GÜNCEL KONULAR


Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler! Forumumuza yeni üye olan arkadaşlar, kullanıcı adı seçerken şu iletideki kurallara dikkat etmeliler.
Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfına bağış karşılığında Yeşilkart Forum Başvuru Servisini kullanmak istiyorsanız buraya tıklayın.

Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)



  • Merhaba, Green Card 2018 talihlisiyim ve Amerikada bir akrabam Teyzem mevcut bununla alakalı olarak teyzemin yapması gereken işlemler nedir ?

    Ankaraya vize görüşmesine gitmeden önce hangi işlemlerin gerek benim gerek teyzemin yapması gerekir ?

    Ek bilgi olarak Teyzem Amerikan vatandaşı olup Fizyoterapisttir ve 30 yıldır ABD' de yaşamaktadır.

    Abde doldurması gereken forum yazı ne yapması gerekir ?
    Nereye başvurması ve nasıl yazı veya forum doldurması gerekir ?
    Bununla ilgili acil detaylı yardıma ihtiyacım var şimdiden teşekkürler . . .


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    • Green Card Lotosu Cesitlilik Vizesi basvurusu yapan ve maddi yeterliligini kendi kaynaklariyla gosteremeyen bireyler

    ve

    • Aile sponsorlu Green Card basvurusu yapan herkes

    Gocmen vizesi basvurusunun onaylanmasi icin ABD'de yasayan, ABD vatandasi ya da Green Card sahibi bir kefil bulabilirler. Basvuran kisi veya kisilere kefil olmak isteyen kisiler Sponsorluk Sozlesmesi Formunu doldurmalilar.

    Bu form Loto talihlileri icin Form I-134 , Aile sponsorlu Green card basvurusu yapanlar icin Form I-864'tur.

    I -134 FORMU

    Kefil bu formu doldurup, imzalayip basvuran kisiye asagida yazili belgelerin en az 2'siyle beraber gondermelidir. Vize basvurusu yapan kisi imzali olan bu formu, asagida belirten dokumanlarin en az 2'siyle beraber konsolosluga mulakat gorusmesine getirmelidir.

    Kefilin verecegi yeminli sponsorluk sozlesmesi su konularla ilgili bilgiler ve sorular icermekte:

    1. Kendisinin yıllık geliri hakkında bilgi,
    2. Önemli ise diğer mali kaynakları hakkında bilgi,
    3. Şayet varsa, kendi aile fertleri veya başka şahısları geçindirme yükümlülüğü,
    4. Diğer yükümlülükler ve masraflar,
    5. Başvuru sahibinin geçiminin temini için yapılmış olan planlar ve alınmış olan önlemler,
    6. ABD’de bulunduğu sırada başvuru sahibinin kamuya maddi yük olmamasını sağlamak için gerektiği takdirde USCIS'e bir teminat yatırmayı kabul edeceğine dair bir beyan
    7. En güncel Sosyal Güvenlik ve Gıda Maddeleri Yardım Kanunları altında sorumluluklarının bilincinde olduğunu ve sponsorluk sözleşmesinin ilgili şahsın Amerika’ya girişinden itibaren üç (3) yıl süreyle kendisi için bağlayıcı olacağı hususunun teyidini ve sponsorluk sözleşmesi ile ekli belgelerinin kamu yardım makamının kullanımına verilebileceğini anladığı belirtilmelidir.

    Geliri ve varlıkları ile ilgili bilgiyi kanıtlamak üzere kefil, aşağıda belirtilenlerden iki veya daha fazla belgeyi sponsorluk sözleşmesine eklemelidir:

    • Son federal gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi,
    • Son W2 formunun fotokopisi,
    • Ücretini ve çalıştığı işin devamlılığını gösteren, işvereninin vereceği bir beyan,
    • Banka hesabı, hesabın açılış tarihi ve şimdiki bakiyesini gösteren, banka yetkilisinden alınacak bir belge,
    • Belirsiz bir süre devam edebilecek olan ve başvuru sahibine karşı üstlendiği yükümlülükleri yerine getirebileceğini gösteren diğer kanıtlar.

    Kefil bir işyeri sahibi ise yukarıdaki belgelerin yerine lisanslı bir iş derecelendirme kuruluşundan alacağı bir raporu ibraz edebilir. Kefil evli ise, sponsorluk sözleşmesini eşi ile birlikte imzalamalıdır. Sponsorluk sözleşmeleri konsolosluk görevlisine sunulduğu zaman güncel olmalıdır. Belge imza
    tarihinden itibaren bir yıl geçerlidir. Sözleşmenin içeriği kefil istemediği takdirde başvuru sahibine açıklanmayacaktır.


    I-864 FORMU

    I-864 Yeminli Geçim Beyannamesi bazı göçmen vize başvurularında gerekli olan kefil ve vize alacak kişi arasında bir sözleşmedir. Bu sözleşmede kefil, vize alacak kişiye ABD vatandaşı olana kadar veya 40 çeyrek iş yılı boyunca (genellikle 10 yıla denk gelir) maddi olarak destek olmayı kabul eder. Kefil kendi aile büyüklüğüne göre federal asgari geçim kılavuzunda (federal poverty guidelines) belirtilen gelirden %125 daha fazla gelir elde ettiğini göstermek zorundadır. I-864P formu değişik aile büyüklüklerine göre gereken gelir düzeyini listelemektedir.

    Eğer kefil olacak kişinin geliri asgari geçim kılavuzunda (federal poverty guidelines) belirtilen gelirden %125 daha fazla değilse başka bir yan destekçinin vize alacak kişiye kefil olması gerekmektedir (poverty guidelines icin hemen asagidaki iletiyi inceleyebilirsiniz). Yan destekçi asıl kefilin aile bireyi değilse ve asıl kefilin vergi formlarında bakmakla yükümlü olduğu kişi olarak belirtilmiyorsa yan destekçi de ayrı bir I864 beyannamesi doldurmalıdır.

    Sadece orijinal imzali I-864 formları kabul edilmektedir; ancak I-864 ekinde verilecek olan destekleyici mali belgelerin kopyaları ibraz edilebilir.

    18 yaşından küçük öz çocukları için I-130 göçmen vize başvurusunda bulunan Amerikan Vatandaşları I-864 formu yerine I-864W formu doldurmalıdırlar. I-864W formunun ekinde Amerikan Vatandaşlarının vergi formlarını vermelerine gerek yoktur. Bu kural üvey çocukları için göçmen vize başvurusunda bulunan Amerikan Vatandaşları için geçerli değildir; bu durumda I-864 formu doldurulmalı ve ekinde istenilen belgeler hazırlanmalıdır.

    Kefilden İstenilenler

    Kefil olacak kişi en az 18 yaşında olmalı ve ABD vatandaşı veya yasal oturum izni sahibi (yeşil kartlı) olmalıdır. Kefil aynı zamanda ABD’de ikamet ediyor olmalıdır.

    ABD İkametgahı

    Yasaya göre kefiller ABD’nin eyaletlerinden birinde, Kolombiya bölgesinde (Washington DC) veya ABD hakimiyetindeki topraklarda yaşamalıdırlar.

    Federal yasalara göre ABD’ye göçmen götürmek için istek yapan kişilerin ABD’de ikamet etmeleri gerektirmektedir. Eger istek yapan kişi ABD’de yaşamıyorsa bir yan destekçi göçmen olacak kişiye kefil olamaz. Bir yan destekçinin dikkate alınabilmesi için öncelikle istek yapan kişinin kefil olmak için gerekli şartlara (yaş, ABD ikametgahı, ABD vatandaşlığı veya yeşil kart sahibi olma) uyması gereklidir. ABD ikametgahı karmaşık bir konudur ve her bir dosya kendi koşulları içerisinde değerlendirilmelidir. ABD dışında yaşayan bir kişinin bir göçmene kefil olabilmesi için ABD’de terk etmediği yerleşik bir düzeni olmalı ve bu düzeni gelecekte de devam ettirme niyetinde olmalıdır. Yasal oturum izni sahipleri (yeşil kartlılar) yasal statülerini devam ettiriyor olmalıdırlar.

    Birçok ABD vatandaşı veya yeşil kart sahibi, geçici süreler için, genellikle iş amaçlı veya ailevi sebeplerden dolayı ABD dışında yaşamaktadırlar. Bu “geçici” durum ABD dışında uzun süreli kalışları da kapsayabilir. ABD dışında yaşayan kefilin ABD’de yerleşik bir kişi sayılabilmesi için şu özelliklere sahip olması gereklidir:

    • ABD’den kalıcı olarak değil sadece geçici bir süre için ayrılmış olmalı,
    • ABD’deki yerleşik düzenine geri dönecek olmalı,
    • ABD ile bağlarının kopmamış olduğuna dair kanıtlar sunabilmelidir.

    ABD dışında eşi veya anne-babasının işi nedeniyle yaşayan fakat ABD’deki yerleşik düzenini korumuş ABD vatandaşı veya yeşil kartlı bir eş veya çocuk da bir göçmene kefil olabilir:

    ABD dışında şu işlerde çalışan kişiler ABD’de ikamet ediyor sayılırlar:

    • ABD devleti tarafından istihdam edilen kişiler,
    • Başsavcı tarafından onaylanmış bir Amerikan araştırma kurumunda çalışan kişiler,
    • Amerikan dış ticaretinin geliştirilmesine doğrudan veya dolaylı olarak hizmet veren Amerikan şirketleri veya bu şirketlerin yan kuruluşlarında çalışanlar,
    • Bir anlaşma veya yasa ile ABD’nin de taraf oldugu uluslararası bir kuruluşta çalışanlar,
    • ABD’de gerçek bir organizasyon bağı olan ve ABD dışında da hizmet veren bir dini mezhep/gruba bağlı bir kuruluşta çalışanlar,
    • ABD içinde hizmet veren mezheplerarası bir dini organizasyon için yurt dışında misyoner olarak görev yapan kişiler.

    Bunların dışında başka şekillerde de kefil olacak kişiler ABD dışındaki ikametgahlarının geçici olduğunu ve ABD’de geri dönecekleri yerleşik bir düzenleri olduğunu kanıtlayabilirler. Kefil olacak kişinin Konsolosluk yetkilisine ABD’deki yerleşik düzenini bırakmadığını ve yurtdışında yerleşmediğini kanıtlaması gerekecektir.

    İstek Sahibi Kişi Nasıl ABD’de İkametgah Kurabilir?

    ABD’deki ikametgahını bırakmış ABD vatandaşları veya yeşil kart sahipleri bir aile bireyine göçmenlik hakları kazandırabilmek için tekrar ABD’ye yerleşmelidirler. Kefiller ABD’de bir ikametgah kurduklarına dair aşağıda örnekleri verilen bazı adımlar atabilirler:

    • ABD’de bir iş bulabilir,
    • ABD’de yaşayacakları yeri tespit edebilir,
    • Çocuklarını ABD’de okula yazdırabilir,
    • Yurtdışındaki ikametgahlarını terk etmek için gerekli girişimlerde bulunabilir, veya
    • ABD’de ikamet ettiklerine dair başka kanıtlar gösterebilirler.

    Başka kanıtlar arasında imzalanmış bir kira kontratı, elektrik, su, doğalgaz faturaları, ya da Amerika’da yapılan sağlık tedavisi ile ilgili kanıtlar yer alabilir. ABD ikameti koşulu her başvuru için ayrı ayrı değerlendildiği için farkı başvuru sahiplerinden farklı belgeler talep edilebilir.

    Eğer kefil olacak kişi ABD’ye yerleşmek için gerekli adımları atarsa, kefil olduğu kişiden önce ABD’ye seyahat etmek zorunda değildir. Ancak kefil olunan göçmen kefilinden önce ABD’ye seyahat edip göçmenlik haklarını talep edemez.

    Eğer Konsolosluk Yetkilisi kefilin ABD ikameti ile ilgili kanıtları yeterli bulmazsa kefilin aile bireyleri önce ABD’ye gidip yerleşmesi talep edilebilir.


    @1877ru Ayrica mulakatla ilgili olarak su konunun ilk postunu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/73/dv2018-mülakat-deneyimleri


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ayrica yukarida bahsedilen kefilin (sponsor olan kisinin) maddi yeterliligi de bulunmali. USCIS ve DOS, kefilin maddi yeterliligine bakarken federal yoksulluk sinirinin minimum %125'i kadar yillik kazanci olmasini bekler.

    alt metni

    Tabloda family size'a bakarken basvuran kisiyi de hesaba dahil etmelisiniz. Misal, kefil evliyse ve bir cocugu varsa, bu durumda kendi ailesi 3 kisiden olusuyor demektir ve eger basvuran kisi bekar bir bireyse, toplamda 4 kisi icin kefilin yillik kazanci en az $31.375 olmali.

    Eger kefilin maddi kazanci bu sinirin ustunde kalmiyorsa basvuran kisi ortak baska bir joint sponsor bulabilir.



  • Merhaba, green card talihlisi veya talihlinin eşi tek çocuksa ve Türkiye’de yaşayan ailesinin durumu gayrimenkul açısından iyiyse ama nakit sıkıntısı varsa Türkiye’deki ailenin kefilliği veya gösterebileceği tapu belgeleri işe yarar mı?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yucell Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:

    Merhaba, green card talihlisi veya talihlinin eşi tek çocuksa ve Türkiye’de yaşayan ailesinin durumu gayrimenkul açısından iyiyse ama nakit sıkıntısı varsa Türkiye’deki ailenin kefilliği veya gösterebileceği tapu belgeleri işe yarar mı?

    Hayir, ise yaramaz maalesef. Kaynaklar DV mulakatlarinda vize basvurusu sahiplerine ait olmali, ailelerinin kaynaklarini konsolos dikkate almayacaktir.

    Kefillik sadece ABD'de yasayan, Green card sahibi ya da ABD vatandaslarinin gerceklestirebilecegi bir statu.



  • Benim Amerika'daki akrabam sponsor olacak kendisi kamyon şoförü şirket sahibi değil hangi formu doldurması gerekiyor


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kürşat Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:

    Benim Amerika'daki akrabam sponsor olacak kendisi kamyon şoförü şirket sahibi değil hangi formu doldurması gerekiyor

    I-134 nolu formu doldurmali.

    sanirim dv2019 talihlisisiniz? Imzanizi ona gore duzenler misiniz?



  • @crazycells Merhaba joint sponsor için aynı evde yaşama şartı var mı?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @raicho Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:

    @crazycells Merhaba joint sponsor için aynı evde yaşama şartı var mı?

    hayir, oyle bir sart yok. ABD'de yasayan, ABD vatandasi ya da GC sahibi herhangi bir tanidiginiz olabilir.



  • F2A için yada diğer vize türlerinde sponsorluk başvurusu yapan arkadaşlar , maddi durumları ve sponsorluk detayları nasıl oldu . Konsolosluk neleri kabul etti ? Resmi olarak istenen şartlar bazen esnetilebiliyor vize sürecinde nihai kararı aslında konsolosluk görevlisi veriyor. Benim merak ettiğim şartlar siz neler sundunuz, neleri kabul etti ve ya eksik olduğu belirtildi konsolosluktan veya diğer yetkili kurumlarda. Yanlış hatırlamıyorsam annesi için sponsor olan bir arkadaşın yıllık geliri 4-5 bin dolar gibi düşük bir seviyedeydi , hesabında bulundurduğu para kabul oldu . Bunun gibi örnekler yol göstebilir.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nevermore cok iyi olur bence de bu bilgi sayin @nevermore , ben aile sponsorlu green card basvurusu yapan arkadaslari bu konuya da ayrica yonlendireyim.



  • Benim sponsorluk belgen geldi ama eşinin imzası yok bide banka dekontuda ki meblami değerlendiriliyor



  • İmza yerine isim soyisim yazılmış kabul ederlermi



  • Yıllık kazancı tax returnde mi yazıyor


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kürşat Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:

    Yıllık kazancı tax returnde mi yazıyor

    evet, vergi formlarinda tum yillik kazanci yazar.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kürşat Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:

    Benim sponsorluk belgen geldi ama eşinin imzası yok bide banka dekontuda ki meblami değerlendiriliyor

    Eger o kisinin yillik kazanci tek basina yeterliyse esinin imzasina gerek yok.
    Hayir, yillik kazanca gore yapiliyor degerlendirme, eger yillik kazanc yeterli degilse gayrimenkul degerleri de eklenebilir.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kürşat Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:

    İmza yerine isim soyisim yazılmış kabul ederlermi

    sign denilen kismin imzalanmasi gerekiyor. Imzalanmamis belge kabul edilmeyecektir diye dusunuyorum.



  • 2019 talihlisiyim. FI-134 formunun 'güncelliği' nasıl olacaktır. Affidavit of Supporter I-134 formunun sağ üst köşesinde Expires 11/30/2018 ve her sayfanın sol altında 11/30/2016 tarihi var. müiakatım buyuk olasılıkla ocak ayından sonra olacaktır Bu durumda sponsorum ve ben bu formu mu kullanacağım yoksa kasımdan sonra yayınlanacak form varsa onu mu bekleyip dolduracagım? ya da güncellik derken imzadan sonra ki 1yıl mı söz konusu sadece? Ayrıca bu form ABD den online gonderilebilir mi ? islak imza açısından sorun olmaz mı. sponsorun eşi de imzalamalı mı? Teşekkürler.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serfi Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:

    2019 talihlisiyim. FI-134 formunun 'güncelliği' nasıl olacaktır. Affidavit of Supporter I-134 formunun sağ üst köşesinde Expires 11/30/2018 ve her sayfanın sol altında 11/30/2016 tarihi var. müiakatım buyuk olasılıkla ocak ayından sonra olacaktır Bu durumda sponsorum ve ben bu formu mu kullanacağım yoksa kasımdan sonra yayınlanacak form varsa onu mu bekleyip dolduracagım? ya da güncellik derken imzadan sonra ki 1yıl mı söz konusu sadece? Ayrıca bu form ABD den online gonderilebilir mi ? islak imza açısından sorun olmaz mı. sponsorun eşi de imzalamalı mı? Teşekkürler.

    Mulakattan 3-4 ay once hazirlatmaniz yetecektir. Eger DV2019 surecinin sonuna dogru randevu tarihi alirsaniz 2018 gelir bilgilerini de girmesini isteyebilirler. Simdiden hazirlamayin belgeleri, daha DV2019 sureci bile baslamadi.

    Mulakatinizdan 3-4 ay once web sitesinde var olan formu doldurmaniz yeterli, formun ustundeki tarihler sizin icin onemli degil. Eger o zamana kadar yenilenmese bile problem degil, bu tur durumlar sizin etki edebileceginiz seyler degil, o nedenle dert etmenizi gerektiren bir durum yok.

    Online degil, imzalayarak gondermesi lazim formu ve gerekli tum belgeleri. Bilginize.



  • @crazycells hocam merhaba ben sponsorluk belgesini aldım şimdiden bı sıkıntı olurmu sponsorum doldurdu gönderdi case numaram 8***


Log in to reply
 

Benzer Başlıklar

  • 108
  • 2
  • 271
  • 234

137
Online

6.0k
Users

1.9k
Topics

89.8k
Posts

| | | |

Powered by NodeBB