• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. xkira7
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 5
    • Konu 2
    • İleti 67
    • En İyi 32
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 1

xkira7

@xkira7

74
    İtibar
    212
    Profil Görüntülemeleri
    67
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    İnternet Sitesi uzayportali.com Konum Ankara Yaş: 28

xkira7 Takip etme Takip Et

xkira7 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Arkadaşlar merhaba, bu konuya uzun zamandır güncelleme gelmemiş. Greencard çekilişi, seçim süreci vs. derken herkes meşgul sanırım. Bende az olan deneyimlerimi paylaşayım istedim.

Yaklaşık 1 ay önce ABD'ye newark havalimanından giriş yaptım. Havalimanı çok kalabalıktı ve bana hiç bi soru sormadı sadece yanımda yiyecek getirip getirmediğimi merak etti memur : ) sanırım Türkler olarak bu konuda mimliyiz. Başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra new jersey'de bulunan bir airbnb evinde 1 aydır kalıyorum. Bu süreçte ilk olarak Bofa'dan banka hesabı, sonrasında mvc'den ehliyet işlemlerini hallettim. NJ göçmen olmayan kişiler ve yeni gelenler için her şeyi kolaylaştırmış. Ben sadece pasaport ve türk ehliyetimi göstererek 2 gün içinde randevumu aldım ve yazılı sınava girdim. Sınava türkçe'de girebiliyorsunuz, bu konuda forumda soruları paylaşan bir arkadaşım var, aynıları çıkıyor. Sınavı geçtikten sonra ehliyet adresinize 10 gün içinde geliyor. Bu arada, adres kanıtı istiyorlar. Bunu da en kolay açtırdığınız banka hesabı ekstresini sunarak yapabilirsiniz. Genel olarak NJ göçmen olmayan ama göçmen olmaya çalışan türklerle dolu bir yer. Özellikle meksika yoluyla gelen ağrılılar burayı mesken edinmiş diyebilirim. Edindiğim bilgilere göre 50 binden fazla Ağrı ilinden insan gelmiş buraya : ) NJ'de Her adım başı bir Türke rastlamak mümkün, hatta öyle bi hale gelmiş ki artık görünce selam verip geçiyorsunuz yani şaşırmıyorsunuz. Eğer NJ eyaletine geliyorsanız kesinlikle ehliyetinizi almadan türk ehliyeti ile araç kullanmayın. Beni polis çevirdi, bizim ehliyetin 6 ay geçerli olduğunu söylediğimde adam haykıra haykıra güldü. Bunu size kim söylüyor gibisinden, sanırım çok denk geliyor. Size ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapıyor ve başınız ağrıyor kesinlikle önermiyorum. Buradan ehliyet almanın şöyle bi güzelliği var, daha önce yazıldı mı bilmiyorum ancak burada ehliyetinizin geçerlilik tarihi, sizin türk ehliyetinizin üzerindeki tarih ile aynı oluyor. Başka bir eyaletten alsanız, ülkede kalacağınız süreyi gösteren i-94 formuna göre 6 aylık felan veriliyormuş. Telefon hattı olarak başta prepaid bir hat aldık ancak arkadaşlar burası Amerika ve burada her şey mümkün. Henüz 1. ayım bitmeden ben hattımı at&t üzerinden faturalı hatta çevirtip üzerine bir de faturaya ek telefon alabildim. Bunun ile ilgili belki 10 şube gezmişimdir ancak yapan yalnızca NJ ve PA'da bulunan bir şube var. Hepsi önce SSN istiyor doğal olarak ancak olmadan da yapılabiliyormuş demekki. Burada her şube her şeyi bilmiyor maalesef, siz göstereceksiniz ki deneyecekler. Şu anlık New Jersey için tecrübelerim bunlar, yakında Virginia eyaletine gideceğim arkadaşımın yanına, orayla ilgili de yaşadıkça tecrübelerimi aktarırım. İyi forumlar.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      xkira7
      xkira7
    • RE: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@yassopatso Maria Elvira Salazar, Florida'yı temsil eden Cumhuriyetçi bir Kongre üyesi olarak, 23 Mayıs 2023 tarihinde Temsilciler Meclisi'ne Dignity Act (H.R. 3599) adlı kapsamlı bir göçmenlik reformu tasarısı sundu.

Bu tasarı, sınır güvenliğini artırmayı hedeflerken, aynı zamanda belirli kriterleri karşılayan belgesiz göçmenlere yasal statü ve vatandaşlığa giden bir yol sunmayı amaçlıyor. Ayrıca, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak için EB-3 gibi iş temelli vize kategorilerinde reform yapılmasını da öngörüyor.

Ancak, tasarının yasalaşabilmesi için Temsilciler Meclisi'nde ve ardından Senato'da onaylanması gerekiyor.

Bu yasa tasarısı o yıl kongrede görüşülemediği için iptal oldu. Amerika'da senatoya sunulan yasa tasarıları aynı dönemde görüşülmez ve karar verilemez ise çöp oluyor.

Ancak Trump yönetimi başa geldikten sonra Maria Elvira Salazar, bu yasa tasarısında bazı revizeler yaparak tekrar sunmaya hazırlanıyor. Şu an heyecan verici nokta ise sunan kongre üyesinin Cumhuriyetçi bir temsilci olması sebebiyle bu tasarının geçme şansının olduğunu düşünüyor insanlar.

Kongre üyesinin son zamanlarda verdiği demeçler:

María Elvira Salazar on Instagram

María Elvira Salazar on Instagram

Rep. María Elvira Salazar on Instagram

Rep. María Elvira Salazar on Instagram

Özetle bu yasa tasarısı Kabul görür ve sonrasındaki dönemde yasalaşır ise, aile fertlerine (eş-çocuk) basılan vizeler kotadan sayılmayacak
      Bu da yıllık 10.000 kişiyle sınırlı olan vize kotasını fiilen 20-30 bine çıkarmış olacak. Kısaca sürecimizi 2 kat hızlandırabilecek.

Resmi sitesine de coming soon güncellemesi gelmiş: https://salazar.house.gov/dignity-act-coming-soon

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      xkira7
      xkira7

@tufank Yani 3 ay bir kıpırdama beklemeyin demişler : ) Neyse olumlu bir gelişme olarak Rep. Maria Salazar Dignity Act'ı sundu.

Çok etkili bir konuşma yaparak bu yasanın aslında bir af olmadığını ve en az 5 yıl bu ülkede suça karışmadan yaşayan herkese "Dignity" isminde bir statü verileceğini bu statünün ise asla vatandaşlığa gitmediğini anlattı. Bunun yanında bu programa katılan herkesin belli bir ücret ödeyeceğini ve tüm çalışma hayatı boyunca maaşının %1'ini zorunlu olarak bağışlayacağından bahsetti. Vatandaşlığa asla gitmeyeceğini defalarca vurguladı. Bence bunu yapmasının sebebi tüm kongre üyelerinin ve trump destekçilerinin bunun illegal kişilere verilecek bir "af yasası" olmadığını aktarmaya çalıştı. Bilakis bununla ilgili duyurulmadan önce dahi gerek sosyal medyada gerek haber sitelerinde "maria salazar af yasası hazırlıyor" tarzı olumsuz yorumlar geliyordu.

Bu konuşmadan sonra NBC yayınına katılarak detayları anlattı ve aslında aynı şeylerden bahsetti ve başkan trump ile etkili bir konuşma yaptığını, bunu yapabileceklerini vs söyledi:

Özetle bu yasa tasarısı için duyurulması ilk adım oldu ve daha çok kritik maddelerden bahsedildi. Yasa tasarısında bulunan vize bülteni veya EMPLOYMENT-BASED değişiklikleri ve gelişmelerden bahsedilmedi.

Bizim için + olan bu yasa tasarısının iki partili bir tasarı olması. Bu ne demek ? Normalde yasa tasarıları cumhuriyetçiler veya demokratlar olmak üzere 2 taraf tarafından hazırlanır ve kongreye sunulur. Haliyle iki taraf genellikle farklı görüşlerde olurlar ve tasarı askıda kalabilir. Dignity Act'da farklı olan yasa tasarısının mimarı Florida'dan Cumhuriyetçi bir kongre üyesi olan María Salazar, yine yasa tasarısını destekleyen önemli üye Demokrat Texas'dan Veronica Escobar. Bu sayede aslında Dignity Act'ın parti ve taraflar ile ilgili olmadığını, tüm sistemi düzeltmek için olduğunu ve iki taraftan da destek alabileceğini umuyorlar.

Şu günlerde Rep. María Salazar sosyal medyadan önemli gelişmeleri duyuruyor. X'den takip edebilirsiniz.

https://x.com/RepMariaSalazar
      xkira7
      xkira7

@nbbyr Merhaba bu soruları ilk duyduğumda bende sorguladım ancak detaylı inceleyince hepsinin makul bir sebebi var aslında.

Bu yasa şu an statüsüz ve belirsizlik içinde yaşayan milyonlarca insana bir yasal durum veriyor. Bu kişiler artık vergi verecek, kaçak çalışma korkusuyla yaşamayacak, istedikleri zaman ülkeye girip çıkabilecekler. Aslında yasal bir özgürlük vaat ediyor. Vatandaşlığa asla gitmiyor olması bu programdan yararlanacak milyonlarca hispanic için çok da önemli olduğunu düşünmüyorum.

Aslında bu durum bizi ilgilendirmiyor, sonuçta bizim durumumuz onlarla aynı değil. Bu yasa tasarısından bizim faydalanacağımız şey on yıllar önce belirlenen kota sayıları ve yüzdelerinin düzenlenmesi, aile üyelerinin sayılması gibi saçmalıkların giderilmesi.

Maaş'dan %1 kesinti olayı yine bizle ilgili değil ama tamamen sürdürülebilirlik ve ekonomi ile alakalı. Bunu yaparak aslında Amerika halkına "bakın bu insanlar sınırdan girdi ama ekonomimize destek veriyorlar" mesajı vermeye çalıştıklarını düşünüyorum. Amerika halkında, özellikle yeni yönetim destekçilerinde büyük bir "illegallere af getirecekler, hakkımızı yiyecekler, bedava vatandaş olacaklar" tarzı önyargı var. Burada yasayı ilk tanıttıklarında özellikle bu maddelerden bahsedilmesi bence bu önyargıyı yıkmak içindi.

Bence bu yasa ne tam bir af ne de bir sınır dışı politikası. İki tarafı da dengelemeye çalışan, iki partili bir sunum. Umarız bir şekilde ilerler biz de faydalanabiliriz.

xkira7
      xkira7

@Ephedra [https://salazar.house.gov/media/press-releases/salazar-and-escobar-introduce-bipartisan-dignity-act](link url)

Hayır öyle bir ifade var, EB3 özelinde değil tüm Employment-Based vize kategorisi için. Bu ifadede high-skilled employment geçirilmiş bu sebepten bunu düşünmüş olabilirsiniz ama unskilled'ı da etkileyeceğini umuyoruz çünkü o da esasında Employment-Based kategorisinde.

"Increases high-skilled employment visas opportunities by only counting the principal applicant and excluding derivatives (children and spouses) from counting towards the annual Employment-Based visa caps. It does not raise the caps."

xkira7
      xkira7
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@Bolubeyi Doğacaksa da bizden doğsun, youtube'a giriyorsun bi soru yazıyorsun cevabını alamadan zibilyon tane saçma bilgi ediniyorsun. @denizci10 eğer bu sektöre girerse yer yerinden oynar bence :)=)

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      xkira7
      xkira7
    • RE: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

@denizci10 bu işlemleri Türkiye'den başlatmak ile halihazırda vizeli amerikada olan kişinin oradan başlatması arasındaki farkların yer aldığı bir karşılaştırma dökümanınız var mı ? Yani hangi durumda daha avantajlı vs. gibi. BDV Solutions ile iletişime geçmeye çalıştım ama başaramadım, eb3vize com ise sanırım sizin iştirakiniz. Bu bağlamda iletişim konusunda sorun yaşamayacağımızı düşünerek bu işlemlere amerika'da başlarsak ne kadar süre harcayacağımızı merak ediyorum. Bugün yapmak istiyorum desem bana seyahat iznim vs. ne zaman verilir net bi şekilde karşılaştırma olsa iyi olurdu.

xkira7
      xkira7
    • RE: Green Card çekilişini bekleyen gençler için B planları

Vize amaçlı yurtdışı seyahati yapılması taraftarıyım. Özellikle türü fark etmeksizin amerika vizesine başvuruyorsanız pasaportunuz boş gitmek büyük risk. Kendimden örnek vermek gerekirse sırf pasaportum boş kalmasın vize başvurusu yapacağım, hemde gezmek lazım abi düşüncesiyle Ankara'dan batum'a aracım ile 3 günlük bi gezi yaptım 2022 Eylül ayında. Orası şuan bizim için eskisi gibi değil, epey pahalı hale gelmiş kurdan dolayı. Mesela ben batumda kalmadım, akşama kadar gezip sınırdaki ilçe hopa'da kalmıştık otelde. Daha avantajlı olmuştu : ) Batum için diyeceğim tek şey eğer biz gibi aracınız ile girip çıkacaksanız yanınıza bol bol nakit alın. Parayıda sınırdaki dövizcilerden bozdurmayın zaten değeri düşük olan paramızı yok pahasına bozuyorlar. Orada sadece araç sigortası vs. için küçük bi miktar bozdurursunuz geri kalanını gideceğiniz kentte bozdurabilirsiniz. Trafik kurallarına uyun, polisler TR plaka görünce yapışıyor arkanıza.

Gürcistan'dan sonra bi balkan gezisi yaptım ondan 1-2 ay sonra. Makedonya'ya uçakla inip araba kiralayarak bizden vize istemeyen küçük balkan ülkelerini bi turladık. Toplam 1200-1300 Km'de hepsini dolaşıyorsunuz tabi bu gideceğiniz şehirlere planınıza göre değişir. Ama biz gibi rush yapmayacaksanız 5-6 gün ayırmanızı tavsiye ederim. TL her yerde bozdurulabilir, 100 km sonra başka bi ülkeye geçeceğiniz için ve o ülke kendi para birimini kullandığı için tüm paranızı makedon dinarı yapmayın yani onu iyi ayarlamak gerekiyo : ) Balkan gezisinde tavsiye edeceğim en önemli şey şu olur, biz gibi araba kiralayacaksanız kesinlikle internetten ve büyük şirketlerden rezerv. yapmayın. Oraya gidince ekstra ücretler çıkartıyorlar. Mesela yeşil belge diye bi dalga var, ülkeler arası araç sigortası oluyor. Eğer o yoksa ülkeye almıyorlar sizi kapıda. Biz enterprice isimli şirketten araç rezerv. yaptırdık. Oraya gidince bizden her ülke geçişi için ekstra 25 euro ödeyeceksiniz dedi. Bizde iptal ettik tabiki rezervasyonu. Sonra üsküp merkeze inince bir şekilde yerel araç kiralama şirketlerinden sahibi türk olan birisinden yeşil belge parası dahi ödemeden uygun fiyata aracımızı aldık. Balkan gezisinde şöyle bi detay daha var, araç kiralayacak iseniz alacağınız aracın plakası diğer ülkeler ile sorunu olmayan bi ülkeden olsun : ) Yani oradaki ülkeler birbirleri ile çok kardeş değiller esasında ondan bahsediyorum. Örneğin bir arnavutluk plakası ile veya kosova plakası ile sırbistana almıyorlar sizi. Bosna plakası ile yine sırpta veya arnavutlukta sorun yaşayabiliyorsunuz. Bu bağlamda makedonya en masumları olabilir, biz yol boyunca sadece sırbistan'da durdurulduk onda da pasaportıun arasına bi miktar euro olayı çözdü (evet rüşvet orada normal bir şey), zaten adamların bizi durdurma sebebi rüşvet almak. Durdurulma nedenimiz; şerit çizgisinin üzerine tekerle çıkmak : )

Bizden vize istemeyen ülkelere gir çık yaparak pasaportunuzu doldurabilir ve oraları bir güzel gezebilirsiniz. Hatta bu sizin sonrada eğer schengen almak isterseniz orada da faydanıza olacak. Sıfır pasaport ile schengene başvurmak da red yeme riski, başlarda onu da çok araştırdık yani. Konu başlığı gibi bi B planı arıyorsanız bunları tavsiye edebilirim.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      xkira7
      xkira7
    • RE: eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

Arkadaşlar forumdan başvuran 4 kişiden birisi de benim. Ödemem onaylandıktan sonra evraklarım hazırlanmaya başlayacak. Umarım forumda bu işlemlerde başarılı olup örnek olan ilk üyeler oluruz. Eğer aklınıza takılan sorular var ise takvimden orçun bey ve ekibi ile görüşme planlayabilirsiniz. Her sorunuza cevap veriliyor. Gelişmeleri paylaşıyor olacağım.

xkira7
      xkira7
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@summer-vacation Tekrar bi uzatma olmaz diye düşünüyorum. İlk başvurudaki uzatma olmasının en büyük sebebi avukatların sonuçların çok geç gelmesini göstererek işi yargıya taşımalarıydı.

Kanada içinde yayımlandı
      xkira7
      xkira7

xkira7 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@Müberra-Dikici Hadi ya öyle mi, üzüldüm şimdi.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      xkira7
      xkira7
    • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Çocuğu ABD' de olan Aileye Turist Vizesi Başvurusu Yapmak
      Herkese merhaba, ben 2024 yılında B1/B2 ile 2 defa ABD'ye geldim ve 2. gelişimde bir okula kayıt olarak statümü F1'a çevirdim. Bu aşamadan sonra malum seyahat izniniz olmuyor ve eğitimim de farklı şekilde uzadı, şuan bi üniversiteye kaydım var. Bu şekilde aileye turist vizesi başvurusu yapan var mı?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      xkira7
      xkira7

@utumay EB3- other workers kısmı çok karışık bi durumda, özellikle 2023 sonu ile 2024 ilkbahar ayları bu kategori sadece bizim ülkemizde değil bir çok ülkede öyle bi pazarlandı ki, resmen dosya yığılması oldu ve LC süreleri uzadı. Gelinen noktada 2028 bana göre iyimser bi tahmin, vize bülteni 2023 sonbaharını gösterdiğinde daha da sıkışma olup bülteni geri çekebilirler diye düşünüyorum.

İşçi açığı konusunda ise evet size katılıyorum ama Amerika'da hele ki bu yönetimde işçi açığını dışarıdan gelen insanlarla tamamlamak isteyeceklerini hiç düşünmüyorum. Şuan EB3'ün üst kategorileri güncel oldu evet ama ona bir bahaneleri var, bu insanlar skilled diyebiliyorlar. Other workers için , bu kadar işçi açığı varken neden dışarıdan işçi alıyoruz gibi bi kamuoyu baskısı gelebilir. Bununla ilgili X'de Diginity act konularının altında çok fazla karşıt yorum yapan insanları görebilirsiniz.

xkira7
      xkira7

@utumay Merhaba, aşağı yukarı PD tarihlerimiz aynı ve benim tahminim en erken 2028'de bültende PD 2024'ü görürüz. (diginity act tarzı ciddi bir revizyon yapılmadığı sürece)

xkira7
      xkira7

@teachercuneyt Teşekkürler tablo çok güzel olmuş. Yukarıda hesap kitap yapılmaya çalışılmış ama bana göre bu yığılmayı çözecek tek şey diginity act vb. bir değişim. Yoksa sizin hazırladığınız tabloda da gözüktüğü üzere yıl ilerledikçe bekleme süresi de artıyor : )

xkira7
      xkira7

@grounddreamer Kaç kişi bilmiyorum tam sayısını ama hiç onay alan yok. Bizde 18 ay sonunda hayal kırıklığına uğradık sizin gibi. TN grubunun ilk yarısı onay alıp kalan kişilerin alamaması daha da ilginç bence. Sponsor şirket ile alakalı bi problem olmadığı vakit bu sorun giderilecektir diye umut ediyoruz. Ama dediğiniz gibi, bir an önce I-140 aşamasına geçip tarihimizi kilitleyebilseydik güzel olurdu, her gün bir şey değişiyor çünkü.

xkira7
      xkira7

@bysb Hayırlı olsun başvurunuz, gayet mantıklı bir tercih yapmışsınız. Sadece şunu merak ediyorum şahsınıza, neden EB3 Professional kategorisi veya EB2 denemeyi düşünmediniz? Yukarıda yanlış görmediysem yazılım alanında çalıştığınızı yazmıştınız.

xkira7
      xkira7

@mesut1905 Merhaba yanıtınız için çok teşekkürler. Evet zaten vizem olduğu için I-140 aşamasına geçerken eğer ABD'de bulunursam AOS olarak ilerlerim diye düşünüyordum ancak bu düşüncemi sürecin sürekli olumsuz ilerlemesi ve bazı kritik nedenler değiştirmişti. Bunlardan en önemlisi sizin de bahsettiğiniz I-140 onayı ile tarihi güvenceye alma olayıydı. Eğer dediğiniz gibi AOS veya CP fark etmeksizin PP ile I-140 onayı ile tarihimiz sabitleniyorsa bu neden ortadan kalkmış oldu.

Ancak hala 1 neden daha var, bunu gerek USCIS sayfalarında gerekse Eb3 hizmeti veren tüm şirketlere mail atarak sordum. Konu şu ki: Eğer I-140 aşamasına CP ile girersek aslında kendimize bir esneklik yaratmış oluyoruz.

• Örneğin I-140'ı gönderirken form'da AOS işaretledik, dosyanın onayıyla beraber biz I-485 aşamasına geçene kadar yani bültende tarihimizi yakalayana kadar kesinlikle yasal bir statüde kalmalıyız, statü kaybı yaşamamalıyız ve eğer bir nedenden ABD dışına çıkarsak, Aos seçeneği iptal olduğu için USCIS'e AOS to CP için bir evrak gönderilmesi gerekiyormuş, bu da 6-12 ay arası sonuçlanıyormuş. Kanyak: https://eb3.work/consular-processing-on-the-i-140-petition-if-you-are-currently-in-the-u-s/

• Diğer taraftan eğer I-140 aşamasına CP ile ilerlemeyi seçersek yukarıda saydığım nedenlerin hiç birisinden etkilenmiyoruz ve eğer I-485 aşamasına geçebilecek durumda olduğumuzda ABD içerisinde hala yasal bir statüde isek I-485'i yine içeri verebiliyormuşuz.

Açıkçası PD tarihim Nisan 2024 olduğundan, bana uzun yıllar sıra gelmeyeceğini düşünüyorum. Bu süre zarfında her ne kadar yasal bir statüde olsam da, hayatın ne getireceğini bilemeyiz aksi bir seyahat yapma durumunda tüm süreci riske atabilme şansımız varmış.

Konuyla ilgili yanıtınız için tekrar teşekkür ederim ve yine görüşlerinizi bekliyorum, zira halen bir karar verebilmiş değilim.

xkira7
      xkira7

@mesut1905 Yukarıdaki tartışmaların dışında ben bu sürece "LC 6 ay içinde sonuçlanıyor" denilen zamanlarda başladım. Şuan geldiğimiz noktada 14. aydayız ve umuyoruz ki önümüzdeki ay LC sonucumuzu alabileceğiz : ) Açıkçası AOS yaparım diye düşünerek başladığım süreçte gelinen noktada I-140 aşamasını CP ile tamamlamayı düşünüyorum. Çünkü edindiğim bilgilere göre I-140 sürecine AOS seçeneği ile başlanırsa I-140 onayı gelse dahi bir 180 gün daha tarihimizi sabitleyebilmiş olamıyormuşuz. Ben bu hengamede bir an önce tarihimi güvence altına almak istiyorum. İkinci sebebi ise, süreç ve bekleme süreleri pek iç açıcı değil. Amerika'da daha ne kadar yasal statümü devam ettirebilirim bilemiyorum. Şu an 4 senelik bir üniversiteye bile başlasam muhtemelen süreç bitene kadar bu EB3 yine gelmeyecek : ) O yüzden I-140'ı CP olarak başlatıp eğer bu süreç içerisinde bülten C olma gibi bir durum olursa halihazırda yasal statüde olduğum için yine I-485 i içeriye verebilirmişiz. Bu konuda farklı bilgi ve düşüncesi olanlar yanıtlarsa sevinirim. Özetle LC'nin 6 ayda sonuçlandığı zamanlarda evet AOS ile ilerlemek ciddi anlamda bir hız kazandırıyordu sizlere ama şu gelinen noktada öyle gözükmüyor.

xkira7
      xkira7

@nbbyr Merhaba bu soruları ilk duyduğumda bende sorguladım ancak detaylı inceleyince hepsinin makul bir sebebi var aslında.

Bu yasa şu an statüsüz ve belirsizlik içinde yaşayan milyonlarca insana bir yasal durum veriyor. Bu kişiler artık vergi verecek, kaçak çalışma korkusuyla yaşamayacak, istedikleri zaman ülkeye girip çıkabilecekler. Aslında yasal bir özgürlük vaat ediyor. Vatandaşlığa asla gitmiyor olması bu programdan yararlanacak milyonlarca hispanic için çok da önemli olduğunu düşünmüyorum.

Aslında bu durum bizi ilgilendirmiyor, sonuçta bizim durumumuz onlarla aynı değil. Bu yasa tasarısından bizim faydalanacağımız şey on yıllar önce belirlenen kota sayıları ve yüzdelerinin düzenlenmesi, aile üyelerinin sayılması gibi saçmalıkların giderilmesi.

Maaş'dan %1 kesinti olayı yine bizle ilgili değil ama tamamen sürdürülebilirlik ve ekonomi ile alakalı. Bunu yaparak aslında Amerika halkına "bakın bu insanlar sınırdan girdi ama ekonomimize destek veriyorlar" mesajı vermeye çalıştıklarını düşünüyorum. Amerika halkında, özellikle yeni yönetim destekçilerinde büyük bir "illegallere af getirecekler, hakkımızı yiyecekler, bedava vatandaş olacaklar" tarzı önyargı var. Burada yasayı ilk tanıttıklarında özellikle bu maddelerden bahsedilmesi bence bu önyargıyı yıkmak içindi.

Bence bu yasa ne tam bir af ne de bir sınır dışı politikası. İki tarafı da dengelemeye çalışan, iki partili bir sunum. Umarız bir şekilde ilerler biz de faydalanabiliriz.

xkira7
      xkira7