DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @lavita Merhaba, inceledim fakat şu sorunun cevabını tam bulamadım. Ben greencard ile Amerika’da yaşarken kız arkadaşım turist vizesi ile Amerika’ya gelse ve 3 ay sonra Amerika içinde evlensek ve tüm başvuraları Amerika içinden yapsak çalışma iznini, seyahat iznini ve greencardını alması sırasıyla bugünkü koşullarda ortalama ne kadar sürer?


  • @Figen Merhaba. 2023 Mayıs ayında Green Card için DIV vizesi çıktı ve 14 Eylül'de US'ye giriş yaptım. Eşim AP'de kaldı. Ona da 1 Eylül'de cevap geldi AP bitti pasaportunuzu gönderin diye. 4'ü tatil diye 5'inde gönderebildik. Sonrasında vizeler 7'sinde bitti diye pasaportu iade ettiler. Bu kadar ucundan kaçırdığımıza hala inanamıyoruz. Eşim şimdi turist vizesiyle giriş yaptı. Kapıda baya zorulu bir sorgudan geçti. Ancak 1 ay süre vermişler. 3 aydan fazla süre verselerdi AOS'e başvurmayı düşünüyorduk. Ama şimdi o da yalan oldu. Neler yapabilirizi çok okuduk. Ama kafamız hangi yolu izlemeliyiz konusunda, okudukça iyice karıştı.

    1. I-130'u Amerikadan veya Türkiye'den gönderip göndermemenin bir avantajı/dezavantajı var mı? Amerikadan gönderince süreç daha hızlı oluyor mu?
    2. Eşim 1 ay sonra US'den çıktıktan birkaç ay sonra tekrar girse o zaman 6 ay kalma olasılığı olabilir mi ki diye düşünüyoruz. Böyle bişi olursa o zaman 3 ay sonrasında I-130 doldurup AOS yapabiliriz belki. Bu olacak bişi mi bilemedik.
    3. Aslında soru I-130'u AOS veya CP olarak doldurmak arasında vize çıkma süresi olarak çok fark oluyor mu? İkisinin kontenjanları vs farklı mı? Biz AOS olmalı gibi bir kafaya çok girdik de.
    4. Türkiye'de devam ettiğim bir üniversite var. Eşim de Green Card alsaydı onu donduracaktım. Ama şimdiki durumda USCIS'ten; Türkiye'de okulum var diye 6 ayda bir giriş çıkış zorunluluğumu kaldıracak bir izin alabiliyor muyum? Re-entery permit mi oluyor bu? Eşimin vizesini beklerken hiç olmazsa masraf yapmayız gibi düşündük bu seçenekte.
      Yardımlarınız yönlendirmeniz için şimdiden teşekkürler.

  • @YaseminSK, gerçekten inanılmaz bir şekilde sonuçlanmış. Çok geçmiş olsun.
    Öncelikle figen hanım’dan önce kısaca bildiğim kadarıyla yanıtlamak isterim.

    1. DV-2023 süreci sona erdiği için artık hiçbir şekilde eşinize DV-2023 kapsamında vize veremezler. İsteseler de veremezler.
    2. Şuan için yapılabilecek ilk şey dil okulu veya sponsor ile burada kalabilmesini sağlamak. 30 günle sınırlamaları kötü olmuş.
    3. Eğer burada kalmasını sağlayamazsanız, eşinize sponsor olmanız diğer bir seçenek.
      Durumunuz nadir olduğu için yasal danışmanlık daha çeşitli kapılar açabilir. Umarım kısa zamanda çözülür.
      Bizim çocukların vizeleri 30 Eylül öğlen elimize geçti. Geçene kadar yaşadıklarımı düşündüklerimi hatırladım.

  • @Not_Born_Yesterday Dönüşünüz için teşekkürler.
    2. Bir aylık süre içinde dil okulu işlemleri yapıp statüsünü F1'a çevirmeyi mi kastettiniz? Bir ay bunun için yeterli mi? Bu da yine kötü niyet göstergesi olmaz mı? 90 gün öncesi AOS yapmak gibi.
    3. Bu seçeceği tam bilmiyorum. Sponsor olabilirim. Ama Türkiye'den yeni geldiğim için gelirler tamamen Türkiye'den kaynaklı olacak. Bu sayılı mı? Ama US'de çalışan arkadaşlarımız var. Onlar da ek sponsor olabilirler. Bu I-130'dan farklı bir süreç mi?
    Yasal danışmanlık almak biz de istiyoruz. Okudukça daha karıştık. Daha dün bu siteden haberdar oldum. Tavsiyelere açığım.


  • @ilker92, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Arkadaşlar merhaba, Greencard sahibiyim ve Amerika’da yaşıyorum. Kız arkadaşımın turist vizesi var ve Türkiye’de yaşıyor. Turist vizesi ile yanıma gelse ve Amerika’da evlensek AOS ile greencardını alması bugün için ortalama ne kadar sürüyor? Ve ondan daha önemlisi greencard gelene kadar önden seyahat ve çalışma izni geliyor mu? Geliyorsa onların gelmesi bugünkü şartlarda ne kadar sürüyor?

    Bilen arkadaşlar varsa görüşlerini rica ederim. Teşekkürler.

    kız arkadasınız girişten 90 gün sonra evlensin siiznle 90 gün kuralını unutmayın. green card 1 sene yada 14 ayda gelebilir calısma ve seyehat izni hemen geliyor diye biliyorum 10 ay yada 1 sene sonra elinize ulasır yada sanslıysanız 2-4 ay belkide


  • @ny34ist yani her şeyi Amerika içinde yaparsak uzun bekleme süreleri yok öyle mi?


  • @ny34ist hemen de evlenebilir ama basvuru icin 90 dun beklenmis olmali .


  • @Figen Cevabınız için teşekkürler. F2A’da olduğu gibi uzun süreler olmamasına çok sevindim. Amerika içinde de evlilik yapıldığında senelerce sürer diye korkmuştum açıkçası.


  • @ilker92 I-485 ile beraber çalışma ve seyahat izni için başvuruyorsunuz. Başvurduktan sonra benim çalışma iznim 1 ayda geldi. Seyahat izni daha uzun sürüyor, onu henüz bekliyoruz. 4-5 ay sürer ortalama gibi. Size net bir zaman verememe nedenim bültenin durumuna göre I-485’i ne zaman file edebileceğinizi kestiremeyişim. Eğer file edemezseniz seyahat ve çalışma iznine de başvuramazsınız.


  • @lavita Anladım, teşekkürler. Peki I-485’i file edememe durumu neden kaynaklanır? Önümüze ne gibi bir engel ya da gecikme çıkabilir I-485 ile alakalı?


  • @ilker92 I-130’u submit ettikten sonra priority date’niz oluyor. O priority date visa bulletin’de current olunca I-485’i file edebiliyorsunuz yoksa edemiyorsunuz. Sürecin uzaması ya da gecikmesi kaynaklı değil, bülten izin vermediği için edemeyebilirsiniz. O da her ayın bülteninde değişiyor, kesin bir şey söylemek zor.


  • @lavita vize bülteninde hangi kategori oluyor acaba? F2A mı Amerika içinden yapılsa bile? F2A ise işimiz zor çünkü tarihler çok geri şuan 3.5-4 yıl öncesi. Amerika içinden işlemleri yapınca F2A harici bir yere mi bakmamız gerekiyor yoksa vize bülteninde?


  • @ilker92 evet Amerika içinden olsa bile F2A’ya bakmanız gerekiyor. Amerika içi için şu anda final action dates’e değil dates for filing’e bakmanız gerekiyor. Hangi tabloyu baz almanız gerektiğini her ay USCIS sayfasında açıklıyor.


  • @lavita, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @ilker92 evet Amerika içinden olsa bile F2A’ya bakmanız gerekiyor. Amerika içi için şu anda final action dates’e değil dates for filing’e bakmanız gerekiyor. Hangi tabloyu baz almanız gerektiğini her ay USCIS sayfasında açıklıyor.

    Hatta green card’ı alabilmeniz için de Amerika içi bile olsa final action date’i beklemeniz gerekiyor. Ancak ondan önce onaylanan örnekler var o konu biraz karışık.


  • @lavita anladım, çok teşekkürler. Ben Amerika içinde AOS yapınca F2A yerine belki tabloda başka bir yere bakılıyodur diye düşünmüştüm. Ama dates of filing tablosu şuan gayet iyi görünüyor Eylül 2023. Peki bu şu anlamamı geliyor; eğer Amerika içinde evlilik yaparsanız seyahat ve çalışma izniniz dates of filing tablosunda F2A neredeyse current olduğu için aylar içerisinde alabilirsiniz ama greencard için Final Action Dates in current olmasını beklemeniz gerekiyor?


  • @ilker92 evet aynen söylediğiniz gibi. Seyahat ve çalışma izni için final action dates’i beklemenize gerek yok. Hatta greencardın bile daha önce geldiği örnekler var ama ben USCIS’in bilgilendirme kılavuzuna göre söylüyorum. USCIS’in ilgili sayfalarına ulaşıp incelerseniz daha da netleşecektir. Çok açıklayıcı bilgiler var.

  • ⭐⭐

    @ilker92 bülten açıklamasında o ay ve gelecek ay AOS filing için (Family-Sponsored ve Employment-based olmak üzere ayrı ayrı) hangi tabloyu kullanmamız gerektiği belirtiliyor. Yıllık vize kotalarına göre hangi tablonun kullanılacağı USCIS tarafından belirleniyor. Bülten açıklamasından bunu takip etmeniz gerekecek.

    Sorunuza gelecek olursam, green card alabilmeniz için "A. FINAL ACTION DATES" tablosuna göre current olmanız gerekir.

    Screenshot 2023-10-03 at 07.03.45.png


  • @sanaldeniz, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Merhaba iltica sürecinde iken, greenkart çıkarsa aos olur mu acaba

    Başka bir statünüz yoksa green kart çıkarsa AOS yapamazsınız.


  • @avc, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Plus19 Merhaba, bilgiler için teşekkürler. Sürecinizde koalylıklar dilerim.

    Ek olarak sormak istediğim küçük bir husus var, hali hazırda ABD'de mi yaşıyorsunuz? Eğer değilse ülkeye ne zaman giriş yapmıştınız, sakıncası yoksa öğrenebilir miyim?

    I-485 göndermek için current olmanın gerekli olduğunu düşünüyordum. O konuda biraz kafam karıştı doğrusu.

    Teşekkürler.

    Evet ABD'de yaşıyorum. J-1 Work and travel ile gelip statü değişikliği yaparak F-1 öğrenci statüsüne geçmiştim.

    Vize bülteni açıklandığında eğer numaranız bültendeki sıralama içerisindeyse I-485 gönderebiliyorsunuz.


  • Merhaba, 2024 talihlisiyim. Dosya numaram 24 binlerde olduğu için aos düşünmeye başladım. Okuduğum kadarıyla kimileri hemen başvurmuş kimileri 30 gün beklemiş kimileri 90. Bekleme ve sonuçlanma süresi maddi anlamda beni biraz zorlayabileceği için ne kadar erken başvurabilirim? Green card talihlisi olduğum için beklememe gerek var mı?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum