• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. nura
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    N
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 5
    • Konu 0
    • İleti 41
    • En İyi 20
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

nura

@nura

36
    İtibar
    112
    Profil Görüntülemeleri
    41
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

nura Takip etme Takip Et

nura tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhabalar, biraz gec oldu ama AOS deneyimimi simdi yazabiliyorum. Oncelikle @Figen Hanim'a tesekkurlerimi borc bilirim.
      AOS surecimde kendisiyle beraber calistik. Benim pek bir sey yapmama gerek kalmadi, kendisi cok titiz bir sekilde dosyami hazirladi ve dosyam mulakatsiz onaylandi. AOS yapmayi dusunen varsa, kendisinden danismanlik almanizi siddetle tavsiye ederim (surecle ilgili tum tarihler imzamda mevcut)

Surecimi su sekilde anlatabilirm:
      Ailevi sebeplerden dolayi Ekim ayi gibi ABD'deki kardesimi ziyaret etmem gerekti (turist vizem ile). ABD'ye giderken AOS yapip yapmayacagimi tam olarak bilmiyordum bile. Case numaram fena degildi, submit tarihim de erkendi. Ankara'da mulakata cagrilmam halinde Turkiye'ye gidip mulakata girmeyi dusunuyordum. Turkiye'deki mevcut calistigim sirketten de bu sebeple istifa etmedim. Sirketime durumumu anlattim, sagolsunlar uzaktan/remote calismama izin verdiler. Ekim ayi gibi, annem ile birlikte New York'tan giris yaptik. Giriste rutin sorular soruldu. Kardesimi ziyaret edecegimizi soyledik. 1 ay sonrasina da donus biletimiz vardi. Zaten daha once de bircok kere ABD'ye kardesimin yanina geliyorduk.

Daha sonra, ABD'deyken, tavsiye uzerine Figen Hanim'la iletisime gectim, AOS kararimi ABD'deyken netlestirdim.
      Netlestikten sonra dokumanlarimi toplamaya basladim.

-Diplomami ve cevirisini Turkiye'den ABD'ye kargolattim (ups kargo kullandim)
      -PNC Bank'tan checking hesabi actim (bu hem hesabinizda para gosterebilmek icin hem de USCIS odemelerini personal check ile yapabilmeniz icin isinize yarayacak)
      -Dogum sertifikasi icin konsolosluga gittim (belgenin ucreti 8 dolar gibi bir seydi)
      -Saglik raporu icin cok arastiramadim, o yuzden bana biraz pahaliya patladi (5 adet asi + kan-idrar tahlili + muayene, toplamda bin dolar, rontgen cekmediler) (muayene cok guzel gecti, doktorla gobeklitepe hakkinda konustuk :D, netflix'te atiye dizisini izlemis ve cok begenmis)
      -Diger belgeler (I94, I485, Dv Lottery Kazandi Belgesi vb.)

Imzamda tum kronolojik siralama mevcut.

Beni en cok zorlayan, biometric verdikten sonraki bekleme suresiydi. O sure bir turlu gecmek bilmedi 🙂 23 Subat'ta biometric verdikten sonra hemen mulakatim gelir diye dusunuyordum ama bir turlu gelmedi (gecen seneden gordugumuz kadariyla surec sonlara dogru hizlaniyor). Bunun uzerine Nisan ayinda Congressman ile iletisime gectim, sureci hizlandirma konusunda ise yaramis midir bilmiyorum ama Congressman ile iletisime gectikten 1 ay sonra greencard'im onaylandi. Eger surecinizin yetisememe gibi bir durumu olursa, bulundugunuz yerin Congressman'i ile follow-up amacli iletisime gecmenizi oneririm. Google'a "ilgili congressman'in ismi follow up uscis case" yazarsaniz nasil iletisime gececeginiz hakkinda ilgili Congressman'in websitesindeki yonergeleri goruyor olursunuz.

Sonuc olarak; evet, AOS yapmak oldukca masrafli ve stresli bir surec. Ama Ankara'nin durumu da hepimizin malumu. Her ne kadar @gucarslan Bey bizleri alternatifler konusunda cokca kez uyarmis olsa da, nispeten dusuk case numaralarin bile bu derece stres yasayacagini tahmin etmiyorduk. Simdi gecmise baktigimda iyi ki AOS yapmisim diyorum. Hem kardesime yardimci olabildim, hem buraya alismis oldum, hem de greencard'imi alabildim.

Herkesin vizesine kavusmasini dilerim...

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      N
      nura

@avc I-485’i gönderdikten sonra, size posta yoluyla bir mektup/receipt gönderiyorlar başvurunuzu aldık şeklinde (işleme konup mektup göndermeleri birkaç hafta sürüyor)

Mektubu aldıktan itibaren sonuçlanana kadar kalma hakkınız oluyor, öteki türlü over stay durumuna düşmüş olursunuz ve greencard alamazsınız. Over stay olmamak için ülkeden çıkayım derseniz I-485 süreci devam ederken ABD’den çıkmamalısınız, yoksa başvuru iptal olur

Yani, giriş tarihinizi iyi ayarlamalısınız. Zaten bülten 1-1.5 ay öncesinden yayınlanıyor, bülteni takip ederek ayarlayabilirsiniz

N
      nura

@Figen Kendi adıma çok teşekkür ederim, danışmanlığınız sayesinde kafam rahat bir şekilde bu süreci tamamlayabildim, hayatıma dokunmuş oldunuz. Kota engeline takılan diğer arkadaşlar için ise çok üzgünüm, umuyorum ki hayat daha güzel fırsatlar çıkaracaktır karşılarına

N
      nura
    • RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

Burada iş başvurularında kullanılan Resume/CV çok önemli, başvurularınızın çoğu IK’nın önüne düşmüyor bile olabilir. O yüzden ATS friendly bir resume hazırlamak gerekiyor. ATS botları resume’nizi ilgili job’da yazan detaylara göre tarıyor ve ancak belli bir oranda match olursa IK’nın önüne düşürüyor.

Bilişim Teknolojileri içinde yayımlandı
      N
      nura

Karakter sınırından dolayı imzama taşıyamadım, aşağıdaki bilgiyi de vereyim:

DV Fee paketini ilk 19/11/22’de gönderdim, ödendi receipt’inin gelmesi 27/12/22’yi buldu.

Postalayacağınız DV Fee zarfının içine şunları koyuyorsunuz:

-Mektup (dv fee ödediğinizi belirten bir yazı, forumda taslağı vardı)
      -Bankanızdan aldığınız ve doldurup imzaladığınız personal check (check’in üstünde isminizin altında abd adresinizin yazılı olması önemli, bankanızdan personal check’lerinizi adresli şekilde talep edebilirsiniz)
      -Üzeri, “gönderici onlar, alıcı biz” şeklinde doldurulmuş, katlanmış ve postalama ücreti de ödenmiş boş bir zarf (böylece yukarıdaki mektubun üstüne ödendi kaşesi basıp size bu zarf ile geri postalıyor olacaklar, kaşelenmiş bu belgeyi daha sonra AOS paketinize koyuyor olacaksınız)

N
      nura
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, mülakat deneyimim yok ama AOS deneyimimi şuradan okuyabilirsiniz:

Bu forum’daki herkesin vizesine kavuşmasını diliyorum, vizesini alanlara da ABD’de bol şans diliyorum.

https://yesilkartforum.com/forum/post/370689

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      N
      nura

@mikhail_tal Çok açıklayıcı yazmışsınız, peki greencard kazananı olduğunuzla ilgili bir soru sordular mı hiç?

N
      nura
    • RE: Texas, Austin

@Houstonwehaveproblem Texas’lılar bile Austin ve civarını daha fazla seviyor. Daha demokrat ve sosyal görüyorlar burayı. Houston’dan Dallas’tan buraya taşınıyorlar. Austin çok sosyal bir şehir, insanı da çok iyi. Austin’in yanısıra Georgetown ve Round Rock da yaşamak için tercih edilebilir, Austin’e 30 dk ve kiralar daha uygun

Texas içinde yayımlandı
      N
      nura
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@canym Siz bence de Ankara’dan devam edebilirsiniz. Çünkü yanlış görmediysem CN’niz baya düşük (2XX) ve submit tarihiniz erken. Formunuzu kesinlikle açtırmayın. Mülakat gelmeden önce KCC’ye dosya taşıma talebinde bulunabilirsiniz, dosyanızı Ankara’ya taşımak için

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      N
      nura

Bu arada, ilk başta Bank of America’dan hesap açmak istemiştim ama turist olduğum için açmadılar, halbuki turist olarak açabilenler tanıyordum. Muhtemelen şube ile alakalı ve oradaki görevli uğraşmak istemedi.

Bank of America’dan hesap açamayanlar PNC bank’tan hesap açabilirler.

N
      nura

nura tarafından gönderilen son iletiler

@Sini-sini yorumunuzu şimdi gördüm, texas

N
      nura

@Figen Kendi adıma çok teşekkür ederim, danışmanlığınız sayesinde kafam rahat bir şekilde bu süreci tamamlayabildim, hayatıma dokunmuş oldunuz. Kota engeline takılan diğer arkadaşlar için ise çok üzgünüm, umuyorum ki hayat daha güzel fırsatlar çıkaracaktır karşılarına

N
      nura

@avc Case numaranız bültende aktif olur olmaz AOS yapabilirsiniz, case numarasının bunun haricinde bir önemi yok AOS için

N
      nura

@avc Evet SMS mektupla aynı, genelde 2-3 hafta sürüyor işleme alıp SMS atmaları. SMS attıklarında ilgili mektubu (NOA) kargoya verecekleri anlamına geliyor, SMS tarihinden itibaren, süreç sonuçlanana kadar ABD’de kalma hakkınız bulunuyor

Eylül’e yaklaşıldığında tabii ki vize kalmama ihtimali oluyor ve vize kalmadıysa bu AOS süreci henüz sonuçlanmamış olanlar da vize alamayacak anlamına geliyor

Ama sizin case numaranız yetiştirmek için iyi, bültende aktif olur olmaz AOS sürecinizi başlatırsanız gelecek sene Eylül’e kalmazsınız

N
      nura

@avc I-485’i gönderdikten sonra, size posta yoluyla bir mektup/receipt gönderiyorlar başvurunuzu aldık şeklinde (işleme konup mektup göndermeleri birkaç hafta sürüyor)

Mektubu aldıktan itibaren sonuçlanana kadar kalma hakkınız oluyor, öteki türlü over stay durumuna düşmüş olursunuz ve greencard alamazsınız. Over stay olmamak için ülkeden çıkayım derseniz I-485 süreci devam ederken ABD’den çıkmamalısınız, yoksa başvuru iptal olur

Yani, giriş tarihinizi iyi ayarlamalısınız. Zaten bülten 1-1.5 ay öncesinden yayınlanıyor, bülteni takip ederek ayarlayabilirsiniz

N
      nura

@Mert-Çarkı Bu sene kimilerine verdiler kimilerine vermediler. Şansınızı deneyin yine de.

N
      nura

@Mert-Çarkı Merhaba, öncelikle göçmen olmayan herhangi bir ABD vizesine sahip misiniz? Yani, ABD’ye giriş yapabilecek bir vizeniz var mı? AOS, ABD’de fiziki olarak bulunduğunuz sürece yapılabiliyor çünkü.

Bunun haricinde resubmit tarihiniz AOS sürecinizi olumlu ya da olumsuz etkilemez. CN’niz bültende current olduğu zaman AOS yapabilir durumda olacaksınız.

ABD’de bir banka hesabı açıp, hesabınızdaki parayı göstermek yeterli olur ($14k olabilir mesela). Bunun yanında iş teklifi de güzel olur. Ama sadece iş teklifi yeterli olur mu bilmiyorum

N
      nura
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@crazycells I-30 formunun alındı çıktısı, adjustment of status yapmak için yeterli mi? Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen, bildiğim kadarıyla PD tarihinin gelmesini beklemek gerekmiyor muydu AOS yapabilmek için?

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      N
      nura
    • RE: (F/M) Öğrenci Vizeleri

@nura Bu arada öncelikli hedefi tekrar F-1 için tekrar randevu almak olacak. Ama bu sefer Türkiye’ye bağlılığını ve geri döneceğini kanıtlayabileceği evraklar götürecek yanında

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      N
      nura
    • RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

@Laçin-Boz Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun. Saatlik ücret ile anlaştıysanız büyük ihtimal full-time değil contract-based çalışacaksınız. Büyük ihtimal vergilerinizi kendiniz ödüyor olacaksınız ve sağlık sigortanızı da kendiniz ödüyor olacaksınız

Bilişim Teknolojileri içinde yayımlandı
      N
      nura