@crazycells Hesaplayınca 15-16 ay süresince Amerikadan dışarıda olacağımı gördüyüm için, re-entry permit almak için sürece başladım, tam da 16 ay için. İlk notice-den daha 1 hafta geçti randevu notice için beklemedeyim şimdi. Eylül başı gibi, green card geldikten sonra ayrılacağım. Biometric notice ne zaman gelirse, o zaman için de ülkeye giriş yaparım, geç gelse de 6 aydan bir girmeye özen göstereceğim. Eylül başı gibi çıkarsam, bir de Ocak sonu, sonrasında Haziran sonu giriş yaparım sanırsam. Biometrik tarihinin mektubunun gelmesini, veya gelecekteki randevunun tarihini daha öne çekmek için nereye baş vura bilirim? Randevunun en azından bu yılın ağustos sonu gibi vermeyi isterdim.
Murad Namazov
@Murad Namazov
Murad Namazov tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış SüreleriTüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
-
RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@redsat2000 “Reentry permit produced” bildirimini aldigim gunun sabahi Uscis’le live chat uzerinden konusma yaptim, bilgilerimi, adreslerimi ve receipt numberi soyledikden sonra, diger bilgiler de check edildikden sonra, belgemi benim Amerika adresine gonderilecegini ilave ettiler. Daha tracking number unavailable olarak gorunmesine ragmen, onun da sonradan case statusa ilave edilecegini soylediler. Infopass ile uscise arama yapmadim daha amma, sizce gerek var mi? Bakü’ye gonderilseydi simdiden bana haber verilirdi bence chat uzerinden
Murad Namazov tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@redsat2000 Az once uscis ile bir konusma yaptim ve benim Bakuye gitmeyimin su an icin imkansiz oldugunu soyledim, onlar bana g-28 formunu onerdi, belki o yardimci olur diye. G-28 attorney ile Bakudeki anneme ve ya babama vekaletname verirsem, onlar o dokumanla ala bilir mi, bu konuda bilir kisi var mi acaba?
-
@redsat2000 Hic ala bilmeme durumumda ne oluyor peki? Hic ihtiyacim bile kalmadi su gereksiz dokumana, zaten Amerikadayim, bir kez daha bas vurmak da istemiyorum, onumuzdeki yillarda da long-term (6 ay+) bir yere gitmeyi dahi dusunmuyorum. Beni kaygilandiran tek mevzu dokumani eger ki hic almasam bunun vatandaslik prosedurunde bir problemin olup olmayacagi ile alakali. Eger ki hic bir problem olmayacaksa dokumani almak icin kendimi hic bir riske atmak istemiyorum.
-
@redsat2000 Benim su an icin Bakuye gitmem bir daha Amerikaya donememe riski tasiyor, o yuzden uscis ile defalarla konustum, ne hikmetse bana amerika adresine gonderrilecegini soylediler, amma, 26 agustosdan itibaren belge washingtona delivered olunmus. Baku konsoloslugu ile irtibata gecmem lazim o zaman. Her hangi bir sey yapila bilirmi su konuda? Ben anneme “temsil yetkisi” (power of attorney) vermisdim Bakude 10 yillik, her bir dosya ve bank islemi icin, o bu konuda bana yardimci ola bilir mi? Ve yahut Baku konsoloslugunun benim dokumani yeniden Amerikaya gondermesi mumkundur mu? Hakikaten, en yakin zamanda olsa bile benim Bakuye gitmem cok zor, gitsem Amerikaya donmem imkansiz.
-
@redsat2000 Olay cok karisik, approval notice-mi aldim, orda aldigim gunden itibaren 2 yillik validity vermisler sanirsam, amma, kendimin re-entry permitimde de o kadar zaman verilecek mi bilemiyorum. Bakuye donsem geri done bilmeme gibi bir risk var ve sanirsam su anda re-entry permit Baku konsolosluguna gidiyor bence, her ne kadae uscis-le call yaptikta onlarin hic bir sey bilmedikleri yondeydi. Yanlis yaptim ki ilk once call degil de mesaj uzerinden live agent ile konustum, lakin bu gun call yapinca da benim dokumanin usa adresine gelecegini bir daha garantilemis olsalar da, ikinci call-da artik washingtonda delivered oldugunu soylediler. Sanirsam ben hic bir zaman re-entry permitimi alamiyacagim, cunki once de soylediginiz gibi, babam Bakude benim adimdan dokumanimi alamayacakmis. Belki de Baku konsoloslugunun bile haberi yokdur bu durumdan ve daha kac ay beklemeli oldugumu da bilmiyorum. Zaten 5.5 ayda bir gir cik yaptigim icin re-entry permite ihtiyac duymamisdim, bilseydim hic apply etmezdim, yardimi dokunacagina bana zarari oldugunu goruyorum. 30 gun bekliycem, amma diger yabancilarin soyledigine gore, uscis yeniden fee ile yeni basvuru yapmagi etmemiz oldugunu gosteren notification gonderiyormus referral number uzerinden. Umarim oyle bir sey yasanmaz, amma ne yapacagimi bilmiyorum. Re-entry permitden hic haber almasam, haber alsam da Baku konsolosluguna gidip goturmesem, vatandaslik prosedurunde bir problem olmaz dimi?
-
@redsat2000 Sanirsam problem var, uscis hata yapmis sanirsam ve su an benim re-entry permit washington department of state icin delivered gorunuyor, live agent ise benim mailin usa adresime gelecegini soylemisti 3 hafta once. Uscisi yeniden aradim ve sanirsam benim dokumanin kayboldugunu soyledim, cunki onlarin soyledigi tracking number-da washingtona delivered oldugu gosteriyordu. Bana referral number verdi ve 30 gun beklemeli oldugumu soylediler, bana sebebini soyleyeceklermis neden benim dokuman daha benim usa adresime gelmedi. Sanirsam su anda benim dokumanim Baku konsolosluguna gidiyor, orjinalde oyle olmaliydi amma planlar deyisti, simdi de ben Bakuye gidemem, bazi olaylar sonucunda. Ne yapmam gerek? Baku konsoloslugu benim permiti yeniden usa adresine gondere bilir mi? Uscis cok eminlikle 2 defa hatta benim dosyanin usa adresine gelecegini soylese de yanlis yapmislar ve simdi yanlislarini kabul etmiyorlar
-
@redsat2000 “Reentry permit produced” bildirimini aldigim gunun sabahi Uscis’le live chat uzerinden konusma yaptim, bilgilerimi, adreslerimi ve receipt numberi soyledikden sonra, diger bilgiler de check edildikden sonra, belgemi benim Amerika adresine gonderilecegini ilave ettiler. Daha tracking number unavailable olarak gorunmesine ragmen, onun da sonradan case statusa ilave edilecegini soylediler. Infopass ile uscise arama yapmadim daha amma, sizce gerek var mi? Bakü’ye gonderilseydi simdiden bana haber verilirdi bence chat uzerinden
-
21 Haziran 2023'te baş vurduğum 28 Temmuz 2023'te biometrik bilgilerimi verdiğim re-entry permit 'ten sonunda accepted aldım bu gün itibariyle. Approval Notice için beklerken bir sorum olacaktı. Ben halihazırda Amerika'dayım, lakin travel document için son adresi Bakü konsolosluğuna, babamın kabul edeceğini yazmıştım. Bu adresi nasıl Amerikadakı kayıtlı adresime deyişe bilirim, ve ya değişmek mümkün müdür? Teşekkürler
-
RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış SüreleriTüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@crazycells 16 ay içinde Amerikaya geri döneceğim için belki hızlandırmanı göz önünde bulundururlar diye düşünüyorum, ciddi neden gibi görüne bilir. Randevudan sonra yalnızca uscis-i arayıp da mı expedite etmek mümkün, ya başka yolları da mı var?
-
Merhabalar. Biometrik randevu sonrası herhangi bir sebepten dolayı red almış birisi varmı merak ediyorum açıkçası. Tüm işlemi kendim ve avukat olmadan yaptığım için hiç yaşanılmayacak olsa bile hangi durumlarda red ihtimali mümkün olduğunu araştırıyorum. 17 ay çok uzun bir süre ve bu süreni "acaba red gelir mi?" diye düşünmek istemiyorum. Gördüğüm kadarıyla şu anki süreçte red gele bilecek bir problem göremiyorum kendi açımdan, fakat diğerleri farklı bir süreç yaşamışsa öğrenmek isterim.
-
@crazycells 4) Şimdi beklenilen sıra 17 ay için gösterilmiş, benim ise sadece 16 ay için re-entry-e ihtiyacım olacak, bu halde bile mi ben 17 ay beklemem gerekcek? O yüzden düşünüyordum da, acaba benim süreci belki bu yüzden hızlandıra bilirler.
5) 6 aydan bir giriş çıkış yaparken, kaç gün için Amerikada olmam gerekiyor? Bunun bir minimum limiti varmı? 10 gün yeterli olurmu?