Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 409 208.6k 451

• @timtim Bu durumda en yakindaki USCIS ofisinden randevu alin. Bir arkadasin basina gelmisti ve randevu alip gitmisti. Parmak izi almislar, pasaportun kopyasini almislar ve resim cekmisler. Sonra 2-3 hafta icinde fiziki kart adresine gelmis.

• @MySea tesekkur ederim

• Merhaba yarın ABD’ye ayak basışımın bi haftası dolmuş olacak. İlk önce araç kiralayarak 500 km yol yaptım. T-mobiledan prepaid bir hat satın aldım. Bu bi haftalık sürede her gün costco ,walmart, target, dollar tree ve goodwill gibi mağazaları gezerek evimi dekore ettim. Kiramı postaneden money order yaparak ödedim. Banka hesabımı açtım. Bikaç kere ssn numaramı öğrenmek için ssa ofise gitsem de öğrenemedim. Depoyu 30 dolara fulledim Casey’s den. 2.50 dolar super unleaded Iowada en azından. Ehliyet için ssn gerekli o yüzden beklemedeyim. Bugün chevrolet bayisine gittim ve sean ile hem arabalar hem de ülke ile ilgili uzunca bi sohbet edip testdrive’a çıktım. Sanıyorum Facebook marketplaceden araç satın almak çok daha mantıklı olacak.

• @misha90 marketplaceden alım yapmadan önce iyice araştırın yapılabilen dolandırıcılık yöntemlerini vs çünkü hasarlı aracı temiz olarak satmaya çalıştıkları vs gibi bir çok dolandırıcılık yöntemi buradada mevcut maalesef

• @Emre-Kurtulmuş Biz de yakında gideceğiz bunun önüne geçebilmek için ne yapılabilir acaba ?

• Bu ileti silindi!

• @erenist eksik bilgi vermek istemem çünkü detaylı araştırmadım araç alacağımız dönem biraz bakındım ancak bu tarz duyumlardan ötürü araçtanda anlamadığım için daha fazla araştırmaya devam etmeden direk yetkili bayiiden almayı tercih ettik. Arabanın geçmiş kayıtları vs en doğru nasıl bulunur vs gibi konuları detaylıca araştırın internetten

• @erenist araç satın alacağınızda en çok kullanılanı carfax olmak üzere birkaç tane araç geçmişini gösteren raporları temin edebileceğiniz siteler mevcut. (İlanlarda yada dealerda iseniz alacağınız aracın üzerindeki bilgi broşüründeki VIN numarasını kullanacaksınız) Bu raporlarda aracın kaç kere el değiştirdiğini,kazası olup olmadığı,bakım tarihleri ve yapılanlar,yağ ve filtre değişimleri vs. görebilirsiniz. Ücretsiz raporu ayrıntısız olarak, 45 usd ücret ile ayrıntılı geçmişi görüntüleyebiliyorsunuz. Burada aracınızı yağ değişimine bile götürseniz araç geçmişine kaydediliyor. Araç kaza yapmış ise ve merdivenaltı bir şekilde tamir edilmişse bu kayıtlara işlenmiyor. Bu durumda araçtan anlamanız gerekiyor ama benim gibi çok bilginiz yok ise dealer bile değil,bilinen markaların yetkili satıcılarından almanız sizi koruyabilir. Marketplace tarzı yerler genelde (istisnası mutlaka vardır) ufak dealerların açık artırmadan hasarlı araçları alıp,bunları tamir edip sattıklar bir yer (Florida için tecrübem) olarak gördüğüm için yetkili satıcıdan almak istedim. Yetkili satıcılarda,sürekli takas ile araç satışı olduğu için her markayı bulabiliyorsunuz,illa temsil ettikleri markayı almak zorunda değilsiniz. Cars.com,cargurus.com gibi sitelerde araç satışı yapanların (dealer veya yetkili servis) puanlandığını ve müşteri yorumlarını göreceksiniz. Bunları okursanız araç satın almak istediğiniz satıcı hakkında önceki alıcıların yorumları size fikir verebilir.

• Bana söylenen de araç alırken clean title mı ve carfax raporu var mı sormam gerektiği. Carfax yoksa üstte dendiği gibi belli bir para verip alınacak aracı carfaxte sorgulamak. Ben dün Chevrolet bayisine gittim adam bana daha aracı tanıtmadan bu araç as-is dedi. O ne dedim araçlar geliyormuş kontrol edilmeden satışa çıkarılıyormuş. Yani aldıktan sonra problem çıkarsa sorumluluk kabul etmeyiz dedi. Aynı durum marketplacede de var ama araç daha uyguna bulunursa belki direkt kullanıcıdan almak daha mantıklı olur hem bir arkadaş kazanmış olunur diye düşünüyorum. Burda dealershipler de güvenilir değil dendi bana çünkü.

• ⭐⭐

@pulcet carfaxten free rapor alabiliyorsunuz eğer aracın sahibi iseniz. Bana vermişlerdi, bende alıcıya göstermiştim.
    dealerlarda da olabiliyor bu.

telefondan göstersin ama çıktı değil. Atlantada böyle dolandırılan arkadaşım var.

• Carfax’tan ücretsiz olarak rapor alınabiliyor ama bu raporda çok ayrıntı vermiyor(demo sürüm aplikasyonlar gibi) ama önemli ayrıntıları gösteren tam raporu almak isteyince 45 usd (sorgulanacak araç sayısı arttıkça bu fiyat düşüyor) ödeme alıyor. İyi niyetli yada sattığı araca güvenen dealer tabii ki bu raporu alıcıya hemen veriyor ama burada öğrenilmek istenen,ülkeye yeni gelen ve araç hakkında sınırlı bilgiye sahip kişilerin kandırılmadan nasıl “temiz” denilebilecek araca sahip olabileceğidir. Carfax raporu bu konuda fikir verebilir ama rapor kusursuzdur diyemeyiz. Ben araç alırken bir dealer temiz carfax raporunu göstermişti ama ben garanti olsun diye internette gördüğüm ve önerilen autocheck sitesi üzerinden gene ücretini ödeyerek,almak istediğim aracın VIN (bu numarayı araç ilanlarında bile görebilirsiniz,gizli birşey değil)numarasını girerek aldığım raporda ise araç orta derece hasarlı çıktı. Dealer bu durumu kabul ettiği için o aracı almamıştım. Araçtan anlayan kişiler heryerden araç alabilirler ama benim durumumdaki gibi sınırlı bilgiye sahip kişiler için ileride oluşabilecek masraflar gözönüne alındığında yetkili satıcı belki daha iyi bir seçenek olabilir. Tabii ki bu tercih bütçeye, risk algısına göre herkes için değişiklik gösterecektir.

• Eger araci bakim ve tamirler icin yetkili servislere goturmedilerse, yani mahalledeki local tamircide yaptirdilarsa veya evin garajinda kendileri bakim ve tamir ettilerse, bunlari aracla ilgili hicbir rapor veya history de goremezsiniz.

• Ornek vermek gerekirse, benim arabanin ustune daha 2 yasindayken evin onundeki agactan, bir firtina sirasinda, buyuk bir dal dusmustu. Ust tavanda ve on camda hasar vardi. Sigorta gelip inceledi ve bana parasini gonderdi. Birkac yerden tamir icin estimate aldim ve sonunda tanidigim local bir tamirciyle anlastim. Ust tavan duzeltildi, boya yapildi ve on cam degisti. Sigortanin odedigi miktarin yarisina hallettim tum bu tamirleri ve bunlarin hicbirisi arac ile ilgili raporlarda gorulmez cunku kayda gecmedi. Sadece sigortanin raporunda bir zamanlar hasar oldugu ve odeme yapildigi gorulur ve onu da benden baskasi alamaz.

• @Lifepark-0 Merhaba, 90 gün içerisinde basılmadığı durumda case oluşturup sorabilirsiniz, öncesinde teslimat bekliyoruz.

• Herkese Dallas’tan tekrar merhaba. Uzun zaman oldu birşeyler yazmayali. Biz ABD de bir yilimizi bitirmisiz.

Bu bir yil vize alma sureci ile birlikte hayatimizda gecirdigimiz en zor yillardan biri oldu.

Fazla hayal kurmadan, cok kendinize guvenmeden, kendinizi kendinize cok abartmadan ve herseyi yapabileceginize kendinizi alistirarak gelin bu ulkeye yoksa cok uzulursunuz.

Insanin basina hersey gelebiliyor, araba aliyorsunuz satmaniz gerekiyor yerine elinizdeki parayla baskasini aliyorsunuz 3 gun sonra motor arizasi veriyor, disinizde problem oluyor ameliyat olmaniz gerekiyor, kazandiginiz para yetmiyor, evinize esyayi gectim mutfak malzemesi alırken bile dusunmeniz gerekebiliyor, sadece masraflarinizi karsilamak icin calisiyorsunuz ve sosyal zamaniniz cok az oluyor vs. vs.

Buraya gelecek kardeslerim, arkadaslarim ve sevgili forum halki cok saglam bir psikolojiniz, sizi destekleyecek bir aileniz veya maddi birikiminiz, cok bunalinca donebileceginiz bir yeriniz veya yasayacak baska bir hayatiniz yoksa lutfen GELMEYIN.

Bir yilin ardindan su kadarini soyleyebilirim herkese, daha yerine oturtulacak taslari yeni bulduk sira yerlerine oturtmaya geldi :)

Amerika bir ruyalar ulkesi degil maalesef, eger bu dusunceyle geliyorsaniz kabusu tokat gibi yuzunuze carpacaktir.

Bunca kotulemeden sonra diyeceksiniz e niye hala oradasiniz, bazen beklemek ve herseyin iyiye gidecegini ummak gerekir. Biz de o gunleri beklemeye karar verdik.

Kalin saglicakla.

• @Mr-Yavuz Mesajınıza canı gönülden katılıyorum. Hatta bazı yazdıklarınızı ben geçen sene yazmıştım bazı başlıklara. Amerika rüyası gerçekten yalan ama evet fırsatlar ülkesi. (Sabır edene, fırsatları görene, fırsatları yakalayana, fırsatlar ayağına gelmeyecek, o fırsatları kovalayan ve inananlar için) Bu vesile ile canım sıkılırken bende bir şeyler karalayayım. Benim de Amerika'daki tecrübem toplam süresi 1 yılı geçti. Gerçi bu sürenin büyük çoğunluğu Green Card alma beklemesi ile geçti. 05 Kasım 2023'de Amerika'ya geldim. 06 Ağustos 2024'de green cardım elime geçti. Bu süre zarfında sadece gözlem yaptım ve yaşadım. (Gözlem sadece kısmi ve yaşadıklarım, imkanlarımın sağladıkları vb. şeylerle oluşan,) Aslında ben bu sürenin ve birazdan bahsedeceğim kısma "Cicim Ayları" diyorum :) 06 Ağustos sonrası ilk önce kredi kartı başvurusu yaptım. "Discover" kart aldım. 1.000 USD'lik limitli. "Capital One" 'dan ise 300 USD'lik bir kart aldım. Amerika'ya geldiğimde "Chase Bank" üzerinden hesap açmıştım ve hesaba yaklaşık 26K toplam para ile başladığım süreç bugün yaklaşık 6K'lik bir tutar ile yola devam ediyorum. İlginç bir şekilde Chase 1 yıllık süre zarfında hesabımda o kadar para olmasına rağmen ve harcamama rağmen Kredi kartı vermedi. (Her hangi bir işte çalışmadığım için ve Chase'in secure kredi kartı bile yokmuş, bunu daha sonradan öğrendim. / Önceden bilseydim BOFA üzerinden kredi kartı alırdım. Chase / Debit hesabımdan para yemek yerine BOFA Secure Kredi Kartını kullanırdım ve iyi bir kredi scorum olurdu / neyse olan oldu) Bu süre zarfında harcadığım para yaklaşık 20K oldu. Ben şanslıyım tabii, babam ile yaşadığım için bu kadar az para harcadım. Benim gibi şanslı olmayanların, maddi olarak gücü yeterli olmayanların, Amerika'da tutunmak ve hayatını idame ettirmek için Allah yardımcıları olsun. Neyse kredi kartlarını aldım en azından kredi skoru oluşsun diye ancak 6 ay bile süre geçmediği için kredi skorum öyle yükselmiyor. Hemen akabinde ehliyet aldım. Şansım yok green card süreci gibi ehliyet sürecimde New Orleans'da öyle basit olmadı. :( :( Hemen ehliyeti almamın nedeni klasik az para kazanmak için "Uber - Lyft" gibi kanallar üzerinden ilerlemek içindi. Ehliyetimi elime alır almaz, 2 gün sonrasına 21 Ağustos tarihine çok özledim ülkeme,aileme ve arkadaşlarımı görmek için TR biletimi aldım ve gittim. 15 Aralık günü yaklaşık 4 ay sonra geri döndüm. Dönerken "New York / Manhattan" tarafında bir iş buldum ancak teklif ettikleri maaş new york yaşamında asgari bir hayatı sürdürmek için kötü olduğu için kabul etmedim. (Sürünmek değil / daha beteri) Daha sonra Tampa / Florida'da bir iş fırsatı çıktı ancak orada da ingilizcem kötü olduğu için anlaşamadık. Bu arada yıl başına doğru TAMPA'ya gittim ve oradan da yılbaşını bir arkadaşımın yanında girmek için Miami'ye gittim ve dün itibariyle kürkçü dükkanı New Orleans'a geri döndüm. Evet dün itibariyle "Cicim Ayları" bitti "Wellcome to Real Life" moduna geçtim artık. Şimdi bir iş arıyorum, hayata başlamak için (şimdi insanlar düşünecek bu 1 yıllık süre zarfında niye çalışmadın diye ama ben kaçak göcek çalışmak istemediğim için çalışmadım / yukarıda belirttim şanslıydım ve hayatımı geçindirmek derdim yoktu) / ama birikimlerim bitti ve artık çalışmayalım. Tabii yine düşünenler için belirteyim. İngilizcem kötüydü keşke çalışsaydın diyeceksiniz ama bu süre zarfında "Bir kilisede ve new orleans kütaphanesinde özel bir kurumdan" ingilizce dersleri aldım , evet geliştirdim ama sonuçta "çalışmadan - sosyalleşmeden" iyi seviye de ingilizce öğrenmek zor yada ben öğrenemiyorum. New Orleans garip bir yer, hem çok güzel (tatil için) hem de tehlikeli bir yer. Mesela yılbaşı için Miami'de olmasaydım yılbaşı günü 15 kişinin öldüğü - 35 kişinin yaralandığı yerlerde olacaktım. (Ölen insanların toprakları bol olsun, çok üzüldüm.) Kısmet o kötü eylem olduğu saatte orda olur muyum bilmiyorum ama böyle bile baktığımda şanslıymışım diyorum. (Tüylerim diken diken oluyor.) Burada insan zaman zaman korkuyor, bu benlik bir şey olabilir bilmiyorum ama 1 yıllık süre zarfında sosyalleşmek için büyük adımlar atmadım. Fırsat yakaladığımda güvenli hissettiğim anlarda yaptım. Örneğin: Kursa gittiğimde - kursa gelen arkadaşlar ile iyi arkadaşlıklar kurduk ve fırsat oldukça onlarla zaman geçirdim. Onun dışında bizim bağdat caddesine benzettiğim (Yanından geçemez ayrı konu ama güvenli bir alan ve local peopların olduğu bir yer diyeyim) "Magazine St." gidip kahve içtim , baristalar ile small talk yaptım :) :) onun dışında tecrübem "Mardi Grass" zamanı çok güzeldi mutlaka Amerika'da yaşayanların görmesi gereken bir organizasyon ama orda bile ciddi güvenlik problemleri olabilecek sıkıntılar var. Bu geçitleri güvenli caddeler de izlemeyi öneriyorum." Onun dışında "Jazz Festivali" tecrübe ettim. Müthiş bir organizasyon... Onu da şiddetle öneririm. Şimdi nerden geldim buraya ya :) :) Uzun zaman sonra 4 ay Türkiye kaldıktan sonra ilk defa bir şeyler karalıyorum ama sanki böyle içimi dökmüş gibi hissettim :) Neyse toparlayayım 06 Ocak itibariyle geliri çok kötü olan "LYFT" ile hayata tutunmaya başlıyorum. En azından oryantasyon döneminde para kazanacağım. (Şimdi diyeceksiniz ne oryantasyonu - 1 yıl geçmiş :) :) / ben dediğim gibi şanslıydım 1 yıllık süre tatil oryantasyonu gibi geçti / acı gerçekleri gördüm - gözlemledim - şimdi hissetme zamanı) İngilizce hocama bir mail attım, Network'ü geniş olduğunu düşünüyorum , iş konusunda belki yardımcı olur diye, bakalım... Daha sonrasında asgari bir şeyler arayacağım. tabii nasıl arayacağım, fırsatları nasıl kovalacağım bilmiyorum, araştıracağım. Çok zor 1 yada en kötü 2 yıl beni bekliyor. Tutunabilirsem devam ederim, tutunamazsam Türkiye'deki o güzel hayatıma geri dönerim.
    Zaman zaman hala TR'ye mi dönsem diyorum, sonra diğer iç ses, saçmalama o kadar bekledin , başkalarının hayalini kurduğu , yıllardır beklediği green card elinde dur sabır et diyor. Kararsızım, zor , kolay olmayacağını bilerek geldim. bunu da başka başlıklarda yazmıştım ama olmuyor zorlanıyorum. Bu arada 2 tane yaptığım iş görüşmesinde şunu gördüm. Hepsi sürünmeni - acı çekmeni - sabır etmeni - TR tecrübelerimi , her şeyi unutmamı ve kepenk indirmemi bekliyorlardı. Hatta fazla duygusal buldular beni. Sürünmek istemiyorum dememi duygusal buldular. Çok ilginç geldi. Aslında saygı duyuyorum bu isteklerine ama 20 yaşında değilim ya :) 25 yıllık iş hayatımda , bunun 22 yılı kurumsal hayatta geçti ve Fransız, Hollanda , Amerikalı merkezleri olan şirketler çalışma fırsatı ve yakaladım ve büyük tecrübeler elde ettim ve bu süre zarfında Türkiye de oluşturduğum - çok acılar çekerek, çok sabır ederek, gece gündüz çok çalışarak "oluşturduğum hayat standartlarımı" 2 tane yaptığım iş görüşmesindeki izlenimim "sıfırlamamı" bekliyorlar. Kafam karışık belki de öyle yapmak lazım. 20'li yaşlarda olsaydım belki de bu zor olsa da bir hedef uğruna bu acıları çekebilirdim diyorum... neyse ordan oraya gire gire yazdım... okuyanlardan şimdiden özür dileyeyim, içimden gelenleri yazdım. kimseye yararı olmayacak şeyler oldu :)
    Umarım Allahım bana eskiden olduğu sabrı yine verir de hayata tutunmak için çok çaba gösteririm, yoksa herkesin hayalini kurduğu bir şeyi elimin tersi ile bırakmak zorunda kalacağım... Dünyanın sonu değil, en azından gönül rahatlığı ile denedim olmadı diyeceğim bir hayat tecrübesi olacak. İnsan illaki her şeyi başaramaz yada her yere uyum sağlayamaz diye düşünüyorum. Önemli olan denemek ve mücadele vermek. Mücadeleye devam...

Her gün güneş yeniden doğar, her gün yeni umutlar doğurur... Amerika yada dünyanın neresinde olursa olsun, mücadeleye devam eden Sevgili Türkiyeli dostlarım, umudumuzu kaybetmemek dileğiyle... "Ayağınıza taş değmesin."

@Mr-Yavuz koskoca yazdıklarımda 2 tane anlamlı cümle olsun :) :) "Mesajınıza canı gönülden katılıyorum."

Saygı ve Sevgilerimle...

• ⭐⭐

@Mr-Yavuz yazdıklarınızın tercümesi;
    -saglam parayla gelin.

• @Redbeard yazinizi okudum cok guzel detaylica anlatmissiniz olaylari. Buraya gelmek, yerlesmek, yeni bir hayat kurmaya calismak ve o hayati yoluna sokmak sanildigi kadar kolay degil maalesef.

Herkes icin guzel gunler dogsun ve hergun bir oncekinden daha guzel olsun :)

• @charon sadece saglam para da degil aslinda, saglam para, saglam psikoloji ve saglam hedefler. Biri eksikse maalesef can sıkıcı oluyor.

• 👍👍👍👍👍

Benzer Başlıklar

• 2 Oy
    7 İleti
    435 Bakış
    SharmS
    @bilge https://www.uscis.gov/citizenship/civic-integration/settling-in-the-us
  • ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

97
    1
    0 Oy
    97 İleti
    5k Bakış
    goodluckG
    4 civciv aldik artik bogazlattirma simdi bana 😀 kaderimizde varmis napalim
  • ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

18
    4 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    D
    @WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir. Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir. Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler. Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım. Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler: İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir. Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir. Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz: Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar. Leasing Ofisiyle Görüşme: Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın. Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz. Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz. Yasal Haklar: Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir. Sosyal Medya veya Forumlar: Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir. Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim! leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım: Introduction & Acknowledging the Situation "Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone." Clarifying Our Efforts to Be Quiet "We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors." Mentioning the Noise from the Neighbor Below "However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue." Evidence of the Situation "We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well." Expressing Willingness to Find a Solution "We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully." Seeking Assistance or a Fair Resolution "We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution." Ending on a Positive Note "Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution."
  • ABD'de elektrik ve su kesintisi

Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    16
    1 Oy
    16 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Kuzey Delaware 'de en son 2012 de hurricane Sandy geldiginde, gece 10 dakikaligina elektrikler kesilmisti. Suyun kesildigini hic hatirlamiyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k