Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sevgili Yesilkart Forum uyeleri,

    Malumunuz oldugu gibi 1.5 yildir daha once gorulmemis bir surecten geciyoruz; pandemi tum vize sureclerini etkiledigi gibi DV (Cesitlilik Vizesi) surecini de ciddi bir sekilde etkiledi. Pek cok vize kategorisinden farkli olarak DV talihlileri, talihli olduklari finansal yil icerisinde vize almali, yasalara gore 30 Eylul'den sonra DV talihlilerine vize basilamiyor. Yani,

    • DV2021 talihlileri icin son vize alma tarihi 30 Eylul 2021
    • DV2022 talihlileri icin son vize alma tarihi 30 Eylul 2022

    Konsolosluklarin calisma kapasitesindeki ciddi azalma tum vize sureclerinde gecikmelere veya durmalara neden oldu. Diger gocmen vize kategorilerinden is sponsorlu veya aile sponsorlu gocmen vize basvurulari pandemi sonrasinda gecikmeli olarak da devam edebilir, bu dosyalarin bir gecerlilik tarihi yok, fakat ayni durum maalesef DV icin soz konusu degil. Bu nedenle tum DV talihlileri, vize alma sansini arttirmak icin yasanan yasal gelismelerden ve mahkeme sureclerinden haberdar olmali diye dusunduk ve sayin @gucarslan ve sayin @Muhtaradana ile birlikte gecmis 1.5 yilin onemli kararlarini bu baslikta ozetledik.

    DV2020 sürecinde yaşananlar

    Gomez v Trump davası

    Maalesef DV2020 sureci pandemiden agir bir darbe aldi ve pek cok talihli arkadas vizelerini alamadi. DV2020 sureci 1 ekim 2019'da normal bir sekilde basladi; fakat her ay normalde verilenden daha az vize verilerek 17 Mart 2020 gunune kadar surec devam etti. 17 Mart gunu Ankara'daki ABD Konsoloslugundan mulakat tarihi verilmis DV2020 talihlilerine su email gonderildi:

    The U.S. Embassy Ankara is closed for routine consular services at this time, including immigrant visa appointments. All appointments scheduled between March 18 and April 3 have been canceled. If you must travel urgently due to a serious medical or family emergency, you can send your request for an expedited appointment by logging into your account at https://ais.usvisa-info.com/en-tr/iv. Go to Group Actions, select the “Request Expedite” option and send your request. If your appointment date has already passed, please use “Missed my Appointment” tab under Group Actions to send your request. When requesting an expedited appointment, please clearly explain the nature of your emergency.

    We will reschedule all non-urgent immigrant visa appointments when we reopen for consular services. There is no set date that this time.

    bu e-maile gore Ankara ABD konsoloslugu 18 Mart - 3 Nisan 2020 arasi tum mulakatlari iptal edip, gocmen vize dahil rutin vize islemlerine kapali olacagini acikladi, 20 Mart itibariyle ise travel.state.gov'dan yapilan aciklamaya gore tum dunyadaki ABD konsolosluklari rutin vize islemlerini durdurdu. Bu durumun ne kadar surecegi bilinmezken ve kisa sureli olacagini tahmin ederken Ankara Konsoloslugu'nun DV mulakatini rutin sekilde kabul etmeye baslamasi 1 yildan uzun zaman aldi ve 9 Haziran 2021 tarihinde Temmuz 2021 icin randevular gonderilmeye baslandi.

    Konsolosluklar rutin vize islemlerine kapali iken gocmenlik sureclerine darbe vuran asil sorunlar yasandi. 21 Nisan 2020 gunu baskan Trump gocmenlik sistemini tamamen tikayacak kararlar almaya basladi.

    Eski baskanin twitter hesabindan atilan tweet'in ekran goruntusu:

    21 nisan tweet.JPG

    Bu tweet ile ilgili eski baskanin aciklamalarinin da icinde oldugu bir haber 👇

    ve halen gocmenlik sistemi uzerinde olumsuz etkilerinin hissedildigi, uzun bir sure yururlukte kalacak olan PP-10014 Executive Order (Baskanlik kararnamesi) karari, eski baskan Trump tarafindan yururluge konuldu. Bildiri metnine asagidaki forum basligi ve federalregister.gov site baglantisi uzerinden ulasabilirsiniz 👇🏼

    Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020) https://yesilkartforum.com/forum/post/131273

    Trump PP-10014 baskanlik kararnamesi ile belli istisnalar disinda 22 Nisan 2020 tarihinden sonra gocmen vize alacak gocmenlerin ABD'ye girislerini 60 gün boyunca yasakladi, bu kararnameyi DOS (Department of State - ABD Disisleri Bakanligi) yeni gocmen vizelerin de verilmesini engelledigini yorumlayarak kararname yururlukte oldugu surece Green Card cekilis vizesi basmayacagini (DV vermeyecegini) acikladi. Trump daha sonra PP-10014'u 22 Haziran 2020'de gocmen olmayan vizeleri de kisitlayacak yeni bir kararname (PP-10052) ile 31 Aralik 2020 tarihine kadar uzatti.
    Daha sonra bu kararnameyi 31 Aralıkta 2020'de 3 ay daha uzatarak 31 mart 2021 tarihine kadar girisler kisitlanmak istendi fakat yeni baskan Biden 25 Subat 2021 tarihinde PP-10014 kararlarini yururlukten kaldirdi 👇🏼

    Trump'in kararlarinin tarihlerine gore DV2020 talihlilerinin, yasalarin izin verdigi sure boyunca vize alma sansi kalmadi (vize almak icin son gun 30 Eylul 2020 idi ve verilen vizeler ~6 aylik oldugundan ABD'ye son giris tarihi ~30 Mart 2021 oluyordu).

    Bu gelismeler gocmen vize kisitlamalari icin acilmis davalari ve mahkeme sureclerini hizlandirdi, zira bu vize yasaklari ancak bir mahkeme karari ile asilabilirdi. 23 Nisan'daki PP-10014 kararlarinin hemen ardindan iki ayri basarisiz mahkeme sureci yasandi. Biri, Amerikan Göçmenlik Avukatları Derneği (AILA) tarafından 29 Nisan 2020 tarihinde, bir diğeri de göçmenlik avukatı Jim Hacking tarafından bireysel bir şekilde 14 Mayıs 2020 tarihinde mahkemeler önüne getirildi. Ama maalesef mahkemeler o günkü iddialar ve şartlarda bu davaları kabul etmedi (istek olursa bu iki girişim hakkında ilerleyen günlerde daha fazla bilgi ve belge paylaşabiliriz).

    Mahkemelerde asıl mücadelenin başlaması PP-10014 kararlarının 23 Haziran 2020'de 31 aralık 2020 tarihine kadar uzatılmasıyla başladı. Bu açıklamanın hemen ardından Amerikan Göçmenlik Avukatları Derneği (AILA) yeni mahkeme sürecinin başlatacaklarının haberini verdi:

    23 haziran aila dava açacağını beyan etti tweet.JPG

    Mahkeme surecindeki durusma ve savunmalardan ortaya cikti ki, DOS tum DV surecinde alisilmadik ve olmamasi gereken bir yavaslikla hareket etmis ve normalde (onceki yillara kiyasla) verilmesi gereken vize sayisina bile ulasmamisti. Hukumet avukatlari bu yavasligi mahkeme surecinde makul nedenlerle aciklayamadigi icin ve PP-10014 kararlarının gocmen vize verilmesi icin bir engel olusturmadigi Yargic Mehta tarafindan belirlenince DV2020 surecinde yasananlarin iyi niyetle olmadigina kanaat getirdi ve DOS'un iyi niyetini gostermesi icin 4 Eylul 2020 tarihinde Gomez davasındaki ara kararini acikladi. Bu karara gore 30 Eylul 2020 tarihine kadar DV2020 vizelerinin basilmasi istendi. DOS, bu 4 Eylul kararindan sonra 9 Eylul tarihinde mahkeme kararini yorumlayip DV2020 talihlileri icin bir guncelleme yayimlandi 👇🏼 https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-DV-2020-update.html

    f7c0cb6d-0ee7-4b66-bc6b-8b0adae5d128-image.png

    ve Eylul'un 26'sinda DOS'tan bir rapor istedi. Bu surecte aciklanan rapora gore konsolosluklarda 5093 DV dosyasi islendi, 3208 vize verildi, 1885 basvuru da reddedildi. Bu basilan vizelerle DV2020 surecinde basilan toplam vize sayisi 15.401'ye yukseldi (DV2020 suresince verilmesi gereken 55.000 vizenin %28'i).

    2020'nin Eylul ayinda gerceklesen mulakatlarda konsolosluklar, normalde izledigi dosya numarasi sirasindan cikip 9 Eylul'deki travel.state.gov guncellemesine gore;

    • davaya katilan kisilere
    • normalde Mart-Nisan-Mayis aylarinda mulakat tarihi almis ama konsolosluklarin islemleri durdurmasindan dolayi mulakat tarihleri iptal edilen dosyalara
    • dosyasi bu surecte idari islemde oldugu icin vize alamamis kisilere
      oncelik verdi ve bu kisiler uzun bir bekleme suresinden sonra vizelerini alabildiler.

    (For posts that have additional capacity to process applications and are not exhausted by the three categories above, applicants whose cases are pending with the Department’s Kentucky Consular Center): Bunlarin disinda onceliklendirmede 4ncu bir grup daha vardi. Bu 3 grupta olmayan ve dosyasi KCC'de hazir olarak bekleyen kisiler eger mulakata girecekleri konsolosluk yogun degilse de mulakat alabilecekti; fakat bilgimiz dahilinde bu grupta 1 kisi Kırgızistan'da 2 kisi de Avrupa'da olmak uzere toplam 3 kisi vize alabildi, belki bundan daha fazlasi vardir; lakin bu 4. grubun cok fazla sayida kisiyi kapsamadigini biliyoruz.

    Ayrica, bu gelismeler isiginda 18 Mart 2020'den sonra DV vermeyen Ankara ABD Konsoloslugu Eylul ayinda 151 talihliye toplamda 312 vize verdi (es ve cocuklariyla birlikte).

    DV2020 surecinin son tarihi olan 30 Eylul 2020'ye gelinmis olmasina ragmen vizelerin %70'inden fazlasi verilmedigi icin davaci avukatlar mahkemeden basilmayan 30.000 vizenin daha sonra verilmek uzere rezerve edilmesini talep etti, lakin Yargic Mehta bu sayiyi onaylamadi ve normalde pandemi oncesine kadarki donemde verilmesi gereken ama DOS'un DV dosyalarindaki yavasligi nedeniyle verilmeyen ~12.000 vize olduguna kanaat getirdi. Yaklasik 3000 vize Eylul ayi boyunca verildigi icin, finansal yilin son gunu olan 30 Eylul'de 9095 DV2020 vizesini 30 Eylul'den sonra kullanmak uzere rezerve etme karari verdi. Peki davaya katilmayanlar bu ayrilan DV2020 vizelerini alabilir mi? Acilan dava bir "class action" yani toplu dava oldugundan ve 30 Eylul 2020 kararlarinda class talebi Yargic Mehta tarafindan kabul edildiginden dolayi bu davada verilecek kararlar davaya katilan veya katilmayan tum DV2020 talihlilerini ilgilendiriyor. Yani herkesin bu 9095 vizeyi almasi mumkun.

    18 Agustos 2021 tarihine kadar dava karsilikli rapor ve durusmalarla devam etti ve Yargic Mehta, Gomez davasi icin nihai karari verdi , Yargic Mehta 9095 vize icin mahkemeye katilmis ve hala vizesini alamamis kisiler icin bir onceliklendirme yapmadi ama bu vizelerin tamaminin DV2020 talihlilerine dagitilmasini istedi. Bu surecin zaman cercevesinin ise davaci avukatlarla hukumet avukatlarinin uzlasmasi sonucu olusmasini istedi; lakin iki taraf da verilen sure icerisinde anlasamadi. Su an Yargic Mehta'nin bu zaman cercevesini aciklamasini bekliyoruz.

    Fakat, gectigimiz haftalarda DOS bu kararlari ilgilendiren su sayfayi yayimladi:
    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-2020-and-2021-updates.html

    4 Eylul mahkeme ara karari:
    123 order on motions for preliminary injunction.pdf

    14 Eylül mahkeme ara kararı
    132 amended order.pdf

    30 Eylul mahkeme ara karari:
    151 order.pdf

    DV2021 sürecinde yaşananlar

    2021 yilinin sureci birkac hafta once sona erdi. Davalar hakkinda ilgili forum basliklarini aciklamalarin altinda bulabilirsiniz.

    Anunciato Davası (Ekim 2020)

    Ekim 2020'de Charles Kuck ve ekibi, Başkan Trump tarafından çıkartılan ve yasal göçmenlerin ülkeye girişini engelleyen PP-10014 yasaklarının kaldırılması için Anunciato davasını açtı. Dava; toplam 6 ay süren görüşmeler sonucunda, şubat ayında PP-10014'ün yeni başkan Joe Biden kaldırılması sonucu "moot" (anlamsız/gereksiz) oldu. Karar duruşması 10 haziran'da görüşülecek. Bu davaya Türkiye'den toplam 2 (iki) DV2021 talihlisi arkadaşımız katılmıştı.

    Jacob Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

    31 Aralık'ta sonlanması beklenen PP-10014 yasakları, başkan Trump tarafından tabiri caizse gider ayak 31 mart 2021 tarihine kadar uzatıldı ve yasal göçmenlerin ABD'ye girişi 3 ay daha yasaklanmış oldu. zaten DV2021 talihlileri ve aile birleşimi vizeleri için çalışmalar yapan Curtis Morrison ve ekibi ocak ayının başında Jacob v Biden (eski adıyla Jacob v Trump) davasını açacağını duyurdu. Davaya, aile birleşimi vizesi sahipleri (F1-2-3-4, IR-5) ve DV2021 talihlilerinin katılabileceğini duyuran Curtis Morrison, 6 Ocak'a kadar başvuruları topladı ve kısa sürede davaya dünyada toplamda 2438 davacı ile katıldı. Türkiye'den ise 90 DV2021 talihlisi bu davaya müdahil oldu. Dava, 2020'de aile birleşimi için olumlu karar veren yargıç Chen tarafından görülüyor. 20 Mayıs'ta yapılan son durum görüşmesinde (status conference) yargıç Chen, hükümetten aile vizelerinin durumları ile alakalı tekrar bir rapor istedi ve duruşmayı 11 Haziran'a erteledi. Umuyoruz ki bu son erteleme olur ve karar bir an önce verilir...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4011/dv2021-jacob-v-biden-davası-ocak-2021/

    Goh v Blinken Davası (Nisan 2021)

    Anunciato'dan eli boş dönen Charles Kuck ve ekibi, sadece DV2021 talihlilerinin katılabileceği bir dava açacaklarını duyurdu. Burada amacın, sadece davaya müdahil olanların vize almasını amaçlayan bir karar çıkartmak olduğunu duyuran Charles, davasını Washington DC bölgesinde açtı. Toplamda 800'e yakın davacının katıldığı davaya Türkiye'den 53 kişi müdahil oldu. Davanın görüşme takvimi;

    1-2) 21 Mayıs Davalılar(Hükümet) certified record index i dosyalayıp bunu davacılarada(biz) gönderecekmiş +sanırım davanın dismiss(reddetmek) edilmesi ile ilgili taleplerini ve özet karar brifing (summary judgement) için dilekçelerini mahkemeye verecekler
    3) 7 Haziran'a kadar bu sefer davacılar(biz) , davalıların(Hükümet) dismiss ve summary judgement taleplerine karşı cevap verecekler
    4) Davalılar(Hükümet) 24 Haziran'a kadar davacıların(biz) summary judgement ve dismiss üzerine iddialarının üzerine kendi iddialarını mahkemeye sunacak
    5) 2 Temmuz iki tarafta joint Appendixi sunacaklar(brifing takvimi biter)
    6) 13 Temmuz son hearing ve karar

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4181/dv2021-goh-v-blinken-davası-mart-2021

    Goodluck v Biden Davası (Mayıs 2021)

    Curtis Morrison ve ekibi, sadece DV2021 talihlilerinin katılacağı yeni bir dava açacağını Nisan ayında duyurmuştu. 1 Mayıs itibariyle davanın detaylarını resmi sitesinde paylaştı ve başvuruların 30 Mayıs'a kadar devam edeceğini duyurdu. Dava, 6 Haziran'da DC bölgesinde açılacak. şu ana kadar bu davaya türkiye'den 385 arkadaşımız katıldı. dünyada ise bu davaya rekor bir katılım oldu. 141 ülkeden toplamda 24,089 kişi (aile üyeleri ile beraber) bu davaya katıldı ve DV tarihinin şuana kadar açılmış en büyük katılımlı davası olarak kayıtlara geçti. davaya GoH v. Blinken davasının yargıcı J. Mehta atandı.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4281/dv2021-büyük-mandamus-davası-mayıs-2021/

    DV2021 Sürecinde Açılan Diğer Davalar (Haziran 2021)

    bu davalar dışında, CA bölgesinde çalışan ve DV talihlilerinin yakından tanıdığı Nicolette Glazer de DV2021 PROBLEM CONSULATES LITIGATION 2.0 ve DV2021 REGULATORY CHALLENGE LITIGATION yeni adıyla Bade v. Blinken adında iki adet dava açtı. ankara konsolosluğu özelinde olması ve içerikleri bakımından özellikle konsolosluk değiştirmek isteyen DV talihlileri için faydalı olabilecek bir dava. bu davaların son katılım tarihleri ise 15 haziran'da son buldu ve bu davaya türkiye'den 4 arkadaşımız katıldı.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4423/dv2021-sürecinde-açılan-diğer-davalar-haziran-2021

    bütün bu davalar bir çok duruşma (hearing) ve durum konferasına (status conferance) sahne oldu. ta ki 9 eylül'e kadar...

    DV2021 / 9 Eylül Kararları

    DV2021 için en önemli günlerden biri elbette açılan bütün davalar için verilen ara kararın açıklandığı 9 eylül'dü. J Mehta, DV2021'de açılan ve karara bağlanması beklenen davalar için aşağıdaki kararını açıkladı;

    • GoodluckvBiden davasındaki PI talebini kabul etti.
    • davacılara onceliklendirme (mission critical) VERMEDI
    • hükümet, 30 eylül 2021 tarihine kadar maksimum düzeyde vize basması için görevlendirildi
    • GoHvBlinken davasındaki rezerv dışında hükümetin SJ talebini reddetti.
    • Filazapovich davasındaki PI talebini reddetti.
    • TIER uygulamasını DV2021 mali yılı sonuna kadar durdurdu.
    • 23 eylül'e kadar hükümetin vereceği performans için bir rapor hazırlanacak ve ne kadar vize verildiği belirlenecek.
    • 27 eylül'de bir hearing yapılacak ve bu hearingde 23'undeki rapora istinaden rezerv olup olmayacağı, olacaksa kaç adet olacağı kararlastirilacak.

    ilgili karar metni

    15 Eylül RosalesvBiden Duruşması / Class Talebinden Vazgeçilmesi

    15 Eylül, DV2021 için açılmış tek class talebinin olduğu RosalesvBiden davası için önemli bir durum konferansı oldu. bu görüşmede J Mehta, class talebinin oldukça komplike olduğunu ve bu talepten vazgeçilmesi durumunda vereceği kararın sadece davacılar için olacağını dile getirdi. bu teklife hükümet tarafı da oldukça sıcak bakıyordu. bu teklifleriden sonra curtis morrison ve ekibi class talebinden vazgeçtiklerini mahkemeye resmi olarak bildirdi.

    J Mehta bu talebi saatler sonra kabul ettiğini açıklayan emrini yayınladı.
    ve böylece DV2021 için açılmış class talebi olan bir dava kalmamış oldu.

    bu karar sonrası Djuraev, Filazapovich, Jacob (Rosales), Kamoona, and Kassaian davalarını konsolide edilerek GoodluckvBiden davasıyla birleştirildi.

    30 Eylül / DV2021 Rezerv Vize Kararları

    9 eylül kararları sonrası J. Mehta 23 eylül'e kadar hükümetten mümkün olduğunca çok DV vizesi vermelerini emretmişti. bunu da 27 eylül'de yapılacak durum konferansında konuşup rezerv kararını o şekilde vereceğini belirtmişti.

    27 eylül'deki durum konferansında J Mehta iki tarafı da dinledi ve rezerv kararını / matematiğini / hesaplamasını kendi kafasında oturttu.

    J. Mehta, DV2021 mali yılının son günü 30 eylül'e geldiğimizde, tıpkı DV2020 Gomez kararı gibi rezerv kararını açıkladı. ilgili karara göre;

    • 6914 vize GoodluckvBiden davacılarına
    • 481 vize GohvBlinken davacilarina

    rezerv vize kararı verdi.
    yine aynı kararda GoH davacılarının 2022 mali yıl sonuna kadar vize almalarına emrederken, GoodluckvBiden davacıları içinse brifing takvimini aşağıdaki şekilde açıkladı.

    a) 4 Ekim'e kadar davacılar birleştirilmiş şikayeti mahkemeye sunacak.
    b) 11 Ekim'e kadar hükümet tarafı idari kararı mahkemeye sunacak
    c) 19 Ekim'e kadar hükümet tarafı birleştirilmiş taleplerini mahkemeye sunacak.
    d) 19 Aralık'a kadar davacılar bu talebe itirazlarını mahkemeye sunacak.
    e) 21 Ocak'a kadar hükümet tarafı bu itiraza cevaplarını mahkemeye sunacak.
    f) 18 Şubat'a kadar davacılar bu itiraza cevap verecekler
    g) 25 Şubat ilgili sürecin son raporlarının mahkeye sunulacağı tarih olacak.

    itiraf etmek gerekir ki bu karar kimsenin beklemediği kadar kötü bir rezerv kararı oldu. çünkü konsolide edilen davalarda ortalama ~26,000'e yakın davacı var. bu kadar davacı için ayırılan 6914 + 481 = 7395 vize neredeyse yok denecek kadar az. yine de bütün umutların bitmemesi açısından güzel bir durum diyebiliriz. tek umudumuz, ayırılan rezerv vizelerin büyük çoğunluğunun davaya türkiye'den katılmış arkadaşlarımıza verilmesi.


    SaveDiversityVisa.Org

    [SaveDiversityVisa, tum DV2021 ve DV2022 talihlilerinin bilmesi gereken bir girisim, bu girisimin detaylarini, onculerinden sayin @gucarslan 'in agzindan aktariyorum:]

    31 Aralık'ta Trump tarafından uzatılan PP-10014 yasakları sonrası elimizden geldiğince mücadele etmeye ve yasakların iptal edilmesine yönelik çalışmaya başladık. Gazetecilere ve basın mesuplarına her gün yüzlerce bazen binlerce email atıp dikkatlerini çekmeye çalışırken aklımıza bunu daha profesyonel bir şekilde yönetmek için bir fikir geldi; SaveDiversityVisa

    Amacımız, dile getirmek istediğimiz ne varsa, bunu daha global bir düzlemde; sadece Türkiye'deki değil, dünyadaki bütün DV talihlileri için yapmayı amaç edinen bir girişimi hayata geçirmekti, öyle de oldu...

    İki kişi 7 Şubat gecesi SaveDiversityVisa.Org'u hayata geçirdik...
    Peşinden, bu işten anlayan ve bize destek vermek için can atan 7-8 kişilik bir ekip daha bize katıldı ve siteyi şuanki haline getimeyi başardık... Sonrası çorap söküğü gibi geldi. SaveDiversityVisa artık bir siteden çok bir slogan olarak kullanılmaya başlandı. Siteyi, twitter hesabı takip etti. Kısa sürede binlerce takipçiye ulaşan hesabımız, DV talihlilerinin mücadelesine ses veren en önemli platformlardan biri olma konumuna geçmeyi başardı.

    Geri dönüşler muhteşemdi! İlk olarak Forbes, sonra Independent, sonra The Guardian, sonra Washington Post, sonra ABDPOST, sonra Turkof America derken dünyaca bilinen bir çok basın organı bizlerin haberlerini yapmaya başladı. Hem de sitemizi hayata geçirdikten 1 ay gibi kısa bir sürede...

    İki kişi tarafından ortaya temelleri atılmış, peşine 8-10 kişilik çekirdek bir ekiple perçinlenen ve kısa sürede dünyanın en çok okunan haber sitelerinde haberi yapılan SaveDiversityVisa artık bir oluşumdan ziyade, DV için verilen mücadelenin öncüsü, lideri oldu.

    Sitemizin en önemli kısmı olan "Our Stories" bölümü için email kutumuz ilk haftada yüzlerce email ile doldu taştı. Dünyanın her yerinden yüzlerce talihli hikayesini bizlerle paylaştı ve yaşadıklarını tüm dünyaya duyurma fırsatı elde etti. Yaşanan o kadar fazla mağduriyet ve ne yazık ki acı vardı ki, bazılarını siteye koyamadık bile.

    Sitemizi nasıl daha verilmli hale getiririz diye düşünürken, ekibimizden bir arkadaşımız dünyadaki bütün DV talihlilerinin arayıp da bulamadığı bir fikri ortaya attı; "Günlük DV2021 İstatistikleri"

    Bu bölüm; her gün, bütün bölgelerde yer alan DV dosyalarını konsolosluğun veri tabanında tarayarak, dosyaların en güncel durumlarını herkesin rahatca görebileceği bir formatta bizlere sunuyor. Gelen mülakat emailleri, basılan vizeler, mülakat bekleyen dosyalar, reddedilen vize sayıları, mülakat almış en yüksek case numberlar ve en önemlisi elbette DV mülakatı kabul eden konsolosluk listesi. Şu an günde minimum 1 kere güncellenen veriler, binlerce kişiye ulaşıyor ve bulundukları bölgedeki durumlarını görmelerine fırsat veriyor. Halihazırda bu verileri bu şekilde veren / verebilen başka bir kaynak yok. Sırf bu yüzden bile SaveDiversityVisa, DV talihlileri için bulunmaz bir nimet. Bu sistemi hayata geçiren sn. @covacik'a sonsuz bir minnet borçluyum. Ben bu satırları yazdığım günden bir kaç gün önce o da vizesine kavuştu. Onun adına çok ama çok mutluyum..

    SaveDiversityVisa sitesine şu linkten ulaşabilirsiniz: https://savediversityvisa.org/

    DV2022 sürecinde yaşanacaklar

    DV2022 Sureci henuz yeni basladi, resmi olarak mulakat tarihlerinin 1 Ekim 2021'de baslamasi gerekiyordu, lakin foruma aktarilan bilgilere gore Ekim sonunda (28 Ekim) Londra'da bir mulakat verilmis, Ankara'daki mulakatlar ise Kasim ayinda baslayacak... Pandeminin devam eden etkileri, konsolosluklarda biriken dosyalar ve yasanan mahkeme surecleri DV2022 surecinin gidisatini etkileyecektir. O nedenle tum DV2022 talihlilerinin DV2020'de ve DV2021'de yasanan tum gelismelerden haberdar olmasi gerektigini dusunuyoruz. Bu konudaki en onemli kaynaklardan biri yukarida da bahsettigimiz SaveDiversityVisa girisimi... Bu girisimi twitter hesaplari uzerinden takip edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sn. @crazycells,
    özellikle şuan türkiye'deki DV talihlileri ve sonraki senelerde DV talihlisi olacak arkadaşlarımız için oldukça faydalı bir başlık oldu.
    yasakların ve göçmen politikalarının DV üzerindeki etkilerinin anlaşılması için çok önemli bir kaynak bu.
    sonraki yıllarda, geriye dönüp neler yaşandığını tek seferde görmek için tıpkı bir almanak niteliğinde.

    DV2020 ve DV2021 rezerv vizeleri için mücadelemiz son ana kadar devam edecek.

    emek veren bütün arkadaşlara ve bu imkanı veren size minnettarım.
    hepimizin yolu açık olsun!


  • Bu kadar detaylı ve bilgilendirici bir yazı için çok teşekkürler 🙏

  • ⭐⭐⭐

    DV2022 ve sonraki senelerdeki DV talihlisi arkadaşlarımız için enfes bir bilgi hazinesi oluşmuş burada. 👏

    Ellerinize sağlık @crazycells @gucarslan ve @Muhtaradana...


  • Zorluklarla dolu uzun ve yorucu bir süreç. Ne kadar acının, gözyaşının yaşandığını tahmin etmek zor değil. DV22 talihlileri olarak önümüzde olan muhtemel zorlukları öngörmek zor değil. Süreçte mücadele vermiş herkese saygılarımı sunuyorum. Sadece güzel gelişmelerin yaşandığı ve mutluluk hikayelerinin paylaşıldığı günlere ulaşmak dileğiyle...


  • Forum dışında herhangi bir yerde bilgi aramaya gerek olmadığını, bir kez daha ortaya koyan bir çalışma olmuş, emeklerinize sağlık.

    Umarım bu iki yıl boyunca yaşananlar, yalnızca tarihin sayfalarında münferit örnek olarak kalır. Ve can-ı gönülden umarım ki rezerv vizeler, başta @gucarslan olmak üzere, alacağı green card'ın kıymetini gerçekten bilecek insanlara ve hızlıca dağıtılır.


  • forum zaten genel olarak çok iyi ama şuradaki emek gerçekten inanılmaz.. emeği geçen herkesin eline sağlık.. 👏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    13 Ekim 2021 itibariyle DV2020 talihlilerini ilgilendiren Gomez davasinda son durum:

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Gomez Davası Final Kararı

    DV2020 kazananlarının uzun süredir beklediği Gomez davasının final kararı açıklandı.

    J Mehta, rezerv edilen 9095 vizenin 30 Eylül 2022'ye kadar verilmesini emretti.

    bütün DV2020 kazananlarının gözü aydın olsun!

    242 Gomez order.pdf


  • @crazycells Dosya Numarasi: 2022EU13XXX (2022EUXXX eş CN)
    DS-260 Gonderimi: 03/08/2021
    KCC Evrak Istegi:
    KCC Evrak Onayi:
    Saglik Muayenesi:
    Vize Mulakati:
    Vize Onayi:
    Pasaport Teslimi:
    ABD Ilk Giris:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İlker-Taninmiş DV2022 sureci ile ilgili sorularinizi su baslikta sorabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2020 surecinde toplam 19.125 kisi vize almis: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2020AnnualReport/FY20AnnualReport_TableVII.pdf

    DV2021 surecinde ise toplam 21.869 kisi vize almis: https://savediversityvisa.org/daily-visa-statistics/

    Yani verilmesi gereken 55.000 vizenin %50'si bile verilmemis...


  • Çok güzel bir yazı çok teşekkür ederiz. birşey sormak istiyorum. yazıda 2020 hesaplamasında mehta, "pandemi oncesine kadar ki donemde verilmesi gereken ama DOS'un
    DV dosyalarindaki yavasligi nedeniyle verilmeyen" vizelere dair hesaplama yaptı ve 9095 buldu olarak belirtilmiş.
    Ben ise şöyle düşünmüştüm: hakim "göçmen giriş yasağı vize basımını durdurmak demek değildir" düşüncesinden yola çıkarak hesaplama yaptı ve davada olumlu karar verdi vize ayırdı. yani bu düşüncenin davada hiçbir etkisi olmadı mı? bütün olay pandemi öncesi yavaşlık mı? ben avukatlar falan hep bu açık nokta üzerinden yürüdüler sanıyordum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gezgin-paksoy, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri

    Çok güzel bir yazı çok teşekkür ederiz. birşey sormak istiyorum. yazıda 2020 hesaplamasında mehta, "pandemi oncesine kadar ki donemde verilmesi gereken ama DOS'un
    DV dosyalarindaki yavasligi nedeniyle verilmeyen" vizelere dair hesaplama yaptı ve 9095 buldu olarak belirtilmiş.
    Ben ise şöyle düşünmüştüm: hakim "göçmen giriş yasağı vize basımını durdurmak demek değildir" düşüncesinden yola çıkarak hesaplama yaptı ve davada olumlu karar verdi vize ayırdı. yani bu düşüncenin davada hiçbir etkisi olmadı mı? bütün olay pandemi öncesi yavaşlık mı? ben avukatlar falan hep bu açık nokta üzerinden yürüdüler sanıyordum.

    pandemiden sonraki kismin ciddi bir etkisi oldugunu sanmiyorum maalesef. Neticede tum vizeler ve surecler bu kapanmalardan etkilendi ve bu durum ne konsoloslugun ne de DOS'un elinde degildi... Eger pandemi baslayana kadar DOS, DV vizelerini onceki yillara kiyasla benzer sayida vermis olsaydi, bu vizelerin rezerve edilmeme ihtimali cok yuksekti. DOS'un DV surecinde hicbir yasaya dayanmayan, keyfi uygulamalari bu kararin cikmasina vesile oldu...

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Djordan023 Djordan023 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 UAO v Biden Davası (Nisan 2022)

    yargıç chang,
    curtis morrison ve ekibinin PI talebini reddetti.

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Husu v KCC Davası (Wasden Banias Litigation)

    dava avukatı jesse tarafından yapılan açıklamaya göre dava dismiss edildi.
    böylece mali yıl bitmeden dismiss edilen ilk DV2022 grup davasi oldu.

    Güncelleme 02

    Hükümet 16 Eylül 2022 de yapılacak Goodluck davası (Gomez,Goh ve Rai temyizleri Goodluck temyizi ile birleştirdiğinden diğer tüm temyizler Goodluck ismiyle anılıyor) temyiz görüşmesinde kendilerince avantaj sağlamak için temyiz mahkemesine aşağıdaki mektubu gönderdiler.

    Temyiz dava kodları
    Goodluck 21-5263, 21-5270
    Rai 21-5277
    Goh 21-5271, 21-5272
    Gomez 21-5288

    Screenshot_20220915-084729_Office.jpg

    Mektubu indirmek için ➡2022.09.14 Goodluck appeal- gov letter.pdf

    Mektupta yakın zamanda dismiss-reddedilen avukat Jesse Bless 'in açtığı Husu/Preston dv2022 davası ve Avukat Curtis Morrison'un açtığı ve Pi talebi reddedilen UAO davası (not:UAO davacıları pi reddini temyize taşıdılar ayrıca pi talebini reddeden hakimden dv22 için kullanılmayan vizelerin davacılar için rezerve vize edilmesini talep ediyorlar) bu davalar için verilen karardaki ifadeleri Goodluck temyizinde kendi argümanlarını desteklemek ve yargıçları etki altında bırakmak için kullanmaya çalışıyorlar

    Mektuptaki dikkat çeken bazı kısımlar
    UAO davasının karar metninde ⬇
    The UAO court denied Plaintiffs ' motion , reasoning that the Department does not have a duty to adjudicate every DV case cach fiscal year or to issue all of the DVs allocated for each fiscal year

    Husu/Preston davasının karar metninde ⬇
    The Preston court dismissed Plaintiffs ' suit , also reasoning that the Department does not have a duty to adjudicate every DV case each fiscal year . Preston at 21

    Both cases distinguished some of the matters currently before this Court in these appeals . See UAO at 20 ( citing Gomez and reasoning that a " complete stoppage " of DV issuance " would be different " ) ; Preston at 23-26 ( distinguishing Gomez and Goodluck ) . But the reasoning and statutory interpretation in these two cases nonetheless supports the government's position in these appeals . See UAO at 20 ( observing that the Seventh Circuit explicitly rejected reasoning like that in Gomez by holding that 8 U.S.C. § 1154 ( a ) ( 1 ) ( 1 ) ( ii ) ( II ) " does not set a time limit for administrative action " )

    Yorum:Ayrıca hükümet tarafı mektupta mahkemelerde devam eden 60 farklı DV davası olduğunu ve UAO davacılarının rezerv vize talebini belirterek, goodluck temyiz davasındaki kararın diğer davalarıda etkileyebileyeceğini dolayısıyla temyiz hakimlerini kendi lehlerine karar aldırmak için yönlendirmek istedikleri söylenebilir.

    Goodluck cephesi şu ana kadar mektuba cevap vermedi.

    İletide geçen davaların forumdaki başlıklarına ulaşmak için ⬇
    DV2022 Husu v KCC Davası (Wasden Banias Litigation) https://yesilkartforum.com/forum/post/253135

    DV2022 UAO v Biden Davası (Nisan 2022) https://yesilkartforum.com/forum/post/265081

    DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021) https://yesilkartforum.com/forum/post/185653

    DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021) https://yesilkartforum.com/forum/post/196710


  • Bugünkü temyiz görüşmesini kaçıranlar aşağıdaki tweetdeki bağlantı ile ses kayıtlarına ulaşabilir ⬇

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   G GOKAY 0 

Benzer Başlıklar

  • 51
  • 145
  • 73
  • 516
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum