Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,
    Mart ayı için randevu tarihi verildi ancak OHAL'den dolayı pasaport alamıyorum. OHAL'in de ne zaman kalkacağı net olmadığından green card hakkının yanmaması için ne yapmam gerekir? Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Benzer problemi yaşayan kimse var mı?


  • Ne gibi sorunla karşılaştınız ohalde pasaport alanlar mevcut. Adınıza açılmış bir soruşturma olabilir ve bunu size bildirmeyebilirler. Tavsiyem İl emniyet müdürlüklerinden olayı sorgulatın. Alan kişiler mevcutken size neden ohal mevzusu sunuldu ? Önce il emniyete dilekçe yazın hakkımda herhangi bir adli idari işlem bulunmamasına rağmen pasaport alamıyorum hata olduğunu düşünüyorum gerekli düzeltmenin yapılarak pasaport verilmesini istiyorum.
    gibi bir dilekçe yazın ses çıkmassa ankaraya gelin sıhhıye adliyesinde 2. katta bulunan "anayasaya karşı işlenen suçlar savcılığına" konuyu açıklayan bir dilekçe yazın onlar yönlendirirler. işlem sonunda lütfen geri dönüş sağlayın benzer durumda olan arkadaşlara bir yol izlemiş oluruz.
    @crazycells daha iyi bilir ama zaman kazanmak için randevuya gitmeyip yeni bir randevu tarihi belirleyin sanırım bunun için mail atılıyor.


  • BEN YENİ ALDIM PASAPORT, YEŞİL PASAPORT ALAN ARKADAŞIMDA VAR HERHALDE SİZE ÖZEL BİR DURUM VAR.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Turkiye makamlari pasaport vermiyorsa, bunu Turkiye devleti ile cozmeniz gerekiyor. Sayin Takip'in bahsettigi yollari deneyebilirsiniz, ben Turkiye'de isin nasil yurudugune cok hakim degilim, o nedenle bu konuda verebilecegim ozel bir tavsiye yok.

    Fakat bir pasaportunuz ya da gecici olsa da herhangi baska bir seyahat belgeniz yoksa Amerikan konsoloslugu size vize veremez. Pasaportunuzun olmamasiyla ilgili de ABD konsoloslugu bir sey yapamaz maalesef. Su durumda bir mulakat tarihi alirsaniz, mulakata gitmeyerek mulakatinizi erteleyebilirsiniz, eger pasaport sorununuzu mali yil icinde cozebilirseniz (30 Eylul'e kadar) konsolosluktan randevu talep edebilirsiniz. Eger dosyaniz son aylara kalirsa size bir randevu verilip verilmemesi elde kalan vize sayisina bagli olarak verilecek bir karar.


  • @crazycells Teşekkür ediyorum cevabınız için, erteleme için mail vs gerekiyor mu? Yoksa sadece randevu günü gitmeyip, bu sorun ortadan kalkınca yeniden randevu talep etmek yeterli mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wanderlust mulakata gitmemek yeterli, konsolosluga da email atinca zaten ayni seyi soyluyor cunku. Daha sonra hazir oldugunuzda PTT kaydinizi yaptiginiz siteden yeni bir randevu talep edeceksiniz.


  • @gkhanfeez @wanderlust kişisel olacak ama izninizle bir soru soracaktım. Memurmusunuz eğer öyleyse kaç yılında atandınız.


  • memur değilim vakıf üniversitesinde çalışıyorum 🙂 atanmak yılla değil puanla alakalı aslında 🙂 @Takip


  • Benzer problemi bir arkadaşım yaşıyor yurtdışında. Onunda çocuklarına pasaport vermiyorlar ve hakkında herhangi bir soruşturma yok. E-devletten tertemiz gözüküyor herşey. Konsolosluk ise işlem yapmıyor. Yapamayız diyor ve açıklama bile yapmıyorlar.25 yıldır yurtdışında yaşıyor.Pasaport alamadığı çocuğu 5 yaşında ve 5 gün Türkiye’de olmamış.


  • @gkhanfeez aha anladım ne diyelim bol şans 🙂


  • @takip daha doğrusu alt kadrolara atanmak puanla önemli yerlere atanmak eskiden fetocu şuanda akpli olmak lazım. artık özellerde bile deli torpil işliyor hele de hükümete yakınsan 🙂 kıskanılacak bir ülke olduk artık 🙂


  • @gkhanfeez kardeşim siyaset yapmıyorum. Arkadaşımın yaşadığı bir problemi dile getirdim. Söyleyecek çok şey varda kısa kesiyorum


  • @masyali zaten bende size söylememiştim ama direk başına @Takip yazıp mentionlamıştım. eğer benim yoruma cevap yazmak isterseniz buyurun size verilmiş direk bir cevap yok ama


  • @masyali dediğim gibi sorunu çözmeniz için türk makamlarıyla iletişime geçmeniz gerekecek. Malum ohal ve terör örgütü fetö sıkıntısı var.Ortada bir şüphe varsa bunu gidermek gerek. Buda resmi yollardan olur.


  • @takip OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu içinde söyledi:

    @masyali dediğim gibi sorunu çözmeniz için türk makamlarıyla iletişime geçmeniz gerekecek. Malum ohal ve terör örgütü fetö sıkıntısı var.Ortada bir şüphe varsa bunu gidermek gerek. Buda resmi yollardan olur.

    Makam bulursak geçeceğiz...


  • @wanderlust
    [email protected]
    Benzer problem yaşayan arkadaş dialoga geçebilirsiniz


  • @masyali Teşekkürler


  • bulduğunuz çıkış yolunu burada bizimlede paylaşırsanız en azından problem yaşayan diğer arkadaşlar için bir ışık olur yol gösterir. Sevgiler.


  • @crazycells Tekrar merhaba konsolosluktan, "Sayın ABD Göçmen Vize Başvuru Sahibi,
    Ankara da yer alan Göçmen Vize Konsolosluk Bölümü tüm göçmen vize başvuru sahiplerinin belirlenmiş mülakatlarına katılmadan önce randevu kayıtlarını yapmalarını önerir. Kayıt sürecini tamamlamadığınız için bu elektronik postayı almış bulunmaktasınız. " şeklinde bir mail geldi. Malum ben randevumu erteletmek istiyorum. Yine de bu mailde gönderilen linkten kayıt oluşturmalı mıyım? Bir de konsolosluğa bu konuyla ilgili hangi mail adresinden ulaşabilirim. Telefonla kendilerine ulaşamadım.
    Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wanderlust OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu içinde söyledi:

    @crazycells Tekrar merhaba konsolosluktan, "Sayın ABD Göçmen Vize Başvuru Sahibi,
    Ankara da yer alan Göçmen Vize Konsolosluk Bölümü tüm göçmen vize başvuru sahiplerinin belirlenmiş mülakatlarına katılmadan önce randevu kayıtlarını yapmalarını önerir. Kayıt sürecini tamamlamadığınız için bu elektronik postayı almış bulunmaktasınız. " şeklinde bir mail geldi. Malum ben randevumu erteletmek istiyorum. Yine de bu mailde gönderilen linkten kayıt oluşturmalı mıyım? Bir de konsolosluğa bu konuyla ilgili hangi mail adresinden ulaşabilirim. Telefonla kendilerine ulaşamadım.
    Teşekkür ederim.

    konsolosluga suradan ulasabilirsiniz:

    eger mulakat tarihinizi erteleyecekseniz kaydi su an yapmak zorunda degilsiniz ama kaydi yapmaniz da bir seyi degistirmez. O kayit pasaportun gonderilecegi PTT subesini belirlemek icin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum