Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ön bilgi! I-131 formu su amaclarla kullanilabilir:

    • Re-entry Permit (I-327)
    • Advance Parole (I-512)
    • Multeci Seyahat Dokumani (pasaport cikartamayanlar icin) (I-571)

    gibi amaclarla kullanilabilir. Bu konu re-entry permit ozelinde yazilmis olmasina ragmen, bilgilerden I-131 formunu dolduracak herkes faydalanabilir.
    ....................................................................................................................

    Eger Green Card sahibiyseniz ve 1 yildan daha uzun sure ABD disinda kalacaksaniz, re-entry permit almaniz gerekir. Re-entry permit size 2 yila kadar ABD disinda kalma imkani tanir.

    Eger uzun sureli ABD disinda kalma ihtimaliniz varsa, Green Card'inizi tehlikeye atmamak ve ABD'ye giriste sorun yasamamak icin I-131 formunu doldurarak, re-entry permit basvurusu yapmanizi tavsiye ederiz. Re-entry permit (I 327 belgesi), ABD'ye giris garantisi saglamaz ama ABD disindaki kalisinizin gecici oldugu varsayimina dayanarak hazirlanan yasal ve gecerli bir belgedir. Eger ABD disindaki kalisinizin nedenine dair belgeleriniz varsa, bu belgelerinizi ABD'ye giris yaparken (sorulma ihtimaline karsin) yaninizda bulundurmanizi tavsiye ederiz.

    Re-entry permit'i ABD'de iken I-131 formunu gondererek alabilirsiniz. Forma su linkten ulasabilirsiniz:

    • I-131 formunu doldururken gecerli bir yasal statude olmalisiniz ve formu doldururken ABD'de fiziksel olarak bulunmalisiniz. Eger form isleme konulmadan ABD'den cikarsaniz basvurunuz otomatik olarak reddedilir, o nedenle I-131 formunuz isleme konulmadan ABD'yi terk etmemelisiniz.

    • I-131 formunun alindigini gosteren belge elinize gectikten sonra ABD disina cikabilirsiniz ama boyle bir durumda biyometrik randevu icin geri gelmelisiniz (eger yasiniz 14-79 arasinda ise). Bu durumda en ideal olan biyometrik randevu sonrasina kadar ABD'de kalmak, daha sonra ABD'den ciksaniz da "re-entry permit" belgeniz TR'deki konsolosluga gonderilir.

    • I-131 formunu gonderirken su belgeleri de gondermelisiniz:

      -Form I-131 doldurma ucreti ($575) ve biyometrik ucreti ($85) (14-79 yas arasi icin)
      -Green Card'izin (ya da gocmen statunuzu gosteren diger resmi belgelerin) onlu arkali fotokopisi
      -isim, fotograf ve dogum tarihinizin yazili oldugu resmi bir kimlik fotokopisi (ornek belgeler: pasaportun bilgi sayfasi, onceki bir re-entry permit, hukumet tarafindan verilmis olan ehliyet vb.)

    • I-131 formunu resmi USCIS sayfasinda da belirttigi gibi USCIS Phoenix ya da Dallas'taki Lockbox'lardan birine gondermelisiniz:

      Bulundugunuz eyalete gore adres degisiyor, hangisine gondereceginizi buradan ogrenebilirsiniz: https://www.uscis.gov/i-131-addresses

      Not: I-131 multeciler ve ulkesinden pasaport almak istemeyen / alamayan kisiler tarafindan da kullanilabiliyor, o nedenle adresi secerken "Re-entry permit" adresine baktiginizdan emin olun.

    • I-131'i gonderdikten sonra iki hafta icinde USCIS'in formlari aldigini belirten bir I-797C formu alacaksiniz, daha sonra ise bir USCIS Application Support Center'da biyometrik randevu bilgileriniz size gonderilecek (fotograf, parmak izi ve imzanizin alinmasi icin) ve bu randevuyu tamamladiktan sonra, ABD'den disari cikabilirsiniz.

    • Biyometrik randevunuzu tamamladiktan sonra USCIS dosyanizi Nebraska Service Center'a gonderecek ve dosyaniz burada karara baglanacak ve size permitiniz gonderilecek. Permitin gonderilmesi 3 ayi bulabilir.

    • Eger permit'i alamadan ABD disina cikmaniz gerekiyorsa, re-entry permit bir ABD konsolosluguna da gonderilebilir.

    • Re-entry permit genelde 2 yilligina verilir (son 5 yilin 4 yildan fazlasini ABD disinda gecirdiyseniz max. 1 yilligina verilir) son gunune kadar ABD'ye giris cikis icin kullanilabilir (1'den fazla kez kullanabilirsiniz)

    • Re-entry permit'ler uzatilamaz ama birden fazla kez basvuru yapabilirsiniz. Halihazirda gecerli ve suresi dolmamis bir re-entry permitiniz varsa, yeni bir basvuru yapamazsiniz.

    US Code'da Re-entry permit ile ilgili kisim:
    Title 8 - ALIENS AND NATIONALITY
    CHAPTER 12 - IMMIGRATION AND NATIONALITY
    SUBCHAPTER II - IMMIGRATION
    Part III - Issuance of Entry Documents
    Sec. 1203 - Reentry permit

    Formu gonderdikten sonra ortalama 1-1,5 ay icinde biometric randevusu gelecektir, biometric islemi tamamlandiktan sonra ABD'yi terk edebilirsiniz.

    I-131 formu nasil doldurulur?

    • Part 1. Information About You:

    Bu kisimdaki sorulara isminizi, su an yasadiginiz adresi, Green Card'iniz hakkinda bilgileri, dogdugunuz ve vatandasi oldugunuz ulkeyi, gocmen vize bilgilerinizi, cinsiyet, dogum tarihi ve SSN'nizi yazacaksiniz.

    • Part 2. Application Type:

    En basta da bahsettigim gibi bu form farkli amaclarla kullanilabilir, bu kisimda formu hangi amacla doldurdugunuzu isaretliyorsunuz. Eger re-entry permit icin kullanacaksaniz ilk secenegi (1.a) isaretlemelisiniz.

    ✔ Re-Entry Permit
    ✔ Multeci Seyahat Dokumani (pasaport cikartamayanlar icin)
    ✔ Advance Parole

    Bu bolumdeki 2.a'dan 2.f'ye olan sorulari sadece ABD disinda olan biri icin Advance Parole basvurusu yapiyorsaniz doldurmalisiniz.

    • Part 3. Processing Information:

    Bu bolumde, ABD disinda ne kadar kalacaginizi ve ne zaman ABD'den cikacaginizi yaziyorsunuz.
    Ayrica size gonderilecek dokumanin hangi adrese gonderilmesini istiyorsaniz onun adresini yaziyorsunuz. Formunuz ABD icinde bir adrese ya da bir ABD konsolosluguna sizin 10. kisimda yazdiginiz adrese gonderilmek uzere postalanabilir.

    • Part 4. Information About Your Proposed Travel:

    1.a. ABD disina seyahat amaciniz ne ise, onu bu kisimda belirtiyorsunz. Eger oradaki bosluk yetmezse yeni bos bir kagida devam edebilirsiniz.

    1.b. Hangi ulkeleri seyahat edecekseniz bu ulkeleri buraya yaziyorsunuz.

    • Part 5. Complete Only If Applying for a Re-entry Permit

    Bu kisimdaki sorulari sadece re-entry permit basvurusu yapiyorsaniz doldurmalisiniz.

    • Part 6. Complete Only If Applying for a Refugee Travel Document

    Bu kisimdaki sorulari sadece multeci seyahat belgesi basvurusu yapiyorsaniz doldurmalisiniz.

    • Part 7. Complete Only If Applying for Advance Parole

    Bu kisimdaki sorulari sadece Advance Parole basvurusu yapiyorsaniz doldurmalisiniz.

    • Part 8. Signature of Applicant:

    Basvuran kisinin imzasi, imzaladigi tarih ve numarasi.

    • Part 9. Information About Person Who Prepared This Application

    Eger bu formu, basvuran kisi disinda biri doldurduysa o kisi burayi doldurmali.

    Re-entry permit sureci hakkindaki sorularinizi bu konuda sorabilir, deneyimlerinizi yine buraya aktarabilirsiniz.


  • Merhabalar. 2014 talihlisiyim. İlk girişimizi ekim2015 te gerçekleştirdik. Geçen sene de haziran 20016 da lasvegas tan re entry permit başvurusunda bulunduk. Başvuruyu kendimiz evraklarımızı doldurarak yaptık. Kolay formlar. Yerleşememe sebebi olarkta kızımızın okulu oldugunu ve işlerimizi toparlamamız gerektiğini yazdık. Ben eşim ve 7 yaşındaki kızım içşn ayrı ayrı basvuruda bulunduk. Başvuru evragını yolladıktan sonra 1 hafta içinde evrakın ellerine ulaştığına dair bir mektup geldi. Bir adresten evrakın durumunu takip edebileceğimiz yazıyor. Bu evraktan 15 gün sonrada randevu tarihi mektubu geldi. Randevumuz 12 temmuza verilmişti. Ve biz 5 temmuzda geri dönüyorduk. Biometric başvurunun yapılacağı adrese ertesi sabah Erkenden gidip derdimizi anlattık. Biletimiz oldugunu 12 temmuzda gelemiyeceğimizi. Gelmeyen olursa bizi alıp alamıyacaklarını sorduk. Çok ilgilendiler. Hemen müdürünü çağırıp sordu ve bizi hiç sıra bile bekletmeden işlemlerimizi yaptılar. İnternet adresinden takip edebileceğimizi söylediler. Biz 5 temmuzda döndük. Ve bizden 15 gün sonrada evraklar geldi. Son derece kolay bir süreç. Dersinizi doğru olarak anlatırsanız sonderece yardımcı oluyorlar. Avukattan yardım istemiştik başta adam başı 2500 dolar istemişlerdi. Artı reentry ücreti ni. Kendimiz sadece basvuru ücretini yatıraraktan hallettik. Çok stres yapmıstık vaktinde gelmiycek diye 🙂 ama doğruyu söylediğiniz sürece yardımcı oluyorlar. Herkese kolay gelsin


  • Merhaba Asya hanım , bizde bu sene Eylül ayında gideceğiz inşallah ve Re-entry yapmayı düşünüyoruz, hem kızımın okulu hemde özel sebeplerden dolayi, şimdi sizin deneyimlerin yola cikacak olursak birkaç şey sormak istiyorum, Re-entry icin formları her bir kişi için dolduruluyor sanırım, ve bunları online olarak mı doldurdunuz, yoksa Uscıs ofislerinde birine mi gidip doldurdunuz? Formları doldurdugunuz an mi ücretleri yatırdıniz yoksa biometric randevusu verildiği yerdemi ? Evrakları doldurduktan sonra çıktıları alıp, USICS ofisine posta mi yaptınız, bunları soruyorum çünkü Crazycells ı bu konuda çok rahatsız ettim, bana damdan düşen biri daha çok yardımcı olur diye size soruyorum :)) .Bizde 3 hafta kalacagız L.A. de bu süre RE- entry icine yeterli olmayacağını düşünüyorum, ve başvuru yaparsak yatirdigimiz ücret yanar mı endişesi de ayrıca var , yazdığım sorular hakkında biraz daha ayrıntılı bir cevap verebilirseniz çok sevinirim.


  • Merhabalar. evet formlari herbirimiz icin ayri ayri doldurduk. İnternetten ciktisini alip doldurduk. Odenecek olan meblagi walmarttan cek alarak adrese postaladik. Hemen ilk etapta evrakin ellerine ulastigina dair yazi geliyor. Orada bir internet adresinden basvurunuzu takip edeceginiz adres bildirecekler. 3 hafta yeterli olmaz ama en azindan randevu tarihinizi belirten mektubunuz gelmis olur. Evrak gelir gelmez yazan adrese gidip bizim gibi rica etmenizi biletleriniz gostermenizi tavsiye ederim. Yardimci oluyorlar. Biometric randevuya girmezseniz ucret yaniyor. Bence gidip denemekte fayda var. Bence oluru cok yuksek. Sansiniz bol olsun. Eminimde olur. Goruamek uzere


  • @asya Merhabalar, bu bilgiler gerçekten çok önemli bizim için , bir tek şu Walmart dan alınan çek kısmına kafam takıldı, nakit kabul etmiyorlar mi da siz çek yolladınız ? bizim adımıza o tarihte herhangi bir çek v.s. olmayacağı için, los angeles de yaşayan abim çekle bizim adımıza ödemeye yaparsa sorun olurmu sizce ? yada nakit ödesek ? bu konular hakkında bilginiz varmıdir ? Çok soru soruyorum ama kusuruma bakmayın, bilinmezlik zor bir durum,:(

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @magnetius2015 maalesef nakit odenmiyor, ama money order veya check gonderebilirsiniz. "money order"lari postahanelerde (usps office) ya da cashier office'lerde hazirlatabilirsiniz.

    Uzerine kime kismina "U.S. Department of Homeland Security" yazmaniz gerekli.


  • @crazycells Re-entry Permit (I 131) içinde söyledi:

    @magnetius2015 maalesef nakit odenmiyor, ama money order veya check gonderebilirsiniz. "money order"lari postahanelerde (usps office) ya da cashier office'lerde hazirlatabilirsiniz.

    Uzerine kime kismina "U.S. Department of Homeland Security" yazmaniz gerekli.

    Çok teşekkür ediyorum 😉


  • Merhabalar 2012 talihlisiyim ve Türkiye'de üniversite öğrencisiyim bu yüzden Amerika'da yaşayamıyordum.bundan dolayı da 2015 yılında re entry permit almaya karar verdim ve süreç çok kolay işliyor öyle avukata ihtiyaç duyulacak bi süreç değil.I-131 formunu doldurmanız yeterli.daha sonra sizi biyometrik randevu için çağırıyorlar beni yaklaşık 1 ay sonra çağırmışlardı ve o randevu sonrası verdiğiniz adrese travel documentiniz geliyor ve Amerika'ya tekrar 2 yıl(benim permitim 2 yıllık idi) sonraki girişinizde travel documenti göstermek zorundasınız.şu an Yeni Amerika'ya gelmiş biri olarak girişte hiçbir sorun yaşamadım travel documentimi gördü ve neden 2 yıl boyunca gelmediğimi sordu okul sebebiyle dedim ve tamam dedi bu kadar.eğer sizde uzun zaman ABD ye giremeyeceğinizi düşünüyorsanız kesinlikle permit almalısınız.herkese bol şans


  • Selamlar ,
    2018 talihlisiyim ve Ocak ayı gibi konsolosluk görüşmesine çağırılacağımı tahmin ediyorum.
    Şuan çalıştığım işte 1-2 yıl tecrübe yaparsam ABD'de çok güzel işler yapma imkanım olacak. Dolayısıyla re-entry permit benim için de bir çözüm olabilir gibi görünüyor. Öğrenme istediğim şey öğrenci değilim fakat bu an bir üniversiteye kayıt yaptırsam bunu re entry permit taleb etme sebebim olarak göstersem sorun yaşar mıyım ? Netice de üniversite kaydımı GC kazandığımı öğrendikten sonra yapmış olacağım. Sizde bur bir problem yaşamama sebep olur mu ?
    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yasin re-entry permit icin illaki bir universiteye kayit yaptirmaniza gerek yok. Baska bir neden de one surebilirsiniz.


  • @crazycells Nasıl bir neden sizce ? Ben belgeli olarak gösterebilirim maksatıyla üniversiteyi düşündüm. Fakat anlattığım iş durumu geçerli bir gerekçe olarak kabul edilir mi acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yasin evet, isleri bitirip, durumumu toparlayip her seyle tum bagimi koparabilmek icin 2 yila ihtiyacim var diye bir neden one surebilirsiniz.


  • @crazycells tesekkur ederim. Son birsey daha sormak istiyorum. Re entry permit ile giriste sorun yasama ihtimalim var mi ? Emsal bir olayla karsilastiniz veya duydunuz mu ?


  • @crazycells şöyle yapsak sorun olur mu?

    İlk girişte 1 ay kalıp dönsek ve 11 ay sonra giriş yapsak ve re entry alıp dönsek sıkıntı olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yasin re-entry permit sizi %100 koruyan bir belge degil, yine kapida neden uzun sure disarda kaldiginizi sorgulayabilirler. Ama gerekli cevaplari verirseniz hicbir sorunla karsilasmazsiniz, cunku resmi olan yapmaniz gerektigi sekilde hareket etmissiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @birol ilk giris-cikistan sonra yurtdisinda 1 yildan daha kisa sure kalacaginiza eminseniz re-entry permit almaniza gerek yok. Ama ihtimal varsa dediginiz durumu riske atmamak icin re-entry permit alabilirsiniz.


  • @crazycells ilk 1 sene türkiyede kalıp sonra gittiğimde alıcam re-entry’yi aynı şeyi dedik heralde

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @birol yok, ben yanlis anlamisim ilkinde, ama dediginiz gibi de yapabilirsiniz.


  • @crazycells Re-entry Permit (I 131) içinde söyledi:

    @birol yok, ben yanlis anlamisim ilkinde, ama dediginiz gibi de yapabilirsiniz.

    Abi şimdi Tr'de vize mülakatına girip vizeyi aldıktan sonra 1 yıl hiç ABD ye girmesek 1.yılın sonunda girsek sıkıntı olmaz mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @karapapak sikinti olur. Genelde gocmen vizeleri 6 aylik veriliyorlar, o 6 aylik sure bitmeden ilk girisinizi yapmak zorundasiniz. Ilk girisi yaptiktan sonra 1 yildan fazla ABD disinda kalacaksaniz, ABD'yi terketmeden re-entry permit alabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum