• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Kaan Özdemir
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Profil
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 31
    • En İyi 6
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

    Kaan Özdemir

    @Kaan Özdemir

    18
    İtibar
    36
    Profil Görüntülemeleri
    31
    İleti
    0
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

    Kaan Özdemir Takip etme Takip Et

    Kaan Özdemir tarafından gönderilen en iyi iletiler

    • RE: Rushvisasnow Danışmanlığın Göçmen Olmayan Vize Randevularını Öne Alma Hizmeti

      Rushvisasnow için (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ başlığı altında bir yorum yaptım ama buraya da yazmak istiyorum. Her şeyden önce insan gibi insanlar. Halden anlıyorlar. Eğer aciliyetiniz varsa durumu açıklayınca nasıl yardımcı olduklarını göreceksiniz. Beni 2 haftadır uykusuz bırakan, stresten mahveden sorunu 5 dk içinde halletiler resmen. Güvenilirlik 10/10. Hız 10/10. İnsanlık 100/10.

      Tekrar çok ama çok teşekkür ediyorum. Bir üstteki postun 7 Kasım 2023 olma sebebi de daha önceki tarihin benim için alınmış ama yine benim ricamla iptal edilmiş olması. Çok iyiler. Alınabilecek en yakın tarihi bile almayı başarıyorlar. Yani burada gördükleriniz gerçek. Bu tarihleri cidden alabiliyorlar. Hepimizin kafasında soru işareti oluyor başta belki ama bunu ortadan kaldırıyorlar. Kendilerini tanıdığım için çok mutluyum. Çok övdüm biliyorum, reklam gibi oldu. Bu konuda da konuşmuştuk. Valla kim ne düşünürse düşünsün beni öyle bir cendereden çıkardılar ki ne kadar övsem az. Onlar olmasa okyanusu geçmiş suda boğulmuş olacaktım. Allah bin kere razı olsun

      Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir
    • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

      Merhaba herkese, kendi görüşme deneyimimi paylaşmak istiyorum. Benim gidiş sebebim spesifikti o sebeple herkese yol göstemeyecektir ama benim gibi ihtiyacı olan birileri faydalanabilir diye yazmak istedim.

      Tıp fakültesi son sınıf öğrencisi olarak kabul aldığım bir staj için başvuruda bulundum. "Medical Clerkship", "Elective Clerkship" tipi ödeme almaycağınız stajlar "without remuneration", B1/B2 vizesi kapsamında gerçekleştirilebiliyor.
      Benim son 5 yılda 3 farklı schengenim vardı hepsi de spesifik eğitimler için spesifik zamanları kapsıyordu. Ek olarak son yılımda olmam nedeniyle turistik vize açısından sıkıntı yaşayabilirim korkusuyla gittim açıkçası.

      İçeri girmek uzun sürdü. 8.45 randevumdaydı, tüm işlemler (görüşme dahil) 10.10 civarı bitti. Mülakatım kısa sürdü. 2 dakika sürmüştür maksimum.

      Memurun türkçesi pek iyi değildi sürekli tercüman çağırıyordu, bu sebeple görüşmeyi ingilizce gerçekleştirdim.

      Memur: Gitme amacınız nedir?
      Ben: X okulundan Y stajı için kabul aldım.
      M: Staj evrağınızı görebilir miyim?
      Uzattım
      M: Bu stajda ne yapacağınızı anlatır mısınız?
      B: Staj içindeki görevimi mi soruyorsunuz yoksa stajın hangi uzmanlık dalında geçeceğini mi? Şu dalda olacak dedim.
      M: Spesifik bir alanda mı olacak
      B: evet
      M: Kaçıncı sınıfsınız
      B: son. ABD sadece son sınıf kabul ediyor zaten.
      M: Anneniz-babanız ne iş yapıyor
      B: Annem çalışmıyor babamda işçi emeklisi
      M: Ne işçisi
      B: Yani düz işçi (burada random işçi benzeri bir şey dedim çünkü 12 yıl önce emekli oldu babam ve cidden iş tanımını türkçe dahi yapamayabilirim)
      M: Böyle bir iş tanımı yok (random worker) (biraz sinirlendi bu noktada)
      B: Dedim bunu parayı ödeme için soruyorsanız Tübitaktan bursum var, buyrun bu da burs mektubu
      M: Ha tamam o zaman

      Aldı baktı, onaylandı dedi.

      Bilsem en başından burs mektubu gösterirdim...
      Özetle böyle bir durumunuz varsa iki şey önemli, yapacağınız staj uydurulma bir staj mı? sizi oraya götürmek için araç mı, değil mi? Bir diğeri de maddi olarak gidip dönebilecek durumda mısınız? Bu ikisini hazırlarsanız yeterli

      Bu arada İstanbul benim gördüğüm kadarıyla çok iyiydi bugün. Çok az red gördüm. Bir anne oğul vardı sanırım çok uzun sorular sordular onlara bile red vermeyip sizden ek evrak istenecek sonra durumunuz değerlendirilecek dendi. Benim gözlemim onay oranının bayağı bir yüksek olduğuydu.

      5 memur vardı, 5i de kadındı. 3ü daha ılımlıydı, ben 3ünden birine denk geldim ama hepsi onay veriyordu dediğim gibi. Söyleyebileceklerim bu kadar. Herkese kolay gelsin

      Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

      @Kaan-Özdemir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

      @tufank araştırdığım kadarıyla B1/B2 vizesi uygun oluyor benim stajım için. O konuda bir sıkıntı yok. Sadece stajın observer düzeyinde olduğunu söylemem gerekli randevuda. en azından para almayacağımı belirtmem gerekiyor.

      yine de bana bu sebeple öncelik vereceklerine inanmıyorum. tek umudum 3 ay sonrası için randevu istiyor oluşum ve sadece 1 ay kadar geri çekmeye çalışıyorum randevumu. bu sebeple belki olumlu değerlendirilebilir. sonuçta geç almadım, tarihin geç olma sebebi karşı kurumdan kaynaklanıyor. umarım işe yarar. bu hafta deneyeceğim acil randevu oluşturmayı.

      Bir güncelleme yapayım. Acil randevu talebimi geçtiğimiz pazar günü oluşturdum. Çok seri bir şekilde, sabah saat 8.30 gibi reddettiler. Sonra el mahkum günün belli saatleri sisteme girerek randevuyu geri çekmeye çalıştım ama 2025ten önce randevu tarihini bir kez dahi görmedim.

      Bu iş böyle olmayacak diyerek yerli yabancı tüm forumları gezdim. Ne var ne yok öğrenmeye çalıştım. Hatta bir ara kendi sistemimi bile kurmaya çalıştım ama yeterli teknik bilgim olmadığı için başaramadım. En sonunda YeşilkartForum'un referansına da güvenerek Rush Visas Now'a mesaj attım. Durumu uzun uzun anlattım ve samimi bir şekilde yardımcı oldu kendisi. Ne kadar teşekkür etsem az. Aciliyetimin ve ne kadar çaresiz olduğumun farkında olduğu için çok yardımcı oldu. Bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Eğer bu işin bu kadar kolay ve güzel çözüleceğini bilseydim 2 haftadır ne uykusuz kalırdım ne stres olurdum, direkt kendileriyle iletişime geçerdim.

      Kendileri o kadar iyi ve hızlı ki işimi halletmeleri 24 saat bile sürmedi. Hatta 12 saat bile sürmemiş olabilir. Dün akşam konuştuk. Bu sabah randevumu geri çektiler. Hem de 2 kere. İlki önümüzdeki pazartesiydi. Görünce şok oldum. Benim gidiş sebebim ve evraklarımın eksik olması nedeniyle daha ileri bir tarihe ihtiyacım var dedim. Hatta spesifik olarak Ocak olursa çok daha iyi olacağını belirttim. Aynen aktarıyorum konuşmamızı

      07.42 ilk tarihi iptal etti
      07.44 Ocak 2024 için geri çekmeye çalışacağım dedi
      07.46 Ocak için yeni tarihimi attı.

      İşte bu kadar hızlı ve iyiler.

      Eğer cidden acil bir durumunuz varsa mutlaka iletişime geçin. Her şeyden önce insan gibi insanlar. Halden anlıyorlar. Bu vesileyle hem foruma hem de kendilerine tekrar teşekkür etmek istiyorum.

      Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

      @Kaan-Özdemir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

      merhaba, yarın istanbulda görüşmem var. Yine birkaç soru sormak istiyorum. Gidiş amacım staj için olacak ama B1/B2 vizesi stajım için geçerli, bunu daha önce de yazmıştım. Ödeme almayacağım için bir sorun gözükmüyor. Gelelim sorularıma.

      DS-160 formu doldururken kalacağım yere olarak üniversitenin adresini vermiştim, şimdi de kalacak yer belirlemedim henüz ama üniversitenin yurdunda kalma ihtimalim var, önümüzdeki ay belli olacak. Bu adres işi ne kadar önemli? Yeni bir form doldurmayı düşünüyorum 2 sebepten. 1. si bua dresi yurdun adresine çevirmek ama kalabileceğime dair onayım yok orada.

      1. sebebi de bu gezinin masraflarını kim karşılıyor kısmı. Öğrenci olduğum için babamın karşıladığını belirtip onun bilgilerini verdim. Şimdi TUBİTAK bu staj için bana burs veriyor. Tamamını karşılamıyor ama %80-90 oranında karşılayacak. Bu durumda "Other Organization" seçip onların bilgisini vermem daha mı iyi olur. Elimde TUBİTAK tarafından yollanmış burs mektubu da var. Vize almam için yazılmış bir şekilde. Bu durumda karşılaycak kişiyi babam olarak bırakıp burs mektubunu mu göstermem daha iyi olur yoksa yeni form doldurup hem yurdu adres olarak eklemem hem de maddi sponsor olarak TUBİTAK'ı göstermem mi daha doğru olur?

      Ödeyecek organizasyonu Tübitak yazdım, yanımda da bir burs mektubu götürdüm. Vizem onaylandı. Mülakat deneyimini de yine yazacağım ilgili başlığa. herkese kolay gelsin

      Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

      @tufank aslında observer olarak gitmiyorum ama araştırdığım kadarıyla randevuda hands-on vs diyerek memurun aklını karıştırmamak kaydıyla b1/b2 başvurusu yapın deniyor genel olarak. J zaten sponsorlu bir vize ve karşı kurumun sponsor olma gibi bir durumu yok. Diğer vize türleri de benim gidiş amacımı kapsamıyor gibi duruyor.

      Hatta direkt bununla ilgili kanuna atıf yapan bir yazı okudum. "Clerkship" olarak yapılacak staj için B1/B2 başvurusu yapılması gerektiğine dair. Burayı okuyacak kimseler için de linki aşağı bırakıyorum.

      Riley Nisbet  /  Ağu 26, 2022

      Hands-On Medical Clerkships with a Visitor Visa | The Daily Checkup

      Hands-On Medical Clerkships with a Visitor Visa | The Daily Checkup

      Hands-on medical clerkships are completely feasible with a visitor visa, but it depends on your student status. Where will you rotate?

      Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

      @tufank Tamamlanmıyordu, expiration date geçmiş olunca izin vermiyor ve tamamlatmayacak sandım ama sistemsel bir hataymış. Şimdi tekrar deneyince tamamlanmış halini gösterdi. Sorun yok. 1 kez daha değişiklik yapacağım onu da randevu öncesine saklarım dediğiniz gibi. Teşekkür ederim

      Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir

    Kaan Özdemir tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

      @mugedeniz cevabınız için teşekkür ederim. eb2-niw için bir girişimim olmayacak şu an için ve Türkiye'ye giriş çıkış yapmaya devam edebilmem gerekiyor. Bu durumda sanırım Türkiye'de konsolosluktan yeni vize işlemi yaptırmam gerekecek sanırım. Maaşın da aynı kalmayacağını düşünüyorum, cost of livingi çok daha yüksek bir şehre geçiş yapacağım o sebeple değişecektir.

      Geçiş işleri kesinleşirse bundan 4-5 ay sonra için olacak, ben de 4 ay sonra tatile Türkiye'ye gideceğim. Eğer mümkünse belgeleri vs tamamlayıp direkt randevu alarak gideceğim tarihe vize işlemini başlatıp tatil bitmeden pasaportumu alacak şekilde ayarlamayı planlıyorum. Ama henüz geçiş yapmamış olacağım diğer tarafa mesela. Özetle karışık bir durum gibi, sanırım onlar da yol gösterecektir.

      Ne yazık ki bu tip durumlarda international officeler olmazsa çıkma ülkeden gibi mükemmel çözümler sunuyorlar. Elimden geleni yapacağım bakalım. Eğer burada benzer bir süreci yaşamış olan varsa ve bilgilendirirse çok sevinirim.

      Yoksa da eğer gerçekleşirse süreci burada anlatacağım zaten başkaları yararlansın diye

      Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir
    • RE: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

      merhaba, ben 3 yıllık J1 Research vizesi ile ABD'deyim ve ilk yılımı doldurdum. Vizem 3 yıllık olduğu için her sene yenileme gibi bir durumum yok. Benim sorum sponsor değişikliği durumunda ne olacağı konusunda. Şu an bulunduğum yerden başka bir yere transfer olma durumum var. Daha doğrusu bağlı çalıştığım kişi bir iş teklifi aldı ve transfer olmaya sıcak bakıyor. Bu durumda beni de yanında götürecek haliyle ve J1 sponsorum değişecek, çünkü sponsorum bir üniversite iken diğerine geçeceğim. Bu durumda süreç sıfırdan mı başlamış olacak yoksa geçiş olduğu için konsolosluğa gitmeme gerek yok mu? Yine de pasaportumdaki stamp şu an çalıştığım yere ait olduğu için girip çıkamam sanırım, bu sebeple yeni stamp ihtiyacım olacaktır ve konsolosluğa gitmem gerekecek. Bu durumda vize transferi başlar başlamaz konsolosluktan randevu mu almam gerek? Ne yapmam gerektiğini açıkçası hiç bilmiyorum. Pek bir bilgi de bulamadım.
      Ayrıca transfer olurken aynı şekilde kalan süre için mi verecekler yoksa yılda bir yenileme usulü bir vizeye mi geçeceğim acaba, bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim

      Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir
    • RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

      @ozank, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

      @Plus19 bu gecmise yonelik gecerli mi? Yani vizeyi 8 aralikta kurala tabii olarak almis birisinin kurali da 9 aralikta kalkacak mi?

      Ben de bunun cevabını merak ediyorum. Şu an vize sahibi olanlar için de geçerli olacaktır. Mantıklı olan geçerli olması olur ama geriye doğru işlemez de diyebilirler. Göreceğiz.

      Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir
    • RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

      Merhaba, 3 yıllık araştırmacı olarak önümüzdeki ay ABD'ye gideceğim ve vizemde 2 yıl kuralına tabi ibaresi bulunuyor. Önümde 3 yıl var ama 2 yıl kuralını kaldırmak istiyorum bir noktada. Waive sürecini ne zaman başlatmak gerekli ve mantıklı? En erken ne zaman başlamalıyım?

      Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir
    • RE: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

      Vize randevu tarihi başlangıç tarihinden ne kadar önce olabilir? 30 gün önce giriş yapabilme kuralını gördüm ama randevu tarihinin ne kadar önce olabilecğeine dair bir kural göremedim. Vize randevu tarihi ile DS2019 başlangıç tarihi arasında 30 gün mü olabilir maksimum?

      Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir
    • RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

      @ozenrame aslında mesele şu ki karşı taraf diplomamı ne zaman alacağımı biliyor ve diploma senin vize alman için gerekli değil dedi. bu da aslında kabul aldığım pozisyonun diplomamdan bağımsız olduğunu göstermez mi? bu durumda ne skill liste bakılmalı ne de diğer kurallara. bu arada alien pyhsician kuralından da skill listte bulunmamdan da 2 yıla tabi olacağım. yine de bu durum kafamı karıştırdı. henüz bu iki kural da geçerli olmamalı gibi geldi. yine de haklısınız amerikalıların aklı bulandı mı hemen reddi basıyorlar. hiç o toplara girilmez.

      bu arada 18 temmuzda ankaradan randevum vardı. hem istanbula hem öne çekmek adına acil randevu talebinde bulundum, kabul edildi ama 2 ağustosa istanbula vermişler 🙂 tarihin ileri gitmesini hiç istemiyordum, mail vs atsam etkisi olur mu acaba en azından eski randevumu geri verirler mi?

      Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir
    • RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

      Ben teknik olarak 2 yıl kuralına tabi olsam da şu an henüz diplomamı almadım, vize tarihinde de diplomam resmi olarak basılmış olmayacak. Karşı kurum bu durumun farkında ve diplomamın minimum gereklilik olmadığını iletti. Bu durumda 2 yıl kuralına tabi olmama şansım var mı sizce? Özetle diploma alınca tabiyim tabi ki ama diploma almadan gideceğim için bu durumu mülakatta dile getirirsem işe yarar mı? Ya da vize memurunun kafa mı karışır, red falan mı verir? Bu konuda tavsiye verebilecek olan var mı?

      Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir
    • RE: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

      Merhaba, J1 randevusunu daha erkene almak için İstanbul'dan aldığım randevuyu Ankara'ya taşımam sorun yaratır mı? Bir de bunu kaç defa yapabilirim biliyor musunuz? Ek olarak bu randevuyu değiştirdikten sonra yeni bir DS 160 mı doldurmam gerekiyor yoksa aynı DS 160'ı şehir olarak güncelleyebilir miyim?

      Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir
    • DS2019 formu olmadan randevu günü almak

      Merhaba soru başlıktaki gibi. Yakın zamanda vize işlemlerine başlayacağımız iletildi karşı kurumdan ama tarih almakla ilgili bir sorun olmaması açısından, DS2019 formunu almadan önce vize görüşmesi için randevu tarihi alabilir miyim?

      Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

      @Uçan-Amerikalı özetle ptt'ye verildiyse sıkıntı yok. sistemde değişmesi uzun sürebiliyor. başkaları da aynısını yaşarsa bu bilgi burada dursun. size de teşekkürler

      Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Kaan Özdemir
      Kaan Özdemir