• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Tugce 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 63
    • En İyi 23
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Tugce 0

@Tugce 0

25
    İtibar
    182
    Profil Görüntülemeleri
    63
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Tugce 0 Takip etme Takip Et

Tugce 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar,

Dün 260 formunu doldurmaya girdiğimde Case Number değerimi sıfırsız yazmıştım ve bir sorun yaşamamıştım. Bugün sıfırlı da sıfırsız da "Your request cannot be processed at this time." hatası alıyorum. Çoğunluk bu hatayı alıyor mu şu anda yoksa ben birşeyleri yanlış mı yapmaktayım? Dün girebildiğim forma bugün giremiyor olmam biraz tedirgin edici, desteklerinizi rica ederim.

Sevgiler 🙂

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Tugce 0
      Tugce 0

Selamlar,

Tableau 'yu kim düzenlediyse çok çok çok çok teşekkürler. MÜKEMMEEEEEL OLMUŞ. Neredeyse tüm sorularıma cevap niteliğinde ve istatistikleri en doğru şekilde yansıtan sistem bu olmuş. Tableau ile uğraşan yapan emek veren ortaya çıkmasında katkısı olan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım 🙂

https://public.tableau.com/app/profile/noyan1550/viz/DV2022TrkiyeSaveDiversityVisa/Story1
      Tugce 0
      Tugce 0

@gucarslan Merhaba,

Cevap için çok teşekkürler. Şu anda fiziki olarak Yeni Zelanda, Auckland şehrindeyim legal olarak çalışmaktayım ve yaşamaktayım.

Teşekkürler 🙂

Tugce 0
      Tugce 0
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Arkadaşlar merhaba,

Okuduğum bir bilgiye göre:

'green card sahipleri, tüm dünyada elde ettikleri gelirleri üzerinden vergi vermekle yükümlüdürler'

Amerika'da yaşamıyor olduğumuz ve Amerika dışında başka bir ülkeden gelir elde ediyor olduğumuz her durumda Amerika'ya vergi mi vermek zorundayız?

Teşekkürler

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Tugce 0
      Tugce 0

Selamlar,

Tam 10 senedir başvuruyorum, bu sene henüz kazanabildim... Konu dahilinde birkaç sorum olacaktı, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse müteşekkir olurum 🙂

• Watsapp & Telegram gruplarınız var mı güncel bilgi paylaşımında bulunabileceğimiz, var ise nasıl katılım sağlayabilirim?
      • Bu vizeden umudu kesmiştim ve haziran ayında farklı bir ülkeye gitmek için işimden istifa ettim, gideceğim ülkeden Work Visa aldım ve tek yön uçak bileti ile beraber önümdeki 1 seneyi Türkiye dışında geçirecek şekilde planladım. Greencard sıralamam 3000'lerde. Mülakata Türkiye'de mi girmeliyim, gittiğim ülkede mi girmeliyim konusunda tecrübeli arkadaşlar ne düşünürler? (PS: Hesapta göstermem gereken paraya sahip değilim ve Türkiye'de asla böyle bir paraya sahip olamam, o sebeple gideceğim diğer bir ülkede yapacağım bu birikimi GreenCard için göstermeyi planlıyorum. (Gideceğim ülkede Greencard'tan önce ne kadar uzun süre kalabilirsem birikim açısından o kadar iyi olur.)
        -Mülakat sırası 3000'lerde olan birisine mülakat için 1 Ekim 2022'den itibaren ortalama kaç ay aralığında sıra gelir, bilgisi, görüşü bir tahmini olan var mı? Geçtiğimiz sene başvurular KCC'den Ankara'daki konsolosluğa alındığı için bir takım problemler yaşandığını okudum. Bu sene de mi başvurular Ankara'daki konsolosluktan devam edecektir, konsolosluk Greencard için ayda ortalama kaç kişiye mülakat hakkı tanımaktadır? İstatistikleri edinebileceğim bir yer bulunuyor mu?
        -Form 260'da GreenCard gönderimi için Amerika içerisinde bulunan bir adres bilgisi istenmiş. Formu bu bilgiye sahip olmadığım için dolduramıyorum. Amerika'da tanıdığı olmayanlar Amerika'da bulunması gereken adres bilgisi için ne yapmaktadırlar?

Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim 🙂

Sevgiler

Tugce 0
      Tugce 0

@gucarslan Merhaba,

Cevabınız için teşekkürler. Yani lisans mezunu şeklinde mi doldurayım yüksek lisans mezunu şeklinde mi? Sizin yorumunuzdan farketmez gibi bir sonuç çıkardım ancak çok tedirginim, tekrar sorduğum için kusura bakmayınız lütfen 🙂

Tugce 0
      Tugce 0

Selamlar,

Bir konu hakkında aklım çok karışık, desteklerinizi rica ederim. Üniversite hayatım boyunca 8 ev 1 ülke ve bir yurt değiştirdim. Mezun olduktan sonra da bir defa ülke 2 defa şehir değiştirdim. Bunların hepsinin adreslerini hatırlamam kesinlikle mümkün değil. E-devlette ise hiçbir zaman ikamet adresimi değiştirmedim. 16 yaşımdan itibaren kalmış olduğum adresleri yazmam istendiğinde, tarihleri mütabık tutarak hatırladığım 2 evimin adresini ve yurtdışında erasmus yaptığım yerde kaldığım evin adresini yazmam yeterli olur mu? Bu durum kontrol edilebiliyor mu? Bizden kira kontratı gibi şeyler istenir mi? Örneğin;

2012-2013 > 6 ay süre ile İzmir'de 1.adres (ev)
      2012-2013 > 2 ay süreyle İzmir'de 2.adres (ev)
      2013-2014 > 4 ay süreyle İzmir'de 3.adres (ev)
      2013-2014 > 5 ay süreyle İzmir'de 4.adres (ev)
      2014-2015 > 1 sene süreyle Almanya'daki yurt adresim, 5.adres (Erasmus)
      2015-2016 > 3 hafta süre ile İzmir'de yurt adresi 6.adres (ev)
      2015-2016 > 6 ay süreyle İzmir'de 7.adres (ev)
      2016-2018 > 2 sene süreyle İzmir'de 8.adres (ev)
      2018-2019 > 1 sene süreyle İzmir'de 9.adres (ev)
      2019-2020 > 3 hafta süre ile Sırbistan'da 10.adres (ev)
      2020-2021 > 6 ay süre ile ikamet adresim 11.adres
      2021-2022 > 6 ay süre ile İstanbul'da 12.adres
      2022-Günümüz > Halen kalmaya devam etmekte olduğum ikamet adresim 13.adres

Ben bu bölümü şu şekilde yapmayı planlıyorum;

2012-2014 > Tek adres yazacak şekilde: 2016-2018 > (yukarıdaki 2 sene süreyle İzmir'de 8.adres (ev))
      2014-2015 > 1 sene süreyle Almanya'daki yurt adresim, 5.adres (Erasmus)
      2015-2018 > 2 sene süreyle İzmir'de 8.adres (ev)
      2018-2019 > 1 sene süreyle İzmir'de 9.adres (ev)
      2019-Günümüz > ikamet adresim

Aklıma farklı bir çözüm gelmiyor. Tarihler arası boşluk bulunması şüphe uyandırabilir. Sonuçta 2012'den itibaren İzmir'de okumuş olduğum, eğitim durumumdaki bilgilerden açıkça bellidir. Bu konuda ne yapmalıyım? Desteklerinizi rica ederim.

Teşekkürler 🙂

Tugce 0
      Tugce 0

@Muhtaradana @gucarslan selamlar,

Destek için teşekkürler. Daha önce Avsutralya'ya göçmenlik başvurusu için Almanya'dan ıslak imzalı adli sicil kaydı almıştım. Ancak 3 sene oldu alalı ve Avustralya vize vermeyi durdurdu 3 senedir 🙂 3 sene önce aldığım Almanya adli sicil kaydını yüklesem yeterli olur mu? Sonuçta Almanya'ya bir defa giriş çıkış yaptım, 3 sene içerisinde tekrar girmedim.

Sevgiler 🙂

Tugce 0
      Tugce 0

Selamlar,

Formu doldururken eğitim bölümü için şu anda yüksek lisans yapıyorum ancak mezun değilim. Yüksek lisansı girip formu doldurduğumuz tarihi bitirme tarihi olarak girdiğimiz düşünülürse formu doldurduğum anda yüksek lisans mezunu görüneceğim ancak henüz değilim. Yalan beyanda bulunmamak adına lisans mezunu olarak mı doldurmalıyım formu yoksa yüksek lisans mezunu olarak mı doldurmalıyım?

Tugce 0
      Tugce 0

Selamlar,

Mülakat sıralarının 260 formunu doldurma sırasına göre verildiğine dair farklı kaynaklardan pekçok şey okudum. Tüm mülakatların 1 sene içerisine sığmayacağı kabul edilirse bu durumda Case numaramızın ne anlamı kalıyor? Bu bilgi doğru bir bilgi mi?

Teşekkürler 🙂

Tugce 0
      Tugce 0

Tugce 0 tarafından gönderilen son iletiler

Arkadaşlar merhaba,

Okuduğum bir bilgiye göre:

'green card sahipleri, tüm dünyada elde ettikleri gelirleri üzerinden vergi vermekle yükümlüdürler'

Amerika'da yaşamıyor olduğumuz ve Amerika dışında başka bir ülkeden gelir elde ediyor olduğumuz her durumda Amerika'ya vergi mi vermek zorundayız?

Teşekkürler

Tugce 0
      Tugce 0

@gucarslan bey cok tesekkurler 🙂

Tugce 0
      Tugce 0

Arkadaslar merhaba,
      Amerika’ya process’i baslatmak icin ilk girisim eylul 2023. Biyometrik randevusu vermek icin ikinci girisim kasim 2023. Ucuncu defa 2024 agustos ayinda pasaportuma bastiklari bir sene dolmadan tekrar girecegim. Birkac hafta kalip cikmam gerekiyor ve temelli olarak 2025 yilinda yerlesebilecegim. Bu konuya istinaden birkac sorum var yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

1. Agustos 2024 ‘te giriyor oldugumda Greencard’im yanimda olmayacak ve son girisimin uzerinden 9 ay gecmis olacak ancak bana verilen pasaportuma basilan bir sene de henuz dolmamis olacak. Giriste problem yasar miyim? (Greencard’imi bu defaki girisimde aliyor olacagim, sonradan ek biyometrik randevusuna cagrilmis olmam sebebiyle fiziki olarak alamadim)

2. Agustos 2024 ‘te girip tekrar ciktiktan sonra 2025 yilinda yerlesecegimi dusunursek sonraki girisim 6 ayi gecse dahi greencard’im fiziki olarak elimde oldugu surece tekrar 2025 yilinda (en gec temmuz ayi olmak uzere) giris yapabilir miyim?Greencard’im elimden alinir mi? (Bu girisimde yerlesiyor olacagim ve yerlesiyor oldugumu soyluyor olacagim)

3. 1.5-2 sene icerisinde bu sekilde yerlesmeyi dusunup greencard’i elinden alinan var mi bir seneyi gectigi icin?

4. JFK’ten giris yapilmasinin onerilmesindeki neden tam olarak nedir?

Tesekkur ederim

Tugce 0
      Tugce 0

Arkadaslar merhaba,

İkinci kez Amerika’ya biometric randevusu için çağrılıp gidip biometric veren ve greencard’ını hala teslim almayan var mı? Bunun sebebi ne olabilir?
      Ilk giris: 2 eylül 2023
      Biometric için ikinci giris: 2 kasım 2023
      Tesekkurler

Tugce 0
      Tugce 0

@Cornelius selam, yorumunuz icin tesekkurler bir sey merak ediyorum ben de turkiyede yasamiyorum ve greencardi turk vatandasligi ile kazandim ancak mulakattan greencard onayina kadar gecen surecte baska bir ulkede yasiyordum hala ayni sekilde. Bu baska ulkede yasiyor olma olayinin sorun olmasinin altyapisinda yatan temel mantik nedir bir bilginiz var mi?
      Neden vatandaslik disinda baska bir ulkede yasiyor olmanin greencard surecinde Amerika'ya girislerde problem yarattigini dusunuyorsunuz? Turkiye'de yasarsak nasil olsa undeveloped country illa Amerika'ya yerlesir mantigi ile cok sorun yapmayip developed bir country'de yasadigimizi ogrenince aslinda Amerika'ya yerlesme olasiligimizin pek olmadigi mi dusunuluyor?

Tugce 0
      Tugce 0

@OzdeNeslihan selam, code 2 yaziyor

Tugce 0
      Tugce 0

@Duygu-0 tam su an randevudan ciktim ve parmak izimi almadilar sadece fotografimi cekip imzami aldilar! Iki defa sordum parmak izimin alinmasi lazim diye hayir gerek yok dediler ve yolladilar! Bu durum normal mi ben buraya sadece fotograf cekinmeye mi geldim? Aynisini yasamis olan var mi

Tugce 0
      Tugce 0

@uraz-mert konsolusluklar halledemiyor, konustum ve amac amerikaya giren kisi ile pasaport sahibi fiili kisinin vize verilirken verdigi parmak izi ile amerikaya girerken verdigi parmak izi uyusuyor mu imis... Yorumunuz icin tesekkurler.

Tugce 0
      Tugce 0

@Duygu-0 selam, sistem 3 haftadan oteye ertelemiyor ve telefonlarima cevap veren olmadigi icin birkac saat sonra tekrar Amerika'ya ucuyorum. Tek korkum gittikten sonra da problem cikarmazlar umarim, birikimimi ve isimi kaybettim hatam olmayan bir sey yuzunden. Halledebilmenize sevindim, ben riske atmamayi tercih ettim. Yorumunuz icin cok tesekkurler.

Tugce 0
      Tugce 0

@Yrngzgn selam, yok hayir ben sari zarfi verdim. Greencard'imi almadim problem o zaten Greencard'imi vermek icin tekrar cagiriyorlar. Birkac saat sonra tekrar Amerika'ya ucuyorum... Maddi ve manevi buyuk kaybi oldu. Umarim bu defa da problem cikarmazlar... Yorumunuz icin tesekkur ederim

Tugce 0
      Tugce 0