Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bir istatistik çıkarmaya çalışıyorum neresinden tutsam elimde kalıyor. Cumartesi-Pazar da sonuç atıyorlar, mesai saati bitiyor akşam (kanada saat dilimi ile) 8 - 9 da sonuc atıyorlar. Hani insan merak ediyor, bunun sistemi nasıl çalışıyor ? Kasım ayında başvurup hala bekleyen var iken henüz 5 gün önce başvurup owp cevabı alan var. Sırayla gitmedikleri de kesin. Açıkçası buraya izin ayarlayıp gelecekseniz şayet planınızı ona göre yapın. Kimisine 5 günde cevap veriliyor kimisine 1 ay'da.


  • @xkira7 Aynen çok doğru tespitler yapmışsın. Standart ve net bir neticelenme süresi yok. Herkesin durumu kendine özel gibi birşey. Yani kime ne zaman netice çıkar tahmin etmek çok zor. Esas kötü olan durum kanada içinde başvuru yapıp kanada dışına çıksan neticenin ret olma ihtimali oluşuyor veya netice belli olana kadar kanada içinde kalayım desen bu seferde ne zaman neticelenir net bir zaman yok. Hadi onbeş gün gibi bir süre kanada içinde kalayım neticeyi bekleyeyim desen bu süre sonunda netice çıkmazsa bu sefer iyice ucu belli olmayan zaman tüneline giriş.
    Daha bunun posta ile zarf içinde adrese gelme sürecide var. Bu posta sürecide ne kadar sürer kesin net değil. Başvurusu onaylanan ama halen posta ile belgesi gelmemiş kişileri duyuyoruz.
    Yani nereden baksan her iki yönde düşündürücü. İklimin kış olması ve soğuk havalarda bunun yanında ayrıca yaşam konforunu negatif etkileyecek bir durum 😞
    Tabi bunların yanında en önemlisi yapılan maddi masraflar. Özellikle konaklama ücretlerine ödenen yüksek rakamlar 😞
    Umarım herkesin gönlünce olur beklentileri.


  • @xkira7 tam olarak aynı konudayım. O yüzden resmi tatilken cevap gelmez diye gelmemeyi düşünüyorum. Ama bir yandan da tatillerde owp sonucu gelenleri de görüyoruz:(


  • @summer-vacation ben de Christmas tatilinde dosyaları sonuçlandıracaklarını düşünmüyorum ama olur mu olur 😕


  • @pirilparlak Tam bir supriz yumurta gibi. Kime ne zaman netice çıkacağı hiç belli olmuyor. Standart , kesin ve net hiçbir şey yok.
    Teorik olarak resmi sitelerinde süreç belirtiyorlar ama pratikte bu standartlara asla uymuyorlar. 😞
    Örnek: kimine netice başvurudan on gün sonra açıklanırken , kiminede iki ay sonra açıklanıyor.
    Aslında esas önemli konu ise work permit alındıktan sonra iş arama,bulma ve kanada içinde yaşam giderlerini karşılama mücadelesi.


  • Posta adresi ile ilgili kanada içerisinde bir tanıdığınızın veya postayı teslim alabilecek birisinin adresini vermek en doğrusu. Böyle bir yola girecekseniz zaten postayı teslim alacak kadar bekleme durumunda kafadan 1 ay izin ayarlayın kendinize. Posta kimine 1 haftada geliyor kimine 5 günde kimisine de 2 haftada onun da bir tracker number tarzı takip edebileceğiniz bi standardı yok. Ben aralığın ilk haftası giriş yaptım, posta adresi olarak kaldığım adresi vermedin çünkü geçici bir airbnb evinde kalıyorum. Burada sürem bitince buraya posta gelirse kaybolur gider alamam diye. Hiç tanıdığınız vs yok ise posta kutusu kiralayan kişiler var onlarla iletişime geçeceksiniz gruplardan, ben öyle yaptım. Diğer konuya gelirsek açıkçası ayın 24 üne kadar sonuçların hala geleceğini düşünüyorum lakin ondan sonra 4 ocağa kadar işler duracak gibi gözüküyor. Burada genelde devlet memurları yıllık izinlerini yılbaşı zamanı birleştiriyorlarmış. Ancak bu söylediğimin de bi garantisi yok. Bu yüzden @pirilparlak sizin durumunuzda olsam (eğer vaktim varsa) en erken hangi tarihte gelebilirsem o tarihte gelirdim.


  • @summer-vacation Hocam owp sonuçlandıktan sonra 3 yıl vaktiniz var geri gelip yaşamak için öyle düşünün. Bu yüzden şuan mühim olan 3 ocak öncesi bu işi layıkıyla halledebilmek.


  • @xkira7 Doğru diyorsun şu an için en önemli ve öncelikli 3 yıllık oturum ve çalışma iznini almak . Daha sonra iyi bir plan ve bütçe birikimi yapıp uzun süreli tekrar kanada'ya gidilir. Yeterki oturum ve çalışma iznin olsun. Ayrıca geçerli visitor vizende varsa zaten her türlü kanadaya giriş çıkış hakkında olur.

    Work permiti veren mutlaka üç yıl içinde veya süre bitiminde tekrar uzatmak veya pr-kalıcı oturum başvurusu için kolay ve hızlı yöntemleride sunabilir diye düşünüyorum.
    Kanada bu konuda suprizlere açık bir ülke. Her an herşey olabilir. Zaman herşeyi gösterecek.


  • @xkira7 tüm forum üyeleri ve bizler için gerçekten aydınlatıcı yazılar oluyor çok teşekkürler vakit ayırıp deneyimlerinizi ve duyup gördüklerinizi aktardığınız için🙏🏻 dediğiniz olaydan dolayı 2 ya da 3 ünde gelip direk başvuruyu yapmanın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Çünkü yılbaşı ertesi artık her şey bitmiş ve sistem işlemeye devam ediyor olacak. İzinde olanlar olsa da birileri bu işi sürdürmeli. 3 Ocak diye boş yere dememişlerdir sanırım 😕 umarım böyle olur ben de bilemedim 😟 bazı kişiler de şunu söylüyor 25-26 sı tatil fakat 27-28-29 çalışılacak 😕 kafalar fena karışık


  • @pirilparlak Sizin için 3 ocak daha mantıklı, çünkü 25 inde gelseniz de zaten 3 ocağa kadar sonuç alamayacağınız aşikar bu yüzden kendinizi zora sokmayın derim. En müsait zaman hangisi ise (3 ocaktan önce tabiki) bu ülkeye giriş yapıp başvurunuzu gönderin. Ardından sabırla beklemek kalıyor.


  • @pirilparlak ortalama bir ay gibi süreci kapsayacak bir seyahat programı demek. Netice belli olmadan kanada dışına çıkmak ret nedeni olabiliyor. iyi bir plan yapmak gerekir. Konaklama, uçak ve diğer gerekli olanlar.


  • @pirilparlak tatil günlerinde de sonuç aldık. Bizim pazar gunuydu onayin sisteme dusmesi. Basvurular eger sistem uzerinden bir kisi degil bir yapay zeka tarafindan da aciklanabiliyor da olabilir. Siz masraf olsun istemiyorsaniz 2 ocakta burda olacaksiniz. Son gune birakmaya gerek yok. Hastalik olur rotar olur tahmin edilmez aksilik olabilir. Bir gun oncesi en sagliklisi🙏🏻


  • Benim merak ettiğim bir konu var, bilen birileri yardimci olursa cok sevinirim.
    Ben vizemi vize sirket araciligiyla aldim. Onlarin bi account varmis oradan basvuru yapiyorlarmis butun musterileri icin. Simdi bu owp icin ben kendim yeni account olusturup oradan bir basvuru yapsam olur mu?
    Ya da nasil ilerlemem lazim?
    Adamlar bilmiyor nasil yapacaklarini acikcasi onlara da birakmak istemiyorum.

    Ozetle soeum su Kendim sifirsan bi account acip owp icin basvurusu yapsam olur mu?


  • @pirilparlak Seda Hanim merhaba,
    Rahatsiz ediyorum kusura bakmayin. Size kisa bir sorum olacak, yardimci olursaniz cok mutlu olurum.
    Ben turistik vizemi bi vize sirketi araciligiyla aldim, onlar bir hesap uzerinden benim basvurumu yapmislar. Vizemi aldim her sey tamamlandi.
    Bu ts2023 owp basvurusu icin ben yeni bir hesap actim, oradan basvuru yapsam olur mu? Yoksa vize sirketinden mi başvuruyu yapmasini istemeliyim


  • @Seda-Uysal-Avcı dedikleriniz doğru ve son zamana bırakmamak lazım bu tarz işleri. Biraz erkenden halletmek her zaman iyidir. Atasözleri bile söylenmiş bunlarla ilgili. Sona kalmamak lazım her işte. Acaba bir uzatma daha olabilir mi ? İlk zaman 25 eylul son tarih olarak belirtmişlerdi sonra 03 ocak 2024 uzatıldı. Acaba bir uzatma daha yaparlar mı ? Buyuk bir supriz olur tekrar uzatırlarsa


  • @abdlkdr-ince34 merhaba kendiniz basvuru yapabilirsiniz.Hatta youtube TS2023 basvurusu ile ilgili videolar var onlarida izlerseniz basvurunuzu tamamlayabilirsiniz.


  • @abdlkdr-ince34 tabii ki olur. Ircc hesabı açıp doldurmaya başlayın başvurunuzu. Kanada ya gidince online submit edersiniz


  • @mrme12 tesekkur ederim!


  • @ikizbabasi cok tesekkurler!


  • merhaba, @abdlkdr-ince34 farklı bir account açarak devam edebilirsiniz. Benim ilk başvurumu dsnışman yaptı diğer başvurularımızı kendimiz yeni bir hesapla yaptık.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum