Arkadaşlar merhaba bizde süreci tamamladık onayımızı aldık.
Arkadaşlara ek pek bişey yaşanmadı.
Sıra numarası alımı
Belge sorma ,dil tercihi
Yemin ettirme, parmak izi alımı
Sorulan sorular aynı
Çocuğa kaç yaşındasın?
İlk evliliğin mi?
Amerika harici bir ülkede bulundun mu?
Amerikada yaşadın mı?
Kendin hakkında bilgi verir misin?
Nereye gideceksiniz?
İş başvuru onayı aldın mı?
Kabul aldınız, tebrikler ,iyi şanslar
Size mesaj gelecek
️
Herkese kolaylıklar dilerim
Mcngz tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Herkese merhaba öncelikle burada bilgi paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sürecimizi çok kolaylaştırıyor.
Bizim bugün Unganlarda randevumuz vardı bende günün nasıl geçtiğini detaylı anlatayım.Biz Ankarada ikamet ediyoruz. Sabah trafiği boştu bulunduğumuz yerden yaklaşık 30dk içinde Unganlardaydık. Buradaki paylaşımlardan Karakaya Otoparkına aracımızı parkettik. 1 saati 200 sonrası her saat için 30 lira alıyor. Biz karı koca ve 10.5 yaşında kızımızla 3 kişilik bir aileyiz
Bizim randevumuz 9.30da idi ancak biz 9.10 da oradaydık. Bankodaki bayan öncelikle aşı kartlarını ve pasaportları istedi. Sonra kendi resimlerimizi çekti. Yaklaşık 4100 liralık ödeme ile eşimi ve beni 5. Kata kana yolladılar kızımızdan herhangi bir tahlil istenmedi. Kan hızlıca alındıktan sonra 3. Kata röntgene geçtik oradada akciğer röntgeni çekildi herhangi bir ödeme yapmadık. Tekrar 4. Kata geçtik belgeleri verdik.9.50 civarı idi bitişi. 11de muayene için tekrar gelmemiz söylendi. Aşağıda Ceviz kafe var kahvaltı çay simit bulabilirsiniz yada tunalıda dolanabilirsiniz. 10.45 gibi yeniden gittik ancak tahlil onayları gelene kadar 11.40 oldu sırayla eşimi beni ve anneyle birlikte kızımızı aldılar. Biz cansız aşıları daha öncesinden yaptırdık. Eşime ve bana kendi sağlık ocağımızda Tetanoz, difteri, boğmaca, hepatit B ( 2 doz pediatrik) yapıldı. Infulenza bir çok eczanye sorduk bulamadık tek 1 tane bulduk onu kızımıza vurdurduk. Kızımıza su çiçeği 2. Doz ve infulenza vurdurduk. Edevlete düştü doktor kaşe imzalı aşı kartı oluştu onu yanımıza aldık. Doktora girmeden devamlı kullandığımız ilacın olup olmadığını soruyorlar varsa istiyorlar o ilaçları yanınıza alın mutlaka. Herhangi raporlu sağlık durumu varsa sağlık raporu istediler orada birkaç kişiden mesela onuda alın. İçeride iç çamaşı ile kalıyorsun üzerine elbise gibi birşey veriyor muayene ediyor. Ameliyaları soruyor.Tansiyon ölçümü yapıyor. Bazı sorular soruyor DS260 daki gibi sonra eksik aşı varsa yapıyor eşime ve bana 2şer aşı yapıldı. Kızımız ise sadece muayene oldu aşıları kabul edildi yapılmadı. İşimiz 12.20de bitti. Toplamda 660 dolar aşılar ,4116 lira testler ile yaklaşık 31000 lirayı kredi kartı ile ödedik. Röntgen hemen çıkmayabiliyormuş sorun olursa 4 e kadar haber veririz tel yada email ile dediler. Bir sorun olmazsa haber gelmez dediler. Ertesi gün size ve konsolosluğa eş zamanlı rapor düşecek dediler. Bizim sağlık süreci bu şekilde ilerledi. Herkese kolay gelsin -
@maya Bende Grape Law ile çalıştım. Öncelikle kendimden bahsedecek olursam. Makine mühendisiyim, Amerika da yüksek lisans yaptım ve 12 yıllık medical devices alanında tecrübem var. Türkiye de bu alanda çok fazla projeler tamamladım ve bulunduğum konum itibariyle iyi bir pozisyondayım.
Benim başvuru yaptığım zaman kendileri bu alanda yeniydi ve hiç tecrübeleri yoktu (başvurum kabul olduktan sonra bizzat Bekir Bey kendileri söyledi). İlk başta benimde sizin gibi endişelerim vardı, çünkü başvuru yapan ve kabul alanlar çoğunlukla akademisyen, makalesi olan kişilerdi. CV mi gönderdiğim her avukatlık firması (yaklaşık 8 firma) hepsi olmaz diye yada düşük oranlarda dönüş yapmışlardı grape law hariç, onlar %50 oran vermişlerdi. Bütçeden dolayı tek atımlık kurşunum vardı ve grape law ile çalışmaya başladım. O dönemde refund sunmamışlardı. İstenilen evraklarımı hazırladım gönderdim ve başvurumuz yapıldı. Başvurumuz yapıldıktan yaklaşık 5 ay sonra RFE geldi dosyama ve Bekir Bey'ler ile yaptığımız toplantıda; bu gelen RFE ile dosyanın kabul alma olasılığının düşük olduğu bu başvuruyu tamamlamak için istenilenleri yollayalım ama diğer bir taraftan yeni bir başvuru yapalım EB-3 dediler. Süreç ilerlerken kendilerinin davranışları ve bilgi birikimleri açısından zayıf olduklarını anlamıştım ancak böyle bir süreçte bu teklifi yapmaları hiç hoşuma gitmedi. Zaten benim dosyamı gözden çıkarmışlar anlamına geliyordu. Ben tüm başvuru dosyasını kendilerinden istedim ve hazırladıkları dosyayı inceledim. USCIS 'in sitesinde EB-2 NIW için gerekli isterleri inceledim zaten verdiklerim ile hazırladıkları dosya uyuşmuyor ve zayıf kalıyordu. En baştan dosyamı kendim hazırladım. (bu noktada hiç bir avukatlık firması sizi sizden daha iyi bilemez) Yaklaşık 15 gün hiç durmadan dosya ile uğraştım. tamamladığım projeler, yurtdışı referanslarım, alanımdaki başarılarım vb. tamamlayıp hazır bir dosyayı kendilerine ilettim ve onlar sadece kendi formatlarına aktardılar. Dosyanın gönderilmesinden 10 gün sonra approved oldum. Kabul aldıktan sonra kendileri ile görüştüğümde de sizin başvurunuz bizim için ilk oldu ve ilk defa bu şekilde (akademik olmayan) kabul aldık dediklerini itiraf ettiler. Tabi aradan 1 yıl geçti kendileri de tecrübe kazanmışlardır. Bunları kendi tecrübem olduğu için anlatıyorum yoksa kimseyi yönlendirmek istemem. Hatta bu süreçte @okokok da grape ile görüştüğünü ve onlarla çalışmak istediklerini söylemişlerdi. Bende yaşadıklarımı aynı şekilde iletmiştim.
Burada vurgu yapmak istediğim, başvurunun çok gözde büyütülmemesi istenilenleri istedikleri gibi sunduğunuz sürece (içi dolu bir şekilde) ister akademisyen olun isterseniz profesyonel bir çalışan, doğru bir başvuru her zaman kabul alır kanaatindeyim. Bu süreçten sonra EB1a başvurumu da hazırladım ancak başvurusunu yapamadım, maddi sebeplerden dolayı. Ancak eminim ki o başvuru da kabul alırdı. Çünkü USCIS in istediği kriterler çok net ve açık. Eğer bunları dolu dolu karşılıyorsanız kabul almamanız mümkün değil. -
Ankara Konsolosluğu Dec-25 tarihine kadar olan DQ 'ları çağırmaya başlamış. Current olanlara IL gelmeye başlar artık.
-
Sürece yeni başlayanlar için şu ana kadar olan sürecimizi unutmadan aktarayım. Akademisyen olmayan eşim üzerinden EB2NIW başvurusu yaptık. Yüksek lisansı Amerikada yapmış, üzerine 10 senelik mesleki tecrübesi var. Medikal alanda bir çok özel çalışmada bulundu. Avukatlar %60 olur demişti. Avukat aracılığı ile başvurduk ancak bizce onların akademi harici başvuruda yeteri kadar deneyimi olmadığı için RFE aldık. Hatta bu işin redde gideceğini söylediler. Ancak eşim kendisi tek tek istenilen soruların cevabını referans mektupları ile ayrıntılı cevapladı ve avukatlara iş bırakmadı. Sadece onlardan düzenleyip göndermesini istedi. Bunun üzerine 15 gün içinde I140 onayı geldi. Dün I797 diye bir onay belgesi geldi avukatlar iletti. Bu USCIS ın bizim onayımızı NVC ye gönderdiği onların eline ulaştığını bildiren belge sanırım. Şuan Nvc den welcome letter bekliyoruz. Süreç ilerledikçe güncelleme yaparım. Umarım süreç hızlı ilerler ve yeni okul dönemine Amerikada oluruz...
-
@80-s iş teklifi alıp almadığımı sordu. Şuan aktif görüşüyorum ancak henüz net değil dedim. Herhangi olumsuz bir tepki durum oluşmadı.
-
@Mcngz 23.02.2024 olacaktı. Teşekkür ederim
-
Herkese merhaba
23 Şubat 2024 PD olan
EB2 NIW başvurumuz bugün onaylandı. I140 onayı sonrası süreç nedir neler yapacağız nelerle karşılaşacağız. -
@chemistontheroad umarım iyi senaryo olur. Kötü çok uzak
İyi düşünelim
Mcngz tarafından gönderilen son iletiler
-
@80-s iş teklifi alıp almadığımı sordu. Şuan aktif görüşüyorum ancak henüz net değil dedim. Herhangi olumsuz bir tepki durum oluşmadı.
-
Arkadaşlar merhaba bizde süreci tamamladık onayımızı aldık.
Arkadaşlara ek pek bişey yaşanmadı.
Sıra numarası alımı
Belge sorma ,dil tercihi
Yemin ettirme, parmak izi alımı
Sorulan sorular aynı
Çocuğa kaç yaşındasın?
İlk evliliğin mi?
Amerika harici bir ülkede bulundun mu?
Amerikada yaşadın mı?
Kendin hakkında bilgi verir misin?
Nereye gideceksiniz?
İş başvuru onayı aldın mı?
Kabul aldınız, tebrikler ,iyi şanslar
Size mesaj gelecek
️
Herkese kolaylıklar dilerim -
@chemistontheroad Canlı aşılar için randevu tarihine 30 gün ve daha az varsa yaptırmayın sayfalarında yazıyor.
Ama bizim dediğimiz aşılar cansız olduğu için sorun olmaz bence. -
Herkese merhaba öncelikle burada bilgi paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sürecimizi çok kolaylaştırıyor.
Bizim bugün Unganlarda randevumuz vardı bende günün nasıl geçtiğini detaylı anlatayım.Biz Ankarada ikamet ediyoruz. Sabah trafiği boştu bulunduğumuz yerden yaklaşık 30dk içinde Unganlardaydık. Buradaki paylaşımlardan Karakaya Otoparkına aracımızı parkettik. 1 saati 200 sonrası her saat için 30 lira alıyor. Biz karı koca ve 10.5 yaşında kızımızla 3 kişilik bir aileyiz
Bizim randevumuz 9.30da idi ancak biz 9.10 da oradaydık. Bankodaki bayan öncelikle aşı kartlarını ve pasaportları istedi. Sonra kendi resimlerimizi çekti. Yaklaşık 4100 liralık ödeme ile eşimi ve beni 5. Kata kana yolladılar kızımızdan herhangi bir tahlil istenmedi. Kan hızlıca alındıktan sonra 3. Kata röntgene geçtik oradada akciğer röntgeni çekildi herhangi bir ödeme yapmadık. Tekrar 4. Kata geçtik belgeleri verdik.9.50 civarı idi bitişi. 11de muayene için tekrar gelmemiz söylendi. Aşağıda Ceviz kafe var kahvaltı çay simit bulabilirsiniz yada tunalıda dolanabilirsiniz. 10.45 gibi yeniden gittik ancak tahlil onayları gelene kadar 11.40 oldu sırayla eşimi beni ve anneyle birlikte kızımızı aldılar. Biz cansız aşıları daha öncesinden yaptırdık. Eşime ve bana kendi sağlık ocağımızda Tetanoz, difteri, boğmaca, hepatit B ( 2 doz pediatrik) yapıldı. Infulenza bir çok eczanye sorduk bulamadık tek 1 tane bulduk onu kızımıza vurdurduk. Kızımıza su çiçeği 2. Doz ve infulenza vurdurduk. Edevlete düştü doktor kaşe imzalı aşı kartı oluştu onu yanımıza aldık. Doktora girmeden devamlı kullandığımız ilacın olup olmadığını soruyorlar varsa istiyorlar o ilaçları yanınıza alın mutlaka. Herhangi raporlu sağlık durumu varsa sağlık raporu istediler orada birkaç kişiden mesela onuda alın. İçeride iç çamaşı ile kalıyorsun üzerine elbise gibi birşey veriyor muayene ediyor. Ameliyaları soruyor.Tansiyon ölçümü yapıyor. Bazı sorular soruyor DS260 daki gibi sonra eksik aşı varsa yapıyor eşime ve bana 2şer aşı yapıldı. Kızımız ise sadece muayene oldu aşıları kabul edildi yapılmadı. İşimiz 12.20de bitti. Toplamda 660 dolar aşılar ,4116 lira testler ile yaklaşık 31000 lirayı kredi kartı ile ödedik. Röntgen hemen çıkmayabiliyormuş sorun olursa 4 e kadar haber veririz tel yada email ile dediler. Bir sorun olmazsa haber gelmez dediler. Ertesi gün size ve konsolosluğa eş zamanlı rapor düşecek dediler. Bizim sağlık süreci bu şekilde ilerledi. Herkese kolay gelsin -
@mukavemeth Yaş sınırlamasını bilmiyorum ancak IL içerisinde 'Only family members listed below in the Additional Applicants section who intend to immigrate at this time must appear at the embassy or consulate general on the appointment date.' böyle bir ifade var. Buna göre isimleri geçiyorsa görüşmeye gelmesi gerekebilir.
-
@californiapostdoc Eşiniz için 2 kayıt almalısınız. Dediğiniz gibi bir tanesi evlenmeden önceki soyadının olduğu, diğeri evlendikten sonraki soyadının değiştiği doküman olacak.
-
@shinriyeon tüm aileyi seçmelisiniz.Çocuklarda siz ,sizde de çocuklar görünmeli
-
@Gokturk-GMD istenilen dokümanların hepsini e-devletten alabilirsiniz. Sadece çocuklarınız için vukuatlı nufüs kayıt örneğini nüfus müdürlüğünden alacaksınız. Onuda ister sizin edevletten aldığınız formatta isterseniz kırmızı kaşeli alabilirsiniz. Ben bizim formatta aldım imzalı felan almadım sorun çıkmadı.
Ayrıca çeviriler konusunda kimse riske girmek istemiyor çeviri yaptırıyorlar, hatta noter onaylı yaptıranlarda oluyor. Bu tercih meselesidir, ben çeviri yaptırmadım, edevletten alınan türkçe-ingilizce olanları sadece bu şekilde yolladım.
Evlilik cüzdanı içinde baştan 6 sayfa sondan 6 sayfa (sayı tam hatırlamıyorum bilgi olan sayfalar yani) çektirmeniz yeterli çevirisi kendi içinds var zaten.
Dikkat etmeniz gereken bir konuda, hangi doküman hangi case nunarasına aittse o dokümanın üzerine mutlaka yazınız, mesela vukuatlı nüfus kayıt örneği için sol üst köşesine case number, ad soyad, birth certificate vb. gibi.
Arkadaşlarında dediği gibi bu süreci kendiniz yürütebilirsiniz bir çok kişi o şekilde yapıyor. Zaten DS dokümanında size ait bilgiler var avukatta yapsa size sorarak ilerleyecektir.