DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yeni mülakat mailini alan tüm arkadaşları da kutlarım, çok sevimdim adınıza, umarım güzelce alırsınız Yeşil KArtları.


  • 6 Şubat 2024 Salı 8:30'da EB2-NIW mülakatım vardı. Tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

    Emanet konusu: Aşti'de 40-60 TL'ye 24 saatlik elektronik kilitli dolaplara valizlerinizi emanet edebiliyorsunuz. Telefon bırakacağım için başka bir yere bırakmak istemedim. 
    Konsolosluğa alınmayanların listesi: https://tr.usembassy.gov/visas/accessing-u-s-mission-in-turkey-facilities/
    Normal saat, cüzdan, kredi kartı vs gibi şeyler bu listede yok ve onlarla girmekte bir sorun yok.

    Aşti'den konsolosluğa ulaşım: 30 dk yürüme mesafesi var. Aşti çıkışından otobüsle de gidebilirsiniz. 419'la Kızılırmak durağına gidip yürüdüm.

    Konsolosluğa giriş: Çalışanlar, polisimiz çok yardımcı oluyor, onların dediklerine uymanız yeterli. Güvenlikten geçtikten sonra ayrı bir binaya gidip sıra alıyorsunuz. Göçmen ve göçmen olmayan vize mülakatlarının sırası farklı.

    Mülakat:

    1. aşama: Önce belgeleri vermek için çağrılıyorsunuz. Bir Türk memur ve ara sıra onun yanına gelen Türkçe konuşan bir Amerikalı memur vardı. Önceden kopyasını gönderdiğim belgelerin aslını sırayla istediler. Mülakattan 5 gün önce bir email gelmişti. Bu emailde fazladan CV ve iş teklifi isteniyordu. CV'mi DS260'ta yazdığım iş geçmişiyle tutarlı olmasına dikkat ederek düzenleyip getirdim. Türk memura iş tekflim yok ama başvuruda muafiyet var diyince, muafiyet belgesi sordu. Bu başvuru türünün zaten temel olarak iş teklifinden muaf olduğunu söyledim. Muayene sonuçlarımı sistemlerinde bulamadılar.

    2. aşama: Tekrar sıra bekliyorsunuz. 3 Amerikalı memurdan ortadaki gözlüklü sarı saçlı erkek olana denk geldim.

    Sorular: How long have you lived in the USA? So, are you a researcher? What is your field? What type of physics? Where do you plan to work in the US? (Industry dedim bir şirket ismi söylemem gerekmedi, zaten iş teklifi yok)

    Muayeneye gidip gitmediğimi sordu. Gittim, size sonuçları gelmiştir diye düşünüyordum, onlara ulaşamıyorum bilmiyorum dedim. Ben ulaşıp soracağım dedi. Parmak izimi aldı. Eve gidebilirsin dedi. Pasaportum onlarda kaldı. Vizemin onaylanıp onaylanmayacağına dair bir şey söylemedi ama muayene sonucu olumlu gelince onaylacağını anladım. Yoksa pasaportumu ve parmak izimi almazdı. (unganlarda muayene tecrübemi paylaşmıştım. Orayı okuyabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4702/abd-de-bir-i̇ş-teklifi-gerektirmeyen-green-card-başvurusu-eb-2-veya-niw/1725?_=1707990816970)

    8 Şubat sabahı vizemin onaylandığını https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV sitesinden öğrendim. (ANK ile başlayan kodu girmeniz gerekiyor). 7 Şubat'ta baktığımda Administrative Processing yazıyordu.

    12 Şubat'ta pasaport ve köşesi kesilmiş kalınca bir zarfın içindeki göçmenlik paketini PTT'den aldım.

    Genel tavsiye: Size gelen bütün emailleri ve dosyaları ayrıntılı bir şekilde okuyun bu bilgilerin çoğu zaten orda var.

    Güncel CV istemelerini anlıyorum sonuçta aradan zaman geçmiş. Ama mülakata 5 gün kala "Job offer letter (Original), Provide a current job offer letter from your petitioner." istemeleri yanıltıcı. NIW self-petition zaten, teklif verecek bir şirket yok. İnsanları gereksiz yere strese sokuyor. Konsolosluk değerlendirmem bu yüzden 4/5 🙂

    Bunlar benim bilgi ve tecrübelerim. Hukuki veya tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Yanılıyor olabilirim. Kendi kararınızı kendiniz vermelisiniz.

    Herkese başarılar diliyorum. Sizler de burada önceden yazılanlardan faydalandıysanız sonrakiler için tecrübelerinizi paylaşarak katkıda bulunabilirsiniz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   B Burak Aslan 

  • @Burak-Aslan hocam harikasınız, en gerekli ve işimize yarar şekilde mülakatı da anlatmışsınız, zaten sağlık muayenesini de kayda değer şekilde açıklamıştınız. Teşekkürler.


  • Merhaba arkadaşlar birşey danışmak istiyorum 1 gün önce avukatım NVC evraklar için dönüş yaptığını söyledi bizden doğum kayıt örneği (çok dilli yaptırdık nüfus müdürlüğünden) ve evlilik cüzdanını onaylı olarak istemişlerdi bunlar ile ilgili dönüş yaptılar tekrardan doğum kayıt yerine nüfus kayıt örneği ve evlilik cüzdanın tüm sayfa fotokopisini isterdiler e devletten QR kodu olacak diye ama ingilizce gözükmüyor ki tercümeli olarak belirtmediler yaptığım doğru mu acaba ? Hem nüfus müdürlüğünden imzalı kaşeli hem e devletten QR kodlu ilettim


  • @Duygu-Çelik merhaba,
    e-devletetn vukuatlı nüfus kayıt örneği ve evlilik cüzadanınızın dolu her sayfasının fotokopisi gerekli. Eğer Ankaraysa yani TR ise mülakat yeriniz zaten Türkçe kabul ediliyor. Çeviriye gerek yok. US Travelda bunlar yazılı bu şekilde. Kolay gelsin.


  • @Hilal-2 çok teşekkür ederim e devletten QR kodlu olarak çıkardım ayretten nüfus müdürlüğünden imzalı olarakta evlilik cüzdanı da her sayfasını fotokobisini kaç sayfa kapağını da istediler onları da yolladım . Tekrardan dönüş yapmaları uzun sürüyor mu acaba ?


  • @Duygu-Çelik inanin onu bilmiyorum. Bu durumu yasayan arkadaslar bilebilir.


  • @Duygu-Çelik kapagi atmamistim ben onu da istemislerdi kirmizi kirmizi hehe

    3 subay 2023 de istemisler gondermis avukat 28 subat’da olmusum. Cok surecegini sanmiyorum yani.


  • @cloudenv evet çok saçma kırmızı olan kapak resimini de istemişler benim avukatım ilk doğum belgesi dedi sonra nüfus kayıt örneği istiyorlar diye dönüş yapmışlar dedi gönderdik bakalım inş çok sürmez bir de daha mülakat tarihi de var


  • EB-3 icin benim mulakat emailim DQ olduktan 8 ay sonra geldi ama su an daha da hizlanmis olabilir surec.


  • @cloudenv merhaba timeline nasıldı acaba ? aslında imzanızda belirtseniz herkes için faydalı olurdu 🙂


  • @Burak-Aslan Hocam vizeniz hayırlı olsun. Yalnız bir konu dikkatimi çekti, bundan sonra randevusu olanlar için dikkat çekmek isterim.

    "Industry" cevabı esasen sakıncalı, neticede özellikle akademide olan yani research ile bu kategoride başvurmuş kişilerin ABD'de araştırma yapacağı, ulusal çıkarlara fayda sağlayacağı göz önünde bulundurularak NIW onayı veriliyor. Endüstride çalışanlar için dahi dosya hazırlığı aşamasında yayın çıkarmaya devam etmeleri mümkünse eski pozisyonları ile bağlantılı olmaları isteniyor. Bu amaçla mülakatta endüstri yerine herhangi bir üniversite vb. enstitü söylenerek research bazlı cevap vermek daha güvenli olabilir. Malum kimse konsoloslukta bu aşamada sorun yaşamak istemez, nacizane belirtmek istedim. Herkese başarılar.


  • @nimble Evet aynı seyi ben hocamıza sormuştum, endüstri demenizin özel bir nedeni mi var diye. Benim de görüşüm sizinki yönünde, EB-2 NIW akademide research yönü özel, kuvvetli kişilere veriliyor. Ve bu kişilerin yine akademide veya research institute gibi yerlerde araştırmasını ilerleyen yönde devam ettirmesi bekleniyor.


  • @nimble hocam imzanızda ve ilk sayfadaki listede göremedim, siz EB-2 NIW misiniz ve mümkünse ilk sayfaya PD ve DQ tarihinizi yazar mısnız ve imzanıza hatta. Teşekkür ederim.
    Bu vesileyle aslında arkadaşlar lütfen bu üç bilgiyi, hangi tür vize, PD ve DQ tarihlerinizi yazar mısınız hem imzanıza hem de ilk sayfadaki excel listesine, önümüzde olması hepimiz için interview tahminleri ve takibi için faydalı oluyor. Çok teşekkürler.


  • @Hilal-2 DQ olmuşsunuz hocam geçen ay.
    Bana da şu email geldi,size de aynısı mı geldi

    The National Visa Center (NVC) received all of the fees, forms, and documents that are required prior to
    scheduling your immigrant visa interview at a U.S. Embassy overseas.
    NVC will work with the U.S. Embassy/Consulate General in Ankara, Turkey to schedule an interview
    appointment for you.

    BU DQ OLDUM DEMEK SANIRIM??


  • Documentarily qualified olanlara bu şekilde mi yazıyor?
    The National Visa Center (NVC) received all of the fees, forms, and documents that are required prior to
    scheduling your immigrant visa interview at a U.S. Embassy overseas.
    NVC will work with the U.S. Embassy/Consulate General in Ankara, Turkey to schedule an interview
    appointment for you. Once we have confirmed an interview date, we will send a notice to you, your
    petitioner, and attorney (if applicable).


  • @begumm Evet! Hayırlı uğurlu olsun. Tez vakitte mülakatınız da gelir umarım.


  • @begumm hocam selam,
    To Whom it Concerns:

    This case is now documentarily qualified. This means that the National Visa Center (NVC) has all of the documents we requested. Your application is now in line waiting for an interview appointment overseas, where a consular officer will adjudicate it.
    Benimki böyle başlıyor ve devam ediyordu.


  • @begumm merhaba evrak gönderimden ne kadar süre için de DQ oldunuz ? Ocak 22 2024 ilk evrakları yolladık sonra avukatım şubat 16 da tekrar evrak istediler bu hafta için de çeviri ile yine yollayacağız ne kadar sürer dönüş yapmaları avukatım bir kaç hafta dedi ama DQ olmak için bana mail gelmiyor avukatıma gidiyor sanırım


  • @Hilal-2 bende bu şekilde değil bu ifade yok ama eksik evrak da yok.. teşekkürler hocam cevabınız için.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum