Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 411 212.2k 453

  • @Mr-Yavuz Dallas'ı neden cennet olarak gördüğünüzü izah etmenizi rica etsek? Yaşanabilecek yerler konusunda sizlerin tecrübesi çok önemli bana göre..


  • @Yıldıray81 @Mr-Yavuz Dallas hakkında arama yaparken tesadüfen denk geldim cevaplarsanız memnuniyetle okurum Dallas yaşamayı düşündüğümüz şehirlerden...


  • Aşağıda şehirlerin özelliklerine göre tanıtım videosu var. Fazladan bir kaç bilgi fena olmaz :)

    https://youtu.be/HLUxZ97rAZc?si=YIw3k5k8kXaTAZTj


  • @fatma-parlak @Yıldıray81 merhabalar, yeni gordum cevaplarinizi kusura bakmayin. Ikinizin de sorusuna cevap olarak tek bir mesaj olarak yanitlayayim.

    1- iklim. Biz sicak seven iki insan olarak burayi cok sevdik. Neden Florida yada California degil sorusu akla gelecek. Bunun cevabini altta vereyim. Hava suan 26 derece ve cok tatli bir serinligi var.

    2- yasam maliyeti. Gorece uygun bir lokasyon. Herkesin butcesi kendine tabi ki ama bize uygun geliyor. Michigan, Boston, Houston hatta New York kiyaslamasi yapiyorum gayet iyi geliyor bana.

    3- huzur. Dallas in her yeri icin degil bu soyleyecegim ama Grapevine, Flowermound, Coppell, Southlake hatta Irwing huzurlu yerler ve hem sehir hayatini hem de sub-urb hayatini bir srada size sunuyor. (Neden Florida yada California degil sorusunun ilk kisim cevabi)

    4- guvenlik. Dusunulenin aksine saydigim bolgeler fazlasiyla guvenli yerler. Bireysel silahlanmanin bu kadar yuksek oldugu bir eyalette kimse kimseye birsey yapmaya cesaret edemiyor. (Florida ve California sorusunun ikinci kisim cevabi)

    5- populasyon. Kimse yanlis anlamasin ve yargilama tarafina gecmesin lutfen ama beyaz amerikalilarin cok oldugu bolgeleri daha yasanilabilir buluyorum.

    Hersey kisinin ne bekledigine gore degisir buradi bizim tum beklentilerimizi karsiliyor. Ilave olarak Texas eyaletinin ekonomik olarak ne kadar buyuk oldugunu bir arastirmanizi oneririm.

    Sevgiler


  • @Mr-Yavuz Paylaşımınız için çok teşekkürler. Bir çok kişiye faydası dokunacağına eminim. Elinize sağlık valla.


  • @Mr-Yavuz çok teşekkür ederim


  • @Mr-Yavuz Gayet net anlatmışsınız, çok teşekkür ederim.


  • New York’da Türk emlakçı tanıdığınız var mı?


  • @diana-kate Hangi bölgede? Long Island, NY’da var benim tanıdığım.


  • Brooklyndeyim nyda ki tanıdığınız bana yardımcı olabilir mi


  • @diana-kate Tanidigim emlak danismaninin bilgilerini size mesaj olarak gonderdim. Kendisi daha cok Long Island bolgesinde hizmet veriyor. Ancak calistigi firmada paslasacagi birileri vardir belki. Bir danisin isterseniz. Umarim istediginiz sonucu alirsiniz.


  • Selamlar. 11 mayısta Houston - Texas eşimle birlikte geliyoruz. Green card ve ssnlerimiz gelene kadar araba alabiliriz değil mi ? İlla SSN olacak şartı var mıdır? Houstonda 2.el güvenilir bir araba galerisi var mı tavsiye edebileceğiniz?

  • ⭐⭐

    @Rizamrs @semavi ile iletişime geçebilirsiniz. Kendisi Houston'da galeri sahibidir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rizamrs iyi akşamlar zoramotors.com giriş yapıyorsun bütçene uygun araçlara bakıyorsun orada ki telden yada @Emrah-Borazan dediği gibi kadire @semavi mesaj atıp beğendiğin aracın a dan z ye herşeyini anlatıyor karar mı veremedin sen bütçeni ve nasıl tür istiyorsun söylediğin zaman ona göre sana yardımcı olur


  • @warmgrey doordash, spark drive gibi işlerde aylık kazanç ne civarlarda oluyor.


  • @Erhan-2 bizim forumda her bir soru için başlık bulunmaktadır. Bu başlıklara yazarsanız diğer kişiler de yararlanır. Ancak konu dışında bir yer de sohbet başlarsa ozaman bu konu ile ilgili bilgi arayan kişinin kafası karışır. Acaba sorunuzu aşağıdaki sayfaya taşır mısınız.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/652/amerika-da-uber-eats-doordash-ve-pizza-delivery-yapmak/810?_=1714127106032&page=41


  • @Erhan-2 Günde kaç saat yaptığınızla ve nerede olduğunuzla ilgili çok değişir. Fakat benim bulunduğum bölgede günde 8 saat çalışarak ayda 3-3.5 arası yaparsınız brüt.


  • Merhaba,
    Green kart öncesi bekardım, süreç içerisinden evlendik. Birlikte ABD'ye girdik ve ikimizin de şimdi green kartı var.Ancak boşanacağız. ABD ye girerken yanımda boşanma evraklarını götüreceğim , boşanma evraklarının çevirisini yaptırmam gerekiyor mu ? Aynı zamanda ileride vatandaşlık başvurusu için bir sıkıntı olur mu ? (Ben asıl talihliydim zaten.) Aynı zamanda da ABD'ye girdikten sonra forum doldurup isim değişikliği için yeni kart isteyeceğim, başka yapabileceğim birşey var mı ? Aynı zamanda güvenlik sebebiyle eski eşimin ABD deki yerimi bilmesini istemiyorum, bunu bir şekilde öğrenebilme şansı var mı ? USCIS'e boşandığımı bildirecek miyim ? Yoksa o dolduracağım formda zaten belirtecek miyim?Aynı zamanda eğer yeni green kart elime geçerse eskisi de yine de bende olacak değil mi ? Amerikan hükümetinin bu konuyla alakalı bir açıklaması var mı acaba herhangi bir sitede


  • Arkadaşlar merhabalar.

    Herkese güneşli bir Denver gününden selamlar. Amerikaya gelişimin üzerinden neredeyse bir ay geçti ve ilk deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım ışık tutar.

    Amerikaya 2022 yazında work and travel öğrencisi olarak geldiğimden dolayı SSN'im vardı ve bu SSN işimi inanılmaz kolaylaştırdı. Yine Work and Travel zamanı başvurduğum ve almaya hak kazandığım ancak aktive etmediğim Discover kredi kartı sayesinde 1.5 yıllık bir kredi geçmişim ve 750 kredi skorum var. Bu da benim için inanılmaz kolaylık oldu. İlk gün hemen gittim eski hesaplarımı aktive ettirdim. KeyBank ve Bank of America hesaplarım vardı. KeyBank hesabım hala aktifti. Sadece yeni bir debit kart sipariş ettim. Üzerimdeki nakidi de hemen yatırdım. Bank of America hesabım ise kapanmıştı. Onun için malesef tekrar açmam gerekti. Bu arada Keybank randevu istemedi ama BofA randevu istedi. Daha sonradan TEB'in bana izin verdiği 10k doları KeyBank'e transfer ettim. Bunun için tutarları tam hatırlamıyorum ancak toplamda yaklaşık 40 dolar gibi bir kesinti oldu. Otel için 1 haftalık rezervasyon yapmıştım ve ev bulmam gerekiyordu. Benim için en büyük problem bu oldu. Gittiğim her apartman kompleksi (downtownda ev bakıyordum çünkü oraları biliyorum) ya bir Job Offer istiyor ya da 3-6 ay arasında bir Bank Statement istiyor. Bank statement amerikada ayda sadece 1 kere alınıyor. Hesabımda 20 bin dolar gibi bir para olmasına rağmen, greencardla geldiğimi YENİ geldiğimi bu yüzden bank statement alamadığımı, iş henüz aramaya bile başlamadığımı, 6 aylık kontrat yapmak istediğimi ve bu parayı peşin verebileceğimi söylememe rağmen çoğu yer beni reddetti. Otelde kaldığım süreyi 3 gün daha uzattım ancak oteller de inanılmaz pahalıydı. Daha sonradan neyseki arkadaşlarım imdadıma yetişti ve onların evinde 10 gün kaldım. WAT zamanı kaldığım apartman kompleksi biraz yardımcı oldu ve genel müdürlerine durumumu açıkladılar. Benden Transaction History'mi istediler ve sonunda bu yeterli oldu. Ancak eve geçmem yine 4-5 günü buldu. Temizlik vs. yapmaları gerekiyormuş ama neyseki bu hafta kendi evimdeki 1. haftam. Sonunda bir adresim olunca SSS askerliğe hemen kayıt oldum ama heyecandan adımın son harfini salak gibi yanlış yazmışım. Neyseki daha sonradan telefonla aradım ve adımı değiştirdiler. Amerikada arabasız hiçbir şey olmuyor. Markete bile gidemiyorsunuz neyseki yine arkadaşlarım sağolsun ev eşyalarımı ve mutfak alışverişimi yapmamda büyük yardımcı oldular. SSN'im vardı ama göçmen SSN'i değildi. Hiç beklemediğim bir şekilde amerikaya girişimden 1 hafta sonra SSN'im geldi. Dün de Greencardım elime ulaştı. Daha bir ay bile olmadı. Colorado bu konuda hızlı olabilir bilmiyorum ama şu anda greencardım ve SSN'im elimde. Şu an iş ve araba bakıyorum. In State olunca üniversiteye kayıt olmak istiyorum. İleride bu konulardaki güncellemeleri de paylaşacağım. Colorado özelinde her sorunuzu istediğiniz gibi sorabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım. Amerikaya ilk girişimin deneyimlerini okumak isteyenler için linki paylaşacağım. Herkese hayatında mutluluklar ve bol şanslar dilerim. Umarım şansa ihtiyacınız olmaz.

    Amerika'ya ilk giriş deneyimim : https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/2846?_=1714854207748

  • Hope BreakerH Hope Breaker bu başlıktan bahsetti

  • @Hope-Breaker yeni hayatınızda şans sağlık mutluluk sizinle olsun 🙂


Benzer Başlıklar

  • ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2k
    45 Oy
    2k İleti
    178k Bakış
    E
    O zaman hazir hafif bir enfeksiyon gecirip evde dinlenme firsati bulmusken 2 yil nasil gecti, neler oldu anlatayim. Oncelikle sunlari belirteyim, Turkce klavyeli bilgisayarim arizalandigi icin bu mesajda alfabemize ozgu karakterleri kullanamayacagim. Bir de bu tecrubeler benim tecrubelerimdir herkes icin gecerli olmayabilir; zira ABD'de bir tane dogru yoktur, dogru yere, kisiye, zamana gore degiskenlik gosterir. Hala ayni evde ikamet ediyorum, daha once yazdigim uzere 2 odali bir townhouse kiralamistim, O gunden bugune %10 artisla devam ediyoruz. Gecen sene muadil evlerde kiralar 3.300$ seviyesine kadar yukselmisken %10 artisa hayir diyememistim, bu sene ise muadil kiralar 2.700$a dusmusken bu sefer de tasinma isleriyle ugrasmamak icin kontrati oldugu gibi uzattim. Ev sahibinin artis talebine dusus talebiyle karsilik verdim ve aynisindan devam edelim diyerek uzlastik. Boca Raton ve civarinda evler cok eski oldugu icin tum bakim masraflari ev sahibine ait, o sebeple bu civarda ev alirken 3-5 kez dusunmek lazim. O sebeple su aralar ev kiralamak daha ekonomik oldugu icin ev alma dusuncem yok. 2024'te calisma izni aldigim icin o yila ait vergi beyanimi bu sene Mart ayinda verdim ve ABD Vergi dairesine borclandim :) Turkiye'de brut gelirinin %40'ini sgk ve gelir vergisine odeyen ucretli bir calisan olarak brut gelire gore odedigim yaklasik %5'lik gelir vergisi + emeklilik odemesi beni ziyadesiyle memnun etti. Gectigimiz yil calistigim sirket haftalik ucreti W2 olarak; (gelir vergisi ve sigorta giderlerini yerinde keserek) komisyonlari ise 1099 (gelirin ertesi sene beyan edilmesi) olarak odemekteydi. Bu sebeple hatri sayilir bir miktar vergilendirilmemis gelir sahibi olurken araba, internet, cep telefonu gibi odemeleri gider olarak gosterdim. E-2 statusu ile cocuklara SSN alamadigimiz icin cocuktan kaynakli vergi iadesinden faydalanamadim (4.000$). Bu sene daha yuksek vergi odeyecegim gibi gorunuyor. Cok merak edilen ve burada gig work denilen Uber, Lyft, Doordash gibi islere gelecek olursak; Florida'da ozellikle de bu son donemde bu sektor oldu diyebilirim. Su an benim Uber'de kabul oranim %8 ve iptal oranim %5. Yani her 10000 talepten 80 kisiyi kabul edip bunlarin da 4 tanesini arabaya almamisim. Bazen Miami veya Jupiter gibi uzak yerlere gidecegim zamanlarda uygulamayi acip yol ustu yolcu ariyorum, zaten gidecegim icin ne oderlerse odesinler bana kar kaliyor :) Buna ek olarak ozel gunlerde (yil basi, cadilar bayrami vs) yine uygulamalari acip calisiyorum. Hem eglenceli oluyor hem de para kazanip bazi ekstra giderleri karsilayabiliyorum. Bunun haricinde bu islere guvenerek buraya gelmeyin. Para kazanabileceginiz yalnizca 3 ay var (kasim, aralik, ocak), bunlara ek olarak bahar tatilinde de 1-2 hafta cidden iyi bir donem oluyor. Geri kalan zamanda kazanacaginiz para mil basi 60 cent ve saatlik 18$ olarak kalacaktir. Ozellikle cumartesi geceleri yolcudan cok sofor oluyor, bu sofor bollugunda sirketler sizi istedikleri an gozden cikarabiliyorlar. Bir de XL, Premium SUV gibi diger sofor secenekleri var, ilgilenen olursa ozelden anlatabilirim. Yine de bu tarz isler dunuyorsaniz ya gidin 3-5k degerinde eski bir araba alin ya da 70-80k degerinde bir premium SUV, aksi takdirde para kazanamazsiniz. Daha onceden belirttigim gibi benim amacim kendi harcadigim fazladan parayi size harcatmamak, o sebeple yaklasik 20k$ degerinde luzumsuz harcama yaptigimi tespit ettim. Artik daha tecrubeli ve bilincliyim, bu sebeple kimsenin luzumsuz para harcamasini istemiyorum. Daha onceki iletide belirttigim gibi, bir emlakci size Florida'da yasa degisti artik alici taraf da komisyon oduyor diyorsa sirtinizi donun. Dogru, Agustos 2024'te emlakcilarla ilgili yasa degisti, artik ev alan da satan da emlakcilara komisyon odemek durumunda kaliyor. Kira icin ise boyle bir sey yok. ABD'ye yeni yerlesen herkesin ilk adresi apartman kompleksleri oluyor ve onlar da kira komisyonu odemiyor (100-500$ arasi referans bonusu oduyorlar). Bu gibi yerlerden para alamadiklari icin bazi emlakcilar degisen yasayi bahane edip kendilerine bir kira tutari istiyorlar. En nihayetinde sizin icin gidip bir ev bakiyorlar, yetkililerle gorusup teklif aliyorlar, ancak bunu herkes yapabilir. Harcadiklari zaman icin mesai ucreti + masraflari isteseler anlarim da herkesin yapabilecegi bir is icin 2.500$ talep etmek mantikli degil. Bu tarz yerlerin mulkiyeti tamamen bir sirketin elinde oldugu icin her seyde sirket gorevlileri ile muhatap oluyorsunuz. Haliyle, yuksek kira odenen yerlerde sorunlar cozulurken dusuk kira odenen yerlerde biraz sorunlar ve gecikmeler olabiliyor. Sirketler genellikle yeni goc etmis kisilere kapilarini acarken, mevcut kiralama orani, bos ev sayisi gibi faktorlere bagli olarak reddedenler de olabiliyor. Talep ettikleri depozito bedelleri 500-1000$ arasindayken ilk kira ve depozitoyu yatirdiktan 1-2 gun sonra eve gecebiliyorsunuz. Nedense kimileri gelir gelmez kendi evimize gecelim diye bir takintiya sahip olup sonra ilk gecelerini yerde yatarak geciriyorlar. Arkadaslar gelin, bir airbnb ya da otelde 1-2 hafta kalin, evinizi kiralayin, esyalarinizi alin ve yerlesin. ABD'de ev cok, eninde sonunda bir yer bulacaksiniz. Duzgun gelir getiren ve kalici bir is bulmak son derece zor. Bunun icin once koklu bir sirkette en alt pozisyindan saatlik 15$ ucretle ise baslayip sonra sabirla 3-5 sene calismaniz gerekiyor. Yoksa sizi direkt yonetici yapmiyorlar, en altin tozunu ve pisligini yasatiyorlar. En cok aranan meslekler; klima, cati tamirleri, elektrik ustalari ve tesisatcilar. Eger bu konuda bir yatkinliginiz varsa franchise sirketlerden birine CV gonderirseniz, siz lisans alincaya kadar yardimci olurlar, zira son gocmenlik olaylarindan dolayi dogru duzgun isci bulamiyorlar. Odedikleri ucretler de saatlik 30-40$ arasinda degisiyor. Bu sene benimle irtibata gecen arkadasimin arkadasi icin saatlik 35$ + masraflar olarak (toplam odedigi para 3.000$ civarinda) is danismanligi yaptim, E-2 icin sirketini hazir hale getirdim. Su ana kadar gayet basarili gidiyor, onumuzdeki sene gelip statu degisikligi yapacak. ABD'de yasamak isteyen ama kuracagi ise fazla para yatirmadan ayda 2000-3000$ gelir getiren bir is isteyen arkadaslar ozelden iletisime gecebilirler. Simdiden soyleyeyim, bu kisiye ozel ve yalnizca benim istedigime verecegim turden dost isi bir hizmettir, amacim size 10-15k danismanlik ucreti verdirtmemektir. Haliyle benim musaitlik durumuma baglidir. Yoksa tanidigim durust is danismanlarina yonlendirebilirim. Gecinmek ve hayata tutunmak her yerde oldugu gibi burada da zor; ama tutunma iradesi oldugu surece her turlu idare ediliyor. Evet ilk sene ikinci seneye gore daha zor. Ben duzenimi ancak 3. yilimda tutturabildim. Artik duzenli isim, maasim, bos zamanim var. Buna ragmen tabii ki gevsemiyor, derhal E-2 uzatmasi icin gerekli telasi yasamaya basliyoruz. Onumuzdeki Subat sonuna kadar yine alttan alta bir telas saracak bizi. Florida'ya yerlesmeyi dusunenler icin, ben daha once bazi major eyaletlere is sebebi ile gitmistim. Acikcasi iclerinde favorim havasi, dogasi ve gerceklesen sacma sapan olaylardan (aliskanlik olmus) dolayi Florida'dir. Florida ABD'nin Adana'sidir diyebilirim. Boca Raton ise iyice Turk mahallesine donustu, sabah oglumu okul servisine gotururken konusulan iki dil var, Rusca ve Turkce. Gunden gune sayi olarak buyuyoruz, artik yakinda maddi olarak da iyice buyuyecegiz, zira benimle beraber gelip cok iyi isletmeler kuran arkadaslarimiz var, zamanla vatandaslik alacagiz, cocuklarimiz polis, idareci vs olacak, dernekler kuracagiz ve adaylar gelip bizlerle gorusmek zoruna kalacak. Simdilik Florida'daki Turk varligi, orgutsuz durumda, o sebeple bir baski grubu olusturmaktan cok uzagiz, ancak yakinda Turkce ehliyet sinavi, Turkce dilekce verme gibi imtiyazlar talep edebiliriz. Son olarak eklemek istedigim husus, 2 kez ICE kontrolune yakalanan birisi olarak diyebilirim ki su an gocmen olmamam avantajima, ice gorevlilerine vatandas da gocmen de degilim yalnizca yasal bir yabanciyim (legal alien) dedigimde benden evrak istiyorlar, ben de USCIS tarafindan bana gonderilen statu belgesinin fotograafini gosteriyorum, vizen var mi diye sorduklarinda var tabii ki zaten vizem olmasa bunu nasil alayim diyorum ve birakiyorlar. Sahsi kanaatim, diliyorlar ki beni istedikleri an kapi disari edebilirler, vatandaslik hakkim vs yok. Gocmen arkadaslari ise vatandas olabilecekleri icin vatandas olmadan once darliyor da darliyorlar. Florida'daki tum polis departmanlari ve serif ofisleri artik ICE operasyonlari katilmakta ve bir yabancinin suca karismasi durumunda aninda ICE gorevlilerine haber veriyorlar. Bu sebeple iltica basvurusu yapanlar, agir trafik ihlali yapan gocmen olmayan vize sahipleri biraz daha tedirgin durumda oluyorlar. Buna ragmen bizim gibi kurallara uyan ve vergisini odeyen kiymetli yabancilar icin ingilizce konusabileceginiz surece sikinti yok. Kiymetli arkadaslar, cok sukur ki sag salim, tutuklanmadan 2 senemizi tamamladik. Bu surede cok iiymetli insanlarla tanistim, hata yaptim, duzeltildi vs. Su an cok daha eglenceli bir hayatim var. Turkiye'de arkada biraktiklarimla 0'dan baslayip kurdugum bu hayatta cok zorlansam da iyi ki yapmisim diyorum. Tekrar ediyorum, anamdan babamdan uzak, her seyin maddi karsiliginin oldugu bir ulkede bu kadar uzun sure direnebilecek cesaret ve gucunuz yoksa maceraya girmeyin. 2 sene icinde pes edip ulkemize geri donen 3 aile ile tanistim, hem is planlari, hem beklentileri hem de burada yasamak istedikleri hayat son derece hatali ve tutarsizdi. Iyi yapilmamis ve garip gurup insanlarin cektigi tamamen safsata olan youtube videolarindan etkilenerek hayaali bir yasamin pesinde kosmuslardi. Ne yazik ki emeksiz yemek olmuyor. Buraya kadar yazdigim her icin, ABD'ye yerlesmeye karar verdikten sonra bana yazabilirsiniz. Musait oldugumda muhakkak donerim. Basinizi agrittiysam affola, esenlikler dilerim.
  • COVID19 surecinden sonra nasil bir ABD bekliyorsunuz?

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    16
    0 Oy
    16 İleti
    710 Bakış
    redsat2000R
    @MuratUsa small business dediğimiz devlet destekli bizdeki karşılığı Kobi olan alanlar . Yeteneginize göre yapabileceginiz işler veya Mavi yakalılarin başka işveren altında yaptıkları işler. Sanırım bu krizi en büyük beyaz yakalilar yaşayacak. Etkisi büyük olacak . Harcamalari konusunda küçülmeye gitmezlerse sancılı dönem onları bekliyor. Küçük adımlar atan bizler ise ayağımızı yorganimiza uzattmamiz daha kolay. Büyük denizde bir gemi batar ceviz kabuğu asla batmaz.
  • ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    18
    4 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    D
    @WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir. Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir. Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler. Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım. Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler: İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir. Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir. Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz: Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar. Leasing Ofisiyle Görüşme: Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın. Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz. Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz. Yasal Haklar: Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir. Sosyal Medya veya Forumlar: Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir. Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim! leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım: Introduction & Acknowledging the Situation "Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone." Clarifying Our Efforts to Be Quiet "We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors." Mentioning the Noise from the Neighbor Below "However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue." Evidence of the Situation "We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well." Expressing Willingness to Find a Solution "We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully." Seeking Assistance or a Fair Resolution "We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution." Ending on a Positive Note "Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution."
  • yeni gelenlere destek mi köstek mi olmak lazım ?

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    88
    27 Oy
    88 İleti
    12k Bakış
    P
    @semavi Bey yıllar sonra konuyu hortlatmış gibi oluyorum, kusuruma bakmayın lütfen. Okuduğum tüm iletiler sonunda aklıma gelen bir hikayeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Hintli bir adam suda bata çıka ilerlemeye çalışan bir akrep görür. Onu kurtarmaya karar verir, parmağını uzatır ama akrep sokar. Hintli, akrebi sudan kurtarmaya gene çalışır akrep onu tekrar sokar. Yanındaki kişi, Hintli'ye, "Vazgeç, görüyorsun akrebi" der. Hintli'nin cevab ise: "Sokmak akrebin doğasında vardır. Benim tabiatımda ise sevmek var. Niçin, sokmak akrebin doğasında var diye, tabiatımın gereği olan sevgiden vazgeçeyim?"
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum