Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 409 208.5k 451

  • @EzgiLera Ben de aynı @Serapp Hanım gibi, biraz okuyayım diyerek başladım. Sonra ara verdim şipşak bir tatlı yaparak okumaya devam ettim. Öğretici, heyecanlı, iniş çıkışlarla dolu bir yazı serisi olmuş.

    Dilerim "işin içinde ben varsam aksilik vardır" bakış açınız da değişir, her şey yolunda görünüyor çünkü! Devamını bekliyor ve bu samimi paylaşımınız için teşekkür ediyorum🍀

  • ⭐⭐⭐⭐

    @EzgiLera, Mucadeleyle elde edilen seyler en degerli olanlardir. Sular nasil ki egik duzlemlerden akip gozeneklerden damlarsa hayat da oylesine yolunu bulur.

  • ⭐⭐⭐

    @EzgiLera Efsane! Elinize de saglik, akliniza da! Yazi dilinizden ve aktarma yaptiginiz detaylardan anlasiliyor dolu dolu sevdiginiz hayati. Bu arada inspection isi beni (mesleki deformasyon) de cezbeden ceken ve yaptigim ise de benzer bir is kendi eyaletim kapsaminda da basladigim bir surec. Evinizin onariminda da basarilar, belli ki isler yolunda kiralik oda ilaniniza gore. Gule gule oturun!
    Tabii cok soru da cikti bu kadar anlatiminiza, ama simdi yormayayim.
    Saglikta kalin ve devaminda da basarilar.


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @EzgiLera yine bir heyecanla part part merak ederek deneyimlerinizi okuduk. Öncelikle bu kadar detaylı anlatımınız için teşekkür ederim her ne kadar deneyim yazmak kolay gibi gözüksede akılda tutmanın, zaman ayırmanın ve bunları kelimelere dökmenin o kadar kolay olmadığını biliyorum onun için emeğinize sağlık.

    Şu an aklıma gelen @Beyza-0 hanım mesela tek başına buraya göçmek için endişeliydi bence sizin bu cesaretlendirici deneyimlerinizi okuyarak kendi ne güvenini ortaya çıkarabilir

    Bu deneyimi bizimle paylaştığı için ezgi ablaya teşekkür ediyorum bende burada ne kadar çok bu tarz yorumlar okusam her geçen gün gitme isteğim artıyor. Elbette ilk başlarda zorluk yaşayacağımı kabul ediyorum kendimi bu duruma hazırlıyorum ama bende zaman her şeyin ilacıdır diyerek mentalimi güçlü tutmaya çalışıyorum beni bu yoruma etiketlediğiniz için ayrıca teşekkür ederim


  • @EzgiLera Okumadım ama unutmayayım diye yorum atıyorum. Kolezyum diye bir kullanıcı vardı anılarını part part atıyordu buraya onu anımsattı müsait bir zamanda keyifle okuyacağım :)

  • ⭐⭐

    @misha90 bende yazıcam beklerim


  • @salih-atilla Sizinkine yanınıza gelip bizzat şahit olmak nasip olsun buradan okumak değil :)

  • ⭐⭐

    @misha90 bugün içimden geçti mülakat alırsan unganlara 3 temmuza randevu al aynı gün ankarada kutlarız

  • ⭐⭐⭐⭐

    @EzgiLera Hazir baslamisken mahkeme surecini de yazayim bitsin dedim ve onu da foruma ekledim.

    Kaza Sureci ve Mahkeme Surecini ayri ayri 2 iletide anlattim. Ilgili link:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4157/trafik-cezası-ve-mandatory-court-appearance/11?_=1717959887183


  • Arkadaşlar merhaba,

    Ben tek olarak Abd ye giriş yaptım. Eşim ve çocuklarım 1 ay sonra gelecekler.

    Bu durumda çocuklarım için muvafakatname talep edilirmi acaba? Daha önce benzer bir durum yaşayan varmı aranızda?

    @gucarslan @lumos

  • ⭐⭐⭐

    @Movistar74 Merhaba, hos geldiniz! Esiniz ve cocugunuz ek belgeye gerek olmadan gelebilir. Turkiye'de pasaport alinirken her iki ebeveynden izin alindigi icin dediginiz belgeye ihtiyac olmamakta, Daha once boyle gelen bir cok arkadasimiz oldu, simdiden iyi yolculuklar.


  • @lumos Hoşbulduk:) Yorumunuz için çok teşekkür ederim. İçim rahatladı :) Geldikten sonra aklıma geldi bu durum. İnternette yorumlara baktığımda mutlaka muvafakatname isteniyor diye okudum çünkü. Ama sonuç olarak bende buradayım ve benim yanıma geliyorlar.


  • Herhalde bu postun altina yazacagim zamanin bu kadar kisa olacagini dusunmuyordum. 11 Subat'ta JFK'den giris yaptim ve State College'de yasamaya basladim. Green card ve SSN'in gelmesi yaklasik 1 aya kadar surdu, bu sure icerisinde etrafi dolasip kendime gelip kultur sokunu atlatmaya calisiyordum ( sansima hali hazirda yasadigim bolgede arkadaslarim vardi, olmasalar herhalde surec gecmezdi o zamanlar :) ) . Green card ve SSN geldikten sonra burada her seyin toz pembe oldugunun rehavetine kapildigimdan dolayi gecici is arayisi icine girmedim, cv mi Amerika standartlarina gore guncelledikten sonra is basvurularina basladim. Bir iki uc derken sureclerin cok uzun oldugunu gordum, bir yandan da kendi birikimimden gittigini ve ay gectikce hizlanmaya basladigindan dolayi, is basvurularima devam ederken, bir restorantta calismaya basladim ( Turkiye'de ki isimden sonra ilk baslarda gercekten zor geldigini hissetmistim sonrasinda , ilerde cocuklarima ani cikar diye eglencesine biraktim kendimi isin ). Calismaya basladiktan sonra butun basvurularima donus gelmeye basladi teker teker bu seferde interviewda elenip duruyordum. En sonunda son interview'ima oturup calisma karari aldim. Calistiktan sonra yaklasik 4 saat suren bir interviewdan sonra Amerika'da kendi meslegimi yapabilecegim bir isim olmustu hemde mudur olarak. Tam sevinirken Amerika'nin obur ucuna tasinacagim aklima geldi, yaklasik 1 ay suren ev arastirmasi vs gibi konulardan sonra, arabami ship edip , ilk ucakla Haziran itibariyle Iowa'ya tasindim. Suanlik ev esyasi , sehri tanimakla ugrasiyorum , kisa veya uzun surecte istekli olduktan sonra insan , istedigi seylere kolayca ulasabiliyor olmasi guzel bir duyguymus. Yazim biraz daginik oldu, umarim kendimi iyi ifade edebilmisimdir, konudan ayri olarak supply chain alaninda calisan/calismak isteyen kisilere elimden geldigince yardimci olmaya calisabilirim

  • ⭐⭐⭐

    @Movistar74 Rica ederim. Haklisiniz endise etmekte, bilgi kirliligi cok. Tez kavusmalara.


  • @Movistar74 Yanlış biliyorsam arkadaşlarım düzeltsinler. Türkiye’den çıkarken Türkiye tarafında muvafakatname isteniyor diye biliyorum. Ayrıca bu şart gidilecek ülke ile de alakalıdır. Amerika da istiyor diye biliyorum, o yüzden o kontrolü, Türkiye havaalanlarındaki güvenlik servisleri (Çelebi, Gözen…) yapıyor.
    Amerika’ya geldi iseniz, konsolosluktan muvafakatname hazırlatabilirsiniz. Boşanmış olsa idiniz, velayet kimde ise o ebeveyn muvafakatname olmadan çocuğu yurtdışına çıkarabilirdi. (Eğer velayette ek bir şerh vs. yoksa) Bence iyi araştırın, sonra son dakika bir sıkıntı yaşamayın. Bir avukat tanıdığınız var ise TR’den sorun derim.

    Ek bilgi: 10 yıldan uzun suredir yurtdışında yaşıyorum. Çok sık seyahat ettiğimden, checkinde vs. bu tip diyaloglara çok şahit oldum. “ Ama ben babasıyım , bakın eşim hatta onunla konuşun, olmaz lütfen bakın ama “ gibi.

    Sizinkiler uzak lokasyona gelecekler, biletler vs. yanmasın. Bence konuyu ciddi araştırın.


  • Merhaba,
    Benim bir sorunum var. Bir süredir ev tutmaya çalışıyorum. Gitmeden hazır olması için.
    Cosigner'ım var 825 kredi skoru ve $105.000 geliri var.
    Yüksek depozito vermeyi kabul ettim.
    Bank statement'ım var ve yeteri kadar meblağ da var.
    Yasal statüm de var.
    Fakat bir türlü onay alamıyorum sitelerden. emlakçı ile başvuru yapıyorum bu arada.
    Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz.
    Bunlara ek olarak Gittikten sonra SSN'in olması bana avantaj sağlar mı?
    Gitmeme 20 gün kaldı bu arada

  • ⭐⭐

    @warmgrey ssn olmamasi bence sorun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @TOK, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    Merhaba,
    Benim bir sorunum var. Bir süredir ev tutmaya çalışıyorum. Gitmeden hazır olması için.
    Cosigner'ım var 825 kredi skoru ve $105.000 geliri var.
    Yüksek depozito vermeyi kabul ettim.
    Bank statement'ım var ve yeteri kadar meblağ da var.
    Yasal statüm de var.
    Fakat bir türlü onay alamıyorum sitelerden. emlakçı ile başvuru yapıyorum bu arada.
    Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz.
    Bunlara ek olarak Gittikten sonra SSN'in olması bana avantaj sağlar mı?
    Gitmeme 20 gün kaldı bu arada

    @charon Dediğinize katılıyorum bence de SSN sorun.

    SSN sadece öylesine bir vergi numarası değil, sizin buradaki kimliğinizi gösteren bir numara. O numara ile background check yapıyorlar ve kabul/red işlemine o şekilde karar veriyorlar. Sorgulayamayınca kabul de etmiyorlar demek ki. Ayrıca paranız Türkiye’deki bir bankadaysa onun da pek bir geçerliliği yok.

    Bilmiyorum emlakçının sizin durumunuzdaki kişilere ne kadar aşina, belgelere neler eklediniz ama. Ben de bu konuda uzman olmadığım için bilemem ama tahmin yürütüyorum kendimce. Bence bir taahhüt ekleyerek yapın işleminizi. Yaptığınız başvuruda henüz Amerika hesabınız olmadığı için Türkiye’deki hesabınızı gösterebildiğinizi (gelmediğiniz için hesabınız Türkiye’de diye düşünüyorum) ve SSN’inizin henüz üretim aşamasında olduğunu yazın. Amerika’ya giriş tarihiniz her ne ise onun üzerine 1 ay koyup, şu tarihe kadar banka dokümanımı ve SSN’imi size beyan edeceğimi taahhüt ediyorum, eğer taahhütümü yerine getiremezsem evi anında boşaltıp 3 kira ceza ödemeyi kabul ediyorum gibi bir şey yazın. Ayrıca normalden yüksek bir depozito vermeyi de kabul edin. Türkiye’den de adli sicil kaydı alıp dosyalarınıza ekleyin (onlar Amerika’da hiçbir geçmişiniz olmadığı için kabul edemiyorlar tabi).

    Normalde co-signer ile kabul etmeleri lazım aslında. Benim hiçbir gelirim yokken (ama SSN vardı), cosignerımın yaşadığı ev için başvurumu kabul etmişlerdi. Ama dediğim gibi o hali hazırda yaşıyordu zaten orada.


  • @EzgiLera
    Aslında dediklerinizin hepsini yaptım ve yüksek depozitoyu kabul ettim, taahhüt verdim.
    Sadece SSN yok. Giriş yaptıktan sonra onu da beyan edeceğim dedim.
    Ancak sonuç alamadım.
    Bekleyeceğim sanırım gideyim bir, ssn geldikten sonra başvururum eğer sonuç alamazsam bundan.
    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @TOK, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @EzgiLera
    Aslında dediklerinizin hepsini yaptım ve yüksek depozitoyu kabul ettim, taahhüt verdim.
    Sadece SSN yok. Giriş yaptıktan sonra onu da beyan edeceğim dedim.
    Ancak sonuç alamadım.
    Bekleyeceğim sanırım gideyim bir, ssn geldikten sonra başvururum eğer sonuç alamazsam bundan.
    Teşekkürler

    Eğer eve acil ihtiyacınız varsa şu seçeneği deneyebilirsiniz: Co-Signer evi kendisi tutsun, siz olmadan. Siz gelince sizi de eklesin. Eğer beraber yaşamayacaksanız bir süre sonra kendisi çıksın sözleşmeden. Devir işlemi olursa ücretli oluyor ama bu şekilde ücretsiz.


Benzer Başlıklar

  • 2 Oy
    7 İleti
    435 Bakış
    SharmS
    @bilge https://www.uscis.gov/citizenship/civic-integration/settling-in-the-us
  • ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    18
    4 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    D
    @WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir. Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir. Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler. Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım. Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler: İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir. Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir. Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz: Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar. Leasing Ofisiyle Görüşme: Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın. Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz. Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz. Yasal Haklar: Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir. Sosyal Medya veya Forumlar: Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir. Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim! leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım: Introduction & Acknowledging the Situation "Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone." Clarifying Our Efforts to Be Quiet "We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors." Mentioning the Noise from the Neighbor Below "However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue." Evidence of the Situation "We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well." Expressing Willingness to Find a Solution "We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully." Seeking Assistance or a Fair Resolution "We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution." Ending on a Positive Note "Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution."
  • ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    132
    2 Oy
    132 İleti
    16k Bakış
    Henry bloorH
    @valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
  • Amerika'da yaşayıp Türkiye'ye tatile gelmek

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    35
    0 Oy
    35 İleti
    6k Bakış
    ayvalik10A
    @adgercu yurtdışı turlarla bizim Türkiye de ki fiyatlar aynı değil dışarıdan gelenler çok daha ucuza geliyorlar
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum