Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Onur-Kürekçi bu konu başlığının 1.sayfasına göz atabilir misin çok önemli bilgiler var orada.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   orhanozbekk orhanozbekk 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   orhanozbekk orhanozbekk 
  • ⭐⭐

@tufank hocam bu ROW içindeki ülkelerin listesini görmenin bir yolu var mıdır? %7 sınırı yüzünden Meksika'nın mevcudunun erimesi 6 yıl civarı gözüküyor. Bizdeki rakamı görebiliyor muyuz? O bakımdan biraz şanslı olduğumuzu düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian yok maalesef öyle bir veri göremedim. sadece mali yıl sonunda %7 kotasına yaklaşan ülkeleri ayrıca bir raporda belirtiyorlar diye hatırlıyorum. Belki bir kısım ülke daha bültende ayrılabilir. %7 tüm employment based kategoriler için uygulanıyor. Örnekse EB3 veya EB2 kategorisinde bir ülke için çok fazla yığılma varsa bu bültendeki tabloda ayrı bir başlığa taşınmasına ve "rest of the world" kategorisindeki sayının da azalmasına neden olacaktır.

• ⭐⭐

@tufank Ülke bazında tüm employment based kategorileri toplamı içinse ayrı iyi. Ben alt kategorilerde %7 diye biliyordum. Asıl birikme bu listelenen 4 ülkede. Bu durumda ROW hızlı gider diyebiliriz sanırım. 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

Bu arada USCIS 2024 Q3 dönemi için tüm formlara ait backlog raporunu paylaşmış. Bu rapor daha çok AOS tarafını ilgilendiriyor. Employment Based kategorileri ile ilgili olanları sarı olarak işaretledim ( sadece bizim kategori değil tüm hepsini içeriyor).

Geçici seyahat izninin USCIS Texas servis merkezinde neden 25 aylara çıktığını gösteriyor sanırım bu veri. Haziran 2024'e kadar olan bu raporda tam olarak "257k" I-131 Advance Parole formu onay bekliyor 🙂

Screenshot 2024-09-09 at 13.31.48.png

Raporun orijinali: https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/data/net_backlog_frontlog_fy2024_q3.xlsx

• @tufank teksas servise mani yazacak hale geldim artık.... 😕

• hayirlara vesile olsun...

• image.png

• ⭐⭐

Pek tatmin edici olmadı 😞

• ⭐⭐⭐⭐

@btek14 EB3 için ilerleme gayet güzel. Herkes için hayırlı olsun.

Other workers tarafında A tablosu sabit kalmış. B tablosu 4.5 ay kadar ilerlemiş ve 22 Mayıs 2021'e gelmiş. Burada tahminimce önce AOS dosyalarını içeri alacaklar. Oradaki yığılmaya göre önümüzdeki bültenlerde A tablosunu ilerletecekler. Bakalım izleyip göreceğiz..

• @tufank kesinlikle. gecen senekine benzer bir durum olustu gibi gozukuyor. USCIS onumuzdeki saatlerde ya da yarin muhtemelen Table B dikkate alinacak seklinde bir duyuru yapar.
    Other Workers konusunda ilerleme bekliyordum o biraz uzdu ne yalan soyliyim.

• ⭐⭐⭐⭐

@btek14 Bu arada EB3 skilled & professionals için gerilemeye girmeden önce, Temmuz 2023 bülteninde sanırım, A tablosu 22NOV22'ı gösteriyordu. Bugün açıklanan bültenle birlikte A tablosu 15NOV22 olmuş. Aslında gerilemeye girmeden önce bıraktığı tarihten 7 gün öncesine geri gelmiş. Tabi o kadar geriye gittikten sonra tekrar bu tarihlere gelmesi sevindirici.

• @tufank kotunun iyisi seklinde seviniyoruz acikcasi.

muhtemelen temkinli gitmeye calisiyorlar diye dusunuyorum. satranc mucadelesi seklinde gidiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

Other Workers tarafında tüm ülkelere göre ilerleme aşağıdaki şekilde olmuş. Buna göre:

• A tablosunda Hindistan 10 gün ilerlemiş. Sanırım önümüzdeki aylar bu ilerlemeyi kapsayacak şekilde vizeleri / randevuları Hindistan vatandaşlarına dağıtacaklar, hala hayatta ve süreçleri devam ediyorsa 🙂 En büyük ilerleme Filipinler tarafında, ilk etapta yanlış yorumlamışım düzelttim. 7 ay kadar ilerlemiş! Burada bir birikme var onlara vize dağıtacaklar ama ne kadarlık bir vize dağıtılır bilmiyorum. Diğer ülkeler sabit kalmış.
    • B tablosunda sadece Rest of the world kategorisi yani bizim dahil olduğumuz ülkeler ilerleme kaydetmiş. Bu da kısıtlı ülkelerin bir süre daha içeriye yeni AOS dosyası veremeyeceği anlamına geliyor.
    • Bence önümüzdeki bültenlerde A tablosunda ilerlemeler olacaktır, özellikle bizim için. Hangi ay olur bunu kestirmek zor fakat bu şekilde sadece Hindistanı 10 gün ve Filipinleri de 7 ay ilerleterek 10k vize kotasını dolduramazlar. A tablosu bir şekilde B tablosu ile aynı veya yakın olacak mali yıl sonuna doğru. Umarım B tablosu daha fazla ilerler ve beraberinde A tablosunu da yanına çeker.

A. FINAL ACTION DATES
    Rest of the world-----01DEC20 -> 01DEC20 (sabit)
    CHINA-mainland-----01JAN17 -> 01JAN17 (sabit)
    INDIA----------------22OCT12 -> 01NOV12 (+10 gün)
    MEXICO-------------01DEC20 -> 01DEC20 (sabit)
    PHILIPPINES--------01MAY20 -> 01DEC20 (+7 ay)

B. DATES FOR FILING
    Rest of the world-----08JAN21 -> 22MAY21 (+4.5 ay)
    CHINA-mainland-----01JUN17 -> 01JUN17 (sabit)
    INDIA----------------01NOV12 -> 01NOV12 (sabit)
    MEXICO-------------08JAN21 -> 08JAN21 (sabit)
    PHILIPPINES--------15MAY20 -> 15MAY20 (sabit)

• @btek14 hiç doğru düzgün bir ilerleme olmamış ne kadar sürecek böyle bu durum bu gidişle 1 seneden fazla sürer randevu gelmesi

• @Duygu-Çelik backloga gore bir sure daha boyle gidecek gibi gozukuyor ama inanin ne kadar surecek pek bilemeyiz anca tahmin yurutuyoruz. PD'inizi bilemiyorum bir sey diyemem ama bulten geride oldugundan 1-1.5 seneler randevu beklemek icin gozden cikarilmasi gereken sure su an itibari ile ama ilerleyen bultenler ve raporlarla durum daha netlesir.

surekli takip etmekten baska simdilik yapabilecegimiz bir sey yok. bol sabir hepimize.

• @btek14 benim PD Ekim 3 2022 açıkcası ümitliydim bu mali yıldan sadece Ekim ayı için mi geçerli bu mali yıl

• @Duygu-Çelik her ay bir sonraki ayin bulteni aciklaniyor. ilerleme ve gerilemeler oluyor bu bultenlerde. bu bulten aciklandi seneye kadar degismeyecek gibi bir durum yok. her sey olumlu giderse parca parca ilerleme oluyor. Mali yil sonuna dogru ise (ekim ayina dogru) gerilemeler olmasi olasi.

PD'niz cok kotu degil bence, zaten surecin cogunu gecirmissiniz gibi diye dusunun. umutlu olalim yoksa cidden yipratici surec.

• Beklenildigi gibi AOS yapacaklar icin Table B dikkate alinacak.

• @btek14 tufan bey bu bizim için de geçerli mi biz de mi B göre dikkat alınacak ?

Benzer Başlıklar

• 5
  • 70
  • 42
  • 60
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |