• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. med4816
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 30
    • En İyi 9
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

med4816

@med4816

52
    İtibar
    148
    Profil Görüntülemeleri
    30
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

med4816 Takip etme Takip Et

med4816 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

Arkadaşlar hepinize merhaba. Ben de gecikmeli de olsa 1 Mart mülakat deneyimimi ve Unganlar deneyimimi aktarmak istiyorum. 1 Mart'taki mülakatımda öğrenci olmama rağmen askerlik belgesi sorulduğu ve ben de götürmediğim için eksik belge dolayısı ile AP'ye kalmıştım. AP sürecimin bitmesini bekledim hepsi bir arada olsun diye. Bugün itibari ile 8 gün sonunda Issued'a döndü. Umarım birilerine yararı dokunur.

Unganlar
      Burası ile ilgili aşamalar hakkında diğer arkadaşlardan farklı olarak aktarabileceğim fazla bir şey olmadığını düşünüyorum. Ben 22 yaşında olduğum için toplam 360 dolar civarı bir para ödemiştim. Kredi kartından o günkü kura göre TL olarak çektiler parayı. Ertesi gün saat 14:30'da gidip sağlık raporumu aldım. Önemli olduğunu düşündüğüm şeyler;

• Ne kadar erken giderseniz işiniz o kadar çabuk halloluyor. İlla randevu saatinizi beklemenize gerek olduğunu düşünmüyorum. Ben 1 saat erken gittim ve bir sorunla karşılaşmadım.
      • PCR testinizin 48 SAAT i geçip geçmediğine kesinlikle dikkat ediyorlar. Bence en önemli kısım bu. Benim randevum Salı günü saat 10:45'te idi. PCR testini Pazar günü saat 19:00'da yaptırmıştım. Böylece randevu günü akşamı saat 19:00'ye kadar geçerli testim vardı.
        Ayrıca pozitif çıkmanız halinde bu kurumların karantina süresinin 1 hafta olmadığını ve 14 GÜN olduğunu aklınızda bulundurun. O yüzden mülakat tarihinizi riske atmamak için mülakat ile sağlık muayenesi arasına en azından 14-15 gün koyun böylelikle pozitif çıksanız dahi hem mülakata girebiliyorsunuz hem de 1 tane daha sağlık muayenesi hakkınız oluyor. Ben en azından böyle yaptım.
      • İdrar testi yaptıracak yaş grubundaysanız sağlık muayenenize idrarınızı yapıp gitmeyin. Yoksa benim gibi orda 5-10 bardak su içip 30 dakika boyunca idrarınız gelsin diye beklersiniz😁

Mülakat -1 Mart 9:45-

Büyükelçilik binasının önüne 30 dakika önceden geldim. İnsanlar sırada bekliyordu zaten. Hemen karşıdaki Kaktüs Cafe'ye geçtim. 15-20 dakika orda zaman geçirdim. Emanete bırakacağım eşyalarımı bıraktım. Büyükelçiliğin önünde sıraya girdim. Mülakat saatinden 10 dakika önce içeriye aldılar. Girişte Covid formu doldurdum. HES kodu veya PCR testi istenmiyor. İçeriye ilk girdiğinizde pasaportunuzun arkasına barkod yapıştırıyorlar ve size bir numara veriyorlar. Numaranız ilk yandığında 330 dolarlık ödemeyi yapıyorsunuz. Ben 340 dolar nakit götürdüm 10 dolar para üstü verdiler. Numaram ikinci kez yandığında belgelerimi bir Türk görevli aldı. Nüfus kayıt örneği, arşivli adli sicil kaydı, lise diploması ve kopyası, öğrenci belgesi, banka dökümanları. Bu aşamada benden Askerlik Belgesi istedi. Öğrenci olduğumu gerekli olmadığını bildiğimi söyledim Türk görevliye. Kendisi de evet gerekli değil dedi. Kendisine bir kere daha sordum askerlik belgesi ile ilgili bir problem olup olmadığını hayır gerek yok dedi. Bu aşamada gerek var deseydi konsolosluk binasından çıkıp belgeyi e-devletten çıkartıp hemen geri gelebilirdim. Ama kendisi gerek yok diyince ben de mülakatı beklemeye başladım. Numaram üçüncü kez yandığında bankoya doğru yaklaştım. Mülakatımı gözlüklü, esmer Asyalı kadın görevli yaptı. 😬 Mülakatı İngilizce yapacağımı belirtmiştim ve İngilizce yaptık.

Beni görür görmez ilk sorduğu soru askerlik belgen nerde... Kendi içimden diyorum dakka bir gol bir diye😬 Direk gümledik. Bir sürü mülakat deneyimi okumuştum hiç öğrencilerden askerlik belgesi istendiğine denk gelmemiştim. Neyse kendisine öğrenci olduğum için gerekli olmadığını düşündüğümden getirmediğimi söyledim. Kendisi Türkiye'de zorunlu askerlik olduğunu o yüzden getirmem gerektiğini söyledi. Ben de kendisine bugüne kadar bir sürü mülakat deneyimi okuduğumu ve öğrencilerden bir kere bile istendiğini görmediğimi söyledim. Şöyle bir suratıma baktı neyse mülakata devam ettik😁 Parmak izlerimi aldı.

• Amerika'da nereye gideceksin?
        -Atlanta. Orada arkadaşım var yerleşip düzenimi kurana kadar onun yanında kalıcam.
      • Şu an gördüğüm kadarı ile üniversitede öğrencisin transkriptin nerde?
        -Lise diploması orijinali olmasına rağmen sordu ben de ne olur ne olmaz diye dekanlıktan mühürlü imzalı ama zarfın içinde olmayan transkriptim götürmüştüm. Mührü ve imzayı gördükten sonra tamam dedi.
      • Orda ne iş yapacaksın?
        -Şuan Tıp okuyorum mezun olduktan sonra ilk başta araştırmacı pozisyonunda çalışmayı planladığımı söyledim.
      • Okulun bitmesine kaç yıl kaldı?
        -Şu an 5. sınıfım 1.5 yıl kaldı.
      • Bu Green Card işi o zaman nasıl olucak Amerika'nın dışında belli bir sürenin üstünde kalamıyorsun
        -Re-entry Permit'e başvurabilirim veya okuldaki son senemin bir kısmını Amerika'da geçirip okulda saydırabilirim şeklinde yuvarlak bir cevap verdim.
      • Şuan eksik evraktan dolayı vizeni onaylayamıyorum dedi ve elime AP kağıdı ile pasaportu verdi😧 Eksik belgeden AP'ye kalan/kalacak olan arkadaşlarım endişe etmesin. 1 Mart'ta mülakattan hemen 1-2 saat içinde belgeleri postaladım 9 Mart yani bugün vizem basıldı ve kargoya verildi.

Banka hesabında 15.000 dolar gösterdim. Parayı hesabıma babam yatırdı. Para ile ilgili hiçbir soru gelmedi.

Mülakattan çıkardığım ders; fazla mal göz çıkartmaz ama az maldan AP'ye kalırsınız. Lise diplomam olmasına rağmen transkript sordu yanımda olduğu için gösterebildim diğer giren arkadaşlarıma sormamış veya girecek olanlara sormayacak olabilir ama üniversite öğrencisi iseniz getirmeniz faydanıza olur. Askerlik belgesi öğrenci olduğum için istemez dedim istedi...

Konaklama
      Ben iki gidişimde de Sonno Hotel'de kaldım. Geceliği 350 TL idi. Kahvaltı dahil. Akşam yemeği yok. Otel gayet rahat ve kaliteli. Hem Unganlara hem de Büyükelçiliğe yürüme mesafesinde. Tavsiye ederim.

Fotoğraf
      Özgün Fotoğraf'ta çektirdim. Green Card için diyince anlıyor zaten. 50 Lira ödedim. Hemen 5 dakikada fotoğrafları teslim ediyor.

Kapanış
      Sürecin her aşamasında hiçbir karşılık olmadan bu kadar insana yardımcı olan herkesin sorularını bıkmadan cevaplayan başta @gucarslan abi olmak üzere bütün adminlerimize teşekkür ediyorum.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      M
      med4816
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Arkadaşlar herkese merhaba. Bu forumdan olsun telegram grubumuzdan olsun çok yarar gördüm. Artık aldığımı geriye verme vakti Amerikalıların deyimiyle "Giving it back to community"... Ben de deneyimlerimi nacizane paylaşıcam. Başta @gucarslan abi olmak üzere bu topluluğun oluşumunda emeği geçen herkese kendi adıma çok teşekkür ederim.

24 Haziran Cuma

Arkadaşlar herkese merhaba. Ben de bugün itibari ile Houston'dan ilk girişi yaptım
      Dalaman-İstanbul
      İstanbul-Houston
      1 Gece Houston Konaklama

Yarın da Houston-Colorado Springs yapıcam

THY İstanbul-Houston ile geldim. Uçaktaki yemekler beklediğimden çok daha iyi idi. İndikten sonra geçiş çok basit oldu. Citizens kısmına girmedim. Legal Residents kısmı vardı ordan girdim. Zarfı, pasaportu verdim. Parmak izi aldı, fotoğraf çekti. Bavul açtırılmadı. Ordan başka bir görevliye yönlendirildim. Zarfı açtı içindekileri aldı. Adresi kontrol etti. Bu adrese gelicek sıkıntı var mı dedi. değiştirmedim adresi. Atlanta'daki arkadaşımın adresi idi. Vizenin üzerine admitted basıp DV-1 yazdı. Otel kısmına gelince Amerika'daki ilk 50 dolarımı kaybettim. Normaldeki fiyatından 50 dolar fazla aldı. Early check-in olduğu için early dediğim de 15 dakka 🙂 Edit: Aslında bu "security deposit" imiş. Odadan çıktıktan sonra minibar kullanımını falan hesaplayıp ona göre 50 doları veya daha azını geriye veriyorlarmış. Şimdilik deneyimlerim bu kadar. Yarın da bir domestic uçuş yapacağım Colorado Springs'e.
      Gelmeden önce herkesin deneyimlerini dikkatlice okudum. Bu gruptan çok yararlandım. Deneyimlerini paylaşan herkese kendi adıma çok teşekkür ederim. Ben de elimden geldiğince paylaşıcam. Şimdilik benden bu kadar. Görüşmek üzere.

25 Haziran Cumartesi

Arkadaşlar herkese merhaba. Bugün sabah Houston-Colorado Springs uçuşunu yaptım ve kalıcağım yere ulaştım. United Airlines ile uçtum. 1 checked bag, 1 carry-on ve bir tane de bilgisayar çantam vardı. Checked bag için 35 dolar ödedim. Uçuş gayet rahat geçti hatta THY'nin uluslararası uçuşundan çok daha rahattı. Uçakta yanımda 65 yaşında bir amca oturdu. Baya sohbet ettik. Özellikle enflasyonu sordum hissediyor musun diye. Benzin dışında birçok şey hala aşağı yukarı aynı dedi çok hissetmiyorum dedi. En iyi arkadaşı ile beraber seyahat ediyordu. Arkadaşı hispanik ve çok iyi bir kadındı. Bana numarasını verdi bir şeye ihtiyacın olursa ara dedi. Gerçekten çok iyi insanlardı. Amerika beni çok şaşırttı bu konuda. Şuana kadar tanıştığım herkes gerçekten çok çok yardımsever. Uçaktan sonra taxiye bindim kalıcağım yere gelmek için. 34 dolar tuttu. Bindiğim taksideki şöför 6 yaşına kadar Türkiye' de yaşamış anaokuluna Türkiye'de gitmiş. Türkçe kelimeler falan söyledi. Onla da baya sohbet ettik. Colorado Springs'e gelince gerçekten çok kaliteli bir şehir izlenimi yarattı. Her yer çok düzenli ve havası gerçekten bu mevsimde çok iyi. Ne çok sıcak ne çok soğuk. Odaya yerleştim. Odayı furnishedfinder sitesinden bulmuştum. Airbnb'den çok daha fazla hesaplı. Hem oda hem de daire kiralayabiliyorsunuz. Ev sahibi background check yapmak istemişti Mart ayında iletişime geçtiğimde. Bunun için SSN falan lazım herhalde. Ben de ona E-devletten ingilizce aldığım adli sicil kaydını göndermiştim ve kabul etmişti. Odaya faturalar dahil 900 dolar ödüyorum. Toplam 4 kişi kalıyoruz. 4 oda, 2 banyo, Ortak Alan, En düşük internet paketini kullanıyorum evde dedi. Hız ölçtüm 110mb çıktı 🙂 Tr'de kaldığım yurt 5 yılın sonunda yurda kaliteli internet getirdik demişlerdi hızı da 15mb. Medeniyete geldiğimi hissettim 🙂 Şuanlık her şey iyi gidiyor gibi...
      Bugün odaya yerleştikten sonra ilk Wallmart alışverişini yaptım. 44 dolar tuttu;

• 5 tane akşam yemeğinde yemek için hazır yemek aldım. 3.5 dolar tanesi. 5 günlük akşam yemeği. Çok pratik oldu mikrodalgaya attımhemen pişti. Tadı da bence baya güzel
      • Bir tane büyük boy cereal aldım. Rahat 2 hafta yeter. O da 2.5 dolar
      • 4 tane greek yoğurt aldım. 3 dolar
      • Ekmek 1 dolar
      • 350 gram Peynir 3.5 dolar
      • 3 litre Portakal Suyu 2.5 dolar
      • 2 litre süt 2.6 dolar
      • 12'li dondurma 2.5 dolar
      • Şampuan 6 dolar
      • 500 ML su 2 dolar. Su niye pahalı bilmiyorum zaten boşuna almışım. Evde su sebili varmış.

Şimdilik benden bu kadar...

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      M
      med4816
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Degerli forum üyesi arkadaşlarım, ben de deneyimimi paylaşmak istedim. Ilk girişten sonra iki kere daha giriş yaptım. Son girişimi 1 ay once kalici olarak yaptım. Vizeyi aldıktan sonra ilk girişimi Haziran 2022 de yapmiştim. 3 ay kalıp Eylül 2022 de geri dönmüştüm. Ikinci girişimi Haziran, 2023 sonunda yaklaşık 10 ay sonra JFK den yapmiştim. Herhangi bir soru sorulmadan rahat bir sekilde girisi yaptım. İki ay kaldıktan sonra Eylül, 2023 başında Tr'ye geri dondum. Geri döndükten sonra pasaportumu yeniledim. Ve Aralik,2023 te kalici olarak son girişimi yeni pasaport ile yaptım. Bu sefer Dulles, DC den giriş yaptım. Bu girişte memur birkaç soru sordu. En son ne zaman Amerika'da yaşıyordun, Turkiyeye geri donme sebebim vs. Üniversite okuduğumu, okulu bitirir bitirmez kalici girişimi yaptigimi, caliscagim isin vs. her seyin hazır oldugunu söyledim. Bir problem cikmadi ama neden bilmiyorum yaklaşık 40 dakika Green Cardi process etmesini bekledim bir turlu bir seyler olmuyordu kullandigi bilgisayarda. En son camdan Green Carda başvuruda kullandigim fotoğrafı gordum. 2020 yılında DV başvurusu icin çektirdiğim fotograf. Bu sefer de sorunsuz bir sekilde girisi yaptım sadece GC yi process etmesi icin biraz fazla bekledim. Herkese sevgiler,

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      M
      med4816
    • RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@denttraveller 2021'lerde umutlarını kesmişlerdi. Bir gecede 210 kişiye mülakat geldi ki olabilcek en kötü kombinasyona sahip yıl. Yeni çıkan bir virüs+Trump. Artık virüsle az çok nasıl başa çıkacağımızı biliyoruz+Aşı+Biden.

M
      med4816

İlgili tweet 2017 yılında Manhattan saldırısından sonra atılmış. Saldırının şüphelilerinden biri de DV ile Amerika'ya gelmiş Sayfullo Saipov adlı bir özbekistanlıymış. Hatta Trump da bu yüzden DV programını bitiricem demiş zamanında. Ben aday olan senatörün spesifik olarak göçmen karşıtı olduğunu düşünmüyorum. Hatta göçmenlik yanlısı birçok pozitif söylemi var.

M
      med4816

@entropik Teknik olarak kural 1 yıl. Green Card ile postada gelen broşürde de 1 yıl diye belirtmiş. 1 yıldan uzun kaldığınızda GC'ye el koyma hakları oluyor. Fakat bir sürü örnek var 4-5 yıl dışarda hatta 9 yıl dışarda kalıp sonra problem yaşamadan giren veya tam tersi 1 yıl bile dolmadan sadece 10 ay dışarda kalıp sorguya çekilen ve ciddi bir şekilde uyarılan insanlar da oluyor. Burda temel mantık olabildiğince çabuk bir şekilde Amerika'da yaşamaya başlamak. Genelde giriş yaptıktan sonraki ilk 1 yıla müsama gösteriyorlar. Fakat örnekler çok değişken. Ama kişi sorulduğunda kendini düzgün bir şekilde anlatıp geçerli sebebini belirttiği takdirde "bence" problem olmaz dışardaki kalış süresi 1 yılın altındaysa.

M
      med4816

@crazycells Hocam merhaba. Cevabınız için teşekkür ederim. Yerleşmeye gideceğim son sınıfım.

M
      med4816
    • RE: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

@gucarslan Haklısınız hocam yanlış bir ifade kullanmış oldum. Cahilliğime geldi. Özür dilerim. Açıkladığınız için teşekkür ederim.

M
      med4816

@FUAT-ARI Üstte yorum yapan @pistolstar arkadaşa KESİNLİKLE katılıyorum. YASAL kalıcı oturumunuzun olduğu ülkeye her gün sınırdan binlerce insan elini kolunu sallayarak geçip hatta dereyi geçerken videoya alıp tiktoka atıyor. Kampa girip çıkıp ilticaya başvuruyor. Sorulan sorulara mantıklı cevaplar verdiğiniz sürece bir sorun çıkmaz

M
      med4816
    • RE: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

Bu avukatlarla bu iş yürümez. İlk kez bir hearing'i dinliyorum. Yargıç en başta konuşan avukata "current injury" i anlat diyor. Kem küm ediyor. Onun yerine yargıç söylüyor. Ardından saçma sapan bir örnek veriyor. 80K Case Number... Hayretler içinde dinliyorum...

M
      med4816

med4816 tarafından gönderilen son iletiler

Degerli forum üyesi arkadaşlarım, ben de deneyimimi paylaşmak istedim. Ilk girişten sonra iki kere daha giriş yaptım. Son girişimi 1 ay once kalici olarak yaptım. Vizeyi aldıktan sonra ilk girişimi Haziran 2022 de yapmiştim. 3 ay kalıp Eylül 2022 de geri dönmüştüm. Ikinci girişimi Haziran, 2023 sonunda yaklaşık 10 ay sonra JFK den yapmiştim. Herhangi bir soru sorulmadan rahat bir sekilde girisi yaptım. İki ay kaldıktan sonra Eylül, 2023 başında Tr'ye geri dondum. Geri döndükten sonra pasaportumu yeniledim. Ve Aralik,2023 te kalici olarak son girişimi yeni pasaport ile yaptım. Bu sefer Dulles, DC den giriş yaptım. Bu girişte memur birkaç soru sordu. En son ne zaman Amerika'da yaşıyordun, Turkiyeye geri donme sebebim vs. Üniversite okuduğumu, okulu bitirir bitirmez kalici girişimi yaptigimi, caliscagim isin vs. her seyin hazır oldugunu söyledim. Bir problem cikmadi ama neden bilmiyorum yaklaşık 40 dakika Green Cardi process etmesini bekledim bir turlu bir seyler olmuyordu kullandigi bilgisayarda. En son camdan Green Carda başvuruda kullandigim fotoğrafı gordum. 2020 yılında DV başvurusu icin çektirdiğim fotograf. Bu sefer de sorunsuz bir sekilde girisi yaptım sadece GC yi process etmesi icin biraz fazla bekledim. Herkese sevgiler,

M
      med4816

Degerli forum üyesi arkadaşlarım, eğer yanlış basligi kullanıyorsam affola. Salı günü kalici taşınma icin yola cikiyorum. Pasaportumu değiştirdim. Bu yüzden pasaport numaram da değişti. Green Cardim elimde. En son 3 ay once Amerika'da bulundum. Sorum su: Bu pasaport ile ilk kez yolculuğa cikacagim. Ilk basilan DV vizesi ve giriş-cikista vurulan damgalar eski pasaportta. Eski pasaportumu yanıma almam gerekir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.

M
      med4816

@FUAT-ARI Üstte yorum yapan @pistolstar arkadaşa KESİNLİKLE katılıyorum. YASAL kalıcı oturumunuzun olduğu ülkeye her gün sınırdan binlerce insan elini kolunu sallayarak geçip hatta dereyi geçerken videoya alıp tiktoka atıyor. Kampa girip çıkıp ilticaya başvuruyor. Sorulan sorulara mantıklı cevaplar verdiğiniz sürece bir sorun çıkmaz

M
      med4816

@crazycells Hocam merhaba. Cevabınız için teşekkür ederim. Yerleşmeye gideceğim son sınıfım.

M
      med4816

@Ryback Hocam merhaba. Bu 6 ay ila 1 yıl arasında kalınca vatandaşlık için gereken kalma kotasını sıfırlayıp tekrardan başlıyoruz. Fakat Green Card'ın kendisine negatif bir etki olmuyor değil mi? Ben Haziranda giriş yaptım. 3 ay kaldım. Şuan üniversite okuyorum ve son sınıfım. Haziranda yerleşmeye gidicem. 9 ay dışarda kalmış olucam. Bunu genel anlamda normal karşılıyorlar değil mi?

M
      med4816

@entropik Teknik olarak kural 1 yıl. Green Card ile postada gelen broşürde de 1 yıl diye belirtmiş. 1 yıldan uzun kaldığınızda GC'ye el koyma hakları oluyor. Fakat bir sürü örnek var 4-5 yıl dışarda hatta 9 yıl dışarda kalıp sonra problem yaşamadan giren veya tam tersi 1 yıl bile dolmadan sadece 10 ay dışarda kalıp sorguya çekilen ve ciddi bir şekilde uyarılan insanlar da oluyor. Burda temel mantık olabildiğince çabuk bir şekilde Amerika'da yaşamaya başlamak. Genelde giriş yaptıktan sonraki ilk 1 yıla müsama gösteriyorlar. Fakat örnekler çok değişken. Ama kişi sorulduğunda kendini düzgün bir şekilde anlatıp geçerli sebebini belirttiği takdirde "bence" problem olmaz dışardaki kalış süresi 1 yılın altındaysa.

M
      med4816
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Arkadaşlar herkese merhaba. Bu forumdan olsun telegram grubumuzdan olsun çok yarar gördüm. Artık aldığımı geriye verme vakti Amerikalıların deyimiyle "Giving it back to community"... Ben de deneyimlerimi nacizane paylaşıcam. Başta @gucarslan abi olmak üzere bu topluluğun oluşumunda emeği geçen herkese kendi adıma çok teşekkür ederim.

24 Haziran Cuma

Arkadaşlar herkese merhaba. Ben de bugün itibari ile Houston'dan ilk girişi yaptım
      Dalaman-İstanbul
      İstanbul-Houston
      1 Gece Houston Konaklama

Yarın da Houston-Colorado Springs yapıcam

THY İstanbul-Houston ile geldim. Uçaktaki yemekler beklediğimden çok daha iyi idi. İndikten sonra geçiş çok basit oldu. Citizens kısmına girmedim. Legal Residents kısmı vardı ordan girdim. Zarfı, pasaportu verdim. Parmak izi aldı, fotoğraf çekti. Bavul açtırılmadı. Ordan başka bir görevliye yönlendirildim. Zarfı açtı içindekileri aldı. Adresi kontrol etti. Bu adrese gelicek sıkıntı var mı dedi. değiştirmedim adresi. Atlanta'daki arkadaşımın adresi idi. Vizenin üzerine admitted basıp DV-1 yazdı. Otel kısmına gelince Amerika'daki ilk 50 dolarımı kaybettim. Normaldeki fiyatından 50 dolar fazla aldı. Early check-in olduğu için early dediğim de 15 dakka 🙂 Edit: Aslında bu "security deposit" imiş. Odadan çıktıktan sonra minibar kullanımını falan hesaplayıp ona göre 50 doları veya daha azını geriye veriyorlarmış. Şimdilik deneyimlerim bu kadar. Yarın da bir domestic uçuş yapacağım Colorado Springs'e.
      Gelmeden önce herkesin deneyimlerini dikkatlice okudum. Bu gruptan çok yararlandım. Deneyimlerini paylaşan herkese kendi adıma çok teşekkür ederim. Ben de elimden geldiğince paylaşıcam. Şimdilik benden bu kadar. Görüşmek üzere.

25 Haziran Cumartesi

Arkadaşlar herkese merhaba. Bugün sabah Houston-Colorado Springs uçuşunu yaptım ve kalıcağım yere ulaştım. United Airlines ile uçtum. 1 checked bag, 1 carry-on ve bir tane de bilgisayar çantam vardı. Checked bag için 35 dolar ödedim. Uçuş gayet rahat geçti hatta THY'nin uluslararası uçuşundan çok daha rahattı. Uçakta yanımda 65 yaşında bir amca oturdu. Baya sohbet ettik. Özellikle enflasyonu sordum hissediyor musun diye. Benzin dışında birçok şey hala aşağı yukarı aynı dedi çok hissetmiyorum dedi. En iyi arkadaşı ile beraber seyahat ediyordu. Arkadaşı hispanik ve çok iyi bir kadındı. Bana numarasını verdi bir şeye ihtiyacın olursa ara dedi. Gerçekten çok iyi insanlardı. Amerika beni çok şaşırttı bu konuda. Şuana kadar tanıştığım herkes gerçekten çok çok yardımsever. Uçaktan sonra taxiye bindim kalıcağım yere gelmek için. 34 dolar tuttu. Bindiğim taksideki şöför 6 yaşına kadar Türkiye' de yaşamış anaokuluna Türkiye'de gitmiş. Türkçe kelimeler falan söyledi. Onla da baya sohbet ettik. Colorado Springs'e gelince gerçekten çok kaliteli bir şehir izlenimi yarattı. Her yer çok düzenli ve havası gerçekten bu mevsimde çok iyi. Ne çok sıcak ne çok soğuk. Odaya yerleştim. Odayı furnishedfinder sitesinden bulmuştum. Airbnb'den çok daha fazla hesaplı. Hem oda hem de daire kiralayabiliyorsunuz. Ev sahibi background check yapmak istemişti Mart ayında iletişime geçtiğimde. Bunun için SSN falan lazım herhalde. Ben de ona E-devletten ingilizce aldığım adli sicil kaydını göndermiştim ve kabul etmişti. Odaya faturalar dahil 900 dolar ödüyorum. Toplam 4 kişi kalıyoruz. 4 oda, 2 banyo, Ortak Alan, En düşük internet paketini kullanıyorum evde dedi. Hız ölçtüm 110mb çıktı 🙂 Tr'de kaldığım yurt 5 yılın sonunda yurda kaliteli internet getirdik demişlerdi hızı da 15mb. Medeniyete geldiğimi hissettim 🙂 Şuanlık her şey iyi gidiyor gibi...
      Bugün odaya yerleştikten sonra ilk Wallmart alışverişini yaptım. 44 dolar tuttu;

• 5 tane akşam yemeğinde yemek için hazır yemek aldım. 3.5 dolar tanesi. 5 günlük akşam yemeği. Çok pratik oldu mikrodalgaya attımhemen pişti. Tadı da bence baya güzel
      • Bir tane büyük boy cereal aldım. Rahat 2 hafta yeter. O da 2.5 dolar
      • 4 tane greek yoğurt aldım. 3 dolar
      • Ekmek 1 dolar
      • 350 gram Peynir 3.5 dolar
      • 3 litre Portakal Suyu 2.5 dolar
      • 2 litre süt 2.6 dolar
      • 12'li dondurma 2.5 dolar
      • Şampuan 6 dolar
      • 500 ML su 2 dolar. Su niye pahalı bilmiyorum zaten boşuna almışım. Evde su sebili varmış.

Şimdilik benden bu kadar...

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      M
      med4816
    • RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@knnrn Çok teşekkür ederim tavsiyen için abi.

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      M
      med4816

@knnrn Abi selamlar. Ben 10 güne giriş yapacağım İnşallah. Şimdi bu gidişte üç ay kalıcam. Telefonum Xiaomi marka ve bir sıkıntısı yok memnunum. Daha önce Mint önermiştiniz ben de onu almayı planlıyorum. Fakat araştırdığıma göre bu Xiaomi tarzı markalarda genellikle sorun çıkabiliyormuş Amerika'da hattı taktıktan sonra az çekme hatta hiç çekmeme gibi. Bana yeni telefon almamı önerir misiniz eğer bir sorunla karşılaşırsam ucuz bir şey mi alıp geçiyim yoksa iphone tarzı hatla beraber bir telefon mu alayım. Bu arada kalıcı gidişi 2023 yazında yapıcam.

M
      med4816

@knnrn Çok teşekkür ederim abi. Spesifik olarak tavsiye ettiğiniz bir operatör var mıdır acaba? Bir de ben Houston'dan giriş yapıcam. Ordan Colorado'ya geçicem aktarmalı olarak. Havalimanında yaklaşık 6 saat vaktim olucak. Havalimanında bu sim cardı işini halledebilir miyim veya Colorado'ya geçince orda bir mağazaya gidip orda mı halletmem uygun olur?

M
      med4816