Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Degerli forum üyesi arkadaşlarım, eğer yanlış basligi kullanıyorsam affola. Salı günü kalici taşınma icin yola cikiyorum. Pasaportumu değiştirdim. Bu yüzden pasaport numaram da değişti. Green Cardim elimde. En son 3 ay once Amerika'da bulundum. Sorum su: Bu pasaport ile ilk kez yolculuğa cikacagim. Ilk basilan DV vizesi ve giriş-cikista vurulan damgalar eski pasaportta. Eski pasaportumu yanıma almam gerekir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.


  • @med4816 fiziksel olarak green card elinizdeyse geçerli pasaportla girersiniz.
    eskiye gerek yok.


  • @med4816 GC elinizde ise gerek yok ama eski pasaportlarnizi yaninizda goturun. Ilerde giris cikis tarihlerine bakmak vs gibi konularsa siz referans olarak kullanabilirsiniz.


  • merhaba lottery yolu ile green card alimi konusunda abd ye ilk giriste sadece asil talihlinin girmesi yeterli mi yoksa tum diger talihlilerin de(cocuklar) asil talihliyle birlikte ulkeye giris yapmasi gerekiyor mu vize basildiktan sonraki 6 ay icinde?


  • @imrank saglik raporunun alti aylik suresi icinde tum fertlerin girmesi gerekir . Bu giris sizin pasaportlara 1 sene gecerli GC vizesi vurulmasi ve giris yaptiktan sonra GClerin size gelmesi icin gerekli. Rapor suresi 6 ay gecerli oldugu bu sure zarfinda girmsi gerek herkesin.


  • @crazycells
    selamlar herkese, ben 2020 talihlisi olarak temmuz 2020'de ilk girişimi yapıp fiziki olarak gc elime aldım. malesef aile bireylerim pandemiden dolayı ilk girişlerini yapamadı. ben de o günden beri hem pandemi hem işlerim sebebiyle tekrar gidemedim. pandemi sürecinde burada bir inşaata başladım, tam inşaat bitti yangın çıktı, tekrar yapmak zorunda kaldım vsç şimdi subat ayında tekrar giriş yapmak istiyorum. resimleri ve yapı ruhsatlarıyla beraber giriş yapmak istesem, pandemi ve bu sebeplerle girişte sorun yaşar mıyım, yoksa bahanem kabul edilebilir mi şansımı denemeli miyim? bir de oldu da sıkıntı cıktı, beni ilk uçakla geri mi gönderecekler böyle bir durumda, o süreç nasıl oluyor? teşekkürler...


  • @cnpist green card vizesinin 1 sene gecerli oldugunu bilmiyordum. o zaman 6 ay gecse bile tekrar saglik muayenesini tekrardan olma ihtimalleri olabilir mi? mulakatlari yarin kendileri de durumu aciklayip konsolos gorevlilerine soracaklar. Buradan sonucu herkese bildiririm yardimci olmasi acisindan.


  • @imrank, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @cnpist green card vizesinin 1 sene gecerli oldugunu bilmiyordum. o zaman 6 ay gecse bile tekrar saglik muayenesini tekrardan olma ihtimalleri olabilir mi? mulakatlari yarin kendileri de durumu aciklayip konsolos gorevlilerine soracaklar. Buradan sonucu herkese bildiririm yardimci olmasi acisindan.

    Sayın @cnpist’in bahsettiği, Amerika’ya giriş yaptıktan sonra 1 yıl Green Card yerine kullanabileceğiniz damga. Konsolosluktan ilk aldığınız göçmen vizesi sağlık raporu tarihinden itibaren 6 aylık oluyor genelde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rigsmaer, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells
    selamlar herkese, ben 2020 talihlisi olarak temmuz 2020'de ilk girişimi yapıp fiziki olarak gc elime aldım. malesef aile bireylerim pandemiden dolayı ilk girişlerini yapamadı. ben de o günden beri hem pandemi hem işlerim sebebiyle tekrar gidemedim. pandemi sürecinde burada bir inşaata başladım, tam inşaat bitti yangın çıktı, tekrar yapmak zorunda kaldım vsç şimdi subat ayında tekrar giriş yapmak istiyorum. resimleri ve yapı ruhsatlarıyla beraber giriş yapmak istesem, pandemi ve bu sebeplerle girişte sorun yaşar mıyım, yoksa bahanem kabul edilebilir mi şansımı denemeli miyim? bir de oldu da sıkıntı cıktı, beni ilk uçakla geri mi gönderecekler böyle bir durumda, o süreç nasıl oluyor? teşekkürler...

    Elinizde neden ABD disinda kaldiginizi belirten nedenlerle (tabii ki pandemi de bu nedenlerden biri olacak) giris yapmayi denemelisiniz. Bu sefer ABD'ye kalici olarak geldiginize kapidaki gorevlileri ikna etmelisiniz. Elinizde 10 yillik Green Card'iniz varsa ikna etme ihtimaliniz var diye dusunuyorum.

    Green Card sahibi oldugunuz icin bu sekilde ucakla geri gonderilemiyorsunuz, kapida size verilen hicbir belgeyi imzalamayin ve gocmenlik haklarinizdan isteginizle feragat etmeyin. Gocmenlik mahkemeleri zaten yogun oldugu icin ellerinden geldigince kisileri mahkemeye yonlendirmemeye calisacaklar diye dusunuyorum ama tabii ki ne olacagi sizinle CBP gorevlileri arasidaki iletisime bagli.

    Bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bilgegencer, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Processing times sayfasına girince 73,5 ay gorunuyor ama kullanıcı profillerine baktığımda dosyalar 12-13 senede sonuçlanmış görünüyor. Bu bilgi farklı ülkeleri de kapsadığı için yanıltıcı mı yoksa son yıllarda süreç mi hızlandı, bir bilgisi olan var mıdır?

    hangi basvurudan bahsediyorsunuz acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dogukankskn, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Selamlar, re entry permit başvurusu yapalı nerdeyse 13 ay oldu ve ben 1 seneden fazladır ABD dışında, Türkiye'deyim. USCIS Case Status kısmından case'imi sorguladığımda hala sürecin devam ettiğini görüyorum, bir sonuç yok. İki ay sonra ABD'ye temelli yerleşmeyi düşünüyorum fakat elimde re entry permit belgem olmayacak ve ben yaklaşık 14-15 ay ABD'den dışarda olmuş olacağım. Biyometrik randevusundan çıktıktan sonra I-797 belgesine "biometric process stamp" diye kanıt niteliğinde bir mühür basılmıştı, eğer permit belgemde herhangi bir kayıp söz konusu olursa appointment'a katıldığım belli olsun diye. İki ay içinde permit'im basılmazsa bu bastıkları mühürlü belge ile ABD'ye giriş yapabilir miyim? Permit'e başvurmamın amacı üniversiteden mezun olmayı beklememdi ve şu an mezunum, bunu da diploma ile kanıt olarak gösterebilirim. Daha önce böyle bir tecrübe edinmiş olan varsa, yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    Elinizde 10 yillik gecerli Green Card var, degil mi? Direkt giris yapabilirsiniz. Zaten yapmaniz gerektigi gibi I-131 basvurusu yapmissiniz, USCIS'in 1 yili gecirmesi sizin sorununuz degil. Elinizde gecerli nedenleriniz var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elif678, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    merhabalar, temmuz ayında ilk girişimi yaptım ve GC elime ulaştı. 20 gün kalıp çıkış yaptım. Şimdi bu çıkış sonrası yeniden giriş için 6 ayı geçirirsem bir sorun olur mu?

    Yeni gocmen oldugunuz icin sorun olmaz, ama en yakin zamanda ABD'ye kalici yerlesme planlari yapmanizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Murad-Namazov, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells 16 ay içinde Amerikaya geri döneceğim için belki hızlandırmanı göz önünde bulundururlar diye düşünüyorum, ciddi neden gibi görüne bilir. Randevudan sonra yalnızca uscis-i arayıp da mı expedite etmek mümkün, ya başka yolları da mı var?

    Telefonla veya Emma uzerinden yapmak mumkun...

    You can generally request expedited processing by calling the USCIS Contact Center at 800-375-5283 (TTY 800-767-1833) or by asking Emma after you have obtained a receipt notice. (You can access Emma by clicking on the Ask Emma icon on the top right of this page). The USCIS Contact Center will not be able to refer the expedite request to the appropriate office without a receipt number.


  • Merhabalar
    Biz 4 kişilik aile olarak 2019 yılında green kart aldık
    Aldıktan itibaren pandemi hariç 6 ay bazen daha sık aralıklarla girdik çıktık
    Hatta etkisi olur belki diye mıamiden ev aldık
    Şu anda Bostondayız
    Çünkü kızımız 25 yaşında ve Türkiye’de tıp fakültesini bitirdi ve Harvard’da işe başladı
    Bu girişimizde polis sorguya çekti ve bu şekilde artık olamıyacağını birdahaki girişimizde deport edilebileceğimizi söyledi
    Fakat benim endişem
    Oğlumuz 19 yaşında ve hala Türkiye’de üniversite okuyor
    Bu hakkı benim üzerimden almıştık ve bu hakkı oğlumuzun kaybetme ihtimali bizi tedirgin etti
    Avukatla konuştum bu süreçte ben sadece kalmaya karar verip para cezasını ödesem en hçfazla giriş çıkış için 2 yıl süre verdiklerini öğrendim
    2 yuk sonra benim oğlum üniversiteyi bitirmemiş olacak ve aynı sorunu tekrar yaşayacağımızı düşündük
    Eşimle benim için farketmiyor biz Amerika’da yaşamak istemiyoruz

    Sadece oğlumuzun akıbeti nasıl sonuçlanır onu merak ediyorum
    Bize vize başvurusunda sorun çıkarırlar mı
    Bu hadiseden sonra bize alsak dahi 1 yıl gibi bir süre girememe durumu var diye bir şey okudum
    Çok uzun yazdım ama oğlum adına çok endişeliyiz bir anne baba olarak onun hakkını yemiş gibi hissediyoruz
    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
    Teşekkür edeşm


  • Arkadaslar merhaba,

    İkinci kez Amerika’ya biometric randevusu için çağrılıp gidip biometric veren ve greencard’ını hala teslim almayan var mı? Bunun sebebi ne olabilir?
    Ilk giris: 2 eylül 2023
    Biometric için ikinci giris: 2 kasım 2023
    Tesekkurler


  • @Tugce-0, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Arkadaslar merhaba,

    İkinci kez Amerika’ya biometric randevusu için çağrılıp gidip biometric veren ve greencard’ını hala teslim almayan var mı? Bunun sebebi ne olabilir?
    Ilk giris: 2 eylül 2023
    Biometric için ikinci giris: 2 kasım 2023
    Tesekkurler

    Evraklarinizi kaybetmiş olabilirler. Fakat endişelenmek icin erken oldugunu dusunuyorum. Daha ilk girisiniz uzerinden 3 ay gecmis. Ben eylülde giriş yapıp, Green Card'imi nisan ayinda teslim almistim yıllar once. Yakin zamanda yollarlar diye dusunuyorum.


  • @ayşeduygu green card abdde yaşamak için verilir, turist gibi kullanmak için değil.
    bence bir avukatla konuşup kesin cevap almanız mantıklı olur.


  • Merhabalar benim 2004 yilinda almis oldugum 10 yillik green cartim var fakat amerikada iken 2018 yilinda expired oldu ve 2022 subat 24 de newyorktan ayrildim turkiyeye dondum daha sonra 2022 aralik ayinda boarding foil muracat edit 2023 ocak15 cikmak sartiyla 15 gunluk sure verdiler fakat o asamada benim saglik problem I'm vardi cikmadim tekrar simdi ds117 icin aralik18de randevu aldim bu pazartesi sabah 8.30da gorusmem var alma sansim ne kadar su an 21 aydir turkiyede bulunuyorum bilgi verirseniz sevinirim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Prince1971 merhaba, mülakatınız nasıl sonuçlandı acaba, güncelleyebilir misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    gc sahibi olup neden abd dışında uzun süre kalmamalıyıza, güzel bir örnek kenan doğulu'dan geldi;


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum