DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan hocam numaramız daha yeni aktif oldu, evet daha önce zaten düşünüyorduk zaten ama 4 kişilik bir aileyiz, dosya taşıma oldukça yıpratıcı ve zor bir süreç olucak bizim için sorumda aslında harekete geçmek için ne zamanı beklemeliyiz diye sormak istedim.
    ben kendimce geçen senenin excel tablosuna göre yorumlamaya çalıştım, burada daha uzman arkadaşlar olduğunu bildiğim için farklı bir yönünüz veya gidişatı yorumlayabilmek için faydalanabileceğim farklı kaynaklar önerebilecek birileri olur mu diye yazmıştım.
    teşekkürler,


  • 6 Mayıs akşamı, sonuçlar açıklandıktan hemen sonra 2018 yılı talihlisi olan @Sayal ablamın; "hemen foruma üye olup başltan sona tüm konuları okuyorsun" demesiyle girdim foruma. Geçmiş yılların deneyimlerinden tutun, Abd ye evcil hayvan götürme, Abd de aylık masraflardan tutun, banka hesabı açma konularına, hangi eyalet konularından tutun, uçak bileti konularına kadar, Vize basılı pasaportunuzu elinize aldığınız zaman; henüz Abd ye gitmeden, orada yaşayan, deneyimi olan bir çok insanın tecrübesinin aktardığı bilgilerle 1-0 önde başlamamıza yardımcı olan, başta @gucarslan Bey siz olmak üzere diğer tüm yöneticilere, yaşadığı her deneyimi koşulsuz şekilde diğer tüm kazanan talihli kişilere herhangi bir beklentisi olmadan, kendi zamanından feragat edip burada bizleri bilgilendiren herkese teşekkür ederim. Burası çok güzel bir forum, herkesin hiç bir beklentisi olmadan birbrine yardımcı olduğu, güzel insanlarla dolu bir ortam.


  • Merhabalar, sürekli her yeni gelen sayfayı okuyorum. Sıralamam 9klarda ve Ankara'nın performansı bu sene sanki ya kıyıdan ya da gelmeyecek gibi hissettirdiği için vizesiz olan ülkeler ve geçen sene dosya taşıma için genelde başvurulan ülkelerin hepsine mail attım. Current haberim gelir gelmez. Bu mailler için erken mi davrandım? Birçok ülkeden şu anlık sadece kendi vatandaşlarını alabileceği bir iki ülkeden ileriki süreçte olabileceği bazı ülke konsolosluklarından da bu sene Ukrayna vatandaşları için kontenjan ayrıldığı bu sebeple diğer ülkelerden dosya taşıma kabul etmeyeceği şekilde dönüş aldım. Sizce bir sonraki başvurum Ocak ayı performans açıklamalarından sonra mı olmalı ? Ayrıca tüm foruma şu ana dek kibarlığı için teşekkür ederim.


  • @Sudenur-Meydan Viyana ne cevap verdi? Ben de viyana'ya atmayı düşünüyordum

  • ⭐⭐

    @Sudenur-Meydan Merhaba mail sorgusu icin erken davranmadiniz sadece konsolosluklar once kendi ulke talihlileri ile ilgilenip kalan kontenjani ve calismalarini diger dosyalar icin kullanabiliyor veya kullanmiyor. Bir sorgu yaptim ve olumsuz donduler bir daha sormama gerek yok gibi algilamayin bu olumsuz donusleri. Ara ara kendinizi hatirlatin ve tekrar sorgulayin bunun icin kendinize bir periyot belirleyin. Daha once yine buraya yazmistim gecen sene kabul eden konsolosluklar bu sene tekrar kabul edecek diye bir durum sozkonusu degil , DV22 icin kabul eden konsolosluklarin hic biri DV23 icin oturumsuz dosya kabul etmedi. Bu sebeple gidebileceginiz tum konsolosluklara dosya tasima telebiniz icin mail atin.


  • @Revolter kardeş ben burada seni bilirim ne sorduysam allah razı olsun yol gösterdin zaten seni takip ediyorum bu forumun her deneyimini çok iyi okudum süreç konusunda bu forum olmasa cahil kalırdık tek isteğim vizeyi almak ve seninde vizeni aldığını buradan görmek inşallah seninde gönlüne göre olur saygılar


  • @Gupse Viyana daha geri dönüş yapmadı ama hongkong'dan olumsuz dönüş aldım


  • Merhabalar bir kaç gün önce 2. pasaport ve yurtdışına dosya taşıma hakkında bir kaç soru sormuştum, o sorulara ek olarak bir kaç sorum daha var. Sorularımın bir kısmı forumda illaki daha önce sorulmuş ve cevaplanmıştır. 373 sayfanın neredeyse hepsini okudum ama üstünden çok uzun zaman geçtiği için insanın aklında kalmıyor, eğer halihazırda cevaplandıysa affola

      1. pasaportu aldığım zaman KCC'ye mail atıp pasaportumu sisteme girmem gerekir mi? Pasaportumu KCC'den mailimi aldıktan sonra ve Ankara bana tarih verdikten sonra alırsam nasıl bir süreç işlemem gerekir?
    1. Yurtdışında bir konsolosluktan kabul alırsam ve dosyamı oraya taşırsam ortalama kaç gün kalmam gerekir (yeşil pasaport sahibiyim) ve sizin deneyimlerinize göre hangi ülkelerin olumlu geri dönüş yapma ihtimali daha fazla?
      Şimdilik sorularım bu kadar. Şimdiden okuyan ve cevaplayan herkese teşekkür ederim

  • @salih-atilla Teşekkür ederim abi, halen daha birşey öğrendiğimi iddia edemem ama eğer birşeyler öğrenebildiysem de Sn. @gucarslan , Sn. @lumos , Sn. @Serapp ve daha ismini sayamayacağım kadar çok olan değerli vakitlerini bizlere ayıran ya da forumda tecrübelerini bizlerle paylaşan değerli forum üyelerinin deneyimleri sayesindedir. Umarım vizelerimizi alırız ve vizelerimizi aldıktan sonra da yeni talihlilere birşeyler öğrendiysek aktarabiliriz. Önce sizlerin güzel haberlerini alıp akabinde bizler de vizelerimize kavuşabiliriz umarım. Saygılar.


  • @Sudenur-Meydan düşündüğüm ülkelerden biriydi tam olarak ne dediler cevabi paylaşmanız mümkün müdür copy paste yaparak. Teşekkürler


  • @gucarslan Uğur bey merhabalar. Forumdaki arama kısmında bazı sorunlar yaşıyorum. Aradığım belli başlı kelimelerin tüm forumda belkide yüzlerce kullanıldığını bilmeme rağmen aradığım zaman sadece 1-2 tane konu başlığı karşıma çıkıyor. Mesela tüm konsoloslukların email adreslerinin olduğu bir ileti vardı onu aradım. Bulmak için arama yerine Frankfurt yazdım ama sadece amerikaya giderken frankfurt aktarması ile ilgili başlıklar çıktı. Forumda aramaları nasıl yapmalıyız? Teşekkürler.


  • @sonokege kasım ayını muhtemelen İranlılara ayırdılar.

  • ⭐⭐⭐

    @talhabakunin geçen sene 4 ay kapalıydı derken yorumunuz yanlış anlaşılabilir konsolosluk 4 ay kapalı değildi geçen sene sadece mülakat vermemeyi tercih etti, ikisi farklı şeyler. Ve bu tercih meselesi nedeniyle vay ankaranın haline lafınızında aslında ne kadar gerçekçi ve doğru olduğunu görüyoruz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @guroltr dv süreci her zaman dinamik olmuştur, özellikle trump başkanlığı ve sonrasındaki covid sürecinde.
    gelen yasaklar, değişen prosedürler vs. her zaman mali yılları birbirinden ayrırır. bu değişimler de her zaman konsoloslukların, özellikle de ankara gibi yoğun konsoloslukların bir sığınma kapısı olmuştur.
    geçen sene yaşananların bu sene yaşanıp yaşanmayacağını bilemezsiniz. belki daha iyi, belki daha kötü olacak..

    benim yorumum, bu saatten sonra ankara'nın iyi olmayacağı yönünde. bu adamlar düzelmez..
    dv, onlar için her zaman en angarya vize türü oldu, özellikle de göçmen vizelerde.
    evet çok kolay, en basit sürece sahip göçmen vize ancak; bu vize için slot ayarmak adamlar için zulüm, ölüm geliyor.

    bu yüzden bana en doğru zaman ne zaman diye soranlara hep aynı cevabı vereceğim; dün..
    en doğru zaman dündü!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sherseen merhaba,

    1- hiçbir şey yapmanız, değiştirmenize gerek yok. yeni pass ile mülakata gidin yeterli.
    2- bu konsolosluğa göre değişir. eğer sağlık muayenesinde sorun yaşarsanız 8 hafta da kalabilirsiniz, hibir problem olmazsa 8-12 gün arası bitirebilrisiniz sürecinizi.
    bu durumun net bir süresi yok, olamaz. ülkeler konusunda da bir tahmin yapmak zor, hangisi isterse onlar yapar. denemelisiniz..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hope-Breaker merhaba,

    detaylı arama seçeneğini kullanmalısınız;

    88ec9fab-8667-4ae0-a886-40197a1d98ad-image.png

    böylece istediğiniz kelime / iletilere daha kolay ulaşabilirsiniz;

    acae544e-5467-4113-8954-6555a694a1c0-image.png

    ayrıca bahsettiğiniz konu için kısa bir google araması yapmanız yeterli 😉


  • Merhaba 18 kasımda sağlık randevum var unganlarda covid 19 aşı belgesini e nabızdanmı alıyoruz çıktı olarak yada hastanedenmi almamız gerek?


  • @ismail-kansız merhaba hayırlı olsun ilk başvurudami kazandınız acaba numaranız çok güzel tebrikler.


  • @ismail-kansız, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba 18 kasımda sağlık randevum var unganlarda covid 19 aşı belgesini e nabızdanmı alıyoruz çıktı olarak yada hastanedenmi almamız gerek?

    E-Nabız daki aşı sertifikası yeterli olacaktır.


  • @Ecehzr 3 yada 4.başvurum olması lazım 🙂
    Teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

172
Çevrimiçi

42.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum