator yardımı ile vergi kesintilerinden sonra elinize geçecek (take home pay) net tutarı görebilirsiniz. Haftalık maksimum çalışma saati 40 saat, ücret konusu eyaletinizdeki minimum wage’e oranla farklılık gösterecektir. Illinois’de eyalet kanunlarına göre bahşiş almaya uygun olan işler için uygulanan minimum saatlik ücret $9, bahşiş almaya uygun olmayan işler için ise minimum saatlik $15.

• ⭐⭐⭐⭐

@LG-LM6300 vergiyi baştan kesmeleri burada normal bir durum zaten. Şirket aldığınız her paycheckte tahmini vergi kesintisi yapar bu parayı irse öder sene sonunda W2 formunuzda bu toplam miktarıda görürsünüz ve vergi bildirimi yaptığınız zaman ekstra kesilen vergi varsa geri iadesini alırsınız. Haftalık 50 saat hesaplamasıda çalıştığınız şirkete bağlı biraz overtime ödemek istemedikleri için bazı şirketler 40 saatin üstüne çıkartmak istemeyebiliyor. Karşılaştırdığınız 5-6K kazançları neye göre karşılaştırıyorsunuz bilmiyorum ama kişinin geçmiş deneyimleri vs bu konuda bir çok etken var

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@LG-LM6300 Amerikan Rüyasına hoş geldiniz hocam 😃 şaka bir yana hayata sıfırdan başlıyorsunuz sabredin. İlk başlarda her şey zordur. Yavaş yavaş sisteme adapte oldukça düzelir hocam inşallah. Her şey gönlünüzce olsun

• @LG-LM6300 Welcome to America! 😃

Bu paralar normal, ve evet maalesef az…Ülkenin gerçekliği bu. Ayrıca iş verenler istisnai durumların dışında genellikle 40 saati geçirmez, hatta 40 saati bile göremezsiniz, full time 37-38 saattir genelde (kendimden biliyorum), yoğun olmayan haftalarda 25 saate hatta 19 saate bile düşebilir.

İnsanlar napıyor nasıl geçiniyor diye sormuşsunuz; cevap net; zar zor geçiniyor 🥲 burda hiç kimse tek işte çalışmaz, tek işte çalışarak evi çevirme olayını unutunuz.
    Saatlik ücretli de olsa w2 bir işe girip, oranın sağlık sigortasından yararlanırsınız, market vs. Ve ayrıca hemen bir araba alın, off günlerinizde de delivery-lyft-uber yaparsınız. Başka türlü ayakta kalmanın mümkünatı yok, şayet birikiminiz kısıtlıysa.

Arta kalan zamanlarda da, @ATS16 arkadaşımın verdiği tavsiyeler üzerine, beyaz yaka pozisyonlara başvurursunuz, (eğer Türkiye’deki nosyonunuz o şekildeyse ve yaptığınız işin Amerika’da da karşılığı var ise). Kendisi resume hazırlama ve mülakat konularında önemli noktaları paylaşmış, sağolsun. Lakin unutmayın, o pozisyonlara başvurmak da apayrı bir süreç ve uzun sürüyor, beyaz yaka bir işe gireceğinizin garantisi olmadığı gibi, ülkenin siyasi ve ekonomik yönden en kötü dönemlerini yaşadığını da gözardı etmeyiniz, kendinizi en baştan buna da psikolojik olarak hazırlamanız lazım. Bol şans ve başarılar.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@erenotti Hocam ABD'de yaşayan bir Türk olarak gerçekleri anlatmanız bizler için çok değerli. Çoğu kişi ABD'yi youtube'da ( 5 günde araba aldım yeeağğ) gibi şeylerden ibaret sanıyor. Ülkemizin kat kat ilerisinde olduğu bir gerçek fakat gitmeden önce hayallerimizden kat kat geride olabileceğini de aklımızdan çıkarmamız gerekir. Çünkü herkesin Amerika'sı farklıdır. Ben direkt bu cümleye inanıyorum. Cebinde 10 bin dolarla gidenin 100 bin dolarla gidenden çok farklıdır. İngilizce bilenle bilmeyenin, iyi bir meslek sahibi olanla olmayanın vs. uzar gider bu. Bunları geçen sene forumda yazdığımda sövüyorlardı bana. En büyük hayallerimden biri ABD'yi baştan sona gezmek benim fakat bu değil ki ABD'de her şey güllük gülistanlık. Tekrar çok sağ olun hocam

• @LG-LM6300 Geleli bir bucuk sene oldu ama newyork sehrinde finans sektorunde calisan bir beyaz yakali olarak yorum yapayim isteyim. Ne yazik ki burasi avrupa degil. Asgari ucretlere yakin ucretleri alan cok sayida insan var ve maastan maasa yasiyorlar. Turkiyedeki uzmanliginizi burada saydirabilmek cok onemli. Beyaz yakali iseniz gelmeden linkedin den ilanlara basvurup yoklama yapabilirsiniz. New York sehirende buyuk bir firmada 3-5 sene tecrubeli yazilimci, finansci yillik 6 haneli maas alabiliyor. Warehouse da calisarak ne kadar iyi bir hayat yasayabilirsiniz bilemiyorum. Yapacaginiz ise gore yasadiginiz yeri belirlermek de cok onemli. Kiranin ve ulasimin ucuz oldugu yerlerde is bulunabilir. Orn. Chicago'da 1000dolara studio evler vardi ilk geldigimde guzel bir mahallede.Calistigim yer manhattanda ama kimse manhattan da oturmuyor. Ben de dahil herkes uzakta oturuyoruz. Gelmeden once plan yapmak ve ona gore hazirlikli gelmek cok onemli.

• @Emre-Kurtulmuş , @ATS16 , @Atlantis00 , @erenotti , @Whocares99 hepinize teşekkürler. Anladığım kadarıyla iş konusunda saatlik ücrette pazarlık yapmaktansa ya da ücreti yüksek iş aramaktansa çalışma saatini artırabilmek daha iyi. Tabii ki ilk işler için söylüyorum, sürekli yapılacak şekilde değil. Overtime olayını halledebilirsek iyi kazançlar geliyor. Şirkette beyaz yaka işlerde de saatlik ücret zaten yüksek oluyor. Şimdi kafamda oturmaya başladı, çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@LG-LM6300 saatlik ücretinizde pazarlık yapabilmek başlangıçta biraz zor olabilir. Ancak burada bir süre deneyim kazandıktan sonra bunuda yapabilirsiniz. Hatta bizim burdaki mutfak sektörü iş ilanlarından örnek vereyim bazı iş ilanlarında saatlikte olsa yıllık maaşlı ödemede olsa farketmeksizin aralık görürsünüz örnek veriyorum saatlik 26-32$ arası yada yıllık 80.000-95.000 arası diye burada ki aralık sizin geçmiş deneyimlerinize ve yeterliliğinize göre size verecekleri miktarı seçecekleri anlamına geliyor bu noktada birazda kendinizi kanıtlayıp tabiri caizse kendinizi satmanız gerekiyor değerine göre. Bir yerde işe girdikten sonrada senelik zam taleplerinde bulunabilirsiniz kendinizi kanıtladıktan sonra

• Merhaba. Biz 3 aydir Amerikadayiz ve evet geldikten sonra asıl zorluklari goruyorsunuz. Gecici olarak bir restorantta mutfakta calisiyorum ama tabiki ku is ile gecinilemez. Benim meslegim gecerli, turkiyede uzun bir tecrubem var, ingilizcem de var bu yuzden kendi meslegim ile ilgili beyaz yaka pozisyonlarina basvuruyorum. Ama surecler cok uzun. Defalarca gorumelere girdim ve halen sonuc gelmedi. Hala umut ediyorum ama tabi bu surecte cok zorlaniyor insan bu yastan sonra. Eşim icin ise durum daha farkli. Turkiyede devlet memuru oldugu icin burda onun meslegi cok gecerli degil. Ingilizcesi de cok iyi degil. Bu yuzden suanda ingilizce dersleri aliyor. Ama kendisine bir meslek secip ve herseye sifirdan baslamasi gerekir. Muhtemelen community college lerdeki sertifika programina katilip 1-2 yilda bir meslek edinmeye calisacak. Cunku dedigim gibi restoran veya delivery isleri sadece gecici olarak yapilabilecek isler. Memleketi daha iyi bir hayat icin biraktiysak daha fazlasini yapmak gerekir. Ama zor gercekten zor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |