Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • AOS yapacağız ama bu kadar az aylık dosya numarası açıklanırsa nasıl yapacağız yetişir mi düşünmeye başladık. 😞


  • @Sini-sini gerçekten bu kadar basit bir sebepten kaçırmak akıl alır gibi bir şey değil. çok çok geçmiş olsun. demekki mektup alınca ilk o kısım kontrol edilmeli. ama itiraz edecek bir yer yok gibi anlıyorum. umarım code numarası doğru olarak gelir 🙏🏻


  • @erenotti çok çok mantıklı bu şekilde yapmak. aile hekimliğinde ücretsiz olarak yaptırıp o şekilde gitmek çok iyi. sadece acaba burda yaptırdım halde kabul etmeme gibi bişey yaşar mıyım? sanki bu durumu yaşayan insanlar okumuştum. burda yaptırıp gidip bir de orda yapılmaz işallah. yoksa en iyi yol aşıları burda tamamlamak ve olabildiğince tam aşıyla gitmek.


  • @frida_beau çocuklara kadar aşı yaptırma zorunluluğu çok korkunç. denemiş olmanız iyi olmuş okurken bir an kabul ettirdiniz sandım. hayırlısı olsun diyelim.

    ben en iyisi aile hekimliğine giderek aşılarımı olmaya başlayayım. AOS için sağlık muayenesine girmeden 1 ay önce canlı aşı işini bitirmiş olmalıyım değil mi?


  • @nura vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda iyi şanslar size ❤️ hangi eyaletten AOS yaptınız acaba? mülakatsız olması çok çok iyi. zaman en büyük sıkıntı bizim için.


  • @Sini-sini sorun olacagini sanmam surenin. bende bir tanesini sordu hatta doktor kan testinde cikmis. hastalalandin mi dedi? hayir asi oldum dedim. Tamam dedi gecti.
    Karneniz elinizde olacak nasilsa. Ben asi olduktan uc ay sonra muayene olmustum.


  • @Gulbahar-Demirci 6 ay sonrasi icin istenmektedir. Linki kontrol edebilirsiniz.


  • @Sini-sini Bahsettiğim üzere, aşılar, sağlık raporu vs inanın AOS’un en kolay aşaması. Benim Hepatit-A antikorum vardı mesela, onun raporunu telefonda Türkçe olarak göstermeme rağmen kabul ettiler, sağlık teknisyeni kız bakıp kağıda birşeyler yazdı o kadar. Sizin birkaç münferit kötü örnek üzerinden hareket planınızı değiştirmemeniz gerekiyor. Odaklanmanız gereken konular AOS’un diğer süreçleri, sağlık raporu konusunu bu kadar ince enine boyuna düşünmenize hiç gerek yok. Ben şahsen eksik aşılarım olduğunu bilmeme rağmen, Türkiye’den aşı yaptırıp gelmedim, sadece Covid aşılarımın çıktılarını aldım. Sonuçta ilave aşılara verecek 300-400 dolar bu süreçte hiç gözüme gelmedi. Bilemezdim de zaten, forumda da o kadar detaylı yazmıyordu. Keşke benim yaşadığıma benzer bir şeyi okumuş olsaydım, herşeyi kendim tecrübe ettim.

    Eğer işlemlerinizi vakitlice yaparsanız, süreci geç kalmadan götürürsünüz, gördüğüm kadarıyla çoktan current olmuşsunuz, bir an önce gelip sürecinizi başlatmanız lazım, neden? Çünkü gelir gelmez banka hesabı açmanız lazım ki, fee’leri ödeyebilesiniz, ve dv fee‘yi ödemek, receiptini almak fln neredeyse 1 ayınızı alıyor şaka yapmıyorum. En erken 3 hafta. O dv fee receipti olmadan dosyayı yollarsanız deny olması çok yüksek ihtimal.

    Bir de herkes field office soruyor, bence hiç gerek yok, dosyayı Mayıs’tan sonra verdiğiniz zaman zaten neresi olursa olsun riske atmış oluyorsunuz. Olası bir aksaklıkta zamanı yetiştiremiyorsunuz işte, müdahale şansınız azalıyor, önceki gönderilerde ‘code 2’ örneğinde olduğu gibi.

    AOS’ta en önemli konu BARINMA. Eğer burda hiç arkadaşınız tanıdığınız yoksa çok zorlanırsınız, çünkü I-485 formuna bir Amerika adresi yazmanız gerekiyor, mailbox’ı güvenilir olan. Airbnb veya benzer platformlar üzerinden tutulan evlerde genelde mailbox kullanamıyorsunuz. AOS sürecinde, tanıdığının, arkadaşının, akrabasının evinde kalabilen kişiler gerçekten çok şanslı. Ya da bir başka ve en etkili yol olarak, kontratlı ev tutmak gerekiyor. İşte bu başlı başına ilk gelen için bir problem, evler ‘genelde’ eşyasız, kontratlar min bir yıl, SSN olmadan ev sahipleri genelde ev vermek istemiyorlar, ya da 2-4 kira depozito vermenizi istiyorlar, tüm kirayı peşin istiyorlar vs vs. Ve bu ödemeleri Amerika bankanızdan yapmanız lazım. Sizi olduğunuz gibi kabul eden sitelerde ve mahallelerde de genelde güvenlik sorunu oluyor. Yani sağlık raporuna gelene kadar o kadar çok parametre ve halledilmesi gereken konu var ki.

    Amerika’ya girişten sonra dosyanızı kontrol edip eksiksiz şekilde yollayabilmeniz için zaten 1-1.5 ay min. zamana ihtiyacınız olacak. Bunları bilerek hareket etmenizi tavsiye ederim.


  • Eger AOS yapacaksaniz yavastan kesin karari verip ilerleme zamani geliyor.

    Imkan varsa Mart ayinda gitmek bence en mantiklisi cunku gecmis yillardan farkli olarak artik kotalari olabildigince erken bitirmeye calisiyorlar. Neden kotalari erken bitirmek istiyorlar? Cunku sonrasinda dava vs ugrasmak istemiyorlar.

    Amerika'ya gitmesi, banka, posta kutusu vs derken 2-3 hafta bunlarla ugrasacaksiniz zaten. Belki kendiniz basvuracaksaniz belki avukat bulacaksiniz.
    Danisman tavsiye etmem, zaten sizin yapabileceginizin disinda bir sey yapamiyor, avukat en azindan sizin adiniza yasal olarak hareket edebiliyor.

    Fazla dar zamana girmeden en kisa surede halledersiniz umarim. Kolay gelsin simdiden.


  • @erenotti Merhaba tekrardan,

    detaylı cevabınız için çok çok teşekkür ederim. Sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla benim programım şu hale geliyor. ben mart sonu Amerika'ya gideceğim. gider gitmez banka hesabı açacağım. bu arada sanırım hemen fee'yi ödemem gerekiyor. ama bunun için 3-4 hafta geçiyor diyorsunuz. fee'yi ödemeyi başarınca sağlık kontrolüne girip almam bunlar hepsi zaten mayısı buluyor yani sizin riskli olarak adlandırdığınız sürece girmiş oluyorum mecburen.

    merak ettiğim, banka hesabını açar açmaz fee'yi ödersem arada bir de iyi niyet göstermek adına birkaç hafta beklemek zorunluluğu kalıyor mu? yani eğer fee'yi ödemek bile 3-4 hafta sürüyorsa receipt'ini almak yani. yoksa yasal başvuru dosyayı içeri vermek mi? yani dosyayı nisan sonu vermek istiyordum. bu örnekte başarabiliyor muyum ondan şüpheye düştüm. kafam biraz karıştı açıkçası.

    kendi planım şuydu;
    iş ve maddi sebeplerden ötürü mart sonu newyorktan giriş yapmak. gidince banka hesabı açmak ve sağlık raporu alacağım kliniği belirlemek ve anlaşmak. nisan sonu tüm dosyamı hazırlamış olarak ve AOS yapmak için de gerekli 1 ayı tamamlamış olarak fee yi ödeyip işlemi başlatmaktı. yasal başvurum hangisi olacak fee ödemek mi dosyayı içeri vermek mi?


  • @koray2000 cevabınız için çok çok teşekkürler. avukat ben de düşünüyorum. maddi olarak beni zorlayacak. başarabilirsem gerçekten istediğim bi destek. sizin paylaşımlarınızdan danışmanlık fikrinden vazgeçtim. teşekkürler paylaşımlarınız için tekrardan.

    ben de mart sonu giriş yaptığım takdirde tüm bürokratik işleri (banka açmak, posta kutusu ayarlamak, ücreti ödemek, sağlık kontrolü, iyi niyet göstermek adına en azından bir süre beklemiş gibi görünmek) nisan sonuna kadar halledip başarabilir miyim diye hesaplıyordum. sanırım Amerika'da bankacılık vs gibi işler bayağı yavaş. nisan sonun başvuruya yetişebilir miyim şüpheye düştüm.


  • @Sini-sini DV fee’yi DOS’a ödüyorsunuz, ve ödedikten sonra artık geriye dönüş yok, AOS sürecini artık bir şekilde başlatmak durumundasınız yani başlatıp başlatmamak sizin elinizde, yasal başvurunuz ancak AOS paketiniz USCIS’e ulaştığında başlamış oluyor. DOS ve USCIS farklı kurumlar.

    Bankaların yavaş olup olmamasından ziyade bizim anladığımız anlamda bir bankacılık yok maalesef Amerika’da. Halen DV Fee, AOS form fee vs ücretlerini çekle yapıyorsunuz (veya money order). X bir kişiye yapacağın ödeme bile, en az 2 gün sonra karşı tarafın hesabına geçiyor. 1800lü yıllarda geçen Western filmlerindeki bankalar nasılsa sistem aynı, hiç değişmemiş. O yüzden adamlar Zelle, PayPal, CashApp gibi uygulamalar türetmişler. Anında ödeme alabilmek için. Bitcoin, Blockchain bile bu sebepten çıkmış olabilir diye düşünüyorum. Lakin burdaki en yavaş kurum USPS. Kamu kurumu memurlarının yavaşlığı ile birleştiğinde kombo menülü bir gecikme oluyor. Sene olmuş 2024, yani bir kamu kurumuna yapacağım ödemeyi, bankadan gidip çek yazdırıp, o çeki postaneden ilgili adrese paramı nolur çekin talep yazısı ile yollamak ve sonra o kurumdan paranın çekildiğine dair dekont beklemek bana çok mantıksız gelse de sistem bu şekilde, yapacak bir şey yok.

    Sizin yerinizde olsam yazdıklarımı (öncekileri de) çok iyi tahlil ederek, geliş tarihimi çok daha öne çekerdim; özel durumunuzu siz daha iyi bilirsiniz tabi. Plan, program ve sürecinizde başarılar diliyorum.


  • @Sini-sini Avukat tutma meselesinde ise en önemli konu, başvuran kişinin İngilizce bilip bilmemesi ile alakalı. USCIS nezdinde bile, DV kategorisinden AOS, en kolay caselerden görülmekte. (Herhangi bir vize, sınır ihlali, sabıka kaydı vs yok ise) İngilizce bilen ve USCIS’deki i-485 formunu ve talimatlarını yönergelerini okuyup anlayabilecek birisinin süreci kendisinin tek başına götürebileceğini düşünüyorum. Tabi bireysel dikkat, evrak toplama konusunda tecrübe vs de gerekli. Kurumsal çalışma kültüründen gelmiş, formal e-mail yazmayı bilen, daha önce en az bir Schengen vizesi başvurusunu kendi başına yapmış bir birey, bu süreci hayli hayli tek başına yapabilir. Bunların hiçbirisi ya da herhangi birisi yoksa, zaten bir temsilci şart.


  • Selam arkadaşlar I 485 formunu gönderdikten sonra süreç nasıl işliyor acaba bilgi vermeniz mümkün mü? Ssn numarası hemen geliyor mu?


  • @pelin-dikmen SSN kartınız green cardla aynı zamanda veya daha sonra geliyor. Tecrübe eden arkadaşlar ekleme yapabilirler. I-485 formunu gönderdikten sonraki süreç için imzamdaki sırayı görebilirsiniz. NOA letter, biyometrik randevusu, olacaksa eğer mülakat ve green cardın adrese postalanması şeklinde ilerliyor. Dosyayı gönderdikten sonra beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok maalesef.


  • @erenotti @Sini-sini Eren Bey'in söylediklerine %100 katılıyorum. İngilizceniz iyiyse ne avukata nede bir danışmana ihtiyaç duymadan kendiniz halledersiniz. Bir de buradaki önceki tecrübeleri okuyarak hareket etmenizi öneririm. Lütfen gerekirse 2-3 senenin tecrübeleri okuyun.
    Mesela I-485 formundaki 61. soruya verilecek cevap, Biometrics randevu notice evrakında Code 3 yazmasının önemli olduğunu öğrendik. (Code 2 kesinlikle olmaması gerektiğini öğrendik.) Ayrıca yine ülkeye girdikten sonra 90 gün bekleme kuralının olmadığını öğrendik. Benim avukatımın bunu bilmediğini gördüm. Daha doğrusu risk almak istemedi. Ben olsam 90 gün beklerim dedi. Ben risk alıp 90 gün beklemedim. Çünkü 90 gün bekleme kuralı bence diğer vize türlerinden geçişlerde geçerli. Bununla ilgili görüşümü de önceden yazmıştım. Burada beklemek demek her gün için para harcamak demek. O nedenle gelmeden önce "Nakit Akışını" iyi planlamanızı öneririm. Burada 2-3-5-10 USD diye diye her gün iyi para harcıyor insan. Ay sonu bir bakıyorsun 1000 USD gitmiş 🙂 bir de unutmadan söyleyeyim. AOS ile %100 Green Card alınacak diye bir durum yok. Lütfen bunu unutmayın. Bir de kendimi öyle iknaa ederek başladım AOS sürecine. (İsteyeceğiz ama, pozitif düşüneceğiz, elimizden geleni yapacağız.) dolayısıyla ben en azından Amerika'da yaşıyorum, evet birikimlerim gidiyor ama tecrübe ediyorum, öğreniyorum. GC alamadık mı? yapacak bir şey yok. Ne giden paraya üzüleceğim ne de giden zamana.. Çok uzun bir Amerika tatili yapıp ülkeme dönmüş olacağım 🙂 Bunu bilerek ve kendimi böyle hazırlayarak yola çıktım... "Geldiğimden beri oryantasyon sürecinde yaşadığım sıkıntıları saymıyorum. Herkesin yaşadıkları kendisine tecrübe oluyor. Çünkü herkes farklı şeyler yaşıyor bu süreçte. Saygılarımla...


  • @koray2000 Adimin gecmesi ve bazi yanlis soylemler icerdigi icin bu iletiye cevap yazmak istedim . Tabiki tavsiye edersiniz yada etmezsiniz orasi tabiki sizin bileceginiz is ama uzuntunuzun ve hayal kirikliginiz Faturasini bir kisiyi kotuleyip ona kesmeye calismak pek hakkaniyetli degil . Kotanin bitmesine en az sizler kadar uzuldum , maalesef Kurum kota bitti dedikten sonra kimsenin yapacak hicbirseyi kalmiyor . Yani ne Avukat , ne Danisman nede yuksek mevkilerdeki tanidiklar . Metindeki bazi konulara genel bilgi olarak cevap vermek isterim ki ihtiyaci olan faydalansin . AOS ortalamada 4 ay suren bir surectir . Bunun kisasi da olabilir , uzunuda . Bu sure her sene bircok unsura gore degisebilir ama temel olarak is yogunlugu ve force major durumlar esastir . Bu sebeple bu sene is yogunlugunun cok oldugu bir Ofis , seneye farkli bir zamanlama ile ilerleyebilir . Kaldiki ayni Ofiste , farkli Officer ile ilerleyen Dosyalar farkli sureler ile ilerleyebilir . Yani Ofis bazinda genel degerlendirme yapmak hicbir zaman dogru olmaz . Size yapmadigim gibi hickimseye su Ofise gidin yada bu Ofise gitmeyin gibi yorum yapmam , ama bir onceki senelerden iyi yada kotu feedback ler var ise bunlari paylasir karariniza katkida bulunmaya calisirim . Fiscal Year bitimine yaklastikca Dosya islem sureleri genelde kisalir , USCIS in bu Dosyalara bakis acisi surenin kisitli oldugunu bildigi icin islemi yapip mumkun oldugunca GC lari vermeye yoneliktir . 2 eylulde Dosya gonderip 28 eylulde kart aldigimiz Dosyalar oldu . Tabiki bu isinizi son dakikaya birakin , burasi nasil olsa isinizi yapacak GC verecek demek degildir . AOS Fee odendikten ve Odendi makbuzu aldiktan sonra sureciniz AOS yapiliyor anlamina gelir , tabiki isleminiz her iki Ulkede birden devam etmez , fakat daha onceki senelerde Fee odenip , dosya gonderilmis olmasina ragmen Ankaradan mulakata cagirilan Arkadaslar oldu ve gidip Mulakata Ankaradan girip GC aldilar . Yani system cok birbirinden haberdar ve mukemmel olarak islemiyor anlaminda bu detayida vermek isterim . Gercek su ki , hemen hemen her Dosyanin icerigi , suresi , gelisimi ve sonucu farkli hikaye ve tecrubeler ile ilerliyor . Daha once hic duyup gormedigimiz seyler ile karsilasabiliyoruz da . Bunlarin burada seffaflikla paylasilmasi taraftariyim .
    Sevgili @koray2000 surecin kota bitmesi sebebi ile mulakat almaniza ve girmenize ragmen bu sekilde sonuclanmasina bende cok uzuldum . Uzuntunuzu ve husrana ugramanizi ve bu duygu ile yorumlamanizi anliyorum , Umarim su anda cok kotu bir tecrube olarak gorunun bu Konu sizin hayatinizda cok daha hayirli olacak bambaska guzel kapilar acar .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @koray2000 merhaba sn. @koray2000,
    surecinizin bu şekilde bitmiş olmasina çok üzüldüm.

    sadece iletinizdeki bir ifadeyi düzeltmek amacıyla bu yorumu yazıyorum;

    AOS icin fee odedigimiz an itibariyle Ankara'daki mulakat hakkimiz elimizden gitti.

    geçmiş yıllarda ilgili fee'yi ödemiş olmalarına rağmen Ankara'dan mülakat almış ve acilen dönüp Ankara'da mülakata giren çokça vaka var, aos'a baya geç tarihte başlamış. onlar da Ankara'dan ümidi kesmiş ve aos'a gitmişti ve açıklanan bülten sonrası vizelerini cp yoluyla aldılar.

    kota konusuna zaten girmiyorum.. malum o konu için abd başkanı dahi bişey yapamıyor.

    sonraki çekiliş yıllarında bol şans diliyorum.


  • K1 Finance visa ile gelen arkadaşlar var mı?


  • Merhabalar DV2024 sürecinde bu yıl AOS yapıp mülakat alan biri var mı veya mülakatsız onay alan?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum