Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • Merhaba arkadaşlar benim de NVC eksik evrak olarak dönüş yaptılar dün yolladık dönüş yapmaları uzun sürer mi acaba bir süre var mı ?


  • @Duygu-Çelik Yine 2-3 haftaya kadar dönüş yaparlar.


  • Merhaba, biz 2 hafta evvel NVC'ye dokümanları göndermiştik ve bugun de eksik belgelerimizin bildirimini aldık.

    Birkac sorum olacak:

    Eski tarihte sonlanan ve e-devlette boşanma ilamı belgesi bulunmayan evlilikle ilgili, boşanma ilamının mahkemeden alınması gerekiyormuş (e-devletten indirmiş oldugumuz boşanmanın belirtilmiş olduğu vukuatlı nüfus belgesi ornegi yeterli olacak diye düşünmüştük, değilmiş ne yazik ki). Aramızda tecrübesi olan arkadaşlar varsa diye sormak istedim, bu evragi adliyeye başvurarak edinmiş olanlar ne kadar surede alabildiler?

    Ayrıca son evlilik cüzdanı hem Ingilizce tercüme, hem de apostil mi yapılmalı?

    Amerika'da okuyan kizimizin konsolosluktan temin ettigi dogum belgesi de ne yazık ki kabul edilmedi. Nüfus idaresine başvurup, yeni belge alıp hem İngilizce tercüme hem de apostil mi yaptırmak doğru olur?

    Vakit ayırıp yanıt verebilecek arkadaslara şimdiden teşekkür ederim.


  • @pelinoaydin merhaba biz de ingilizce çeviri istediler evlilik cüzdanının tüm sayfalarını kapak resim ve nüfus kayıt örneğini çeviri istediler daha dün çeviri yapıp yolladım avukatım ile yurt dışında halletti benim avukatım hem benim hem eşimin 375$ dolar vermiştik bence hem Türkçe hem İngilizce olsun


  • Merhabalar daha önce başına gelen var mıdır bilmiyorum ama bgn mülakat öncesi istenen belgelerin yazılı olduğu Ankara konsolosluğundan gelen mailde vize başvurumuzda olmayan (ABD vatandaşı) kendisi için DS-260 doldurmadığımız ve herhangi bir belge göndermediğimiz çocuğumuz için de nufus kayıt örneği ve pasaportuyla vize görüşmesine geleceği yazıyordu. CEAC den statusu kontrol ettiğimde de çifte vatandaş olan çocuğum görünmüyor. Bir karışıklık olduğunu düşünüyorum. Acaba böyle bir durumda kiminle iletişime geçmek gerekir hem Ankara konsolosluk hem de NVC ile mi? @gucarslan Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @u2rem bir karışıklık yok, normal bir durum.
    çocuğunuzun istenen belgeleri ile birlikte (nüfüs kayıt & abd pasaportu) konsolosluğa gidebilirsiniz.
    çocuğunuz abd vatandaşı olduğu ve vize almayacağı için ceac'da görünmemesi gerekir zaten.


  • @gucarslan, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @u2rem bir karışıklık yok, normal bir durum.
    çocuğunuzun istenen belgeleri ile birlikte (nüfüs kayıt & abd pasaportu) konsolosluğa gidebilirsiniz.
    çocuğunuz abd vatandaşı olduğu ve vize almayacağı için ceac'da görünmemesi gerekir zaten.

    Son 1-2 yıl içerisinde benzer durumdaki arkadaşlarımla görüştüğümde onlar vatandaş olan çocuklarını randevuya götürmediklerini iletmişlerdi. Aslında kafamı karıştıran husus randevuda gerekli belgelerin talep edildiği mailde ABD vatandaşı olan çocuğumun da yanında applicant yazıyor olması.
    Göçmen vize bölümüne form doldurarak durumu sordum.


  • @pelinoaydin merhabalar, benim eşimin önceki evliliği ile ilgili boşanma belgesini adliye ye gidip aynı gün içerisinde aldı ve adliye içerisinde bir birime apostil yaptırdı, ve DQ için bu yeterli oldu, biz kabulü aldık.


  • Acaba bu kategoride (ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu ) arşiv kayıtlı sabıka kaydında kayıt olan veya orada olmayıp silinen bir suçun mahkeme kararını sunan mülakata girmiş kişiler var mıdır? Arşiv kaydım temiz ama 20 sene önce olan bir adli vaka vardı. Böyle adli bir kaydı (silinen veya arşivde duran) kişilerin mülakatı nasıl geçti? Yazarlarsa sevinirim. Tşkler


  • @pelinoaydin Davanın görüldüğü aile mahkemesinin kaleminden mühürlü kesin karar evrakını almalısınız. Ondan sonra onu tercüme ettirip göndermelisiniz. Aile cüzdanının ilk 7-8 sayfasını çevirtip İngilizce göndermelisiniz. Bu şekilde sorun olmaz.


  • @pelinoaydin benim basvurumda da bu tip bir durum var. Subat ilk haftalarda vukuatli nufus kaydi ornegi gonderdim bakalim ilave belge isteyecekler mi?
    Bu mesajinizi gordukten sonra tedbiren ilave evrak gondermeyi isterdim, ancak avukatim da bu konuda bilgi vermedi ilave evrak istemedi.
    DQ olursam memura gore degisiyor gonderdigim evraklar yeterli geldi diyecegiz, ilave evrak isterlerse bu bizim forum icin iyi bir tecrube olacak.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar. Eşimin üzerinden Eb2nıw başvurusu yaptık. Dosyayı 9 gün önce göndermiş olmamıza rağmen Texas dan bir numara gelmedi. PD dediğimiz dosya ulaşınca gelen tarih mi? Süreçte bizi neler bekliyor. Son güncellemelere bakıldığında interview için total süre nedir? Birde biz premium başvuru yapmadık bu bir negatif durum mudur? Hızı etkiler mi? Bilgilendirme yapacak bir arkadaşımız var ise sevinirim


  • @TOK Teşekkürler bu şekilde yaptık biz de sonrasında.


  • @Mcngz Receipt gelmesi dosya gönderildikten sonra 3-4 haftayı bulabiliyor. PD tarihiniz dosyanın oraya ulaşma tarihi oluyor. Şuan için yaklaşık bekleme süresi 1.5-2.5 yıl arası gibi.


  • @Mcngz premium aldığınız zaman süreç oldukça kısalıyor- işlemleri kısaltmak amacı ile premium faydalı. ancak PD tarihiniz değişmiyor premium yaptığınızda. DQ tarihiniz değişebilir ancak her şekilde yine de current tarihini bekleyeceksiniz.


  • Merhabalar, eb2 niw degerlendirmesi icin bir kac hukuk firmasina cv yolladik ancak ikisi haric hepsi olumsuz dondu. bu vize turunde genelde akademik calismak istiyorlar sanirim ancak merak ettigim bir durum var ; bazi firmalar is tecrubesi 5 yil ustu olupta lisans derecesi gerektiren ve kariyerde bir iki basamak ilerlemis herkesin bu basvuruda buyuk ihtimal ile basarili olacagini soyluyor. Bu durumun gerceklik payi sizce nedir ? abd icersinde olup da normal bir beyaz yaka kariyeri ile bu yolu secen arkadaslar var midir? tecrubeli arkadaslardan yorumlari dinlemek isterim cok tesekkurler


  • @u2rem, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @gucarslan, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @u2rem bir karışıklık yok, normal bir durum.
    çocuğunuzun istenen belgeleri ile birlikte (nüfüs kayıt & abd pasaportu) konsolosluğa gidebilirsiniz.
    çocuğunuz abd vatandaşı olduğu ve vize almayacağı için ceac'da görünmemesi gerekir zaten.

    Son 1-2 yıl içerisinde benzer durumdaki arkadaşlarımla görüştüğümde onlar vatandaş olan çocuklarını randevuya götürmediklerini iletmişlerdi. Aslında kafamı karıştıran husus randevuda gerekli belgelerin talep edildiği mailde ABD vatandaşı olan çocuğumun da yanında applicant yazıyor olması.
    Göçmen vize bölümüne form doldurarak durumu sordum.

    Ilerde DS-260 dolduracak arkadaslar icin eger ABD de dogmus hali hazirda US vatandasi olan cocugunuz varsa formdaki “is this child immigrating to the US with you” sorusuna “Hayır” demek gerekiyormuş. Tecrübe edildi sizler aynı hataya düşmeyin.

    Ben o da bizimle gelecek anlamında düşünerek yes demiştim ama randevu mailinde citizen çocuğum da applicant görününce inquiry form doldurdum konsolosluğa neyse ki az önce düzeltme maili geldi.


  • @Ahmet-0, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    Merhabalar, eb2 niw degerlendirmesi icin bir kac hukuk firmasina cv yolladik ancak ikisi haric hepsi olumsuz dondu. bu vize turunde genelde akademik calismak istiyorlar sanirim ancak merak ettigim bir durum var ; bazi firmalar is tecrubesi 5 yil ustu olupta lisans derecesi gerektiren ve kariyerde bir iki basamak ilerlemis herkesin bu basvuruda buyuk ihtimal ile basarili olacagini soyluyor. Bu durumun gerceklik payi sizce nedir ? abd icersinde olup da normal bir beyaz yaka kariyeri ile bu yolu secen arkadaslar var midir? tecrubeli arkadaslardan yorumlari dinlemek isterim cok tesekkurler

    Bu vize çoğunlukla akademik kariyere sahip kişilerin başvurduğu bir vize ama dediğiniz gibi advanced degree kısmını iş tecrübesiyle karşılayıp alanlar da var, sanırım forumda da vardı. Belki onlar da yazar size bu süreçte kolaylıklar diliyorum


  • @Mcngz, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    Merhabalar. Eşimin üzerinden Eb2nıw başvurusu yaptık. Dosyayı 9 gün önce göndermiş olmamıza rağmen Texas dan bir numara gelmedi. PD dediğimiz dosya ulaşınca gelen tarih mi? Süreçte bizi neler bekliyor. Son güncellemelere bakıldığında interview için total süre nedir? Birde biz premium başvuru yapmadık bu bir negatif durum mudur? Hızı etkiler mi? Bilgilendirme yapacak bir arkadaşımız var ise sevinirim

    İlk sayfada excel formunu inceleyip kendinizi de eklerseniz iyi olur. Şu an DQ sonrası randevu süresi 1 yılın altına düşmüş gibi görünüyor ama ilerisi için nasıl olur bilinemez dosyanızın da current olması gerekiyor çünkü. Başvurunuz hayırlı olsun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum