Kanada turist vizemi aldım ve haftaya ts2023 başvurusu için montreal şehrine gideceğim. Aklımdaki sorular şu şekilde;
-
Ts2023 başvurusu yapıp bir hafta sonra geri dönme niyetindeyim. Sonuç ret olur mu ? Yoksa ret olma konusu ihtimal dahilinde mi ? Neticeyi kanada içinde beklemek gerekir mi ?
-
En geç ne zaman başvuru neticesi belli olur ? Bir ayı kapsarmı yok onbeş gün içinde netice gelir mi ?
-
Kanada içinde kalacağım süre boyunca en ucuz seçenek hostel konaklama görünüyor. Sizce hostel iyi seçenek olur mu ? Konfor açısından ?
-
Başvuruda posta adresi olarak ne yazabilirim ? Çünkü hostelde kalacağım ve başka bir yerim yok. Bunun çözümü nedir ? Galiba çalışma izni zarf içinde bu adrese gönderiliyormuş.
-
Aslında aklımdaki en önemli soru işareti. Bu üç yıllık çalışma iznini aldıktan sonra üç yılın sonunda süre bitiminde ne olacağı konusu ? Bundan sonra sürekli kanada için oturum hakkı elde edermiyim ? Yoksa üç yıl sonra aynı gene eski turist statusune geri mi dönerim.? Eğer kalıcı oturum alamıyorsak çok önemi yok gibi bu çalışma izninin. Entry express denilen puanlama sisteminden bahsediliyor ama zaten buna uygun olsam direkt başvurup kalıcı oturumu alıp giderim yani çalışma izni ile uğraşmam. Haksızmıyım ?
-
Elde edilen bu work permit ile schengen ülkelerine vizesiz seyahat edilir mi ? Veya schengen vize almada bir kolaylık avantaj sağlar mı ? Neticede bu work permit ile kanada'da ayrıca oturum izni sahibi olunuyor ve bu durumun bir avantajı olmaz mı ?
-
ts2023 ile üç yıllık çalışma izni alanlar şu an neler yapıyorlar ? Deneyimlerini ve yaşadıklarını paylaşırlarsa en azından bizler için klavuz niteliğinde olur.
Kişisel düşüncem üç yıllık çalışma izni süresi bitiminde kalıcı oturum almak için express entry ile puanlama sistemine dahil olacak isem bir anlamı yok. Zaten bu gerekli puanı şimdi alamıyorsam üç yılın sonunda zaten alamam.
Güncel CRS puanım 353 olarak çıktı ( dil seviyem puanı iyi sayılır, eğitimim mühendislik ve 10 yılın üzeri iş deneyimim var ). Bu şartlarda ts2023 ile work permit sayesinde üç yıl kanada'da çalışsam, eğitime katılıp sertifika alsam ve yaşasam bile yuksek puana ulaşamam diye düşünüyorum. Değişen bir şey olmaz express entry için ve bu benim puanlara çok zor pr kalıcı oturum almak