Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Araç Kiralamak

Ehliyet ve Araba
129 57 19.0k 55

• @gizemyavuz92 Araç sahibi şahıs olunca aracı teslim alıp, vermek ne şekilde oluyor acaba? Örneğin hava alanındasınız aracı sahibi mi getirip teslim ediyor?

• @acelebii ABD'de Araç Kiralamak içinde söyledi:

Özellikle sormak istediğim ne kadar güvenilir olduğu ve Yaygın bir kullanım olup olmadığı araştırdığım kadarı ile yabancılar için bir yaygın kullanım yok gibi. Siz tavsiye ediyor musunuz. Teşekkürler

Evet ben tavsiye ediyorum. Yeni bir uygulama fakat kullanan ve araçlarını kiraya veren insanlar çok var. Tavsiye ederim. Yorumları ve ve puanları da dikkate almanızı tavsiye ediyorum. Eğer ben yine güvenemem derseniz aynı aracı 20'ye kiralamaktansa enterprise'dan 90'a kiralarsınız. Baya bi zararınız olur. Kişiye kalmış.

• @murat-taskin

@murat-taskin ABD'de Araç Kiralamak içinde söyledi:

@gizemyavuz92 Araç sahibi şahıs olunca aracı teslim alıp, vermek ne şekilde oluyor acaba? Örneğin hava alanındasınız aracı sahibi mi getirip teslim ediyor?

Siz havalimanından havalimanına teslim seçerseniz size havalimanında teslim ediyor, araç sahibi kendisini uygun bir yere bırakmanızı rica ediyor veya arkadaşıyla geliyor 2 araba, diğerini size verirken diğeriyle kendi gidiyor. Araç sahibi havalimanından aracını geri teslim alacağı zaman da beni şuradan al öyle gidelim havalimanına, oradan teslim alırım sizden diyor. Anlaşmaya dayalı gayet karlı bir iş kesinlilkle. Biz 4-5 kere kullandık, tavsiye ederim.

• ⭐⭐

Hazir aklima gelmisken Alamo'yu birazcik ovmek, ayni zamanda arac kiralama tecrubelerimi paylasmak istiyorum. :) Hertz, Enterprise, Sixt gibi firmalar arac kiralamak istediginizde arac kira bedelinin bir kac kati provizyon isteyebiliyorlar. Fakat Alamo'da durum farkli. Arac kira ucretiniz kadar provizyon oduyorsunuz. 35 dolara kiraladiysaniz, 35 dolar provizyon kesiyorlar. Ayrica Alamo'nun bazi ofislerinde depozito icin debit card kabul edebiliyorlar. Hertz ile alakali bu konuda kotu bir tecrubem olmustu. 40 dolar arac icin 280 dolar depozito istediler. Kredi kartinda depozito icin yeterli limit olmadigindan kiralayamamistim. Bana 40 dolara malolmustu. O yuzden Hertz'e buyuk antipati duyarim. :) Alamo candir!

Ayrica Alamo'nun bazi bolgelerde franchisinglerinin bulundugunu ve bu kuruluslarin politikalarinin, Alamo ile farklilik gosterebileceklerini unutmayin.

• @gizemyavuz92 play store den indirmek istedim turo yazinca oyun cikti acaba ismoni tam olarak bildirebilirmisiniz

• Ben de bugün indirdim, açıkçası bu uygulamayı sadece spor araçlar için var olan bir uygulama zannediyordum, sayın @gizemyavuz92 'un mesajından sonra hemen indiridim. Baya sıradan araçlar da varmış, harika..

Turo yazınca çıkması lazım sayın @huseyin

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@huseyin ABD'de Araç Kiralamak içinde söyledi:

@gizemyavuz92 play store den indirmek istedim turo yazinca oyun cikti acaba ismoni tam olarak bildirebilirmisiniz

https://turo.com/
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.relayrides.android.relayrides

Biz Turo'yu Kanada gezimiz için düşündük, ama fiyatları hiç mantıklı çıkmadı. En döküntü araba bile günlüğü 30 dolar, ayrıca bir sürü ek masraf çıkıyordu. Fox Rental firmasından 6 güne 110 dolara Kia Rio kiraladık, 150 dolar da depozito aldılar.

• @gizemyavuz92,
    Katkılarınızdan dolayı teşekkürler. Baya kullanışlı bir sistem gibi hiç duymamıştım.
    @knnrn
    Bilgilendirme için teşekkürler. Bulamamıştım sayenizde indirdim :)

• Rica ederim. Şimdilik keşfedebildiğimiz bu uygulama oldu ama Kenan arkadaşımın dediğine de bakabilirsiiniz. Bir tane daha yeni keşfettim tabi bu sırada ismi priceline sitenin. https://www.priceline.com/ Diğer sitelerden karşılaştırma yapıp isteğinize en uygun olanı bulup gösteriyor. Nisan'da ilk kez kullanıcaz bakalım :)

• @knnrn ABD'de Araç Kiralamak içinde söyledi:

@huseyin ABD'de Araç Kiralamak içinde söyledi:

@gizemyavuz92 play store den indirmek istedim turo yazinca oyun cikti acaba ismoni tam olarak bildirebilirmisiniz

https://turo.com/
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.relayrides.android.relayrides

Biz Turo'yu Kanada gezimiz için düşündük, ama fiyatları hiç mantıklı çıkmadı. En döküntü araba bile günlüğü 30 dolar, ayrıca bir sürü ek masraf çıkıyordu. Fox Rental firmasından 6 güne 110 dolara Kia Rio kiraladık, 150 dolar da depozito aldılar.

Fiyatları çok değişiyor haklısın Kenan. Biz Waco'da Sienna'ya bakmıştık, günlüğü $10 dı. Houstonda baktık aynı arabaya $30 diyor :) Turo bizi Las Vegas'ta baya kurtarmıştı 1 haftalığına.

• @gizemyavuz92 çok teşekkürler siteye baktım çok faydalı kullandığınız da tecrübenizi aktarırsanız çok sevinirim

• ⭐⭐

@gizemyavuz92 Priceline'in cok iyi kampanyalari oluyor. 21 dolara sedan, 35 dolara SUV, 45 dolara da premium sinifinda olan Chrysler 300 kiralamistim. Arac kiralama konusunda bir de KAYAK'i kontrol edebilirsiniz. Bu iki site genelde en uygun fiyatlari veriyor. Hatta cogu zaman birbirine referans linki ile yonlendiriyorlar. Ayrica araci kiralayacaginiz firmanin prosedurlerini de incelemeyi unutmayin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

https://www.turkishairlines.com/tr-int/ucak-bileti/
    linke tıkladıktan sonra sol taraftaki hangi havaalanı ise oraya yazdıktan sonra çıkacak büyük resmin sol alt tarafınsa rezervasyon yap kısmına bastıktan sonra seçtiğiniz yer ile ilgili kısa bilge ama asıl olay sayfanın en altında yaıyor ulaşım bilgileri ve de ARAÇ KİRALAMA seçenekleri çıkıyor

• Bu ileti silindi!

• @gizemyavuz92 Turo'da fiyatlar Türk ve Amerikan ehliyetine göre değişiyor mu acaba. Bazı firmalar yabancı kullanıcı için yüksek sigorta bedeli uygulanıyor diyerek fazla fiyat istiyorlar.

• @murat-taskin ABD'de Araç Kiralamak içinde söyledi:

@gizemyavuz92 Turo'da fiyatlar Türk ve Amerikan ehliyetine göre değişiyor mu acaba. Bazı firmalar yabancı kullanıcı için yüksek sigorta bedeli uygulanıyor diyerek fazla fiyat istiyorlar.

O konuda bilgi yok acikcasi. Biz amerikan ehlietiyle kiralama yaptik hep.

• @anka Turo dan araç kiralamayı denediniz mi? Türk ehliyeti olunca farklı fiyat çıkıyormuş doğru mu acaba?

• @murat-taskin Siz bu tecrübeyi nerede yaşadınız acaba? Ben bir kaç kez kiralama yaptım farklı şehirlerden ve hiçbir zaman internettekinden yüksek ücret ödemedim. Rezervasyon yaparken de TR ehliyetim olduğunu belirttiğim bir yer yok..

• Los Angeleste Türklere araç kiralayan (Burada oldukça meşhur) Esma isminde bir bayanla konuştum sistemin öyle olduğunu söyledi. Şu anda ismini hatırlamadığım 1-2 internet sitesinde de görmüştüm. Her yer uygulamıyor dediğiniz gibi. Her ne hikmetse bunun tam tersini https://usarvrentals.com/ isimli bir karavan firmasında gördüm. Amerika'da yaşayanlar %50 fazla ödüyor :)

• @murat-taskin özel olarak Türk ehliyetleri için mi böyle bir bilgi verdi size? Yoksa genel olarak tüm yabancı ehliyetler için mi?

Benzer Başlıklar

• Car Title (araç tapusu, araç kimliği)

Ehliyet ve Araba
    9
    0 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    T
    @MySea Hocam çok tesekkurler
  • en ekonomik araç markası

Ehliyet ve Araba
    27
    0 Oy
    27 İleti
    3k Bakış
    M
    Çok teşekkür ederim bilgi için
  • J1 vizesi ile ABD Ehliyeti Almak

Ehliyet ve Araba
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    M
    @Mustafa-Uğurlu , @crazycells New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum. J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur?
  • ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ehliyet ve Araba
    262
    23 Oy
    262 İleti
    41k Bakış
    Emre KurtulmuşE
    @Emre-Kurtulmuş Uzun bir aradan sonra bu seferde araç refinance ile alakalı deneyimimi anlatmak için karşınızdayım. Daha önce aracı alma noktasındaki deneyimimi paylaşmıştım o iletiyi yanıtlayarak cevap yazıyorum ki araç alma noktasından tekrar bahsedip yazıyı uzatmayayım iyice. Aracı alalı 1 seneye yaklaşmıştı bu yüzden refinance seçeneklerini araştırmaya başladım. Bu süreçtede benim experian puanım 745, eşiminkide 760 seviyelerine ulaşmıştı bu yüzden iyi bir teklif alabileceğimizi düşünüyordum. ilk başta Caribou sitesinden ön teklif almaya çalıştım ancak önteklif sunmadılar, sonra creditkarma uygulamasında autopayi gördüm onlardan ön teklif alıyım derken bir anlık dalgınlığıma geldi ve önteklif vermediklerini gözden kaçırdım ve hard inquiry bildirimiyle kendime geldim :) bu esnada yapacak bir şey yoktu ertesi gün autopayden aradılar konuştum ve sözleşmede eşiminde olduğunu fakat dün bilgileri girerken ona ait bir bölüm çıkmadığını onun için bilgilerin güncellenmesini istedim bunu gerçekleştirdik ve ardından hiçte yararıma olmadığını düşündüğüm offerlar sundular. Biraz düşünmem gerektiğini söyleyip onları beklemeye aldım. Sonra Ally sitesinden bilgilerimi doldurup onlardan ön teklifler almak istedim ve kısa bir işlemle önteklifleri aldım buradaki rakamlar daha işime gelebilecek düzeydeydi. Ardından allyın bu tekliflerini kendime mail olarak alıp toyotaya konuşmaya gittim onlara şu anki durumdan daha iyi teklif aldığımı söyleyip bana verebilecekleri iyi bir refinance oranı var mı siye soracaktım ki toyota çalışanı maalesef toyota finans kuruluşundan alınan krediye refinance yapmadıklarını söyledi ve bize bir kaç tane credit union önerdi. Önerdiklerinin içinden biri dışında hepsi daha önce bildiğim ve ratelerine baktıklarımdı zaten onların verdiği ratein başlangıç oranını biliyordum onun için daha önce duymamış olduğum Monterra Credit Unionı incelemek istedim (firmanın ismini veriyorum belki san francisco bölgesinde olup refinance düşünenler vardır diye). Gecikmeden bir kaç gün içinde credit uniona gittik çünkü autopayin yaptığı inquiry üstünden 2 hafta geçmeden yapılacak yeni inquiryler puanı tekrar düşürmediği söyleniyor bunun için elimizi hızlı tutmaya çalıştık. Eski sözleşmemiz, araba registrationı, insurance proof, ehliyetler, pay stub yanımızda götürdüğümüz belgelerdi. Credit unionların şartı genelde bulunduğu bölgede yaşıyor yada çalışıyor olmanız gerekiyor. Eski sözleşmemiz 60 ay 7.99% apr şeklindeydi ve refinance yaparken kalan ödememiz 49ay şeklindeydi. Ödeme döneminide kısaltmak istiyorduk bu yüzden credit uniondan 36 ay olarak teklif aldık ve bize 4.74% apr seçeneği sundular. Bu süreçte chatgptden çok yardım aldım internetten aldığım teklifleri kendi güncel sözleşmemle karşılaştırmasını isteyerek ne kadar kazançta olacağımızı bu sayede hesaplattım ve karşılaştırdım. Aldığım karşılaştırma sonucunda sözleşme sonunda bu şekilde 3500$ civarında bir kar elde etmiş olacağımızı görmüş oldum. Eksiksiz önemli olan her kısmı paylaşmaya çalıştım umarım işinize yarayacaktır
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k