Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @seda80 Kesinlikle Ankara'yı beklemeyin. Maddi imkanlarınız yeterliyse AOS sürecine dahil olmanızı öneririm. Çünkü aynı hatayı ben yaptım... Siz yapmayın!!!

• Herkese merhabalar, dün zorlu bir mülakat sonrası, aynı gün onay geldi 🥳 Sürecimi merak edenler için yazıyorum. Mülakat ve süreçle ilgili ayrıca detaylı bir ileti paylaşacağım.

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti candan tebrikler, DV2024 sürecinde @Redbeard ve @MomisCan (kendisinin süreci farklı olsa da) süreçleri ile birlikte onaylanmasını en merak ettiğim dosyalardan bir tanesiydi sizinki. Tebrikler, hayırlı olsun, süründüren field office'e de selam olsun 🙂

• @erenotti çok sevindim. Harikasınız, tebrikler…

• Selamlar, dun ititbariyle benim de dosyam mulakatsiz onaylandi.

-BABALAR SOZUNU TUTAR!

• @kingofpetroleum Oooooooo 2 süper haber birden gelmiş. Çok sevindim kardeşim... Hayırlısı olsun... Çok güzel bir hayat diliyorum... TR'de olmasaydım üşenmez atlar Houston'a gelirdim güzel bir kutlama yapardık. Neyse Eren ile birlikte şimdiden sizlere güzel bir kutlama diliyorum... Çok şükür stresli süreçler sona erdi. Kendine iyi bak, görüşmek dileğiyle...

• @Redbeard Dondugunde mutlaka goruselim. Seni ozledik, iyi eglenceler TR'de !

• @erenotti candan gönülden tebrik ediyorum. Çok zor sabır sınavı verdiniz. Adınıza çok mutlu oldum. Yeni hayatınızda bol şans ve mutluluklar

• Merhaba,

K1 vizesiyle evlilik sonrası AOS için başvuracağım. Birth Certificate için RFE almadan kabul olanlar tam olarak ne tür bir belge yolladı acaba? ABD’de konsolosluktan alınan İngilizce nüfus kaydı mı? Yoksa Türkiye’de nüfus müdürlüğünden Türkçe damgalı imzalı alıp, sertifikalı çevirisini yaptırarak mı? Noter onayı ve/veya apostil de gerekir mi?

Zamanınız için çok teşekkürler

• @Gulbahar-Demirci
    Çok teşekkürler Gülbahar Hanım, hayatın da size bundan sonra güzel şeyler getirmesini temenni ediyorum.

• @Alper-Bayram
    Çok teşekkürler Alper üstadım, darısı sizlere inşallah.

• @ATS16
    Çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız!

Evet ofis hem yavaş hem de işini çok titiz ve dikkatli yapıyor. Şu şoku hala üzerimden atamadım. Kendime gelip, green card da elime ulaştığında hem süreci, hem ofisi, hem de mülakat deneyimini detaylı bir şekilde aktaracağım.

Özetle, zorunlu bir durum yoksa Houston field ofisten uzak durulmasını tavsiye ediyorum.

• @lillyyy
    İlgili belgeyi Amerika’daki Türk Konsolosluklarımız 10-11 $ karşılığında Türkçe ve İngilizce olarak vermektedir, ayrıca bir apostile/notere vs gerek kalmıyor. Belgenin resmi adı, Birth Certificate and Civil Registration olarak geçiyor ve USCIS tarafından kabul ediliyor. Türkiye’de almakla uğraşmadan Amerika'dan halletmenizi öneririm.

• @erenotti Cevabınız için çok teşekkürler. Amerika’da almak bizim için daha zor olacak, zaman kaybetmeden AOS’a başvurabilmek adına. Soruyu sorduktan sonra forumda okuduklarıma göre Edevletten indirip, noter onaysız apostilsiz, certified translator’a çevirtip Türkçe İngilizce birlikte gönderenler sorun yaşamamış. Ben de Türkiye’den ayrılmadan önce nufüs müdürlüğünden damgalı olarak edinip burada çevirtip götürmeyi düşünüyorum hazır bulunsun diye. Ama yakınımda Konsolosluk olsaydı dediğiniz gibi yapardım muhakkak. Tekrar teşekkürler cevabınız için

• ⭐⭐

@lillyyy h2b change of status yaptigimda Cogu belgeyi e devletten alip Ingilizceye cevirmistim.
    E devletten alinan belgeler qr koduyla teyit edilebilir zaten. Sikinti yok.

• @charon Çok teşekkür ederim cevabınız için. Buradan birşey götürmeden, oradan da konsolosluğa gitmeden halledebilmek gerçekten çok pratik. Ben 6 ay geçerliliği olduğu için ve daha önce başka sebeplerle aynı çeviriyi yaptırdığım sürekli müşterisi olduğum çevirmenin sıfırdan çeviri ücreti almayacağından emin olduğumdan buradan yine damgalısını yeni tarihli alıp çevirtip gideyim diye düşündüm. Umarım benimki de sorunsuz kabul olur. Ama Noter onayı veya apostil yaptırmayacağım onlara hiç gerek yok anladığım kadarıyla. Tekrar çok teşekkürler cevabınız için

• @lillyyy
    Doğum Belgesi en önemli evrak, en çok RFE'ler Doğum Belgesi ve Evlilik Cüzdanları yüzünden gönderiliyor. eDevlet'ten alınan belgeler de kabul ediliyor ancak USCIS ofis ve memurlarının ortak bir çalışma standardı yok maalesef. Ben olsam işimi şansa bırakmazdım.

• @lillyyy
    Nüfus kayıt örneklerinin geçerliliği nerden alırsanız alın 1 aydır. eDevlet’ten de teyit edebilirsiniz, altta tarih yazar. Ülkeye girer girmez dosyanızı göndermenizin pek mümkün olduğunu zannetmiyorum, K1 ile gireceksiniz, evleneceksiniz, belgelerinizi hazırlayacaksınız, sağlık raporu alacaksanız vs. zaten belli bir zaman geçecek. Zaman çizelgenizden dolayı, o belgeyi illaki Türk konsolosluğundan almanız gerekecek.

Doğum belgesi dışında almanız gereken belgeler varsa ve süresi olmayan ya da uzun olan varsa, gelmeden onları halledin derim. Ayrıca Türkiye’den getireceğiniz bütün belgeler ister eDevlet, ister resmi kurumdan alınmış olsun, apostil şart. Kaymakamlık da apostili noter onayı olmadan yapmıyor. Sonuç olarak, noter ve apostil şart. Çeviriyi Amerika’da da yaptırırsınız, ülke işini iyi yapan Türk tercüman kaynıyor. Emaille, postayla hallediyorlar.

• @erenotti

E-devletten alıp online olarak sertifikalı çevirten arkadaşlar apostil noter yapmadan yapıyor olmalılar? Kafam çok karıştı

Bildiğim kadarıyla K1 vizesi ile gidenlere tekrar sağlık muayenesi gerekmiyor. K1 ile AOS başvurusunu tamamlamış biri düzeltirse veya onaylarsa sevinirim

Teşekkür ederim

• @lillyyy
    Sağlık raporu kısmına hakim değilim teyit etmenizde yarar var, süreyle ilgili olabilir.

Kafanız karışmasın, size demek istediğim şu, ister konsolosluktan evrağı alın, ister Türkiye'den nüfus müdürlüğünden getirin, isterseniz eDevlet'ten çekin, nüfus kayıt örneği evrağının üretildikten sonra kullanım süresi bir ay, devletimiz bunu böyle öngörmüş ve karar vermiş, yapacak bir şey yok. Eğer bir ayda dosyayı içeriye veririm diyorsanız, evrağı Türkiye'den de getirebilirsiniz. Mantık çok basit.

Yabancı devletlerde resmi kurumlara verilecek resmi evrakların apostilli ve çevrilmiş olması gerekir. Bunu daha önce başkası böyle yaptı kabul olmuş diye, sizinkisi de kabul olacak diye bir varsayım olamaz. İnşallah olur ne diyelim.

Evlilikle ilgili statü değişikliği dosyalarında USCIS evrakları daha bi titizlikle inceliyor, o yüzden size işinizi şansa bırakmayın diyorum. X ofisteki memur apostile bakmaz, Y ofisteki memur reject eder vs vs bunu biz öngöremeyiz. Öngöremediğimiz durumlar için riski minimize etmek gerekir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |