Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Laçin-Boz egitim amacli farkli ulkede bulunmanin sorun cikaracagini zannetmem. Sorarlarsa master yaoiyorum dersiniz. Hangi ulkeden giris cikis yaptiginiz onemli degil.


  • @Laçin-Boz 6 ayda bir giriş çıkış yaptığınız müddetçe herhangi bir sorun olmaz. Yeter ki geçerli bir sebep deklare edin. Sizin okulunuz bu konuda yeterli bir gerekçe oluşturuyor. Sadece her gelişinizde okuldan bir öğrenci belgesi alın. Yanınızda bulunsun.


  • Merhaba,
    Annem babamdan dolayı 2015 kasım ayında Amerika’ya giriş yaptı ve green cardını aldı. Ancak maddi yetersizliklerden dolayı bu güne kadar bir daha hiç giriş yapamadı.

    Ancak 2024 temmuz ayı gibi ailecek tekrar giriş yapmak ve orada temelli bir hayat kurmak istiyoruz ayrıca annem dışında ailecek vatandaşız. Yaklaşık 9 yıl oldu ve havalimanından annemi geçirecekler mi diye endişeliyiz. Annem bir vize türüne vs başvurarak garanti bir şekilde mi girmeli yoksa hiçbirşey yapmadan gitmeli miyiz?

    Seçeneklerimiz nelerdir yardımcı olursanız çok minnettar olurum.
    (Almazlar vs gibi olumsuz yorumlar yazmazsanız seviniriz çünkü bir kaç kişide bunun çözümü olduğunu duyduk öğrenmek istiyoruz.)

  • ⭐⭐

    Birincisi annenizin hala Green Cardi gecerli oldugu icin herhangi bir vize turune basvuramazsiniz.
    Ikinci olarak SB-1 Geri donus vizesine basvurmaniz ki o da bir hayli zor. Maddi yetersizligin gecerli bir neden olacagini zannetmem.

    En iyisi siz nasil olsa ailecek gideceksiniz, atlayin ucaga gidin. Ailenin diger fertlerinin ABD vatandasi oldugunu orada gorecekler ve ikna olurlar. Belki kucuk bir ceza ile (yanilmiyorsam 600 dolar civari) idi halledebilirsiniz. Ve annenizle mutlaka ayni siraya girin. Bazen ABD vatandaslarini ayri siradan aliyorlar. Ornegin NJ Newark da durum farkli olabiliyor. Gecen gelisimizde sadece ABD vatandaslarini ayri siradan aldilar bu seferde tum herkesi ayni siradan aldilar vatandaslar dahil.

    Son olarak bildigim kadariyla halen Green Card suresi bitmemisse kapidan dondurme diye bir sey olmuyor. Iceri alip mahkeme gunu verebilirler.

    Kolay gelsin.


  • Bu ileti silindi!

  • @arnblt
    Ülkenin bu halinde insanımız için maddi yetersizlik çok geçerli bir neden ancak umarım giriş yaparken bunu anlarlar… Biz de dediğiniz gibi ailecek girmenin daha iyi olacağını düşündük ancak ekstra birşeye başvuru gerekiyor mu onu merak etmiştim. O zaman SB-1 vizesi annemin durumundakiler için bir vize anladığım kadarıyla. Bunu araştıracağım teşekkürler cevabınız için.


  • @grace Sayın @arnblt ‘nin dediği gibi, hep beraber direkt giriş yapmaya çalışın bence de. SB-1’e başvurup, maddi yetersizlikten gidemedik derseniz red yiyebilir. İşler iyice karışır o zaman. Hep beraber giderseniz, ve sorulara hazırlıklı olursanız, o şekilde şansı daha yüksek olur.


  • @grace elinizde halen gecerli GC oldugu icin direk ailecek beraber gidin ve girisini yapin annenizin. Kapidaki gorevli GCyi elinizden alamaz, egerki siz gonullu olarak teslim etmezseniz. Size en fazla yukarida belirtildigi gibi , mahkemeye sevk edebilirler ki bunu yapacaklarini sanmiyorum. Durumunuzu orada guzelce ifade ederseniz anneniz girisini yapacaktir. Kolay gelsin.


  • @Ryback @cnpist Cevaplarınız için teşekkür ederim, sanırım en doğrusu bu şekilde olacak 🙏🏻


  • Processing times sayfasına girince 73,5 ay gorunuyor ama kullanıcı profillerine baktığımda dosyalar 12-13 senede sonuçlanmış görünüyor. Bu bilgi farklı ülkeleri de kapsadığı için yanıltıcı mı yoksa son yıllarda süreç mi hızlandı, bir bilgisi olan var mıdır?


  • Selamlar, re entry permit başvurusu yapalı nerdeyse 13 ay oldu ve ben 1 seneden fazladır ABD dışında, Türkiye'deyim. USCIS Case Status kısmından case'imi sorguladığımda hala sürecin devam ettiğini görüyorum, bir sonuç yok. İki ay sonra ABD'ye temelli yerleşmeyi düşünüyorum fakat elimde re entry permit belgem olmayacak ve ben yaklaşık 14-15 ay ABD'den dışarda olmuş olacağım. Biyometrik randevusundan çıktıktan sonra I-797 belgesine "biometric process stamp" diye kanıt niteliğinde bir mühür basılmıştı, eğer permit belgemde herhangi bir kayıp söz konusu olursa appointment'a katıldığım belli olsun diye. İki ay içinde permit'im basılmazsa bu bastıkları mühürlü belge ile ABD'ye giriş yapabilir miyim? Permit'e başvurmamın amacı üniversiteden mezun olmayı beklememdi ve şu an mezunum, bunu da diploma ile kanıt olarak gösterebilirim. Daha önce böyle bir tecrübe edinmiş olan varsa, yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.


  • Selamlar,

    İlk girişini Mart ayında yapıp bir hafta kalarak çıkan eşim, 5 ay sonra ağustos ayında tekrar girerken elinde fiziksel plastik GC olmasına rağmen Miami Havalimanında detaylı sorgula alındı.

    Genel olarak CBP görevlisinin sorduğu sorular Amerikada çalışıp çalışmadığı, nerde oturduğu, eşinin nerede olduğu , Türkiyede çalışıp çalışmadığı üzerine kurluydu. birkaç saat beklettikten sonra pasaportuna Permanent resident anlamına gelen bir damga vurarak içeri girişine izin verdiler.

    Yılda bir iki kere girip çıkarsın 6 ayı geçmezsen birşey olmaz gibi yorumlar subjektif kalıyor arkadaşlar. Bunlara göre planlarınızı düzenleyin istedim. Sınır görevlisi sizin yerleşmediğinize kanaat getirirse size sorun yaratıyor. Ayrıca DV23 grubunda pek çok arkadaş da benzer şekilde sorun yaşamışlar ve bahsettiler.

    Sorum şu 1 yıl konusunu biliyoruz açıkca yazıyor. 1 yıl dışarda kalan GC sahibi, GC ile yurda giriş yapma yetkisi yoktur diye. Peki 6 aydan az kalan veya 6-12 ay arasında kalan birisine CBP görevlilerinin yaptırım yetkisi nedir? Açık kaynaklardan hiçbir net bilgi bulamadım. Sadece Kaliforniyadaki bir hukuk firmasi CBP gmrevlileri GC iptal edemez veya el koyamaz sizi immigration judge a gönderebilir demiş. bilgisi olan yeşillendirsin.
    GC ile gir çık yapar GC yi tutarım diyen arkadaşlar da dikkatli olsunlar.

    Teşekkürler


  • merhabalar, temmuz ayında ilk girişimi yaptım ve GC elime ulaştı. 20 gün kalıp çıkış yaptım. Şimdi bu çıkış sonrası yeniden giriş için 6 ayı geçirirsem bir sorun olur mu?

  • ⭐⭐

    @smk bu isin bir matematigi yok. Bir arkadasim 2.nci girisinde sorgulandi ama 8.nci girisinde hic sorgulanmadi. Oncesinde de sorgulanmadi. Bu tamamen CBP'ye bagli bir sey. Bu bir yil konusunda da giris yapamaz diye bir sey yok. Kesin kural olsaydi 2 sene sonra girenler olmazdi.
    Ben yerlesmeden once 5 kez giris cikis yaptim. Birinde 6 ayi da gecirdim. Tek soru sorulmadi.

    Herkesin kendine gore gecerli sebepleri var ama bir an once yerlesmeye bakin.

    Selamlar.


  • @Şerife-Çınar green card süre uzatma işleminizi yaptınız mı? Neler yaptınoz detaylı yazabilir misiniz


  • Merhabalar, ben 28Ekim 2022'de Amerika'ya giriş yaparak Green Card sürecimi başlattım. 4 Kasım 2022'de ise çıkış yaptım ve o günden sonra tekrar giriş yapma şansım olmadı. Bunun nedeni ise planladığım tarihlerde ailemi de etkileyen Maraş depremi. 4 Kasım 2023'ten önce tekrar giriş yapacağım ve bu sefer giriş yaptığımda yaklaşık 1 yıl kadar USA dışında olduğum için giriş yaparken sıkıntı yaşar mıyım? Henüz USA'da çalışma geçmişim olmadığı için tax return de yapmadım, bu bana sıkıntı yaratır mı? Şimdiden teşekkürler.


  • @aysngdk Amerika’ya girince zaten otomatik uzatılıyor başvurunca

  • ⭐⭐

    @gayemutlu 1 seneyi gecirmemeye bakin. Problem olabilir giriste. Deprem gecerli bir mazaret olabilir. Tax return onlarin sorgulayacagi bir durum degil ama ABD de calismasaniz bile vergi bildirim yapmaniz gerekiyor.


  • @Şerife-Çınar başvurunuzun detatlarını öğrenmek istedim aslında, I-90 doldurdunuz muhtemelen ne kadar sürede randevu verdiler? Hangi şehirdeki uscis büroya gittiniz ve herhangi bir sorgulamaya maruz kaldınız mı?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Cancan Cancan 

  • Herkese Merhabalar, 2023 talihlisiyim ve Kartı kazandığımda Almanyada halihazırda üniversite eğitimimi sürdürüyordum. Bu yılın mayıs ayında ilk girişimi yaptım ve kartımı elime aldım. 1 ay kaldıktan sonra almanyaya geri döndüm ve ve yine 6 ayı geçirmeden 5. ayda tekrar döndüm ve tekrar 1 ay burada kalacağım. Ancak bu girişimde Pasaport kontrolünde memur burada yaşamam gerektiğini kartı alıp ülkeyi terk ettiğimi söyledi. Transfer sürecinde olduğumu ve bunun kolay olmadığını söyledim. Girişimi onayladı ve pasaportumu verirken “Burada yaşa” dedi. Şuan için planım Almanyada kalan yaklaşık 2,5 yıllık eğitimimi tamamlamak ve daha sonrasında amerikaya yerleşmek ayrıca bu süreçte de 6 ayı hiç geçirmeden Amerikaya gelmek ve giriş çıkış yapmak idi. Ancak bu durum beni tedirgin etti. Reentry permiti de olabildigince gec alıp son üniversite yıllarım için kullanmak istiyorum. Bu konuyla ilgili mutlaka bir avukata danışacağım ancak tüm süreci bu forumdan yürüttüğüm için buraya da sormak istedim. Benim durumum ile alakalı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ayrıca Immigration Avukatı önerileriniz var ise oda çok makbule geçer. Teşekkür eder İyi günler dilerm.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum