• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
      • Popular Topics
      • Best Posts
    • Popular Topics
    • Best Posts
    • Feed
    • Watched Topics
    • Bookmarks
      • Users
      • Groups
    • Users
    • Groups
    • Map
    • Calendar
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Search
    1. Home
    2. uzaysan
    Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!
    6 Şubat 2023 Depremzedelerine yardımda bulunmak isteyenler AHBAP Derneği'ne bağış yapabilirler.
    U
    • Profile
    • Following 2
    • Followers 12
    • Topics 1
    • Posts 719
    • Best 453
    • Controversial 5
    • Groups 1

    uzaysan

    @uzaysan

    ⭐⭐

    1010
    Reputation
    533
    Profile views
    719
    Posts
    12
    Followers
    2
    Following
    Joined Last Online
    Location Konya

    uzaysan Unfollow Follow
    ⭐⭐

    Best posts made by uzaysan

    • RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

      Amazon Mülakat Tecrübem.

      Merhaba arkadaşlar bu konuya geçmiş mülakat tecrübelerimi yazıyorum ve bu sefer sizlere Amazon mülakat tecrübemi aktarmak istiyorum.

      Daha önce iki adet daha mülakat tecrübesi yazısı yazmıştım. Onları da okumak isterseniz eğer;

      Microsoft için -> https://yesilkartforum.com/forum/post/257355
      Bir başka küçük amerikan şirketi için -> https://yesilkartforum.com/forum/post/247584

      Neyse gelelim Amazona. Başvuru için özel bir şey yapmadım. Amazonun websitesine girip kendime uygun gördüğüm bir kaç ilana başvuru yaptım. Bundan sonra yapmanız gereken şey beklemek. Başvurudan itibaren 3 hafta sonra bir mail aldım. Beni Online Assessment'a davet ettiler.

      Online Assessment aşaması;

      Online assessment aslında tarayıcıdan çözdüğünüz bir test. Size bir link gönderiyorlar. test içerisinde 2 yada 3 tane soru oluyor. Bunu çözmeniz lazım. Bu aşama aslında bir ön eleme aşaması. Çünkü amazon gibi devasa şirketler her gün belki de yüzbinlerce başvuru alıyor ve bu işe bir insan kaynağı ayırmadan önce adayları bir ön elemeye tabi tutuyorlar. Aynı süreci Microsoft mülakatımda da yaşamıştım.

      Test içinde 2 yada 3 tane soru var. Değişiyor bu rakamlar. Ve süre sınırınız var. Soruları 90 dakika içinde çözmeniz lazım. Ayrıca yazdığınız kod test ediliyor. Yani yazdığınız kodun compile edilebilmesi lazım. Her soru için yaklaşık 25 test var. Bunları göremiyorsunuz. O yüzden eğer bazı testleri geçemiyorsa bunu koda bakıp nerede hata yaptım diye kendi kendinize düşünmeniz lazım. Bunun nedeni adayın edge case denilen nadir hataları düşünüp düşünmediğine bakılıyor.

      Ben buna hazırlıklı olduğum için 30 dakikada iki soruyu da çözdüm ve bütün testler geçti.

      Telefon Mülakatı Aşaması (Phone Screen Interview)

      Online testi bitirdikten bir gün sonra diğer aşamaya geçtiğime dair bir mail aldım. Bu mailde benden telefon mülakatı aşaması için en az 5 adet tarih belirlememi istiyordu. Kendime uygun 5 tarih seçip beklemeye başladım. Bundan yaklaşık 4 gün sonra telefon mülakatı tarihinin kesinleştiğine dair mail aldım. Ve bu aşamaya da hazırlanmaya başladım. Genel olarak Algoritma ve Veri Yapılarına baktım.

      Bu arada telefon mülakatı dediğime bakmayın. Telefon ile girmiyorsunuz. Zoom gibi bir video konferans uygulamasıyla giriyorsunuz mülakata.

      Mülakat günü geldi ve mülakat da başladı. Karşı taraf iyi birisiydi. Yaklaşık 14 yıllık tecrübesi olan senior bir geliştiriciydi. Kendimizi tanıtarak başladık. Daha sonra bana sorular sormaya başladı. Geçmiş tecrübelerimle alakalı. Günlük olarak çalışırken işte hangi veri yapılarını kullandığımı sordu. Verdiğim cevaptan sonra bu veri yapılarını kendin yazacak olsan nasıl yazarsın gibi sorular sordu. Ben de cevapladım. Daha sonra bu işlemlerin time complexity sürelerini sordu ve Big O'ya göre cevapladım. Hatta bir süreyi yanlış hesaplamışım. Bana peki şöyle olsa nasıl olur gibisinden bir soru sorunca yaptığım hatayı anladım ve doğrusunu söyledim.

      Bu teknik sorulardan sonra basit bir algoritma sorusu sordu bana. Soruyu recursive method kullanarak cevapladım. Daha sonra bu işlemin memory üzerindeki etkilerini falan konuştuk. Bu soru Online Assessment aşamasındakine benzer bir soruydu.

      En son olarak behavioral denilen aşamaya geçtik. İşyerinde hiç zorlukla karşılaştın mı eğer karşılaştıysan nasıl davrandın gibisinden. Tecrübeniz varsa cevaplıyorsunuz. Yoksa eğer bu soruyu geçmek istiyorum deyip pass hakkınızı kullanabilirsiniz. Mülakatı yapan kişi böyle dedi bana. Ama ben hiç pass geçmedim zaten 2 soru soruldu. Daha sonra 1 saat dolunca birbirimize iyi günler dileyip ayrıldık.

      Final Mülakat (Onsite Interview)

      Telefon mülakatından 5 gün sonra recruiter beni telefonla aradı ve bu aşamayı da geçtiğimi söyledi. Sonra da final mülakat hakkında konuştuk. Bana nasıl hazırlanacağımı hangi konulardan sorular geleceğini falan anlattı. Gayet yardımsever geçti bu konuşma. Size de tavsiyem Recruiter ile iyi geçinin ve dedikleri dinleyin. Çünkü Recruiter olarak çalışanlar şirkete kattığı adam başına komisyon alır ve sizin işe girmenizi sizden daha çok isterler.

      Final mülakat için de tarih belirlendi. Ben telefon mülakatından 1 bir buçuk ay sonrasına tarih verdim hazırlanmak adına.

      Final mülakat 4 aşamadan oluşuyor. 1 saatlik 4 tane mülakata giriyorsunuz ardı ardına. Bunların durumu değişebiliyor. Bazı kişilerin bütün aşamaları teknik oluyor bazılarının olmuyor. Benim mülakatımda 3 aşama teknik 1 aşama behavioral yani davranışsal aşamaydı.

      3 teknik aşama var dedik peki ne sordular? Bunlardan ikisi System design denilen aşamaydı.

      System design iki çeşit.

      Birisi High Level Design denilen, sistem içinde hangi komponentleri kullanırdın? Kaç tane servisin olurdu? Database olarak ne seçerdin? Database'e kaydedilen objelerin şeması nasıl olurdu gibi Bu High Level Design sorularında genellikle kod yazmanız beklenmez. Şunu şöyle yapardım bunu böyle yapardım dersiniz ve size neden diye sorulduğunda bunu savunursunuz. Buna örnek olabilecek bir soru şu olabilir mesela;
      "Eğer Youtube gibi bir video sitesi tasarlayacak olsan nasıl tasarlardın?"
      Bir diğer önemli konu şu yaptığınız design seçimlerinin scalable olması lazım? O yüzden mesela vertical scaling, Horizontal Scaling gibi metodolojileri bilmeniz lazım. Yada database nasıl scale edilir. Bunlar soruluyor. Sharding yada replication olabilir mesela. Örnek veriyorum.

      İkinci çeşit System design konusu ise Low Level Design. Bunda artık kod yazmanız gerek. Size bir sorun veriliyor. Elimizde bu var ve biz bunu yapmak istiyoruz diyor. Bu kısımda OOP kullanıp extensible bir kod yazmanız lazım. Extensible derken kastım şu; Diğer takımlar bu kodu kendine göre düzenlesin ama senin kodun da bu değişikliklerden etkilenmeden çalışmaya devam etsin. Burada artık OOP kullanmazı lazım. Inheritence Polymorhism gibi OOP metodolojilerini kullanacaksınız.

      Benim mülakatın iki aşaması bu system design kısmından geldi. Birisi High level diğer de low level design sorusuydu. Ben buna hazırlandığım için kolay geçti benim için. Ve yine bu kısımda da davranışsal sorular sormaya devam ettiler.

      Diğer teknik aşama başka bir algoritma sorusuydu. Bu soruyu ben Depth First Search kullanarak çözdüm. Daha sonra bunun time ve memory complexity değerlerini konuştuk. Recursive method kullandığım için memory complexity şu olur falan dedim. Mülakatı yapan kişi bana bunu recursive kullanmadan çözebilir miyiz diye sordu. Ben de Depth First Search yerine Breadth First Search kullanabiliriz deyince onu da kod olarak yazmamı istedi. Bu çözümün de yine time ve memory complexity değerlerini ayrıca tartıştık. Yine bu aşamada da davranışsal sorular geldi.

      Teknik olmayan aşamaya bir Manager girdi. Hiç teknik sormadı. 1 saat boyunca bana davranışsal sorular sordu. Örneğin hiç X zorluğunu yaşadın mı? Hiç yöneticin ile ters düştün mü? Hiç insiyatif aldın mı vs. Sanırım en yorucu aşama buydu. Sorular bitmek bilmedi bir türlü. Ama hepsini de nasıl olduysa cevaplamayı başardım. Bir daha yapabilir miyim emin değilim hehehe.

      Sonuç

      5 gün sonra recruiter bana mail attı konuşabilir miyiz diye ve videolu görüşme yaptık. Mülakatı geçtiğimi ve Amazonun bana iş teklif etmek istediğini söylediler. Bu kısımda hmm teşekkür ederim dedim sakince durdum ama içim kıpır kıpırdı. Bana işte maaş olsun, yan haklar olsun, vize konusu olsun genel bir bilgi verdi. Daha sonra bana şartların iyi olup olmadığını sordu. Ben kabul ettim ve 1 saat sonra Official Offer Letter geldi mailime ve kabul ettim. Şu an Vize işlemlerime başladık.

      Mülakat tavsiyesi olarak şunu verebilirim. Güzel iletişim kurun. Güzel iletişimden kastım ingilizcenizin mükemmel olması değil tabiki. Karşınızdaki sizi anladığı sürece emin olun aksanınız falan hiç önemli değil. Güzel iletişimden kastım şu. Yaptığınız işi anlık olarak karşı tarafa aktarmak. Siz mükemmel kod yazarsınız ama karşınızdaki neden yaptığınızı anlamaz o zaman boşa gider emeğiniz. Ayrıca iletişimi erkenden sağlarsanız ve çözümde yanlış yoldaysanız sizi erkenden uyarabilir ve doğru yola vaktinizi harcamadan girersiniz. Mülakat sadece teknik değil. Karşınızdaki kişi sizin iletişim becerinize, verilen önerileri anlayıp anlamadığınıza, anladıysanız kafanızın dikine gidip gitmediğinize de bakıyor. Eğer siz kafanızın dikine giderseniz mülakatı yapan kişi size olumsuz yanıt verir. Niye? Çünkü kimse dik kafalı biriyle çalışmak istemez. O yüzden sağlıklı bir iletişim bence çok önemli.

      Diğer vereceğim tavsiye de güler yüzlü olmanız. Ben mesela mülakat girişlerinde hep merhaba nasılsın hayat nasıl gidiyor tarzı sorular sordum buzları eritmek ve arayı yumuşatmak adına. Bunu siz de yapabilirsiniz.

      Teknik aşamalar için vereceğim tavsiye Algoritmalar, Veri Yapıları ve System Design çalışmanız.

      Bunlar için YouTube'da bolca kaynak mevcut. Youtube'a bakabilirsiniz.

      posted in Bilişim Teknolojileri
      U
      uzaysan
    • RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

      Merhaba dostlar. Sizlere bir amerikan yazılım şirketiyle yaptığım mülakat anısını anlatmak istiyorum. Mülakat süreçleri hakkında bilgi vermek istiyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim. Ben bu işe seçilmedim. Başkasını aldılar. Ama ben başta elenmedim finalde elendim. Son 2 kişi kalmıştı ve bunun birisi bendim. Ama şirket diğer kişiyi seçti.

      Öncelikle şunu belirteyim. Bahsettiğim şirket GitHub'da toplam 30k yıldıza sahip bir açık kaynak projesinin üzerine kurulmuş. Normalde bu projeyi kendi serverlerinizde host etmeniz lazım ama şirket bunu kendisi host edip parayla üyelik satıyor. İş modelleri low code backend üzerine. Tıpkı firebase gibi.

      + Şirketle ilk iletişimi nasıl kurdum?

      • Ben bu açık kaynak projesini kullanırken sorularımı sorduğum bir forum vardı ve bu forumda soruları düzenli olarak cevaplayan kişiler vardı. Bu kişilerden birisi daha sonra öğrendim ki bahsettiğim şirketin CEO'su. Kendisi proje hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olduğu için benim gibi acemilerin sorularını cevaplıyordu. Zaman geçtikçe ben de bu proje hakkında bilgi sahibi olmaya ve diğer kişilerin sorularını cevaplamaya başladım. Hep community bana yardım etti şimdi ben de onlara yardım edeyim hesabı. Daha sonra bahsettiğim kişinin CEO olduğunu öğrendikten sonra kendisine mesaj attım. Eğer açık pozisyon varsa şirkette çalışmak istediğimi söyledim. Kendisi bana şuan açık pozisyon olmadığını ama iş ilanı açtıklarında bana haber vereceğini söyledi. Dediği gibi de oldu ve yaklaşık 6 hafta sonra bana mesaj attı iş ilanını.
        .
        .

      + Mülakat süreci

      • Link üzerinden başvuru yaptıktan bir gün sonra bana dönüş yapıldı. Email içinde 1 adet online test, 5 adet de klasik soru vardı. 5 klasik soru genel şeylerle ilgiliydi. Örneğin; Yazılımda test ne kadar önemlidir? gibi. Online test ise tamamen Veri yapıları (Data structures) ve Algoritmalar (Algorithms) ile ilgiliydi. Testin içinde 4 adet klasik soru, 10 adet de test sorusu vardı. Testin örnek sorusu içinde mesela Dijkstra algoritması ile ilgili sorular vardı. Klasik sorularda ise Leetcode soruları sordular. 2 adet medium seviye, 2 adet ise easy seviye soruydu ve ben bunları zorlanmadan çözdüm.
        .
      • Bu aşamadan sonra başarılı olduğumu ve diğer aşamaya geçmeye hak kazandığımı söyleyen bir mesaj aldım. Bu aşamada şirketin kurucularıyla (3 kişi) zoom görüşmesi yapıp ona göre ilerleyecektim. Hepsiyle randevu alıp sırasıyla görüşmeye girdim. Bu arada şirket sahipleri Kalifornia'da olduğu için hep akşam vakitleri (saat 19 civarı) girdim görüşmeye. Bana klasik sorular sordular. Neden bu şirkette çalışmak istiyorsun gibi. Ben de şirketin kullandığı açık kaynak projesi hakkında bilgim olduğunu hatta o repoya contribution yaptığımı falan söyledim. Bu aşama genelde sohbet havasında geçti. Kişi başı ortalama 30 dakika sohbet ettik. Bu arada benim ingilizcem mükemmel değil. Bazen kendimi anlatmakta zorlandığım oldu ama karşımdaki kişiler ingilizcenin benim ana dilim olmadığının farkındaydılar ve sorun olmadı. Bundan sonra diğer aşamaya geçtiğime dair email aldım.
        .
      • Diğer aşamada artık kod bilgimi ölçmek istediler. Daha önce söylediğim gibi şirket açık kaynak bir projenin üzerine inşa edilmiş. Şirket sahipleri bu projenin GitHub sayfasından 10 adet problem seçmişler ve bana beğendiğin birini çöz ve çözümünü bize yolla diye mesaj attılar. Bu problemi çözdükten sonra ertesi gün çözümü yolladım. Sorunlar içinde çözümünü bilmediğim sorunlar da vardı ama ben bildiğim sorunu seçip onu çözüp attım.
        .
      • Kod aşamasını da geçtikten sonra diğer aşamanın bilgileri geldi. Bu aşamada şirketin diğer çalışanlarıyla zoom görüşmesi yapacaktım. Bu aşamada bir "culture fit" olup olmadığıma bakılıyor. Yani diğer elemanlar ile iyi geçinip geçinemeyeceğime bakılıyor. Diğer çalışanlarla konuştum. Onlar kendini tanıttı ben kendimi tanıttım. Güzel geçti. Bir sıkıntı olmadı bu konuda. Bu arada şirketin zaten toplam 10 çalışanı var ve bunların 3 tanesi kurucu ortak. Yani yüzlerce kişiyle tanışmadım bu konuda. 15 dakika sürdü görüşme toplamda.
        .
      • Çalışanlarla tanıştıktan 1 gün sonra şirket iş ilanını yayından kaldırdı. Ben buna çok sevindim çünkü beni seçtiklerini ve teklif sunmalarını bekliyordum. Bundan 2 hafta sonra tekrar iletişime geçtiler. Benimle son bir görüşme yapmak istediklerini belirttiler.
        .
      • Bu görüşmede öğrendim ki son iki aday kalmış ve kimi almaları gerektiğine karar verememişler. Dolayısıyla sonbir görüşme yaptılar. Bu görüşmede sanki teklif vereceklermiş gibi saat kaçla kaç arası çalışabileceğimi, gerekli ekipmanımın olup olmadığını falan konuştuk.

      SONUÇ
      Sonuç seçilmedim. Bir hafta sonra aldığım mesajda benimle devam etmeyeceklerini söylediler. Kimi seçtiler bilmiyorum. Şirketin LinkedIn sayfasındaki çalışan sayısı hiç artmadı. Belki de eleman almaktan vazgeçmişlerdir yada merdiven altı hintli bir yazılımcı bulmuşlardır emin değilim.

      Peki bu hikayeden alınacak dersler nelerdir?

      • Algopritma ve veri yapılarına iyi çalışın. Amerikalı şirketler bu konuda çok hassas. Sürekli bundan sorarlar. Bu konuda pratik yapmak isterseniz HackerRank yada LeetCode gibi sitelere bakabilirsiniz. Bu soruların ayrıca çözümleri de youtube gibi yerlerde mevcut.
      • Aynı anda sadece tek şirketle görüşmek gibi bir hata yapmayın. Aynı anda birden fazla şirket ile görüşün. Ben bu mülakatı yaparken sadece o şirketle iletişime giriyordum diğer şirketlere başvurmadım bile. Ve bu bana 2 aya mal oldu. Vaktimi boşa harcadılar.
      • İltifatlara sakın güvenmeyin. Ben mülakat yaparken sürekli, ekibin beni ne kadar sevdiğini, teknik aşamada ne kadar başarılı olduğumu falan söyleyip durdular. Ama ne oldu? İşe alınmadım. O yüzden Lafa bakıp plan yapmayın. Hatta şu deyim bunun için tam uyuyor. Hope for the best but expect the worst. (En iyi sonucu iste ama en kötüsüne hazırlan).

      Umarım faydalı olur.

      posted in Bilişim Teknolojileri
      U
      uzaysan
    • RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

      Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere Microsoft ile olan yazılım mühendisliği mülakat tecrübemi anlatacağım. İşe giremedim ama mülakata girmek isteyenlere ön bilgi olması açısından tecrübelerimi yazıyorum.

      İşi Linkedin aracılığıyla buldum. Linkedin'de microsoft EMEA (Europe - MiddleEast - Africa) bölgesi için recruiter (işe alım görevlisi) olarak çalışan bir kişiyle bağlantım var ve bu kişi bir iş ilanı yayınladı. bende linke tıklayarak microsoft'un kendi sitesi üzerinden işe başvurdum. Bunu size de tavsiye ederim. recruiter olarak çalışan kişileri linkedin üzerinden eklerseniz iş ilanlarına erkenden ulaşabilirsiniz.

      1 hafta sonra microsofttan mail geldi. Özgeçmişimin etkileyici olduğunu ve işe alım sürecini başlatmak istediklerini falan söylemişler mailde. Bu bana ilk defa oldu. Normalde microsofta daha önce de başvurmuştum. Ama hiç cevap alamadan elendim. Bu sefer çalıştığım şirketin marka değeri biraz etki etti sanırım.

      Daha sonra bana çözmem için bir OA yani Online Assessment (Online Test) gönderdiler. Bu testi 1 hafta içinde çözmem gerektiği yazıyordu. Test toplam 100 dakika süre sınırlıydı ve 3 adet soru vardı. 3 soru da algoritma ve veri yapıları ile ilgiliydi.

      • Soru 1: Bir integer sayısının binary gösteriminde kaç tane 1 vardır?
        Yazılımla ilgilenenler bilirler. Bilgisayarda her şey bir ve sıfırdan oluşur. Sizin normalde 4 diye yazdığınız sayının binary (yani 2 tabanındaki yazılışı) 100'dür. Buradan gidersek 4 içindeki binary birlerin sayısı da 1 olacaktır.

      • Soru 2: Unique sub stringlerin sayısı?
        Size bir string veriliyor ve bu string içindeki bütün sub stringler içinde eşsiz yani unique olanların sayısı kaçtır. Bunu ben HashMap ve loop kullanarak çözdüm.

      • Soru 3: Perfect loop graph?
        Size bir graph veri yapısı veriliyor ve bu veri yapısında perfect loop olup olmadığı soruluyor. Ne demek perfect loop. Hangi elemandan başladıysanız o elemana geri dönmeniz lazım. Örneğin 1 -> 2 -> 3 -> 1 gibi. 1 -> 2 -> 3 -> 2 olmaz. Loop var ama perfect değil başladığınız elemana dönmeniz lazım. Bu soruyu da DFS yani Depth First Search ve HashSet kullanarak çözdüm.

      Test sonucunda 3 soruyu da bildim. Testin ardından 1 hafta sonra bir mail daha aldım. Testi geçtiğimi ve diğer aşamada microsoftta çalışan Senior bir engineer ile teknik bir mülakat daha yapacağımı öğrendim. Mülakat tarihini ayarladım ve mülakat günü geldi.

      Bu kısmın 2 parçaya ayrılması gerekiyor.

      İlk parça kodlama aşması. Bu benim için iyi geçti. Hatta beklediğimden kolaydı. Rahatlamıştım açıkçası çünkü beklediğimden çok daha kolay sorular soruldu ve bunları hemen çözdüm. Sorular Tree veri yapısı ile ilgiliydi. Hatta sorunun birinde O(n^2) time complexity buldum ve mülakatı yapan kişi bana bundan daha iyisini yapabilir miyim diye sordu ve ben de bunu O(n) yaptım.

      İkinci kısımda ise tabiri caizse mal gibi kaldım. Şunu söyleyeyim. Ben Bilgisayar mezunu değilim. Bu yüzden bazı teorik bilgilerim eksik ve sorular da tam bu teorik bilgilerden geldi. Belki sektör tecrübem biraz fazla olsaydı bilebilirdim ama Junior birisi olarak bilgim yoktu maalesef. Sorular İşletim sistemleriyle alakalıydı. Bana soru olarak Thread, process, multithreading gibi konulardan sordu. Ufak tefek bilgim olsa da yeterince iyi cevaplayamadım. Benim bilgilerimin eksikliğini gören mühendis bana soru sormayı bıraktı ve ufak çaplı bir üniversite dersi verdi. threadler nasıl çalışır thread lock nedir vs.

      Bu arada söylemem lazım ki mülakata katılan mühendis cana yakın birisiydi. Beni strese sokacak bir şeyler söylemedi hiç.

      Mülakat sonunda birbirimize iyi günler diledikten sonra ben elendiğimi anladım. Çünkü ikinci kısımda sorulan bilgileri kendileri gündelik olarak kullanıyorlarmış. Bu konuda ben internette bedava bir pdf kitabı buldum. PDF olarak indirip fotokopiciye çıkarttım. Kitabın adı "Operating Systems: Three Easy Pieces". Linki de şu: https://pages.cs.wisc.edu/~remzi/OSTEP/

      Tahmin ettiğim gibi de oldu ve elendiğimi söyleyen maili 1 hafta sonra aldım. Ama üzülmek yok. Şu an zaten bir işim var bu konuda stres yapmıyorum eskisi gibi.

      Ben şahsen geldiğim noktaya seviniyorum. Çünkü hukuk mezunu olarak, çok değil 6 ay önce bootcamp'e bile kabul alamazken bugün microsoft gibi şirketlerin mülakatına girebiliyor olmak bence ilerleme göstergesi. Biraz daha çalışır mülakatı da geçerim diğer sefere. Hatta yarın Microsoft gibi trilyon dolar değere sahip başka bir ABD şirketiyle de mülakatım var. Bunda da test aşamasını geçtim ve mühendis ile görüşeceğim. Şimdi yazmak istemiyorum ama olumlu olumsuz bir dönüş aldığım zaman o tecrübemi de yazacağım buraya.

      Hatta şimdiki çalıştığım şirketin mülakat sürecini de yazmayı düşünüyorum. her ne kadar türk şirketi olsa da yine de tecrübe olur.

      Hepinize iyi günler diliyorum.

      posted in Bilişim Teknolojileri
      U
      uzaysan
    • RE: DV2023 Sohbet Odası

      @birisi, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

      @ahsenaydgdu yazdıklarını okudum, işte gitmeyi çok istememizin ve bu kadar çok umutlanmamızın sebebi. Ben 5 sene bir avrupa ülkesinde yaşadım, şunu çok içtenlikle söyleyebilirimki bizimle onlar arasında her açıdan çağlar/yüzyıllar var (bana göre, şimdi itirazlar gelir). bizim lüks gördüğümüz veya alırken düşündüğümüz, ertelediğimiz şeylerin aslında herkesin ulaşabileceği şeyler olduğunu gördükçe için yandı. ya 1 litre sıkma portakal suyu 1,5 birimdi ve kahvaltıda sıkma portakal uyu içerdim.

      bizim burada kucak dolusu para verip aldığımız bir çok telefon orada satılmıyordu bile (internetten araştırmanız lazımdı, teknoloji firmalarının mağazalarında bulunmazdı).

      lise öğrencileri kışın kayak için Alp dağların, yazın tatil için deniz kenarına giderdi.

      Adamlar hangi ülkeye gideceklerine karar vereremezken, şimdi ben 80 km ilerimde deniz var ve aracımın yakıtını hesaplıyorum.

      biz burada yaşamıyoruz sadece ölümü bekliyoruz, bu yaşam değil veya yaşam denen kavram nefes alıp vermek ve ekmekle karın doyurmak değil, yaşam bu olmamalı.

      İş sadece alım gücünü de geçti artık. Pahalı olan mallar kaliteli olsa gam yemem ama kalitelisi yurtdışına gidiyor kalitesizleri halka iteliyorlar. Annemin kuzenleri Antalyada tarımla uğraşıyor. Belki bilen vardır Antalya sera dolu ve çoğu sebze meyve Antalyadan gelir. Neyse bazen misafirliğe gittiğimizde salatalık domates patlıcan vs verirler bize. Hayatımda yediğim en iyi sebze meyve halen o. Salatalığın kokusu var. Diğer sebzeler de aynı şekilde. Bu ürünler yurtiçine gitmiyor mesela. İhracata gidiyor hep. Helga ve Hans bunu 1.5 euroya yiyor. Türkler de onların beğenmediği ürünleri 50 kuruş ucuz alabilir miyim diye pazara akşam gidiyor.

      Ülkede kaliteli ürünler de var ama sen türko olarak onlara layık değilsin.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      U
      uzaysan
    • RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

      @uzaysan, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

      @uzaysan, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

      Hatta yarın Microsoft gibi trilyon dolar değere sahip başka bir ABD şirketiyle de mülakatım var. Bunda da test aşamasını geçtim ve mühendis ile görüşeceğim. Şimdi yazmak istemiyorum ama olumlu olumsuz bir dönüş aldığım zaman o tecrübemi de yazacağım buraya.

      Bu şirketle olan telefon mülakatı denilen aşamayı da geçtim arkadaşlar. Onsite denilen final mülakata davet aldım. İnşallah bunu da geçerim.

      Onsite mülakatı da geçtim arkadaşlar. FAANG şirketinden teklif aldım. Çok mutluyum. Süreci biraz sindirdikten sonra mülakat deneyimini paylaşacağım.

      posted in Bilişim Teknolojileri
      U
      uzaysan
    • RE: DV2023 Sohbet Odası

      7 gün sonra ben. Bu videoyu çok seviyorum ya müthiş bir atmosferi var.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      U
      uzaysan
    • İrlanda Critical Skills çalışma izni

      Merhaba arkadaşlar geçenlerde İrlandadan iş teklifi aldım ve çalışma izni olarak Critical Skills çalışma iznini alacağımı öğrendim. Bununla ilgili konu yokmuş o yüzden açayım dedim.

      Bu çalışma izni için gerekli bilgileri şuradan bulabilirsiniz.

      Critical Skills Employment Permits

      Çalışma iznini aldıktan sonra direkt irlandaya gidemiyorsunuz ve çalışma izninin yanıda bir de uzun dönem vize almanız gerek. Yani süreç 2 aşamadan oluşuyor benim için. Ve öğrendiğime göre toplam süreç 4 ayı bulabilirmiş.

      Bu başlıkta kendi tecrübelerimi aktarmak istiyorum.

      EDIT: Şimdiye kadar olan sürecin zaman çizelgesi;

      28 Mart - İş teklifi
      31 Mart - Vize işlemlerine bakan şirket benimle iletişime geçti ve süreç başladı
      5 Nisan - İş teklifi veren şirket gerekli evrakları vize işlemine bakan şirkete yolladı.
      11 Nisan - Başvuru taslağı hazırlandı ve bana onay için yollandı ve ben onay verdim.
      12 Nisan - Başvuru son halini aldı ve bana imza için yollandı. Belgelerin çıktısını alıp imzalayıp sisteme yükledim.
      14 Nisan - Sisteme yüklediğim imzalı belge onaylandı.
      19 Nisan - Critical skills çalışma izni başvurusu resmen yapıldı.
      ... 1 Ay Sonra
      19 Mayıs - Critical Skills çalışma iznim onaylandı.
      3 Haziran - VFS Globalden randevu alınması (7 Haziran Tarihine)
      7 Haziran - Vize Başvurusu
      ... 1 Ay Sonra
      8 Temmuz - Vizenin elime ulaşması

      Güncelleme oldukça bu ana mesajı güncellerim.

      posted in Avrupa
      U
      uzaysan
    • RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

      @crazycells, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

      @uzaysan, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

      Merhaba dostlar. Sizlere bir amerikan yazılım şirketiyle yaptığım mülakat anısını anlatmak istiyorum. Mülakat süreçleri hakkında bilgi vermek istiyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim. Ben bu işe seçilmedim. Başkasını aldılar. Ama ben başta elenmedim finalde elendim. Son 2 kişi kalmıştı ve bunun birisi bendim. Ama şirket diğer kişiyi seçti.

      Öncelikle şunu belirteyim. Bahsettiğim şirket GitHub'da toplam 30k yıldıza sahip bir açık kaynak projesinin üzerine kurulmuş. Normalde bu projeyi kendi serverlerinizde host etmeniz lazım ama şirket bunu kendisi host edip parayla üyelik satıyor. İş modelleri low code backend üzerine. Tıpkı firebase gibi.

      + Şirketle ilk iletişimi nasıl kurdum?

      • Ben bu açık kaynak projesini kullanırken sorularımı sorduğum bir forum vardı ve bu forumda soruları düzenli olarak cevaplayan kişiler vardı. Bu kişilerden birisi daha sonra öğrendim ki bahsettiğim şirketin CEO'su. Kendisi proje hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olduğu için benim gibi acemilerin sorularını cevaplıyordu. Zaman geçtikçe ben de bu proje hakkında bilgi sahibi olmaya ve diğer kişilerin sorularını cevaplamaya başladım. Hep community bana yardım etti şimdi ben de onlara yardım edeyim hesabı. Daha sonra bahsettiğim kişinin CEO olduğunu öğrendikten sonra kendisine mesaj attım. Eğer açık pozisyon varsa şirkette çalışmak istediğimi söyledim. Kendisi bana şuan açık pozisyon olmadığını ama iş ilanı açtıklarında bana haber vereceğini söyledi. Dediği gibi de oldu ve yaklaşık 6 hafta sonra bana mesaj attı iş ilanını.
        .
        .

      + Mülakat süreci

      • Link üzerinden başvuru yaptıktan bir gün sonra bana dönüş yapıldı. Email içinde 1 adet online test, 5 adet de klasik soru vardı. 5 klasik soru genel şeylerle ilgiliydi. Örneğin; Yazılımda test ne kadar önemlidir? gibi. Online test ise tamamen Veri yapıları (Data structures) ve Algoritmalar (Algorithms) ile ilgiliydi. Testin içinde 4 adet klasik soru, 10 adet de test sorusu vardı. Testin örnek sorusu içinde mesela Dijkstra algoritması ile ilgili sorular vardı. Klasik sorularda ise Leetcode soruları sordular. 2 adet medium seviye, 2 adet ise easy seviye soruydu ve ben bunları zorlanmadan çözdüm.
        .
      • Bu aşamadan sonra başarılı olduğumu ve diğer aşamaya geçmeye hak kazandığımı söyleyen bir mesaj aldım. Bu aşamada şirketin kurucularıyla (3 kişi) zoom görüşmesi yapıp ona göre ilerleyecektim. Hepsiyle randevu alıp sırasıyla görüşmeye girdim. Bu arada şirket sahipleri Kalifornia'da olduğu için hep akşam vakitleri (saat 19 civarı) girdim görüşmeye. Bana klasik sorular sordular. Neden bu şirkette çalışmak istiyorsun gibi. Ben de şirketin kullandığı açık kaynak projesi hakkında bilgim olduğunu hatta o repoya contribution yaptığımı falan söyledim. Bu aşama genelde sohbet havasında geçti. Kişi başı ortalama 30 dakika sohbet ettik. Bu arada benim ingilizcem mükemmel değil. Bazen kendimi anlatmakta zorlandığım oldu ama karşımdaki kişiler ingilizcenin benim ana dilim olmadığının farkındaydılar ve sorun olmadı. Bundan sonra diğer aşamaya geçtiğime dair email aldım.
        .
      • Diğer aşamada artık kod bilgimi ölçmek istediler. Daha önce söylediğim gibi şirket açık kaynak bir projenin üzerine inşa edilmiş. Şirket sahipleri bu projenin GitHub sayfasından 10 adet problem seçmişler ve bana beğendiğin birini çöz ve çözümünü bize yolla diye mesaj attılar. Bu problemi çözdükten sonra ertesi gün çözümü yolladım. Sorunlar içinde çözümünü bilmediğim sorunlar da vardı ama ben bildiğim sorunu seçip onu çözüp attım.
        .
      • Kod aşamasını da geçtikten sonra diğer aşamanın bilgileri geldi. Bu aşamada şirketin diğer çalışanlarıyla zoom görüşmesi yapacaktım. Bu aşamada bir "culture fit" olup olmadığıma bakılıyor. Yani diğer elemanlar ile iyi geçinip geçinemeyeceğime bakılıyor. Diğer çalışanlarla konuştum. Onlar kendini tanıttı ben kendimi tanıttım. Güzel geçti. Bir sıkıntı olmadı bu konuda. Bu arada şirketin zaten toplam 10 çalışanı var ve bunların 3 tanesi kurucu ortak. Yani yüzlerce kişiyle tanışmadım bu konuda. 15 dakika sürdü görüşme toplamda.
        .
      • Çalışanlarla tanıştıktan 1 gün sonra şirket iş ilanını yayından kaldırdı. Ben buna çok sevindim çünkü beni seçtiklerini ve teklif sunmalarını bekliyordum. Bundan 2 hafta sonra tekrar iletişime geçtiler. Benimle son bir görüşme yapmak istediklerini belirttiler.
        .
      • Bu görüşmede öğrendim ki son iki aday kalmış ve kimi almaları gerektiğine karar verememişler. Dolayısıyla sonbir görüşme yaptılar. Bu görüşmede sanki teklif vereceklermiş gibi saat kaçla kaç arası çalışabileceğimi, gerekli ekipmanımın olup olmadığını falan konuştuk.

      SONUÇ
      Sonuç seçilmedim. Bir hafta sonra aldığım mesajda benimle devam etmeyeceklerini söylediler. Kimi seçtiler bilmiyorum. Şirketin LinkedIn sayfasındaki çalışan sayısı hiç artmadı. Belki de eleman almaktan vazgeçmişlerdir yada merdiven altı hintli bir yazılımcı bulmuşlardır emin değilim.

      Peki bu hikayeden alınacak dersler nelerdir?

      • Algopritma ve veri yapılarına iyi çalışın. Amerikalı şirketler bu konuda çok hassas. Sürekli bundan sorarlar. Bu konuda pratik yapmak isterseniz HackerRank yada LeetCode gibi sitelere bakabilirsiniz. Bu soruların ayrıca çözümleri de youtube gibi yerlerde mevcut.
      • Aynı anda sadece tek şirketle görüşmek gibi bir hata yapmayın. Aynı anda birden fazla şirket ile görüşün. Ben bu mülakatı yaparken sadece o şirketle iletişime giriyordum diğer şirketlere başvurmadım bile. Ve bu bana 2 aya mal oldu. Vaktimi boşa harcadılar.
      • İltifatlara sakın güvenmeyin. Ben mülakat yaparken sürekli, ekibin beni ne kadar sevdiğini, teknik aşamada ne kadar başarılı olduğumu falan söyleyip durdular. Ama ne oldu? İşe alınmadım. O yüzden Lafa bakıp plan yapmayın. Hatta şu deyim bunun için tam uyuyor. Hope for the best but expect the worst. (En iyi sonucu iste ama en kötüsüne hazırlan).

      Umarım faydalı olur.

      Gecmis olsun. Finale kalmis olmaniz bile oldukca kalifiye oldugunuzu gosteriyor bence, o nedenle yakin zamanda iyi bir sirketten teklif alacaginiza eminim.

      Bilgi ve tecrubeler icin elinize saglik, baskalarina faydali olacagina eminim.

      Teşekkür ederim sayın @crazycells . Bu mülakatların üzerinden 2 ay geçti ve ben yakın zamanda iş buldum o konuda sıkıntı yok. Hatta benim için daha iyi bile oldu diyebilirim. No name bir ABD firması olmasındansa Milyarlarca dolar büyüklükte bir Türk şirketine girdim. Hatta bu şirket Avrupa ve ABD'de de faaliyet gösteriyor. Eminim ki bilgisayar diploması olmayan benim gibi biri için (ben hukuk mezunuyum) ilk iş tecrübem olarak özgeçmişimde daha iyi görünecek.

      posted in Bilişim Teknolojileri
      U
      uzaysan
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

      Neyse Türkiyenin ırmağınının akışına biraz daha ölürüz yapacak bir şey yok.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      U
      uzaysan
    • RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

      @uzaysan, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

      Hatta yarın Microsoft gibi trilyon dolar değere sahip başka bir ABD şirketiyle de mülakatım var. Bunda da test aşamasını geçtim ve mühendis ile görüşeceğim. Şimdi yazmak istemiyorum ama olumlu olumsuz bir dönüş aldığım zaman o tecrübemi de yazacağım buraya.

      Bu şirketle olan telefon mülakatı denilen aşamayı da geçtim arkadaşlar. Onsite denilen final mülakata davet aldım. İnşallah bunu da geçerim.

      posted in Bilişim Teknolojileri
      U
      uzaysan

    Latest posts made by uzaysan

    • RE: DV2024 Sohbet Odası

      @debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

      arkadaşlar bir şekerciler vardı bir ara dolandırıcı çıktı onlar sonrasında ama kurulmuş işe seni ortak ediyor ve çalışma vizesiyle orada bulunup bir yandan da green karta başvurabilinir diye düşündüm... o şekerciler alış veriş merkezlerinde bildiğimiz çoook şeker falan gibi yerlerdi ayda 7000 dolar falan kazanmanı garanti ediyor şahıs başına ama adamlarda senin işine ortak çünkü senin bütün bürokratik işlemlerini vs onlar yapıyorlar ve sana hazır kazanç sağlayabileceğin bir iş sunuyorlar ilk etapta sonrasında sanırım burayı iki sene ayakta tutup o işletmeden ötürü green kart alabiliyorsun ve o zaman artık herkes kendi yoluna da gidebilir yada devam da edebilir... çünkü bu işletme varken başka yerde çalışamıyorsun giren kartını almadan ya buradan para kazanıcan ya kazanıcan yani başka seçeneyin yok bunlar bu pandemı öncesi 2019 larda falan 1 milyon tl kişi başı para isteyip herşeyi haleediyorlardı... aslında 1 milyonum olsa bende iş kurarım kendim başvururum falan diyorsunuz ama kurulu düzen başka bişey emin olun... neyse böyle firmalar yada bu işi sağlayan yatırımcı vizelerinden devren kiralıklardan falan haberi olan araştıran var mı aranızda nasıl ilerleyebiliriz... sakın bana şu link bu link falan demeyin yönlendirilen yerlerde bi cacık çıkmıyor bana araştırmış kendide bu konuda kafayı kırmış yada başlarmış birileri gerek

      O sekilde is kurarsaniz E2 vize turunu alirsiniz. Bu vize turuyle greencard almak imkansizdir.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      U
      uzaysan
    • RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

      @Haliax, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

      @uzaysan Detay verir misiniz? Hangi ozellikleri batiyor, nelerini sevemediniz? 7 ay cok erken boyle radikal bir karar almak icin bence. Kultur sokunun erken asamalarinda olabilirsiniz. Turkiye’ye donunce pisman olmasi da var. Sorunun Irlanda’da oldugundan eminseniz alternatifleri deneyin eger imkaniniz varsa ve yapabiliyorsaniz, bence. Ingiltere, Hollanda, vs.

      Ozellikle batan bir seyi yok ben sadece homesick yasiyorum sadece. Alistigin seyi bildigin seyi geride birakip sifirdan hayat kurmak bana gore degilmis ben onu anladim.

      posted in Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
      U
      uzaysan
    • RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

      @uzaysan, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

      @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

      Buraya geldim yine bunalıma girdim. 😃 Dünde beri ağlamalarım geri başladı. Eskiden sadece ailem için ağlardım şimdi NYC’deki arkadaşlarım içinde ağlıyorum.

      Sevgili Orhan lütfen beni yanlış anlama ama bence bu davranışlar normal değil. Bunun altında yatan senin bile bilmediğin ama çözülebilir bir sebep olabilir. Çocukluk travması olabilir mesela. Hatta hiç bir sorun yoktur ama uyum problemi yaşadığın için yine bir psikolog yardımıyla mental destek alabilirsin. Türkiyede psikolog deyince yanlış anlaşılıyor biliyorum o yüzden bu dediklerim yanlış anlaşılabilir ama bunları kötü bir niyetle söylemiyorum emin ol.

      Sevgili Orhandan herkes icinde ozur diliyorum. Yabanci memlekette tek basina yasamak gorundugunden daha zormus. Irlandaya geldim yaklasik 7 aydir yasiyorum ancak her seyi bana batmaya basladi. Turkiyeye surulen balkan gocmenleri gibi ulkeye girince secde edecek duruma geldim. Muhtemelen bir kac ay daha kalir sonra turkiyeye donerim. Oleceksem de turkiyemin irmagina oleyim.

      posted in Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
      U
      uzaysan
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

      @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

      başta irlanda ankara anlaşmasını araştırdık gayet iyidi ama bana vize çok kolay çıkıyor hesaplarım yüzünden eşimede kolay çıkıyor ama ikimize aynı anda çıkmıyor göçmen gibi oluyoruz dil okulu ile gidip ankara anlaşmasına başvurup kalalım demiştik

      Irlandayi tercih etmediginiz iyi olmus. Dil okulyla gelip kalmak bekar ve 20 yasindaysaniz olur da coluk cocuk gelirseniz rezil olursunuz. Tam zamanli calisma izniniz yok zaten. Part time calisarak ev tutamazsiniz ancak oda tutabilirsiniz. Onda da ayni evi 3 tane brezilyaliyla paylasirsiniz. Kendinize ait banyonuz bile olmazdi muhtemelen. Onermem irlandayi.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      U
      uzaysan
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

      @charon, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

      @yenihayaletadam red almanın potansiyel sebepleri;
      özellikle ingiltere, çok didik didik ederler+yaşam standardı açısından abd ile benzerdir+veri paylaşılır

      Ben gecen UK vizesine basvurdum bir haftada cikti ya aradaki yilbasi tatilini saymazsak. O kadar didik didik ettiklerini sanmiyorum ben.

      posted in Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
      U
      uzaysan
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

      @Ping-PONG, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

      Merhabalar,
      Bugün @yenihayaletadam arkadaşımdan 1 saat sonra da benim randevum vardı. Zamanı olmadığı için kendisiyle görüşemedik. 🥲
      Daha önce de yazmıştım. Geçen sene red yiyip tekrar şansını deneyenlerdenim.

      Neyseki bu sefer sıkı bir çalışma ile onaya çevirdik. @ahsenaydgdu yu ziyarete gidiyorum. 😂

      Tüm sürecimde yanımda olan, randevu, öne çekme, formlar, psikolojik destek ve her türlü ihtiyacımda yanımda olan sevgili @denizci10 a teşekkürü bir borç bilirim. Onay almamda rolünün çok büyük olduğunu düşünüyorum.

      O kadar beynini yedimki sadece sürecime değil hayatıma vakıf kendisi. O yüzden görüşme detaylarımla alakalı yorumu kendisine bırakıyorum.

      @denizci10 iyi ki varsın reis🙃

      Tebrikler abi.

      posted in Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
      U
      uzaysan
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

      @Lossantosdy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

      @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

      @Yasin-Yasa Eğer hala üniversite okuyorsanız lise diplomanız üniversitenizdedir bunu belirtmiş olayım çünkü bir çok kişi lise diplomamı kaybettim diye yardım istediğinde genelinde ortak noktası bura oluyor üniversiteye kayıt esnasında verdiklerini ve mezuniyette geri alacaklarını unutmuş oluyorlar. Eğer zaten üniversite mezunuysanız lise diplomanıza ihtiyacınız olmayacak sorunuz DV süreci içinse

      e benim ve eşiminde lise diploması yok yani ev taşımada kayboldu sanırım, ünv. de okumadık, sadece bu yıl tyt ye girmiştim o biz ne yapabiliriz peki

      Lise Mezuniyet Belgesi Sorgulama

      Lise Mezuniyet Belgesi Sorgulama

      Bu hizmeti kullanarak, lise mezuniyet bilgilerinizi görüntüleyebilir, barkodlu lise mezuniyet belgesi oluşturabilirsiniz. Bu hizmet ile 2008 yılı sonrası mezun olmuş kişileri için belge oluşturulabilmektedir.

      Burasi kullanilabilir sanirim.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      U
      uzaysan
    • RE: DV2023 Mülakat Deneyimleri

      Gecen sene de 6 gunluk cocugunu basvuru formuna eklemedigi icin elenen bir cift vardi yabanci. Bu evrak islerine acayip dikkat ediyorlar.

      posted in Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
      U
      uzaysan
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

      Gunaydin arkadaslar.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      U
      uzaysan
    • RE: DV2023 Mülakat Deneyimleri

      @felemez, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

      Bugün mülakatımız vardı. Yemin ettikten sonra malesef diskalifiye oldugumuzu söylediler. Kendi resmim yerine kızımın resmini yüklemişim. Böyle bir hata yaptığıma hala inanamiyorum. Yazım hatası olsa anlarım... Çok kötü bir duygu, tarif edemiyorum. Allah kimseye yaşatmasın.

      Görevli isterseniz bir avukata danışın, kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum dedi. Hayırlısı kısmet degilmiş demek ki...

      Gecmis olsun.

      posted in Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
      U
      uzaysan