Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.2k 173

• @tufank öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Sanırım siz son cümlemi anlamadınız, ama ben de şunu anlamadım nasıl oluyor da “mantıklı / mantıksız” fikir yürütmek bu vizede, sürece başlamış ya da aylardır araştırmış birisine haksızlık olsun? Aksine, sürecini başlatmış ya da başlatacak olan kişiye belki de bir fikir sunacak sürecine olumlu yansıyacak. Her konuda fikir ortaklığına ulaşamayabiliriz ama ben böyle düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Onur-Kürekçi bekleme süresini ve ödenen parayı "mantıklı / mantıksız" olarak değerlendiremezsiniz. bunun tek bir doğrusu yok. size uygun olmayabilir ve mantıksız gelebilir ama bunu burada belirtmeniz ne derece doğru? peki bu parayı zaten vermiş / başvurmuş ve 3-4 senenin geçmesini bekleyen aday için ne gibi bir katkı sunuyor yaptığınız yorum? İnsanlar bu paraları vermeden yeterli araştırmayı yapıyorlar zaten. Siz "mantıksız / mantıklı" yazınca bir şeyleri değiştirmiyor çünkü sürece dair teknik bir yorum değil, subjektif bir yorum yaptığınız. Ayrıca sürecin teknik ayrıntıları bilmeden (CP / AOS aşamaları nedir, nasıl ilerler) yapacağınız değerlendirmelerin pek bir geçerliliği yok. O yüzden önce lütfen teknik detayları öğrenmeye gayret gösterin. İlk iletiyi okuduktan sonra kafanızı karıştıran veya öğrenmek istediğiniz konular varsa her zaman sorabilirsiniz.

• ⭐⭐

@Onur-Kürekçi Son cümlenize istinaden ABD'de AOS yaparak ilerleme fikri ilk düşünüldüğünde mantıklı gözükse de hem mantıksız dediğiniz tutarı ödeyeceksiniz + yasal statünüzü korumak için belki 3 yıl okul parası ödeyeceksiniz. Ayrıca GC hakkı kazanmadan çalışma izniniz geldiği taktirde GC elinize geçene kadar sponsorla zorunlu olarak çalışmak zorundasınız diye biliyorum. Yanlışım varsa @tufank düzeltirse sevinirim. Yani mantık olayı biraz göreceli.

• Bu ileti silindi!

• @Riethian aynen ben de öyle düşünüyordum AOS ile almak daha hızlı diye duydum. Aslında benim sorduğum soru abd ye gelip AOS ile başvurup abd de kalma zorunluluğu var mı süreç içerisinde başvurup dönsek oluyor mu? taktir edersiniz ki 20k para verip bir de 3 sene boyuna abd de yaşamaya para dayanmaz bunu ondan sormuştum

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian Onur bey'in yorumunda "acaba tourist vizesi alip gidip ordan islemleri baslatsak donsek ortalama 1 sende islemleri bitiyor bitmeye yakin gidip alsak olur mu acaba"

"AOS'da süreç 1 senede bitiyor" bilgisi tamamen yanlış zaten. o yüzden hiç yorumlamadım son cümleyi. AOS yapmak için mutlaka süreci ABD'de başlatmak diye bir zorunluluk yok. CP olarak başlatıp sonra AOS yapma imkanımız hep var. I-140 doldurulurken ABD'de değilsek zaten sürecimiz CP olarak başlamış oluyor ( kağıt üstünde) Ama bu AOS yapmamıza engel bir durum değil. I-140 formundaki bu bilgi dosyanın NVC'ye transferi ile alakalı bir konu. I-140 aşamasında ABD'de olup AOS ile başlatıp sonra TR'ye dönersek ( şartlardan dolayı), o zaman USCIS'e dilekçe yazıp NVC'ye transfer etmemiz gerekiyor dosyayı. Bu biraz zaman kaybı yaratabilir. CP'den AOS'a geçiş daha kolay çünkü herhangi bir transfer işlemine gerek yok, I-485 formu doldurulunca zaten dosyamız USCIS'e taşınmış oluyor. Yani özetle CP'den AOS'a, AOS'tan CP'ye geçiş her zaman mümkün.. Dikkat etmemiz gereken bazı kuralları var sadece . ( örnekse CP'den AOS'a geçerken, bültende current olmadan ABD'ye giriş gibi. Mülakat esnasında sorun yaratmaması adına)

Süreci AOS olarak başlatıp ABD içerisinde beklemek tabi ki mülakat açısından daha sağlıklı olabilir ama bu maliyetli. Statümüzü korumamız gerekiyor ve çalışma iznimiz de yoksa bu zorlayıcı olabilir. Bir de bültende AOS filing tablosunda current olursa erkenden sponsorda çalışmaya başlamamız gerekiyor ve green card alana / USCIS mülakatını geçene kadar da çalışmaya devam etmemiz gerekiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Onur-Kürekçi süreci nerede sonuçlandırmak istediğinizi I-140 aşamasında belirtiyorsunuz. ABD içerisindeyseniz ve geçerli bir statünüz varsa bu aşamada formda gereken bilgileri ekleyip ABD içerisinde mi yoksa Konsolosluk aracılığı ile mi ilerleyeceğinizi belirtmiş oluyorsunuz. Niyetiniz AOS yapmak ise ama TR'deyseniz I-140 aşamasında süreci AOS ile yürütmek istiyorum diyemiyorsunuz zaten. Çünkü geçerli bir statüde değilsiniz, ABD'de ikamet etmiyorsunuz. Bir önceki iletide dediğim gibi bu sürece dair teknik bir aşama. Burada belirttiğiniz seçenek sizin son kararınız değil. CP'den AOS'a, AOS'tan CP'ye geçiş her zaman mümkün. Yeterki kurallara / işlemlere dikkat edin.

AOS işlemleri başlatabilmeniz için I-140 aşamasında veya sonrasında bültenin buna uygun olması lazım. Bülten uygun değilse zaten AOS dosyanızı içeri veremezsiniz. AOS dosyanızı içeri verdikten sonra da geçici çalışma belgesi ve seyahat iznine başvurabilirsiniz. Bu onayları almadan ne sponsorda çalışabilirsiniz ne de ABD dışına çıkabilirsiniz. AOS dosyası içeri verildikten sonra seyahat belgesi onayı almadan dışarı çıkarsanız dosyanız terkedilmiş olur. Süreci mutlaka NVC'ye transfer etmek için ek başvuru yapmanız gerekir. Tekrar ABD'ye dönüp dosyanıza devam edemezsiniz..

• @Onur-Kürekçi bu konu başlığının 1.sayfasına göz atabilir misin çok önemli bilgiler var orada.

• orhanozbekkO orhanozbekk bu başlıktan bahsetti
  • orhanozbekkO orhanozbekk bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐

@tufank hocam bu ROW içindeki ülkelerin listesini görmenin bir yolu var mıdır? %7 sınırı yüzünden Meksika'nın mevcudunun erimesi 6 yıl civarı gözüküyor. Bizdeki rakamı görebiliyor muyuz? O bakımdan biraz şanslı olduğumuzu düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian yok maalesef öyle bir veri göremedim. sadece mali yıl sonunda %7 kotasına yaklaşan ülkeleri ayrıca bir raporda belirtiyorlar diye hatırlıyorum. Belki bir kısım ülke daha bültende ayrılabilir. %7 tüm employment based kategoriler için uygulanıyor. Örnekse EB3 veya EB2 kategorisinde bir ülke için çok fazla yığılma varsa bu bültendeki tabloda ayrı bir başlığa taşınmasına ve "rest of the world" kategorisindeki sayının da azalmasına neden olacaktır.

• ⭐⭐

@tufank Ülke bazında tüm employment based kategorileri toplamı içinse ayrı iyi. Ben alt kategorilerde %7 diye biliyordum. Asıl birikme bu listelenen 4 ülkede. Bu durumda ROW hızlı gider diyebiliriz sanırım. :folded_hands:

• ⭐⭐⭐⭐

Bu arada USCIS 2024 Q3 dönemi için tüm formlara ait backlog raporunu paylaşmış. Bu rapor daha çok AOS tarafını ilgilendiriyor. Employment Based kategorileri ile ilgili olanları sarı olarak işaretledim ( sadece bizim kategori değil tüm hepsini içeriyor).

Geçici seyahat izninin USCIS Texas servis merkezinde neden 25 aylara çıktığını gösteriyor sanırım bu veri. Haziran 2024'e kadar olan bu raporda tam olarak "257k" I-131 Advance Parole formu onay bekliyor :)

Screenshot 2024-09-09 at 13.31.48.png

Raporun orijinali: https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/data/net_backlog_frontlog_fy2024_q3.xlsx

• @tufank teksas servise mani yazacak hale geldim artık.... :/

• image.png

• ⭐⭐

Pek tatmin edici olmadı :(

• ⭐⭐⭐⭐

@btek14 EB3 için ilerleme gayet güzel. Herkes için hayırlı olsun.

Other workers tarafında A tablosu sabit kalmış. B tablosu 4.5 ay kadar ilerlemiş ve 22 Mayıs 2021'e gelmiş. Burada tahminimce önce AOS dosyalarını içeri alacaklar. Oradaki yığılmaya göre önümüzdeki bültenlerde A tablosunu ilerletecekler. Bakalım izleyip göreceğiz..

• @tufank kesinlikle. gecen senekine benzer bir durum olustu gibi gozukuyor. USCIS onumuzdeki saatlerde ya da yarin muhtemelen Table B dikkate alinacak seklinde bir duyuru yapar.
    Other Workers konusunda ilerleme bekliyordum o biraz uzdu ne yalan soyliyim.

• ⭐⭐⭐⭐

@btek14 Bu arada EB3 skilled & professionals için gerilemeye girmeden önce, Temmuz 2023 bülteninde sanırım, A tablosu 22NOV22'ı gösteriyordu. Bugün açıklanan bültenle birlikte A tablosu 15NOV22 olmuş. Aslında gerilemeye girmeden önce bıraktığı tarihten 7 gün öncesine geri gelmiş. Tabi o kadar geriye gittikten sonra tekrar bu tarihlere gelmesi sevindirici.

• @tufank kotunun iyisi seklinde seviniyoruz acikcasi.

muhtemelen temkinli gitmeye calisiyorlar diye dusunuyorum. satranc mucadelesi seklinde gidiyor.

Benzer Başlıklar

• 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • 0 Oy
    1 İleti
    647 Bakış
    LtEmirhanL
    Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu. Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor. Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde: 1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz? 2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi? 3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur? Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • E3 Vizesi

Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    F
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1363/employment-based-green-card-is-sponsorlugu-ile-yesil-kart-basvurulari
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k