Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri
-
@MySea Alanın alanı gibi düşünebiliriz, benim örnekte solar enerji genel anlamda niş sayılmaz, ancak onun proje finansmanı kısmı niş bir alan oluyor. Telekomünikasyon sektörü mesela, onun kulelerinin yazılımını yapan elektronik mühendisliği niş bir alan, gibi…
-
@erenotti Bir alan veya sektordeki daha specific isler yani.
-
@MySea Evet evet, bunun yanisira daha disiplinlerarasi uzmanliklar da diyebiliriz.
-
Delaware de benzin fiyatlari gallon da $2.69'a kadar dustu bu hafta.
-
@MySea Ben dün 3.8$’a aldım costco’dan. Konum Seattle.
-
@Manushaqe evet dogru okumussunuz fakat benim girisimde veya baska birisinin girisinde asi felan sormuyorlardi. Suan ne durumda bilmiyorum. Asi sadece mulakat almaya engeldi, cunku o zamanlar saglik raporu alamiyordunuz. Eger vizenizi aldiysaniz sorun olacagini dusunmuyorum. Vize polisi sadece evraginizi aciyor, dumenden 3-5 soru soruyor ve devam ediyorsunuz :) Saglik CD'si vs felan bile bana kaldiydi xD
Cok ekstrem olarak, ayni donemde kazanan arkadaslardan duyudugum kadariyla, aranan kisilerle isim benzerligi veya vize sirasinda eksik evrak verenler giriste biraz sorun yasadilar ama kimseyi geri cevirmediler.
-
@emirgenco, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri
@Chromium insallah bir gun senin deneyimlerinde gelir
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim eğer gerçekten bir gün kısmet olur da yerleşirsem içtiğim bir damla suya kadar yazarım.
Forum sayesinde o kadar çok şey öğrendim ki gidemediğim halde bile borçlu hissediyorum kendimi. :)
-
@charon hintli berbat çalışır ama turkte 2 gunde kendini amerikali sanir aynı parayı ister.amerikali atiyorum 1000 dolar isterse turkte en az bunu ister ama hintli 500 e yapar.Bense direk latine 200 doları tercih ederim ama çok spesifikse amerikaliyi alırım.
-
Şöyle komik bir içerik gördüm arkadaşlar, ben baya tebessüm ettim sizlerle de paylaşmak istedim 🙂
https://www.instagram.com/reel/DFVU-lBsu_j/?igsh=ZTVqd242NzQ5OXdk
-
@erenotti, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri
Şöyle komik bir içerik gördüm arkadaşlar, ben baya tebessüm ettim sizlerle de paylaşmak istedim 🙂
https://www.instagram.com/reel/DFVU-lBsu_j/?igsh=ZTVqd242NzQ5OXdk
:D
-
@uzaysan, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri
@uzaysan, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri
Buraya geldim yine bunalıma girdim. :D Dünde beri ağlamalarım geri başladı. Eskiden sadece ailem için ağlardım şimdi NYC’deki arkadaşlarım içinde ağlıyorum.
Sevgili Orhan lütfen beni yanlış anlama ama bence bu davranışlar normal değil. Bunun altında yatan senin bile bilmediğin ama çözülebilir bir sebep olabilir. Çocukluk travması olabilir mesela. Hatta hiç bir sorun yoktur ama uyum problemi yaşadığın için yine bir psikolog yardımıyla mental destek alabilirsin. Türkiyede psikolog deyince yanlış anlaşılıyor biliyorum o yüzden bu dediklerim yanlış anlaşılabilir ama bunları kötü bir niyetle söylemiyorum emin ol.
Sevgili Orhandan herkes icinde ozur diliyorum. Yabanci memlekette tek basina yasamak gorundugunden daha zormus. Irlandaya geldim yaklasik 7 aydir yasiyorum ancak her seyi bana batmaya basladi. Turkiyeye surulen balkan gocmenleri gibi ulkeye girince secde edecek duruma geldim. Muhtemelen bir kac ay daha kalir sonra turkiyeye donerim. Oleceksem de turkiyemin irmagina oleyim.
Ustunden iki seneden fazla gecti daha donemedim. O bitsin su olsun diye diye vatandaslik alicam yakinda. Gitmesi bir dert donmesi de bir dert. Simdi donsen de hicbir sey biraktigin zamanda biraktigin yerde degil ama aklinda hala biraktigin yerdeler ve donsem geri bulacakmisim hissi.
-
@uzaysan Hocam bunu çoğu kişiye anlatamazsınız. Uzaktan kolay geliyor herkese ama ufacık gerçekleri yazdığınız zaman 'sen başaramamışsın, sen yapamıyorsun, dön o zaman ülkeye, sanki türkiye cennet de orası kötü' vs. yazmaya başlıyorlar. Allah yardımcınız olsun
-
@dpdemir
Merhabalar siz Amerika’ya nasıl gittinize B üç vizesi ile mi? -
Merhaba arkadaşlar bu soruyu hangi konu başlığı altında sormalıyım bilmiyorum 1 haziranda amerikaya tatile geleceğim miami ve new york planlarımın arasında elimde zamanında bana bankanın itelediği ama geri almadığı yırtık bir dolar var merkez bankası dolar olduğu için değiştirmiyor paranın ucuda yok yapıştıramıyorum da türk lirası yırtık ve parçalı ise türkiyede merkez bankasına götürdüğümde değiştiriyorlardı amerikada bu doları kullanmam mümkünmü yada değiştirmem

-
@T-C-Kubilay-Dikici gerci direk bi deneyimim yok ama, internette Torn or Damaged Money diye baktiginda, Amerika da bunun icin Federal Reserve System'in 28 tane yeri varmis, tüm amerikada, piyasada gezen yirtik zarar görmüs Banknotlari dolasimdan aliyorlarmis
-
@T-C-Kubilay-Dikici ilgilenen kurumun ismi The Bureau of Engraving & Printig, Washington da, postayla bir Formu 5283 ismi, doldurup para ile beraber gönderiliyormus, kisisel olarakda gidilebiliyormus
-
@T-C-Kubilay-Dikici Bankalar yirtilmis paralari alirlar eger buyuk cogunlugu duruyorsa. Banka subesinde exchange yapabilirsiniz veya hesabiniza yatirabilirsiniz.
-
O zaman new york gittiğimde orada bir bankadan rica ederim değiştiririm olmazsa da yapaccak birşey yok
-
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Arkadaşlar, biz de geldik yeni kıtaya. Güncel olarak yaşadığım bir sıkıntı ne kadar kazanmam gerektiğini kestiremiyorum. Yani hangi işte ne kadar kazanmalıyız ki hakkımızı alıyoruz diyebilelim? Saatlik ücretlere bakıyorum, haftalık 40 saatten hesaplıyorum çok az bir miktar çıkıyor(Yaklaşık 2000 2500). Evin kirasını anca karşılıyor. Mesai olursa ücretin arttığını biliyorum ama nasıl 4000 5000lere ulaşıyor insanlar bunu çok merak ediyorum. Yani elbette bir firmada çalışmak, markette mağazada çalışmak farklıdır ama iş önerisi olarak iyi kazanmak için nerelere bakmalıyız, sizler ne iş yapıyorsunuz? İlk etapta ne yapmak gerekir delivery işleri dışında? Eyaletlerden bağımsız olarak soruyorum. Şimdiden teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
6
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum