Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pistolstar, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Gecen gun 3-4 ay kadar TR'de kalip Atlanta'dan giris yaptim, daha once de 3 defa giris yapmistim. Ilk defa ne kadar disarida kaldigim sorulmadi. Pasaporta damga da vurmadilar. Yeni uygulamar mi var acaba?

    Artik pek cok bilgi dijitallestigi icin, bilgiler otomatik olarak kaydediliyor, pasaportlardaki damgalara ve bilgilere daha az ihtiyac duyuyorlar, o nedenle telas edecek bir durum yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Murad-Namazov, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells Hesaplayınca 15-16 ay süresince Amerikadan dışarıda olacağımı gördüyüm için, re-entry permit almak için sürece başladım, tam da 16 ay için. İlk notice-den daha 1 hafta geçti randevu notice için beklemedeyim şimdi. Eylül başı gibi, green card geldikten sonra ayrılacağım. Biometric notice ne zaman gelirse, o zaman için de ülkeye giriş yaparım, geç gelse de 6 aydan bir girmeye özen göstereceğim. Eylül başı gibi çıkarsam, bir de Ocak sonu, sonrasında Haziran sonu giriş yaparım sanırsam. Biometrik tarihinin mektubunun gelmesini, veya gelecekteki randevunun tarihini daha öne çekmek için nereye baş vura bilirim? Randevunun en azından bu yılın ağustos sonu gibi vermeyi isterdim.

    Bu sureci hizlandirmaniz maalesef cok mumkun olmayacak, ama I-131 formunuzun alindigini gosteren belge sizde oldugu surece bir sonraki girislerinizde problem yasayacaginizi sanmiyorum. Yani ABD'ye girisiniz 6 ayi gecse de problem yasamazsiniz, soru sorarlarsa basvurunuzu yaptiginizi ve sonlanmasini beklediginizi belirtebilirsiniz, neticede yapmaniz gerektigi gibi basvurunuzu yapmissiniz, surecin ne kadar surecegini de siz kontrol edemezsiniz.

    Bir sonraki girisiniz biyometrik randevu icin olabilir, ve sonrasinda re-entry permitin size ulasmasini ABD disinda bekleyebilirsiniz.


  • @crazycells 1) Şu anda en kötü senaryoyu düşünerek soru veriyorum, sizce, başvurumun refuse olacağı halinde peki hangi süreçten geçmeli olacağım? En kötü hatalar nelerdir formda yapılan, refuse ile sonuçlana bilsin?
    2) Re-entry permit adresini Amerika dışındaki konsolosluğa gelecek şekilde yazdım, eğer süreç benim tahminimden uzun sürerse (artık temelli Amerikaya göç ettikten sonra) re-entry permit dosyamı bana postayla Amerikaya göndermeleri mümkün olurmu? Kendimin değil, babamın postayı götüreceğini ilaveten yazmıştım formda
    3) Newark ile değil de JFK üzerinden giriş çıkış yapılması daha kolay olduğu söylenmişti forumda, bu benim için de geçerlimi?


  • @crazycells 4) Şimdi beklenilen sıra 17 ay için gösterilmiş, benim ise sadece 16 ay için re-entry-e ihtiyacım olacak, bu halde bile mi ben 17 ay beklemem gerekcek? O yüzden düşünüyordum da, acaba benim süreci belki bu yüzden hızlandıra bilirler.
    5) 6 aydan bir giriş çıkış yaparken, kaç gün için Amerikada olmam gerekiyor? Bunun bir minimum limiti varmı? 10 gün yeterli olurmu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Murad-Namazov, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells 1) Şu anda en kötü senaryoyu düşünerek soru veriyorum, sizce, başvurumun refuse olacağı halinde peki hangi süreçten geçmeli olacağım? En kötü hatalar nelerdir formda yapılan, refuse ile sonuçlana bilsin?
    2) Re-entry permit adresini Amerika dışındaki konsolosluğa gelecek şekilde yazdım, eğer süreç benim tahminimden uzun sürerse (artık temelli Amerikaya göç ettikten sonra) re-entry permit dosyamı bana postayla Amerikaya göndermeleri mümkün olurmu? Kendimin değil, babamın postayı götüreceğini ilaveten yazmıştım formda
    3) Newark ile değil de JFK üzerinden giriş çıkış yapılması daha kolay olduğu söylenmişti forumda, bu benim için de geçerlimi?

    1. Basvurunuzun reddedilmesi icin hicbir neden yok, zaten yeni gocmensiniz. Eger basvurunuz teslim alinmadan ABD'den cikmis olursaniz o durumda red ihtimali olurdu.

    2. ABD disina gonderilmesi sizin icin daha iyi olur, bir karmasa cikmamasi icin bence degisiklik yapmayin.

    3. Iki havalimani birbirine cok uzak degiller, iki havalimanin profili arasinda da cok ciddi bir fark olacagini sanmiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Murad-Namazov, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells 4) Şimdi beklenilen sıra 17 ay için gösterilmiş, benim ise sadece 16 ay için re-entry-e ihtiyacım olacak, bu halde bile mi ben 17 ay beklemem gerekcek? O yüzden düşünüyordum da, acaba benim süreci belki bu yüzden hızlandıra bilirler.
    5) 6 aydan bir giriş çıkış yaparken, kaç gün için Amerikada olmam gerekiyor? Bunun bir minimum limiti varmı? 10 gün yeterli olurmu?

    1. Daha kisa da surebilir, isterseniz biyometrik randevu sonrasi hizlandirma talep edebilirsiniz USCIS'i arayip, ama bu tur istekler cok ciddi bir neden olmadikca genelde pek dikkate alinmiyor maalesef.

    2. Hayir, boyle bir limit yok, 10 gun yeterlidir.


  • iyi günler öncelikle, Ailem ile birlikte greencard kazandıktam sonra nisan ayında Amerikaya giriş yaptık evrakları teslim etmek için, 1 Hafta sonra döndük.Giriş esnasında görevli kaşeyi basarken 1 yıl gecerli oldugunu belirtti. Greencardlarımız ve Ssn ler gelincede ben haziran ayında Amerikaya tek başıma döndüm. Maddi imkanlardan dolayı ailemi getiremedim , eşim ve çocuklarımı biraz para biriktirdikten sonra getirmeyi planlıyordum ama 6ay kuralı olduğunu duydum. Acaba ailemi 6 aydan uzun bir yıldan kısa süre içinde ülkeye getirsem olur mu? ne gibi sıkıntılar yaşarım ?şimdiden teşekkür ederim.


  • @crazycells Teşekkür ederim.


  • @emrahcin, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    iyi günler öncelikle, Ailem ile birlikte greencard kazandıktam sonra nisan ayında Amerikaya giriş yaptık evrakları teslim etmek için, 1 Hafta sonra döndük.Giriş esnasında görevli kaşeyi basarken 1 yıl gecerli oldugunu belirtti. Greencardlarımız ve Ssn ler gelincede ben haziran ayında Amerikaya tek başıma döndüm. Maddi imkanlardan dolayı ailemi getiremedim , eşim ve çocuklarımı biraz para biriktirdikten sonra getirmeyi planlıyordum ama 6ay kuralı olduğunu duydum. Acaba ailemi 6 aydan uzun bir yıldan kısa süre içinde ülkeye getirsem olur mu? ne gibi sıkıntılar yaşarım ?şimdiden teşekkür ederim.

    6 ay GC ile ABD disinda kalir iseniz bu sizin vatandaslik icin basvuracaginiz sureyi uzatiyor sadece. 6 aydan fazla disarda kalirsaniz,basvuru sureniz reset ediliyor diye dusunun. Pasaportlardaki vizeler 1 sene gecerli, mumkunse ailenin geri kalanina GC kartlarini ulastirin ve bir dahaki girislerinde GC ile girsinler, sonucta siz oraya yerlesme amaci ile gitmmissiniz ve aile maddi sartlardan gelememis, belki de Trde ev,araba satisi ile ugrastilarvs. Siz de bu arada evinizi kiraladiniz, hatta eger mumkunse esinizi de kira kontratina eklettiniz, bunlar aile gelirken yerlesme amaci gosteren bilgiler ve aileniz gelirken bunlaro kanit olarak gosterir. Genelde ilk 2 sene fazla zorluk cikarmiyorlar diye soyleniyor.


  • @cnpist teşekkür ederim sadece üzerimize arac var başka bir maddi mülk yok ailemde eşimin veya benim aile büyüklerimizin yanında kalıyor. 6 ay içinde giriş yaptırıp Re-entry permit almayı planlıyoruz artıl mecbur ozamana kadar kazandıklarımızı öyle harcayacağız.


  • @emrahcin https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi/5?_=1687630558680 genel bilgi olarak bu basligi bastan sona okuyun. Siz zaten yerlesip, aileyi ondan sonra getirmek isteyen ve ABD vatandasi olmak isteyen birisiniz, eger ki ben yanlis yorumlamadi isem. Siz buraya gelerek yerlesmek icin gerekli adimlari atmis, ailenizi sonra yanina almis birisiniz 🙂


  • @crazycells GC aldiktan sonra TR ye gidis ile ilgili bir sorum olacak, vatandasliga basvuru sirasinda ABD disinda kaldigimiz 3 gun bile sayiliyor diye biliyorum (5 yili tamamlamak icin) dogru mudur?


  • @somebody, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells GC aldiktan sonra TR ye gidis ile ilgili bir sorum olacak, vatandasliga basvuru sirasinda ABD disinda kaldigimiz 3 gun bile sayiliyor diye biliyorum (5 yili tamamlamak icin) dogru mudur?

    5 yil icinde 180 gunden fazla ABD disinda kalmamis olmalisiniz ve 30 ay ABD'de bulunmus olmalisiniz. Yani 2-3 hafta yurtdisina ciktiginiz zaman bu sureleri 5 yildan dusmuyorsunuz.

  • ⭐⭐

    @Ryback 5 yil icinde bir defada 180 gunden fazla ABD disinda kalmamaniz gerekiyor. Toplamda 30 ay disarda kalabilirsiniz.


  • @crazycells 16 ay içinde Amerikaya geri döneceğim için belki hızlandırmanı göz önünde bulundururlar diye düşünüyorum, ciddi neden gibi görüne bilir. Randevudan sonra yalnızca uscis-i arayıp da mı expedite etmek mümkün, ya başka yolları da mı var?


  • @crazycells bilgilendirici bir konu olmuş, emeğinize sağlık teşekkürler


  • Değerli forum üyeleri bu bilgiyi hiç bir yerde bulamadım, bu nedenle tecrübemin önemli olduğunu düşünüyorum, ilk girişten sonra iki yılı aşkın bir süre Amerika’ya giriş yapamadık , ciddi sağlık problemleri vardı , eşim Amerikadaydı ancak çocuklar ve ben Türkiyedeydik , her yerde bizi korkutan yazılar okuduk , avukat tutmayı düşündük , 1 yıl aşkın süre dışarda kalanlar için tekrar vizeye başvurduk , cevap gelmedi. Gözümüzü kapattık ve sfo biletini aldık , güzel bir dosya ve sağlık problemlerini durumumuzu anlatan bir yazı hazırladık, tüm raporları çevirttik , girişte durdurdular, çocuklara bakmadı , bana gelince polise yönlendirdi , ben raporları sundum ve eşimin Amerikada yaşadığını elde olmayan sebeplerden gelemediğimizi anlattım, bir müddet bekledik yarım saat kadar , yanımıza geldi, dediki bir daha altı ayı aşarsa kart yanar ona göre , böylece geçmiş olduk.Kısaca varsa bizim gibi olan gerekçeleri açıklayan bir dosya hazırlayın giriş yapın, makul nedenler olsun yeterki, bence hukuki yardıma gerek yok. Benim hissettiğim bir defalık idare ediyorlar bence ..


  • @emrahcin Benzer sorunları yaşıyoruz. Güzel soru, cevaplardan ben de faydalanacağım.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   S senamd 

  • Herkese merhabalar iyi haftalar. Kız arkadaşımla mülakat tarihi belli olduktan sonra nikah yapmayı düşünüyoruz ve 6 ay içerisinde kısmetse amerikaya gitmeyi planlıyoruz. Düğün için de önümüzde ki 2024 yaza hazırlık yapmak üzere en fazla bir ay süreli Türkiye ye dönme gibi bir planımız var. Bu konuda giriş çıkışlarda herhangi bir sorun yaşar mıyız. Bunlara ekstra olarak yapmam gereken bir şey var mıdır acaba yardımcı olursanız çok seviniriz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dgknbb neden mülakat tarihi belli olduktan sonra nikah yapmayı düşünüyorsunuz peki, şimdiden evlenmek varken?


Benzer Başlıklar

  • 321
  • 6
  • 3
  • 8481
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum