Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Seda-Uysal-Avcı Taban puanları elde etmek cidden çok zor. Galiba PNP eyalet aday programından adaylık sertifikası alınırsa yüksek puan alınıyormuş ( 600 puan ) yada bir işverenden lmia belgeli bir iş teklifi olursa gene yüksek puan getiriyormuş.
    Bunların dışında maksimum 400 puan aralığına zar zor ulaşılıyor. Dil seviye skoru , diploma kriterleri ile.
    400 bandı altında kalan puanlar ile çok zor kalıcı oturum daveti elde etmek.

    Dediginiz gibi ilerleyen zamanlarda farklı ve kolay yolla pr kalıcı oturuma giden bir program açıklanırsa çok iyi olur .
    Fakat son zamanlarda seçimler olacak deniliyor ve göçmenlik konusunun kanada ekonomisini ve ev fiyatlarını negatif yönde etkilediği yönünde duyumlar mevcut. Umarım bundan sonra seçim çalışmaları olarak göçmenleri eleme amaçlı zorlu bariyer ve aşamalar yapmazlar. Yeni şartlar ve kurallar çıkarmazlar umarım. Çünkü çok sayıda göçmen girişi olmuş son zamanlarda.

    Mesela pandemi zamanı göçmene ihtiyaç oldugu icin express entry crs taban puanı 75 olarak açıkladılar ve binlerce göçmene bir anda kalıcı oturum verdiler.
    Muthiş bir fırsattı ve boyle fırsatlar her zaman olmaz. 450-500 bandı puan ile 75 puan kıyaslamaz bile neredeyse..
    Çok düşük crs taban puanı ( 75 ) açıklayarak hemen hemen herkese pr vermişler. ( Şubat 2021 tarihinde ) keşke aynı bu şekilde tekrar bir fırsat yapsalar.


  • @orange giden göçmenler gelen göçmenlerden fazla. Çalıştıracak eleman arayan çok. Nitekim iltica edenler cash çalışmak istediklerinden boşluklar dolmuyor. Eee kaçak çalışana da iş veren çok ucuz ücret veriyor. Giden gelir gelen gelirle karşılanmıyor. İnsanlara davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Burada zorluklar yaşayacağız hiçbir şey kolay değil. Buraya adapte olan kurallara göre yaşayan her insana yiyeyeck ve alternatif var. Türkiyeden gelen çoğu sığınmacı yan gel yat pozisyonundalar. Kimi alengerli yasa dışı işlere bulaşıyor vergiden kaçırıyor. Türkiyedeki çirkin ne işi varsa burada devam etmek istiyor. Eninde sonunda yakalanıyor. Gözünün yaşına bakmadan deport ediliyor. Burası kurallar ülkesi. Dili olan eğitim seviyesi iyi olanın ve iş seçmeden başlayan herkese eninde sonunda güzel yollar açılıyor. Çok da kılı kırk yarmaya gerek yok. Risk almadan da hiçbir şey olmuyor. Kararı verip ona göre yol almanız gerekiyor.


  • @Seda-Uysal-Avcı Evet Turk pasaportu ile giris yapmistim. Danismanim Kanada sisteminde kayitli, lisansi aktif bir RCIC danismani. Basvuru belgelerini inceledigimde gozume carpan bir yanlislik gormedim. Webform ile Reconsideration talebinde bulunduk burdaki bir noterden de belge alip ekledik fakat herhangi bir cevap donulmedi henuz.


  • @metinola sizin yerinizde olsam gelip başvurumu yeniler sonuç açıklanıncaya kadar da ülkeden çıkmazdım.


  • Ekim ya daKasım ayında OWP'ye başvurup halen sonuçlanmayan başvurular var mı ? (Sizin ya da duymuş olduğunuz)


  • @xkira7 Merhaba, benim owp de doğum yerim yanlış yazılmış. Ben bütün belgelerde doğru yazmama rağmen. Süreç nasıl işliyor? Kolay gelsin


  • @Fatih-Erol hata düzeltme talep formu ile çözüme ulaşırsınız


  • Kanada turist vizemi aldım ve haftaya ts2023 başvurusu için montreal şehrine gideceğim. Aklımdaki sorular şu şekilde;

    • Ts2023 başvurusu yapıp bir hafta sonra geri dönme niyetindeyim. Sonuç ret olur mu ? Yoksa ret olma konusu ihtimal dahilinde mi ? Neticeyi kanada içinde beklemek gerekir mi ?

    • En geç ne zaman başvuru neticesi belli olur ? Bir ayı kapsarmı yok onbeş gün içinde netice gelir mi ?

    • Kanada içinde kalacağım süre boyunca en ucuz seçenek hostel konaklama görünüyor. Sizce hostel iyi seçenek olur mu ? Konfor açısından ?

    • Başvuruda posta adresi olarak ne yazabilirim ? Çünkü hostelde kalacağım ve başka bir yerim yok. Bunun çözümü nedir ? Galiba çalışma izni zarf içinde bu adrese gönderiliyormuş.

    • Aslında aklımdaki en önemli soru işareti. Bu üç yıllık çalışma iznini aldıktan sonra üç yılın sonunda süre bitiminde ne olacağı konusu ? Bundan sonra sürekli kanada için oturum hakkı elde edermiyim ? Yoksa üç yıl sonra aynı gene eski turist statusune geri mi dönerim.? Eğer kalıcı oturum alamıyorsak çok önemi yok gibi bu çalışma izninin. Entry express denilen puanlama sisteminden bahsediliyor ama zaten buna uygun olsam direkt başvurup kalıcı oturumu alıp giderim yani çalışma izni ile uğraşmam. Haksızmıyım ?

    • Elde edilen bu work permit ile schengen ülkelerine vizesiz seyahat edilir mi ? Veya schengen vize almada bir kolaylık avantaj sağlar mı ? Neticede bu work permit ile kanada'da ayrıca oturum izni sahibi olunuyor ve bu durumun bir avantajı olmaz mı ?

    • ts2023 ile üç yıllık çalışma izni alanlar şu an neler yapıyorlar ? Deneyimlerini ve yaşadıklarını paylaşırlarsa en azından bizler için klavuz niteliğinde olur.

    Kişisel düşüncem üç yıllık çalışma izni süresi bitiminde kalıcı oturum almak için express entry ile puanlama sistemine dahil olacak isem bir anlamı yok. Zaten bu gerekli puanı şimdi alamıyorsam üç yılın sonunda zaten alamam.
    Güncel CRS puanım 353 olarak çıktı ( dil seviyem puanı iyi sayılır, eğitimim mühendislik ve 10 yılın üzeri iş deneyimim var ). Bu şartlarda ts2023 ile work permit sayesinde üç yıl kanada'da çalışsam, eğitime katılıp sertifika alsam ve yaşasam bile yuksek puana ulaşamam diye düşünüyorum. Değişen bir şey olmaz express entry için ve bu benim puanlara çok zor pr kalıcı oturum almak 😞


  • Merhaba, Ben Kanada Turist Vizesi aldım. TS 2023'e başvurmak istiyorum. Kanadaya uçak biletimi gidiş-dönüş olarak mı almalıyım? Yoksa sadece gidiş olarak mı almalıyım. Sadace gidiş olarak alırsam Kanadaya girişte sorun yaşar mıyım?


  • @Telgraf
    Netice belli olmadan kanada dışına çıkma ret nedeni olabiliyor. Çoğunluklada oluyor.
    Netice süresi belirsiz kime ne zaman çıkar hiç standartı yok.
    Ucuza konaklama için hosteli tavsiye ederim.
    Work permit sahibi olma schengen ve diğer vizeleri almada kolaylık sağlayabilir.
    Posta adresi için sanal mailbox kiralama yapan yerler var
    Ts2023 ile alacağın work permitin üç yıl sonra süresi biter. Sonra kalıcı oturum almak için gene express entry gibi başvurular gerekir. express entry için üç yıl sonu beklemenede gerek yok istedigin zaman başvurursun ama yüksek puan alma hayali kurma çok zor. Kalıcı oturum alma kolay değil.
    Kolay ve düşük puan ile pr alınır diyenlere itibar etme. 500 üzeri puanın yoksa zor. Resmi kaynakta açıklanan tüm puanlar mevcut. İncele ve gerçekleri gör.
    Genelde arkadaşlarımın hepsi turist olarak gitti ts2023 ile work permit aldı ve geri döndüler. İş bulamadılar , yaşam pahalı ve daha bir çok problem. En önemliside bu work permit üç yılın sonunda kişiye kalıcı kalma garantisi vermiyor


  • @Yusuf-4 Gümrük memuru bazen görmek istiyor .kiosk dan sorunsuz geçersen sorun yok. Siz diğer eyaletlere de geçeceğim uçuşumu şu tarih belirledim 1-2 gün öncesi sonrası olabilir diye belirtebilirsiniz


  • @UçanKuş yakın zamanda gelip başvuran arkdaşlarıma ki onlar da montreal deler. 15 günde onay geldi. Montreal de kış sert geçtiği için hostel ve airbnb fiyatları bahar ve yaz fiyatlarına nazaran çok daha uygun. Alt hostel var merkezde çoğu arkadaşımız orda kaldı. puanları ve yorumları okuyabilirsiniz google dan. 3 yıl sonunu yaşayıp göreceğiz . Başvurup elinize kağıdınızı alın cebinizde dursun. Neyin ne olacağı hiç belli olmaz. Canada hükümetinin her hangi bir yasa çıkardığında burda yaşıyor olmak çalışıyor olmak şartı olur genelde. 3 yıl sonunda ya da Ukranyalılara özgü çıkartılan yeni yasa gibi 1 yıl burda olma şartı gibi yeni yasalar geleceğini umuyoruz. Geçmişte örnekleri var.


  • @Seda-Uysal-Avcı Yaklaşan seçimler ile ilgili göçmenlere karşı sert kurallar ve şartlar çıkarılacağı yönünde duyumlar var. Aşırı göç almış kanada ve bu durum yaşam standartlarını etkiliyormuş. Hatta var olan göçmenleri eleme yöntemleri ve yenilerini almada daha zor şartlar getirebilirler deniliyor.
    Not: Ukraynalıların durumu farklı ve zaten onlara bile kalıcı oturuma geçiş için kanada'da kalıcı oturum izni olan veya kanada vatandaşı olan yakın derece akrabaya sahip olma şartı koymuşlar yani kolay yolla kalıcı oturum vermiyor asla.


  • @orange Bahsettiğiniz belge “imm1436e” mi acaba? Buysa eğer bunun haricinde birşey doldurmak gerekir mi?


  • @UçanKuş göçmen sayısının fazla olduğu yazısının resmi bir belgesi var mı? Gelenler kadar gidenler de var. Resmi açıklamalar da 2024-2025 tarihlerinde ayrı ayrı olmak üzere 500000 göçmen hedefleniyor. Bu ülke göçmenlerle kalkınıyor. İhtiyaç yok sınırı dışı yapacaklar kehanetleri asılsız. Eğer deport kararı olup hala ülkenin nimetlerinden yararlanıp ülkeye kene gibi yapışanlar varsa bir zahmet onları atsınlar ki öngörülen o. Türkiye de bir umut yaşayacağıma 3 yıl insana layık bir hayatı yaşamayı tercih ediyoruz. Kararsızlık ve olumsuz yorumlar insana hiçbir şey katmıyor. Her insanın hikayesi farklı. Evet bazı arkadaşlarımız geri döndü dönüyor. Çünkü kapı dışarısına çıkmıyor, basit işlerde çalışmam diyor. 30 dakika her gün işe gel gşt yapamam diyor,çoğu iş yeri hiring ilanı car. Kim neye göre nasıl yorumluyor Kanadayı bilemiyoruz. dediğim gibi beklentiler ve hikayeler farklı..Zamsn geçiyorbir an önce Harekete geçip yaşayarak deniyimlemek en iyisi.


  • @ibrahimasar kanadali olarak yaziyorum adamlar biraz parasi olan burada insaatlarda bizim survival islerde calisabilecek genc colugu cocugu olmayan kisacasi kolelik yapmaya uygun tipleri seciyorlar.Ilk gelenler bu vizeyi aldiktan sonra pr yani oturumalabileceklerini sandilar ama oyle olmadigini gorduklerinde ilticaya kalkistilar.Ardindan ircc bunlari gorup direk deport verip turkler buraya calismaya degil bu vizeyi kullanarak iltica ediyorlar denerekten resmiyette aktif realitede yazin ortasindan beridir bir kota koyma sallama yada dedigim gibi calisabilecek olanlari sectiler bazilari balina da secilmis olabilir. Pr is cok zor 500 kusur puan lazim 30 yasinda ingilizceden full fransizcadan en az yarim arti doktorali tecrubeli vs vs cok zor heleki turkiyeden gelen profil icin.Kisacasi deneyin sansisnizi ama 2 hafta kalmis bosuna red gozukmesin.Neyse mutlu yillar


  • @Seda-Uysal-Avcı, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

    @metinola sizin yerinizde olsam gelip başvurumu yeniler sonuç açıklanıncaya kadar da ülkeden çıkmazdım.

    Hic ayrilmadim hala burdayim o yuzden basvuruyu yenileyecegim tekrardan. Benim Montreal e ikinci gelisim ikisinde de pasaporta giris damgasi basilmadi. Sadece kiosktan gecerken okutmustum, problem ondan olabilir mi? Sizde giris damgasi basildi mi giris yaptiginizda.


  • @metinola damga basılmaması 6 ay hakkı veriyor . sistem sizi zaten görüyor ülkeye girdiğinizi. Biz de kiosk dan geçtik. 2. kere başvuran ve red alan hiç olmadı etrafımızda. Ama ülkeden ayrılıp red alıp tekrar gelip hiç ayrılmadan sonuç beklediler. Başvuru formunda bir şey gözden mi kaçtı ki sizin🫣


  • @Seda-Uysal-Avcı TS2023 ile ekim ayında 3 yıllık open work permit aldım. Vancouver şehrine gitmiştim başvurudan 16 gün sonra online onay mesajı gelmişti. Sonra hemen geri döndüm. Virtual mailbox posta adresi kiralama yapmıştım work permit belgesi oraya gelmiş onlarda bana kargo ile göndermişti.

    İlk başlarda ts2023 bana avantajlı ve ileriye yönelik kanada için uzun süre yaşama planı oluşturur diye düşünmüştüm ama pratikte deneyimleyince ve open work permit belgesini aldıktan sonra şartları detaylı inceleyince gerçekleri algılayabildim.
    PR kalıcı oturum almak cidden zor ve en önemlisi express entry sistemine kayıt olup yüksek puan almak şart ve zorunlu yoksa hiç bir şansınız olmuyor diye düşünüyorum.

    Yaş kriteri ve dil seviye test skoru çok çok önemli.
    Benim yaşım 45 üzeri olduğu için zaten oradan büyük bir puan kaybı oluyor. Onun dışında üniversite mezunu olmam, ielts dil test skoru 7,5 olmasına ve 15 yıl üzeri iş deneyimim olmasına ragmen crs skorum 353 gibi bir rakam ve bu çok düşük yetersiz.
    TS2023 ile aldıgım work permitle kanada içinde çalışsam bile bana getireceği ekstra puan gene yetersiz kalıyor 😞 Ayrıca sertifika programlarına katılım yapsam bir zanaat filan ögrenmek istesem bile gene puanlama yetersiz kalır. 500 bandında bir puana ulaşamadıktan sonra pr kalıcı oturum hayal diye düşünüyorum.
    Şu an tek tesellim elimde 3 yıllık oturum ve çalışma iznim var. Belki ileride farklı fırsatlar çıkar ve pr kalıcı oturuma bir köprü olur. ( buna tamamen bir umut diyebiliriz)
    Diğer avantajıda başka ülkere vize başvurusunda kanada work permit belgesinide eklersem belki pozitif bir referans olur diye düşünüyorum.
    Şu an için kanada'ya gidip iş arama ve yaşama mücadelesi vermek istemiyorum. Biraz bütçe ve finans birikimi yaparsam ilerleyen zamanlarda belki hava değişimi ve sakin bir yaşam için giderim. Neticede üç yıllık bir hakkım var 🙂
    3 yıl kanada'da yaşadıktan sonra kesin pr kalıcı oturum alma gibi bir durum olsaydı kesin gider mücadele ederdim. Ama maalesef bu durum benim için yok çünkü kalıcı oturum alma şansım yok gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Henry-bloor Artık matematiksel bir OWP umudu kalmadı bizim için. Vize çıksa bile basımı yetişmez. 3 ocaktan sonra süre uzamazsa ve onay alırsak pasaportumuzda bir kanada vizesi olması olumlu olur bizim için. Belki bir yaz geliriz. Belki kıza okul bakarız. Belki kanadaya giriş çıkış yapmış olarak bir de usa vizesine başvurur alabilirsek usa da başka bir şeylerle şansımızı deneriz.

    Dediklerinize haklısınız. İçinde olmadığımdan olgularını tanımlayamadığım ve kırıcı bir yorum olur mu endişesiyle genelleme yapamadığım bir duruma açıklama getirmişsiniz. Türkiyeden bu vize eile giden çoğu kişi süreci sağlıklı bir şekilde PR a taşıyamayacağını anlayınca ilticaya başvurmuş olması gayet akla yatkın. Kanada buna bakarak mı vizeleri onaylamıyor yığılmayı mı temizleyemiyor bilmiyorum. Ben daha başvururken 3 ocak ile ilintili görülmesin diye 20 ocak 4 şubat semestr tatilinde seyahat etmeyi planladığımızı belirtmiştim. Belki 3 ocaktan sonra bir onay alabiliriz. Belki yine de alamayız. Çok kalıcı bir geçişe vesile olacağına inanmadığım için bu konuları takip etmeyi bıraktım bile.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum