Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar herkese
    2024 talihlisiyim.Yaklaşık 9 ay suren AOS sürecimiz mulakat sonrasi nihayet dun onaylanarak tamamlandı.2025 kazananı olupta AOS yapmayı düşünenlere tek söyleyeceğim kesinlikle Houston 'u secmemeleri.Cok yıpratıcı ve gerçekten sabrımızın sonuna geldiğimiz bir süreç oldu.Maddi & manevi bizi tüketti, cok ugrastırdı.Herkese bol şans diliyorum.Umarim işlemleri hala sonuclanmamis olanlar da en kısa sürede onay alırlar.Cok emek veriliyor ,sonu herkes için güzel olsun.

Case Number: 2024EU8XXX
    US Entry: 12/01/2023
    Medical exam/DV Fee: FEB.2024
    I-485: 03/22/2024
    Biometrics: 04/30/2024
    Interview: .08/22/2024 (Houston Field Office)
    Approval : 08/23/2024
    Green Card:

• Bu ileti silindi!

• Yanlis okumusum yazdiginizi. Evet, non-immigrantlar icin gecerli.

• @erenotti ap ye kaldıktan sonra bir şansımız oluyor mu ne gibi oluyor

• @marinesubby
    Tam olarak ne sorduğunuzu anlamadım. Biraz daha net sorar mısınız? AP’ye kalma durumu DV Lotosu aşamaları başlığında genelde tartışılıyor.

• @charon
    Merhabalar, non-immigrant vizeler için de 90 gün kuralı yok ancak dosyayı review eden immigration officer’ın niyetinizi anlamak ya da görmezden gelmesi durumu, ister ülkeye girdikten 1 gün sonra dosyayı yollayın isterseniz 3 ay hatta 4 ay bekleyin, tamamen onun elinde. 90 gün kuralının 2021 ya da 2022 Temmuz ayı, tam hatırlamıyorum yayınlanan bir genelge ile kaldırıldı, bu konuyla ilgili daha önceki postalarımda ben bir link paylaşmıştım.

• @Dilek-Şenol
    Dilek Hanım hayırlı olsun, çok sevindim 🤗 duygularınızı çok iyi anlıyorum, aynı ofisten bir kaderdaşınız olarak 😄

• @elifpc
    Tebrikler Pelin Hanım! Gayet stratejik ilerleyip sonuca yönelik hareketler yaparak kendi kaderinizi kendiniz çizmişsiniz, süper valla, hayırlı olsun.
    Tecrübeniz AOS yapacak arkadaşlarımıza ışık tutacaktır.
    Amerika’daki yaşantınızda başarılar diliyorum.

• @samikayhannn
    Dosyanızı artık taşıdıysanız buna odaklanın derim. Numaranız muhtemelen Kasım.24-Ocak.25 arası bir dönemde cutoff’a girer, ve Viyana size bir mülakat planlar diye tahmin ediyorum. Olur da bir aksilik çıkarsa (ki çıkacağını zannetmiyorum) bu başlıktan bizlere tekrar sorarsınız.
    Şirket kurma işini, officer’ların kafasını karıştırmamak adına bir süre ertelemenizi tavsiye ederim. Ayrıca kendinize ekstra evrak yükümlülüğü getirmiş olacaksınız, bunu da göz önünde bulundurun.

• @erenotti Cok tesekkurler! Sizden de en kisa zamanda guzel haberler bekliyorum.

• AOS ön bekleme süresi (1-2 ay) de ilave edildiğinde yaklaşık bazen 8 ayı da bulabiliyor diye anlıyorum Diğer taraftan current olur olmaz, ABD e giriş yapmak gerekiyor.
    ABD de yaşamadığınız dünyada halihazırda, bu koşturmaya değer mi? Ben bu başlığı okudukça daha çok Bangkok alternatifini düşünmeye başladım. Sizin fikirleriniz nedir?

• ⭐⭐⭐⭐

@seda80 açıklanacak bir sonraki bültende (1-2 hafta içerisinde açıklanması muhtemel) CN’nizin current olması yüksek ihtimal, böyle olursa KCC aracılığıyla Bangkok veya başka bir konsolosluğa taşıma şansınız ortadan kalkacak, konsolosluk inisiyatifine kalacaksınız dosya taşıyabilmek için önümüzdeki süreçte. Hızlı karar almanız sürecinize katkı sağlayacaktır, bol şans…

• @seda80
    @ATS16’nın dediği gibi dosyanızı taşıyacaksanız current olmadan bir an önce taşımaya bakınız. Cutoff’a girmenize rağmen ilgili konsolosluk size randevu planlamazsa AOS seçeneğini o zaman düşünürsünüz.
    Süre meselesi, ofisten ofise hatta aynı ofisteki memurdan memura değişebilen bir durum. Hızlı ofislerin hangileri olduğuna bu başlığı okuyarak bir kanaat getirebilirsiniz. Şahsım adına Houston ofise bulaşmamanızı öneririm.
    Maliyet konusunu burda daha önce çok tartıştık, AOS yoluyla green card almak, Amerika’da yanında aylarca kalabileceğiniz bir yakınınız yoksa, dosya taşımaktan çok daha maliyetli, ve üzerine stresli ve beklemeli bir süreç.
    Şöyle düşünün, Amerika’ya geliyorsunuz, green cardınız var gibi ama yok, aslında turist statüsündesiniz, karşılaşacağınız durumlar da ona göre şekilleniyor. Örnek veriyorum, Türk ehliyetinizi Teksas’ta 1 yıla kadar kullanabiliyor iken, bazı eyaletlerde bu süre 3 aya kadar inebiliyor. SSN olmadan, burda en az 3-4 ay, işler ters giderse de, geliş tarihinize göre belki de 8-10 ay bir hayat sürmek durumunda kalacaksınız.

• @erenotti Evet yeşil pasaportun yoksa dosya taşıması yapabileceğin bir şehir Bangkok var diye biliyordum. O da sayfasında "Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of Thailand at the U.S. Embassy in Bangkok. (Consulate Chiang Mai does not process immigrant visas.)" diye belirtmiş, demek ki o da artık kabul etmiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@seda80 aynı sorularınızı lütfen tek başlık altında sorarsanız daha doğru cevaplar alacaksınızdır. Bu sorunuz AOS süreci ile ilgili olmadığı için, sorunuzun cevabını DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığından takip edebilirsiniz

• Bizim field ofiste geçen hafta iki kişi daha onaylanmış. Biri 7 Temmuz’da, diğeri ise 6 Ağustos’ta başvurmuş. Bizim başvurumuz ise şu an 12. ayında. Son RFE (Request for Evidence) cevabımızı vermemizin üzerinden 4 ay geçti. Illinois senatörüne yazdık ancak bizden mutlaka expedite (hızlandırma) talebimiz için kanıt göndermemizi istiyor. Hangi kanıtı sunmamız gerektiğini bulamıyoruz.

• @Plus19
    Bence direkt ofislerine gidin, gitme imkanınız yoksa telefonla arayın, senatör ya da congressman/woman farketmez, tüm noticelerinizin kopyasını verin, fiziken gidemezseniz, emaille yollayın, durumunuzu da biraz detaylı ama kısa olarak, biraz da üzülmelerini sağlayacak şekilde anlatın.
    Siz kendiniz expedite request yapamıyor musunuz USCIS sitesinden, 6 ayı geçince yapılabiliyor diye biliyorum ama sistemi family based’e göre entegre edip 18 aya kilitlemiş olabilirler.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @erenotti expedite request yaptık. Hem local ofise elden verdik hem de uscis'e telefonla ulaşarak yaptık.

Local ofisten cevap gelmedi. USCIS tier 2 agent aradı ve expedite için geçerli sebebiniz yok dedi. Yani fiscal year bitmesi expedite sebebi değil dedi.

Benim dedem 1 eylül'de vefat etti, eşimin anneannesi nisan ayında vefat etti. Eşimin annesi kaza geçirdi ayağını ve bacağını kırdı. Bu belgeleri alıp şu anda senatöre verdik. Senatör şimdi bizim için uscis'e tekrar expedite isteğinde bulundu.

Yarın Biden'a tekrardan yazacağız. 30 gün içinde cevap gelmezse yazın diyordu. yarın 30 gün dolacak.

• @Plus19
    Öncelikle kayıplarınız için başınız sağolsun 😞 Valideye de geçmiş olsun, inşallah bir an önce toparlanır…Gurbette böyle haberler alıp bir şey yapamamak bir insanın karşılaşabileceği ve sınanabileceği en acı durumlar maalesef 😭

Bunların geçerli sebepler olabileceğine inanıyorum. Senatörü (ekibini) ikna ettiyseniz gerisini o çözer diye ümit ediyorum. Bakalım hayırlısı, yakın zamanda sizden olumlu haberler bekliyorum.

Bu arada bende Beyaz Saray’a yazmıştım (sizin iletiniz sonrası, yoksa bilmiyordum), gelen cevabın en can alıcı kısmını noktasına virgülüne dokunmadan aktarıyorum.

We understand that you may be frustrated by the progress of your case. However, we must balance individual inconvenience against broader issues of public safety and national security. Neither the President of the United States nor any USCIS official has the authority to modify the law to benefit a particular individual.

Yani diyorlar ki, ABD Başkanı bile müdahale edemez, rica edemez, senin case’in nasıl ilerlemesi gerekiyorsa öyle ilerleyecek 😄 Zaten dosyan Houston ofiste, bir şey yapmana gerek yok minvalinde de devam etmişler.

• @seda80 Eğer maddi imkanınız varsa Ankara'yı hiç beklemeyin derim her sene görünen o ki CN'ler düşüyor. Bu sene 6000lerde kapadı seneye 4000lerde kalır gibi duruyor.

Benzer Başlıklar

• 1269
  • 321
  • 153
  • 2735
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |