Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba ayın 17 sinde giriş yaptık anca yazmak için kendime vakit ve motivasyon buldum rotamız Texas yada Nort Carolina idi tam tesi istikamet Los Angeles Ca giriş yaptık ilk girişte yanlış olan kısımdan girdik us citizen ve greencard amblemini görünce daldık bomboş gişelere hali ile kimse yüzümüze bakmadı Latin bir kadın polis memuru elimizdeki sarı zarflar ve pasaportları istedi en son halimize acıyıp olmayan İngilizce tamamen derdimizi anlattık 15 20 dk civarı işlemler surdu paramızı sordu arama tarama yapılmadı valizleri gidip aldık eşimin arkadaşı bizi airbnb evine bıraktı eşimin ki talihli kazanan kendisi ssni hala gelmedi araba aldım benim ve çocukların ssnleri tam dmw de Türkçe sınav mevcut drive test için ayrıca 1;saat uzaklıkta bir açık buldum ordan aldım çok büyük olan sıkıntı ev bulma yaklaşık 6 civarı ev baktık ve 10 civarında ilana msj attık kapılar direk kapanıyo farklı bir yola başvurmadan zorlamaya devam ediyoruz burada çocuklar okula henüz adres vermediği mız başlayamadı detay olarak ev veren birini bulabilirsek gerisi gelicek banka hesabı araba en kolay olanları imiş gerisi Allah iyi bir ev sahibi bulmayı nasip etsin şu anlık bu kadar deneyim vs yeni bir şey olursa yazmak isterim elimden dilimden geldikçe herkese bol şans Los Angeles çok güzel ama ev vermiyorlar😂😂


  • Merhaba, greencartım 50 gündür basılmadi. Bu durumu başka yaşayan var mı? Başım ücretini ödedim. Ssn im adrese geldi. Yapmam gereken başka bir şey mi var ? Unuttuğum için mi gelişme olmuyor acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Lifepark-0 başka bir şey yok bekleyeceksiniz basım süreci zaman alabiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam bizimki de o kadara yakın bir şey sürmüştü


  • @charon bu extra ücretin ortalama tutarı nedir? Ayrıca 18 yaşından küçükler extra ücrete tabi mi?

  • ⭐⭐

    @gdv25, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @charon bu extra ücretin ortalama tutarı nedir? Ayrıca 18 yaşından küçükler extra ücrete tabi mi?

    Hatirlamiyorum acikcasi. 100 150 tl falandi muayene ucreti.
    Gecen kasimda vasectomye 4bin verdim devlet hastanesinde. Ozel 9bin cakiyordu.


  • @Emre-Kurtulmuş ücreti ödedikten sonra sistemden adresimi onaylamam vs gerekiyor mu? Ssn im adrese geldi ama greencardda gelişme olmayınca endişelendim


  • @Lifepark-0 greencard in gelme suresi 120 gunu bulabiliyor yaziyordu sitede. benim ulkeye girisim 1 sene oldu hala gelmedi. uscis ile iletisime gectim evraklariniz bir sekilde kaybolmus denildi. Haber bekliyorum onlardan


  • @timtim Bu durumda en yakindaki USCIS ofisinden randevu alin. Bir arkadasin basina gelmisti ve randevu alip gitmisti. Parmak izi almislar, pasaportun kopyasini almislar ve resim cekmisler. Sonra 2-3 hafta icinde fiziki kart adresine gelmis.


  • @MySea tesekkur ederim


  • Merhaba yarın ABD’ye ayak basışımın bi haftası dolmuş olacak. İlk önce araç kiralayarak 500 km yol yaptım. T-mobiledan prepaid bir hat satın aldım. Bu bi haftalık sürede her gün costco ,walmart, target, dollar tree ve goodwill gibi mağazaları gezerek evimi dekore ettim. Kiramı postaneden money order yaparak ödedim. Banka hesabımı açtım. Bikaç kere ssn numaramı öğrenmek için ssa ofise gitsem de öğrenemedim. Depoyu 30 dolara fulledim Casey’s den. 2.50 dolar super unleaded Iowada en azından. Ehliyet için ssn gerekli o yüzden beklemedeyim. Bugün chevrolet bayisine gittim ve sean ile hem arabalar hem de ülke ile ilgili uzunca bi sohbet edip testdrive’a çıktım. Sanıyorum Facebook marketplaceden araç satın almak çok daha mantıklı olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @misha90 marketplaceden alım yapmadan önce iyice araştırın yapılabilen dolandırıcılık yöntemlerini vs çünkü hasarlı aracı temiz olarak satmaya çalıştıkları vs gibi bir çok dolandırıcılık yöntemi buradada mevcut maalesef


  • @Emre-Kurtulmuş Biz de yakında gideceğiz bunun önüne geçebilmek için ne yapılabilir acaba ?


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @erenist eksik bilgi vermek istemem çünkü detaylı araştırmadım araç alacağımız dönem biraz bakındım ancak bu tarz duyumlardan ötürü araçtanda anlamadığım için daha fazla araştırmaya devam etmeden direk yetkili bayiiden almayı tercih ettik. Arabanın geçmiş kayıtları vs en doğru nasıl bulunur vs gibi konuları detaylıca araştırın internetten


  • @erenist araç satın alacağınızda en çok kullanılanı carfax olmak üzere birkaç tane araç geçmişini gösteren raporları temin edebileceğiniz siteler mevcut. (İlanlarda yada dealerda iseniz alacağınız aracın üzerindeki bilgi broşüründeki VIN numarasını kullanacaksınız) Bu raporlarda aracın kaç kere el değiştirdiğini,kazası olup olmadığı,bakım tarihleri ve yapılanlar,yağ ve filtre değişimleri vs. görebilirsiniz. Ücretsiz raporu ayrıntısız olarak, 45 usd ücret ile ayrıntılı geçmişi görüntüleyebiliyorsunuz. Burada aracınızı yağ değişimine bile götürseniz araç geçmişine kaydediliyor. Araç kaza yapmış ise ve merdivenaltı bir şekilde tamir edilmişse bu kayıtlara işlenmiyor. Bu durumda araçtan anlamanız gerekiyor ama benim gibi çok bilginiz yok ise dealer bile değil,bilinen markaların yetkili satıcılarından almanız sizi koruyabilir. Marketplace tarzı yerler genelde (istisnası mutlaka vardır) ufak dealerların açık artırmadan hasarlı araçları alıp,bunları tamir edip sattıklar bir yer (Florida için tecrübem) olarak gördüğüm için yetkili satıcıdan almak istedim. Yetkili satıcılarda,sürekli takas ile araç satışı olduğu için her markayı bulabiliyorsunuz,illa temsil ettikleri markayı almak zorunda değilsiniz. Cars.com,cargurus.com gibi sitelerde araç satışı yapanların (dealer veya yetkili servis) puanlandığını ve müşteri yorumlarını göreceksiniz. Bunları okursanız araç satın almak istediğiniz satıcı hakkında önceki alıcıların yorumları size fikir verebilir.


  • Bana söylenen de araç alırken clean title mı ve carfax raporu var mı sormam gerektiği. Carfax yoksa üstte dendiği gibi belli bir para verip alınacak aracı carfaxte sorgulamak. Ben dün Chevrolet bayisine gittim adam bana daha aracı tanıtmadan bu araç as-is dedi. O ne dedim araçlar geliyormuş kontrol edilmeden satışa çıkarılıyormuş. Yani aldıktan sonra problem çıkarsa sorumluluk kabul etmeyiz dedi. Aynı durum marketplacede de var ama araç daha uyguna bulunursa belki direkt kullanıcıdan almak daha mantıklı olur hem bir arkadaş kazanmış olunur diye düşünüyorum. Burda dealershipler de güvenilir değil dendi bana çünkü.

  • ⭐⭐

    @pulcet carfaxten free rapor alabiliyorsunuz eğer aracın sahibi iseniz. Bana vermişlerdi, bende alıcıya göstermiştim.
    dealerlarda da olabiliyor bu.

    telefondan göstersin ama çıktı değil. Atlantada böyle dolandırılan arkadaşım var.


  • Carfax’tan ücretsiz olarak rapor alınabiliyor ama bu raporda çok ayrıntı vermiyor(demo sürüm aplikasyonlar gibi) ama önemli ayrıntıları gösteren tam raporu almak isteyince 45 usd (sorgulanacak araç sayısı arttıkça bu fiyat düşüyor) ödeme alıyor. İyi niyetli yada sattığı araca güvenen dealer tabii ki bu raporu alıcıya hemen veriyor ama burada öğrenilmek istenen,ülkeye yeni gelen ve araç hakkında sınırlı bilgiye sahip kişilerin kandırılmadan nasıl “temiz” denilebilecek araca sahip olabileceğidir. Carfax raporu bu konuda fikir verebilir ama rapor kusursuzdur diyemeyiz. Ben araç alırken bir dealer temiz carfax raporunu göstermişti ama ben garanti olsun diye internette gördüğüm ve önerilen autocheck sitesi üzerinden gene ücretini ödeyerek,almak istediğim aracın VIN (bu numarayı araç ilanlarında bile görebilirsiniz,gizli birşey değil)numarasını girerek aldığım raporda ise araç orta derece hasarlı çıktı. Dealer bu durumu kabul ettiği için o aracı almamıştım. Araçtan anlayan kişiler heryerden araç alabilirler ama benim durumumdaki gibi sınırlı bilgiye sahip kişiler için ileride oluşabilecek masraflar gözönüne alındığında yetkili satıcı belki daha iyi bir seçenek olabilir. Tabii ki bu tercih bütçeye, risk algısına göre herkes için değişiklik gösterecektir.


  • Eger araci bakim ve tamirler icin yetkili servislere goturmedilerse, yani mahalledeki local tamircide yaptirdilarsa veya evin garajinda kendileri bakim ve tamir ettilerse, bunlari aracla ilgili hicbir rapor veya history de goremezsiniz.


  • Ornek vermek gerekirse, benim arabanin ustune daha 2 yasindayken evin onundeki agactan, bir firtina sirasinda, buyuk bir dal dusmustu. Ust tavanda ve on camda hasar vardi. Sigorta gelip inceledi ve bana parasini gonderdi. Birkac yerden tamir icin estimate aldim ve sonunda tanidigim local bir tamirciyle anlastim. Ust tavan duzeltildi, boya yapildi ve on cam degisti. Sigortanin odedigi miktarin yarisina hallettim tum bu tamirleri ve bunlarin hicbirisi arac ile ilgili raporlarda gorulmez cunku kayda gecmedi. Sadece sigortanin raporunda bir zamanlar hasar oldugu ve odeme yapildigi gorulur ve onu da benden baskasi alamaz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum