DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • Merhabalar, nvc den istenilen belgelerde topladigim belgeler olarak
    Askerlik Durum Belgesi
    Ikametgah
    Evlilik Cuzdani
    Nufus Kayit ornegi
    3 aylik Maas bordrosu

    var ama bunun disinda bir belge gondermeli miyim?


  • @IKCIVIL-IKCIVIL, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    Merhabalar, nvc den istenilen belgelerde topladigim belgeler olarak
    Askerlik Durum Belgesi
    Ikametgah
    Evlilik Cuzdani
    Nufus Kayit ornegi
    3 aylik Maas bordrosu

    var ama bunun disinda bir belge gondermeli miyim?

    Merhaba, pasaport fotokopisi ve adli sicil kaydı da eklemeniz gerekiyor. Bu arada Nüfus kayıt örneğini her bir aile bireyi için eklemeyi unutmayın.


  • @adedammy009
    PD’ de önemli


  • @kelle cok tesekkur ederim

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   serel serel 

  • Daha önce Wegreened ile görüşmüştüm, , chen immgiration kullanan arkadaşım oldu ve memnun kalmıştı.
    Bugün fiyatlarını ve süreç için önerilerini görmek adına ellis porter ile evaluation oluşturdum.

    Daha önce bu süreç toplam 6-12 ay sürüyor gibi düşünüyordum, fakat buradaki yazıları okuduğumda özellikle ABD konsolosluktaki yavaşlıktan dolayı süreç 2-3 yılı buluyor sanırım(yada daha uzun). Şunu merak ediyorum postdoc kabul alıp gittikten sonra süreci US den başlatsam bir faydası olur mu? benzer durumu yaşayan birileri varsa yorumları çok faydalı olur?

    1-2 saat içerisinde dönüş yaptılar. Benim durumum için referans mektubu olmadan başvurumu yapabileceklerini söylediler (Bu durum için onaylanmayan başvurular ile ilgili olumsuz yorumlar mevcut bazı sitelerde). Sanırım Ellis Potter ın daha ucuz olmasını sağlayan durumda bu olabilir. Chen den gelen dönüşte referans mektubu hazırlayacaklarını iletmişlerdi. Benden daha iyi CV ye sahip bir arkadaşım da Chen ile tamamladığı başvuruda referans mektubu kullanmıştı.


  • @chemistontheroad
    Bende chen ile çalıştım bu süreçte. 4 tane referans yazdılar benim için. Amerika’da referans çok önemli bizdeki gibi değil. Bence referanslı bir seçenekle yola devam edin. Post Doc için kabul alıp sürece orada da başlayabilirsiniz. Ama yine I-485 doldurmak için current olmayı beklemek zorundasınız. Sizin postdocunuz biter ve hala current olmamış olursanız ya orada bir şekilde bekleyeceksiniz ya da geri döneceksiniz. Bunu değerlendirmenizi öneririm. Finansal ve psikolojik açımdan özellikle


  • @TOK Teşekkürler Hocam öneriniz için. Ellis porter için öneriler genelde karışık gibi, referanssız başvuru işi inceleyen kişiye göre biraz şans sanırım. 1500 dolar için süreci daha fazla uzatmak istemiyorum. Bir taraftan DV-2025 sonucunu bekleyelim diye düşünüyorduk ama vakit kaybetmeden başvurmak daha mantıklı sanırım.


  • @chemistontheroad
    DV şans işi ama beklemenizi tavsiye etmem. CV’niz kuvvetliyse bir an önce yola çıkmanızı öneririm. Bekleme süreci gerçekten uzun ve can sıkıcı. PosDoc 3 sene falan sürecekse Amerika içinden başvuru yapmanız mantıklı olabilir. Çünkü Türkiye’de de bekleme süreleri o civarda.
    Referanslar özellikle Amerika içinden olunca sanki daha etkili oluyor. Benim 3 tanesi Amerika içinden birisi Türkiye’den di. Referans konusu bence bu işin en can alıcı noktası. Bağımsız bir kişi tarafından değerlendirme gibi düşünün. Sonuçta dosyanızın USCIS’te gideceği kişi alanınızı bilmiyor ve bu mektuplara bakarak çalışmanızın yaygın etkisini değerlendirip karar veriyor.


  • Vize bülteni tahminlerine baktım internetten
    Aralık için PD 15AUG22
    Ocak için PD 08SEP22
    Şubat için PD 08OCT22
    Mart için PD 01NOV22
    Nisan için PD 01DEC22 olarak ön görülüyor FAD tablosunda


  • @TOK Bu tahminler current tarihleri midir?


  • Burada I-140 formu için özellikle referans mektubu gerekli olduğunda bir avukat ile çalışmak faydalı görünüyor. Bu sürecin maliyetini hesaplayabilmek adına, I-140 sonrası işlemleri kendi halleden oldu mu? Bunu bir destek olmadan yapmak ne kadar mümkün /süreci ne kadar etkiler?

    Şuan ilk başvuru maliyeti 6500/5000 $ + USCIS için 700$ gibi görünüyor. IVP içinde extradan bir 6000-7000$ gerekiyor. Bu IVP masrafından kurtulabilir miyiz?


  • DQ tarihim 2022.

    Avukatlık konusuna gelince faydası olacaksa yazayım:

    Bu arada Chen ile çalıştım. Yalnız benden ilk başta iş kabulu için offer letter istediler. Bunu bulmak için uzun bir süre kaybettim. Aslında randevu emaili geldiğinde de randevuya bir offer letter ya da iş başvurularımla gitmemin iyi olacağını söylediler. Forumda bununla ilgili bir şeye denk gelmediğim ve vaktim de olmadığı için interviewe iş kabulu ya da başvurum olmadan gittim. Kimse de birşey sormadı. Bence h-indexiniz yüksek ise (alanınıza göre ) offer letterın pek önemi olmuyor.

    Onun dışında Chen yardımcı oldu ve sorularıma hızlı dönüş sağladı, tavsiye edebilirim bu sebeple.

    Bir husus daha: Chen ilk aşama (I140'ın onaylanması) ve ikinci aşama (consular step) için iki ayrı ücret alıyor. ben ikinci hizmeti almadım ancak yine de belgelerim onlara da gitti ve sorularımı cevaplama konusunda yardımı oldular.


  • @Sabutay Merhaba! Sanirim forumda yenisiniz ama sureci tamamlamis olmalisiniz mulakata girdiginize gore. Hayirli olsun. Surecinizden biraz bahseder misiniz bizler icin? Birde nerede mulakata girdiniz, Turkiye mi, baska ulke mi?


  • @meke evet


  • @TOK Teşekkürler


  • Merhaba belgelerimi gönderdikten sonra NVC den 11 Ekimde şöyle bir mail aldım "The National Visa Center (NVC) received all of the fees, forms, and documents that are required prior to scheduling your immigrant visa interview at a U.S. Embassy overseas.
    NVC will work with the U.S. Embassy/Consulate General in Ankara, Turkey to schedule an interview appointment for you. Once we have confirmed an interview date, we will send a notice to you, your petitioner, and attorney (if applicable).
    Please do NOT make any travel arrangements, sell property, or give up employment until you have received an immigrant visa from the U.S. Embassy/Consulate General. The U.S. Embassy/Consulate General may require additional documentation at the time of the interview.
    Please visit https://nvc.state.gov/prep for information about immigrant visa interviews. Additionally, the petitioner, as the sponsor, and all other sponsors (household members and joint sponsors), may be required to provide updated or additional evidence to you to present at the time of your interview, such
    as: Other income, Assets, Proof of current employment". Bu DQ olduğum anlamına mı gelir?


  • @Biyolog Evet, süreçte bir adımı daha tamamlamış oldunuz.


  • Arkadaşlar depremden en çok etkilenen illerden birinde yaşıyorum malesef evimiz yıkıldı, birçok arkadaşımızı kaybettik ve geçici olarak ailemizin yanındayız ancak seneye konteyner kentte yaşama ihtimali var. İnsani şartlar oldukça sıkıntılı ve uzun süre düzelecek gibi durmuyor biz hadi bir şekilde idare etmeye çalışıyoruz ama bebeklerimiz için hastane ve hijyen sorunları zorlayıcı benim sizlerden ricam bütün kanıtlayıcı belgelerle birlikte ben nereye ve ne zaman başvuru yapmalıyım sürecim yukarıda belirttiğim gibi hala AT NVC görünüyor ve yazdığım maili atmışlar 11 ekimde sizce öne alabilme şansım var mı forumda benzer bir ileti görmüşştüm ancak bulamadım


  • @Biyolog Merhaba, öncelikle hayırlı olsun DQ olmuşsunuz. Yaşadığınız büyük felaket için de çok geçmiş olsun. [email protected] adresine durumunuzu açıklayan mail atabilirsiniz.


  • @Sabutay, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    Merhaba forum üyeleri,

    2020 Haziran ayında başladığım EB2-NIW sürecinin sonuna geldim. DQ'um 6 Mayıs 2022. Dosyamı Türkiye'den oturum iznimin olduğu Belçika'ya taşıdım.
    EB2-NIW için dosya taşıma şöyle gerçekleşti: 15 Mayısta bir inquiry emaili attım ve oturum belgemi de ekledim. Haziran'da talebimi kabul ettiler ve iki ay sonra Belçika'dan Eylül için randevu emailimiz geldi. Eylül randevusunda bir belge eksik olduğu için Ekime tekrar randevu verdiler ve vize onaylandı.

    Randevu bekleyenler için bu uzun süreçte önünüzden bir kişi eksildi 🙂 Umarım herkes en kısa zamanda vizesine kavuşur.

    Hocam nereye mail attınız bunun için?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

44
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum