DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba 27 yaşında bekar biriyim daha önce yurtdışı deneyimim yok 6 yıldır aynı şirkette çalışıyorum maaşım ve hesap dökümüm oldukça iyi b2 turist vizesi alma olasılığım nasıl sizlere danışmak istedim böyle bir işe kalkışmam uygun mu yada hiç heyecan yaratmadan monoton hayatıma devam mı etmeliyim


  • @tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @ReLoad onlar için de randevu aldıysanız götürmenizde bir sakınca yok. biz 7 yaşındaki kızımızla birlikte girmiştik görüşmeye ve sorunsuz bir şekilde vizemizi aldık. Görüşmede bizzat bulunma zorunlulukları yok, götürmenize engel bir durum da yok. tercih size kalmış.

    Peki çocuklar için randevu almamış olsam ne şekilde çocuklara vize alacaktım. Sadece randevu oluşturmadan pasaportlarını mı göndermem yada götürmem gerekiyordu.

  • ⭐⭐

    @ReLoad Sonradan posta yoluyla alınabiliyor.Ama bu seferde neden beraber almadığınız için tekrar görüşme isteyebiliyor konsolosluk.Yani görüşmede çocuklarla gitmeyeceğim deyip bir plan sunup sonra çocukları dahil ederseniz tekrar görüşmek isteyebiliyor konsolosluk.

  • ⭐⭐

    @ReLoad görüşmede çocukların da sizinle geleceğini eğer vizeniz onaylanırsa onlara posta yoluyla vize alacağızı iletmeniz gerekiyor. bazen posta yoluyla talep edilen vizeler içni birebir mülakat talep edebiliyorlar. Sizin vizeniz onaylandıktan ve basıldıktan sonra AIS üzerinden çocuklar için randevu aldığınızda mülakatsız vizeye uygun olup olmadıklarını görebileceksiniz.

    bence çocuklar için de randevu almış olmanız avantajınıza. onaylanmaması maddi anlamda bir yük ama görevlinin vizeyi almaya olan inancınızı görmesi açısından pozitif etki yaratabilir. bu benim kendi görüşüm, bir kural yok bununla ilgili.


  • @ReLoad Ben de vize görüşmesine o dönem 4 yaşına girmemiş olan oğlumla gidip onu doğum günü hediyesi olarak Orlando'daki tema parklara götüreceğimi söylemiştim. Vizeyi de almıştık.


  • @selamibasaran @tufank @EasternStar bilgiler için teşekkürler...

  • ⭐⭐

    selam herkese; @Rushvisasnow dan salih bey o kadar tatlı samimi ve beyefendi ki anlatamam...biraz sohbet etme fırsatımız oldu ...vize başvurumla ilgili olarak sonrasında da 2025 mart ayı istanbuldan verilen randevu tarihimi 5 şubat 2024 e çektik 🙂 saolsun 10 dakika sürmedi bu işlem... bu arada şubat ayını özxellikle istedim ona kalsa haftaya da gün alırdı bana :))) benim için şubat yeterli acelem olmadığı için diye düşünmüştüm... kendisine teşekkür ettim ayrıca buradan da etmek istedim... buradan çoğu kişi yazmış ben kendi randevumu öne çektim zaten yer açılıyor diye falan gerçekten öyle kolay değil tek kişi için hadi bir derece ama 4 kişilik bir aile için randevuyu öne çekmek imkansız gibi şu aralar salih bey süperman gibi yetişir yine de aklınızda olsun arkadaşlar 🙂 bu arada foruma da ayrıca teşekkürler bize böyle imkanlar sunduğu ve bu kişilerle bizi buluşturduğu için:)

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 

  • Green card başvurusu yapmış olmanın b1/b2 vize mülakatı üzerinde etkisi var mıdır? Ekşi'de bunu ima eden bir yazı görmüştüm. Zaten ABD'ye yerleşmek istiyorsun ki green card'a başvuruyorsun, o zaman turist vizesiyle gidip dönmemen mümkün gibi bir algı oluşuyor şeklinde. Bu sebeple vizeyi riske atmamak için başvuru yapmasam mı diye düşünüyorum. Daha önce yapmamıştım, bu yıl ilk olacaktı. Ne düşünüyorsunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kaan-Özdemir bunun vize alıp almamanızla hiçbir alakası yok. başvurduğunuz şey bir çekiliş ve çıkma ihtimali malum..
    sizin vize almanıza engel olacak durumlar resmi olarka green card sürecinde olmanız (çekiliş kazanmanız ve DS260 formu doldurmanız) olabilir.
    bunun dışındaki etkenler genel durumlar ve sizin bireysel sebepleriniz olabilir.

    çekilişe katılmış olmak turist vizesi almanıza engel teşkil etmez.


  • Aklıma takılan bir şey sormak istiyorum. Biz İzmir'de yaşıyoruz, Ankara'dan başvuru yapacağız. Vizemiz inşallah onaylanır ve pttye teslim edilirse adresimize en yakın PTTye mi gelecek yoksa sistemdeki adrese teslim ücretini mi ödememiz gerekiyor?

  • ⭐⭐

    @Yagmur-0 adresinize en yakın PTT'ye gelmesini istiyorsanız görüşmeye girmeden önce mutlaka ödemesini yapıp bu isteğinizi AIS üzerinden belirtmelisiniz. Aksi takdirde sadece Ankara'dan teslim alınabilir.


  • Dün girdim ve malesef red yanıtı aldım.32 yaşındayım evli ve 1 çocuk sahibiyim mühendis olarak kendi şirketim var.13-14 şubat tarihleri arasında New York’da yapılacak olan inşaat fuarı için tek başıma gidecektim hatta uygun bilet bulduğum için gidiş dönüş sigortalı bir biçimde bileti hazılamıştım.
    Sorduğu sorular
    Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
    2 kere Yunanistan’a
    Nereye gideceksiniz?
    New york
    Ne iş yapıyorsunuz ?
    Mühendisim inşaat işi ile uğraşıyorum
    Burada kurumsal müsteriniz var mı? (Evet saydım)
    Kaç çalışanınız var ?(8)
    Biraz ingilizce konuşur musunuz?
    Açıkcası kendimi ifade etmeme yetecek kadar bilmeme rağmen beklemiyordum o an hafif tekledim ama konuştum
    Daha önce avrupada ve türkiye de bu tarz fuarlara katıldınız mı ?(malesef iş takvimime uymadığı için avrupaya gidemedim ama türkiyedeki yapı fuarlarına katıldım)
    stand mı kuracaksınız ? (Hayır öncelikle ziyaret edip yeni müşterilerle tanışma diğer senelerde stand kurmak amacım)
    Gidiş amacınız nedir müşteri ile mi görüşmek yada sadece ziyaret ? gibi sorularına hepsini tek tek bazen 2 defa sormalarına rağmen cevapladım. Malesef sonuc olumsuz.Geri döneceğime ikna olmamışlar öyle yazıyor verdikleri standart kağıtta.
    *Gözlem olarak söyleyeyim önümdeki 3 kişi de red aldı biri ingilizce girdi kendini iyi ifade etti zaten yenilemeymiş posta yoluyla yollamak istemiş ama görüşmeye çağırmışlar red aldı
    *Bir hanımefendi vardı turistik amaçla new york idi tam duyamadım red aldı
    *bir hanımefendi daha elinde pasaportuyla gördüm sanırım o da red aldı
    *Dışarda bir teyze kızı greencardlı sanırım ona onay verdiler
    Malesef arkadaşlar benim sürecim böyle

  • ⭐⭐

    @warhammer geçmiş olsun. Fuar olunca yakın çevredeki fuarlara gidip gitmediğinizi soruyorlar birde fuar olunca ingilizceyi istiyorlar. Tercümanım olacak orada deseydiniz sonuç farklı olurmuydu bilemiyorum.


  • @selamibasaran Teşekkür ederim aklıma da geldi ama çok değişeceğini zannetmiyorum


  • @warhammer hocam geçmiş olsun. Eşinizle birlikte turist vizesi olarak başvuru yapsaydınız bence alabilirdiniz vizeyi. Daha önce bu şekilde fuara gidicem diyen bir arkadaş da red yemişti ben burda ki eksikliği şöyle nitelendiriyorum. Daha önce başka ülkede fuara katıldınız mı sorusu vizeyi alıp alamayacağınızı belli ediyor. + (Seyahat geçmişi)

    Bu arada hocam istanbulda mı katıldınız mülakata ankara mı ?


  • @aristocrat İstanbul’da katıldım.Ben de sizin gibi düşünüyorum anahtar kısım o oldu.


  • @warhammer geçmiş olsun fuarı katmadan direk turistik deseydiniz şansınız daha yüksekti bence iş aile burada kalıyor. arkadaş grubumla gezip geleceğiz diyebilirdiniz


  • @mesut1905 teşekkür ederim sağlık olsun artık pahalı bir tecrübe edinmiş oldum

  • ⭐⭐

    @warhammer geçmiş olsun.


  • İyi günler dilerim.Kasımın sonunda eşimle turist vize randevumuz var .Tatil planımıza çocuklarımızı(14 yaşından büyükler)da eklemek istedik fakat halihazırda olan randevumuza ekleyemedik ayrı bir tarih alabildik .Mail yoluyla konsolosluğa randevuları birleştirmelerini talep ettim .Başka ne yapabilirim ? Teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • 162
  • 5
  • 2
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum