ABD'de Araç Kiralamak
-
@anka Turo dan araç kiralamayı denediniz mi? Türk ehliyeti olunca farklı fiyat çıkıyormuş doğru mu acaba?
-
@murat-taskin Siz bu tecrübeyi nerede yaşadınız acaba? Ben bir kaç kez kiralama yaptım farklı şehirlerden ve hiçbir zaman internettekinden yüksek ücret ödemedim. Rezervasyon yaparken de TR ehliyetim olduğunu belirttiğim bir yer yok..
-
Los Angeleste Türklere araç kiralayan (Burada oldukça meşhur) Esma isminde bir bayanla konuştum sistemin öyle olduğunu söyledi. Şu anda ismini hatırlamadığım 1-2 internet sitesinde de görmüştüm. Her yer uygulamıyor dediğiniz gibi. Her ne hikmetse bunun tam tersini https://usarvrentals.com/ isimli bir karavan firmasında gördüm. Amerika'da yaşayanlar %50 fazla ödüyor :)
-
@murat-taskin özel olarak Türk ehliyetleri için mi böyle bir bilgi verdi size? Yoksa genel olarak tüm yabancı ehliyetler için mi?
-
Turo icin bir soylenti var... Karttan parayi tahsil ediyormus ama arabanin sahibine haber vermiyormus. Basina boyle birsey gelen oldu mu acaba? Bunu duyunca Enterprise’a gittim, yuksek fiyat vereceklerini beklerken Turo ile ayni fiyati verdiler, sasirdim....
-
@volkanu New York ehliyetim var ama o expire oldu, Turk ehliyetimle kiralamak istiyorum dedim, yabanci ehliyetlere yuksek sigorta odeniyor fiyat su kadar olur o zaman dedi.
-
@murat-taskin ABD'de Araç Kiralamak içinde söyledi:
Turo icin bir soylenti var... Karttan parayi tahsil ediyormus ama arabanin sahibine haber vermiyormus. Basina boyle birsey gelen oldu mu acaba? Bunu duyunca Enterprise’a gittim, yuksek fiyat vereceklerini beklerken Turo ile ayni fiyati verdiler, sasirdim....
"Karttan parayi tahsil ediyormus ama arabanin sahibine haber vermiyormus" tam olarak ne demek istediniz?
Kiralamadiginiz araba icin mi ucret aliyormus?
-
Evet... parayi tahsil Etmesine ragmen arac sahibiyle bulusmanin gerceklesmedigi soyleniyor.
-
@murat-taskin bu mütemadiyen olan bir şey olsa en fazla 1 hafta dayanırlar, sonrasında kimse kullanmaz aplikasyonu. Büyük ihtimalle 1 kereye mahsus olan bir hatayı paylaşan birisine denk geldiniz.
Bu arada yabancı ehliyetle alakalı konuya ilişkin olarak www.kayak.com türevi sitelerden rez. yaptığınızda ehliyet bilgisi sorulmuyor. Sigortaya da bu sebeple fazla ödeme söz konusu olmuyor.. Turo'da da benzer şekilde araç şahsa ait olduğu için onun sigortasından faydalanıyorsunuz..
-
@murat-taskin ABD'de Araç Kiralamak içinde söyledi:
Evet... parayi tahsil Etmesine ragmen arac sahibiyle bulusmanin gerceklesmedigi soyleniyor.
arac sahibiyle bulusulmamasina ragmen parayi tahsil etmisler mi demek istediniz? Cunku iki durum birbirinden farkli.
Eger size yazdigim gibiyse, bankayla iletisime gecip harcamayi "dispute" edin, banka sirketten parayi geri alamasa veya olayi cozemese bile paranizi size geri veriyor.
-
Uçaktan indiğiniz gibi, bir araç kiralama yerine gittiğinizde nakit parayı verip direk araç kiralayabiliyor musunuz ?
Türk ehliyetiniz var sonuçta amerika ehliyetiniz yok, bu durumda ortaya çıkan problemler oluyor mu ? Ya da sıkıntı yapmıyorlar mı?
Genel sorular belki lakin bu konu başlığı altında bu soruların cevabını göremedim. -
@oz-engineer hiç bir sıkıntı yaşamazsınız ancak gitmeden önce rezervasyon yaptırdığınızda bulabileceğiniz avantajlı fiyatları bulamazsınız.
Genelde büyük havaalanlarında araç kiralama kısımları ayrı bir lokasyonda oluryor, firmalara teker teker gidip (kuyruk yoksa) fiyat kırdırarak nispeten düşük fiyatlara kiralayabilirsiniz.
-
@gizemyavuz92 sigorta yapmak gerekmiyor mu Turo'da?
-
@Anka, içinde söyledi: ABD'de Araç Kiralamak
Herkese selamlar, Amerika'da araç kiralamak kurulu bir düzene geçene kadar giriş-çıkış yapan bir çok kişinin başvurduğu bir yöntem.
Eylül ayında ailece Amerika'da olacağız. Henüz hiç araç kiralamadım ve bu konuda forum üyelerinin tecrübelerine ve tavsiyelerine ihtiyacım var.
3 kişilik bir aile için Miami - Tampa arası uçak bileti valiz masraflarıyla beraber 315 $ civarındayken yaklaşık 10 günlük araç kiralama bedeli 250-350 $ arasında değişiyor. Tek uçak bileti fiyatına 10 gün boyunca mobil olmak daha mantıklı olduğu için araç kiralama niyetine girdim.
Bu konudaki sorularım;
-
Türk ehliyeti ile ilgili sorun yaşanmadığını sıkça okudum, sizin bu konudaki tecrübeleriniz nedir?
-
Araç kiralama bedelinin yanında bir de sigorta bedeli olacak, bu bedeli yaklaşık olarak hesaplamanın bir yöntemi var mı? 10 günlük kira için kira dışı yaklaşık masraflar (sigorta + vb.) ne kadar olur? Sigorta ödemesini online olarak ödemek mümkün mü yoksa araç kiralarken mi hesaplanıyor?
-
Fiyatları price.com'dan bakıyorum, sizin tecrübe ettiğiniz ve tavsiye ettiğiniz farklı bir site bulunuyor mu?
Ayrıca atladığım herhangi bir konu hakkındaki tavsiyelerinizi yazarsanız mutlu olurum.
Bende geçmişteki bir deneyimi sonradan bilgi arayanlar için aktarmış olayım.
ABD’ye ilk geldiğimizde yaklaşık 40 günlük araç kiralamıştık. Tüm işlemleri havaalanındaki gişeden hallettik. Yanlış hatırlamıyorsam Kia Rio modeliydi, yani en ucuz olan sınıftan.
Toplam masraf $1200 civarıydı. Yarısı kiralama bedeli, diğer yarısı ise sigorta + diğer masraflar.
Son olarak türk ehliyeti ile kiralamış olduğumuzu da belirtmiş olayım.
-
-
@dnzkgn sorunuz bana değil gerçi ama eski başlık olduğu için görmüşken ben yanıtlıyayım..
Aplikasyonu indirip incelerseniz zaten yazıyor. Sigortaya ihtiyaç yok, aracın mevcut sigortasından faydalanıyorsunuz..
-
Selam Arkadaslar 1haftalık araba kiralayacagım ama fiyat TL olarak cıkıyor ve cok uygun, firma ve kullanıcı yorumları, rating ler de gayet iyi durumda,
Bir haftalık araç beşyüz küsür TL olur mu 🤔
Sizin deneyimleriniz nelerdir?
-
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: ABD'de Araç Kiralamak
Selam Arkadaslar 1haftalık araba kiralayacagım ama fiyat TL olarak cıkıyor ve cok uygun, firma ve kullanıcı yorumları, rating ler de gayet iyi durumda,
Bir haftalık araç beşyüz küsür TL olur mu 🤔
Sizin deneyimleriniz nelerdir?
Geçen yıl Seattle'dan 5 gün için araç kiraladım, 110 dolar tutmuştu, ama sigorta yaptırmadım sadece kendi sigortamı kullandım. Bunda da sigorta yok gibi görünüyor, o nedenle normal.
Dikkat, bazı fiyatlar sadece şehir dışından gelenler için geçerli. Açıklamaları iyi okumak lazım.
-
@knnrn teşekkür ederim Kenan bey. Araç açıklamalarına bakarken hersey dahil tikleri hep yeşil, diyorki fiyat dahil olan özellikler ; iptal, çarpışma, çalınma, yaralanma, KDV, havaalanı vergisi v. S ☺️
-
Herkese merhaba.arac kiralama kontratını okuyacak kadar ingilizcesi yeterli olmayanlar için houston havaalanından iner inmez arac kiralama için nelere dikkat edilmeli?olmazsa olmaz dedikleriniz veya olmasa da olur dedikleriniz neler?(kontratta nelere bakmalı?)nelere dikkat etmeliyiz?
-
@periturk sigorta konularına dikkat etmeniz yararınıza olur, ne kadar kapsama istediğinize de bağlı olarak değişecek bir konu elbette..
Bunun haricinde benzinin dolu alınıp dolu bırakılması veya orada doldurulması vs gibi detay konular da var. Çevirmen talep ederseniz telefonla çevirmen bağlarlar diye düşünüyorum..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum