AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@mikhail_tal, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@Sini-sini bu kuralin ucu cok acik bu yuzden kendi insiyatifinizle davranmaniz gerekiyor.
ben cok kisa bir surede basvurdum mesela ama baska bir arkadasimizin benden 10 gun daha kisa sure de basvurdugu icin niyeti sorgulanarak surecinin cikmaza girdigini biliyorum.
kisisel gorusum 1 ayin gecmesi kesin beklenmeli. ben de 1 ay oncesinde basvurdum ama olumlu sonuclanmasina ragmen, risk aldigimi su anda farkediyorum.
aos yapmayi dusunen insanlara genel bir butce yapmak acisindan belirtmek isterim ki standart bir kisinin aylik harcamasi minumum $2000(gida+barinma).
bunun ustune calisamamak ve uscis basvuru ucretleri + danisman/avukat bedelleri girince bu is oldukca maliyetli bir senaryo haline geliyor.
eger cn numaraniz makul bir rakamsa, benim dusuncem 12.000 alti, sansinizi turkiye’de konsolosluk yoluyla yurutmeye calisin.
eger numaraniz makul degilse ve shengen vizeniz varsa diger avrupa ulkelerindeki amerikan konsolosluklarini degerlendirebilirsiniz. Orn: Viyana
eger numaraniz makul degilse ve shengen vizeniz yoksa diger dunya ulkelerindeki amerikan konsolosluklarini degerlendirebilirsiniz. Orn: Oman
eger numaraniz makul degil ve amerikan turist vizeniz varsa daha onceki aos deneyimlerinden eyaletlerin calisma surelerine bakarak bi eyalet secimi yapilabilir ve aos sureci baslatilabilir.
su anda bir sey soylemek icin cok erken oldugunu dusunuyorum. biraz duruma gore hareket etmek gerekiyor. turkiye’deki konsolosluk sureci takip edilip ilerlemek en mantiklisi.
açıklayıcı cevabınız için çok teşekkürler numaramız 10.000 lerde aslında bizimde istediğimiz ankaradan süreci yönetmek ama çok kötü senaryolar konuşuluyor. dediğiniz gibi AOS tan önce vizesiz yerler denemek daha makul geliyor ama AOS ta bir seçenek olarak aklımızda. siz sürecinizi hangi eyaletten yaptınız acaba? field office siniz hızlı mıydı?
-
@ilker92, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Arkadaşlar merhaba, Greencard sahibiyim ve Amerika’da yaşıyorum. Kız arkadaşımın turist vizesi var ve Türkiye’de yaşıyor. Turist vizesi ile yanıma gelse ve Amerika’da evlensek AOS ile greencardını alması bugün için ortalama ne kadar sürüyor? Ve ondan daha önemlisi greencard gelene kadar önden seyahat ve çalışma izni geliyor mu? Geliyorsa onların gelmesi bugünkü şartlarda ne kadar sürüyor?
Bilen arkadaşlar varsa görüşlerini rica ederim. Teşekkürler.
Diğer başlıkta size yazdığım cevabı aşağıya da kopyalıyorum. Bu başlığın ilk sayfalarını okumuş muydunuz?
Merhaba, durum süreci Amerika’dan başlatıp başlatmadığınıza bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Süreci Türkiye’den başlatırsanız süreç tamamlanana kadar eşinizin Türkiye’de beklemesi gerekiyor, dolayısı ile beklerken çalışma izni gibi haklar da verilmiyor. Süreci Amerika’dan başlatırsanız süreç tamamlanana kadar beklerken çalışma izni, seyahat izni gibi haklar verilir.
Ancak F2A bir süredir current değil, yani Amerika’dan I-130 formunu doldursanız bile I-485’i ne zaman file edip süreci başlatabileceğiz her ayki bültenlere göre değişir. Eğer file edemeyecek durumda olursanız eşiniz overstay durumuna düştüğünde hala süreci başlatamamış ve çalışma izni gibi hakları da elde edememiş olabilirsiniz. Bu bir risk.
Evliliğin nerede olacağı konusu ise daha çok Amerika’dan başvururken kritik bir konu. Genelde turist vizesiyle girip 90 gün bekledikten sonraki bir süreçte Amerika’da evlenip süreci başlatmak tavsiye edilir. Ancak biz risk alıp Türkiye’de evlendik, ardından Amerika’ya gelerek süreci başlattık. Ülkeye girerken eşin greencardlı olması biraz riskli o yüzden tavsiye edilmiyor.
-
@theonenonly merhabalar, detayli cevabiniz icin tesekkur ederim oncelikle. Turkiyede yasiyorum, kayinbiraderim ny’da yasiyor. Su an icin onceligimiz olmasa da ilk iki aylik sayilardan sonra aos tarafini da incelemek istedik.
-
@Redbeard merhabalar, resmi bir sey olmasa da mantigini anladim. Siramiz 2400lerde oldugu icin su an icin yil sonuna kadar Ankaranin performansini bekleyecegiz esimle birlikte. Ama bu yilin ekstrem bir surece dogru gittigini hissedersek yeni yilla birlikte aos’i degerlendirmeyi dusunuyoruz. Tesekkurler detayli yorum icin
-
@Figen bilgilendirme icin tesekkurler Figen Hanim. Ekim ve kasim ayinda aciklanacak Ankara performansina gore bu ihtimali dusunecegiz.Basvuruyu yaptiktan sonraki surec ortalama ne kadar suruyor?
-
@erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@Plus19 Merhabalar, biraz deneyiminizle ilgili detay bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.
I-485 formunu çıktı alıp elle mi doldurdunuz? Sitede pdf olarak veriyor.
USCIS’e I-485 formuyla beraber USPS’ten tüm evrakları sadece fotokopileri ile mi yolladınız ?
Sağlık muayenesi zarfını ve AOS ücretinin ödendiğine dair belgeyi de evrakların içine beraber eklediniz zannedersem.
DV fee ve AOS ücretini beraber mi ödemek gerekiyor? Alien numberım olmadığından, DV Fee’yi USCIS’ten receipt aldıktan sonra ödeyeceğimi tahmin ediyordum.
Son olarak AOS yapacakların DS-260 formunu doldurup doldurmalarının önemi yok demişsiniz. Ben 10 Mayıs 2023 tarihinde doldurmuştum, mülakata yerini de ABD seçince formun sonunda görüşme yeri otomatik olarak USCIS çıktı zaten. Çalıştığım son iş yeriyle ilgili tarihte hata yapmışım. I-485 formundaki bilgilerle örtüşmesi için formu açtırıp hatayı düzeletmeyi düşünüyordum, şimdi buna gerek kalmadı mı?
Saygılar
- I-485 formunu bilgisayardan doldurup çıktı alabilirsiniz. Sonra da imzalıyorsunuz elle.
- Tüm evrakların kopyasını yolladık. Sadece evlilik belgesinin orjinalini ekledik.
- Kapalı Sağlık muayenesi zarfını ve DV-FEE ücretinin ödendiğine dair belgeyi de evrakların içine beraber ekledik.
- DV-FEE önceden ödeniyor. Bu linkte nasıl ödemeniz gerektiği anlatılıyor. AOS ücretini banka kartımızla ödemek için G-1450 formunu doldurduk. AOS için ödemeler bu arada Cuma sabahı çekildi hesabımızdan.
- DS-260 gerekmediği için bir önemi de yok. USCIS I-485 formuna bakıyor.
-
Merhaba iltica sürecinde iken, greenkart çıkarsa aos olur mu acaba
-
@Plus19 Merhaba, bilgiler için teşekkürler. Sürecinizde koalylıklar dilerim.
Ek olarak sormak istediğim küçük bir husus var, hali hazırda ABD'de mi yaşıyorsunuz? Eğer değilse ülkeye ne zaman giriş yapmıştınız, sakıncası yoksa öğrenebilir miyim?
I-485 göndermek için current olmanın gerekli olduğunu düşünüyordum. O konuda biraz kafam karıştı doğrusu.
Teşekkürler.
-
@Plus19 çok teşekkür ederim, deneyiminizi paylaştığınız için, şans hep sizinle olsun.
-
@lavita Merhaba, inceledim fakat şu sorunun cevabını tam bulamadım. Ben greencard ile Amerika’da yaşarken kız arkadaşım turist vizesi ile Amerika’ya gelse ve 3 ay sonra Amerika içinde evlensek ve tüm başvuraları Amerika içinden yapsak çalışma iznini, seyahat iznini ve greencardını alması sırasıyla bugünkü koşullarda ortalama ne kadar sürer?
-
@Figen Merhaba. 2023 Mayıs ayında Green Card için DIV vizesi çıktı ve 14 Eylül'de US'ye giriş yaptım. Eşim AP'de kaldı. Ona da 1 Eylül'de cevap geldi AP bitti pasaportunuzu gönderin diye. 4'ü tatil diye 5'inde gönderebildik. Sonrasında vizeler 7'sinde bitti diye pasaportu iade ettiler. Bu kadar ucundan kaçırdığımıza hala inanamıyoruz. Eşim şimdi turist vizesiyle giriş yaptı. Kapıda baya zorulu bir sorgudan geçti. Ancak 1 ay süre vermişler. 3 aydan fazla süre verselerdi AOS'e başvurmayı düşünüyorduk. Ama şimdi o da yalan oldu. Neler yapabilirizi çok okuduk. Ama kafamız hangi yolu izlemeliyiz konusunda, okudukça iyice karıştı.
- I-130'u Amerikadan veya Türkiye'den gönderip göndermemenin bir avantajı/dezavantajı var mı? Amerikadan gönderince süreç daha hızlı oluyor mu?
- Eşim 1 ay sonra US'den çıktıktan birkaç ay sonra tekrar girse o zaman 6 ay kalma olasılığı olabilir mi ki diye düşünüyoruz. Böyle bişi olursa o zaman 3 ay sonrasında I-130 doldurup AOS yapabiliriz belki. Bu olacak bişi mi bilemedik.
- Aslında soru I-130'u AOS veya CP olarak doldurmak arasında vize çıkma süresi olarak çok fark oluyor mu? İkisinin kontenjanları vs farklı mı? Biz AOS olmalı gibi bir kafaya çok girdik de.
- Türkiye'de devam ettiğim bir üniversite var. Eşim de Green Card alsaydı onu donduracaktım. Ama şimdiki durumda USCIS'ten; Türkiye'de okulum var diye 6 ayda bir giriş çıkış zorunluluğumu kaldıracak bir izin alabiliyor muyum? Re-entery permit mi oluyor bu? Eşimin vizesini beklerken hiç olmazsa masraf yapmayız gibi düşündük bu seçenekte.
Yardımlarınız yönlendirmeniz için şimdiden teşekkürler.
-
@YaseminSK, gerçekten inanılmaz bir şekilde sonuçlanmış. Çok geçmiş olsun.
Öncelikle figen hanım’dan önce kısaca bildiğim kadarıyla yanıtlamak isterim.- DV-2023 süreci sona erdiği için artık hiçbir şekilde eşinize DV-2023 kapsamında vize veremezler. İsteseler de veremezler.
- Şuan için yapılabilecek ilk şey dil okulu veya sponsor ile burada kalabilmesini sağlamak. 30 günle sınırlamaları kötü olmuş.
- Eğer burada kalmasını sağlayamazsanız, eşinize sponsor olmanız diğer bir seçenek.
Durumunuz nadir olduğu için yasal danışmanlık daha çeşitli kapılar açabilir. Umarım kısa zamanda çözülür.
Bizim çocukların vizeleri 30 Eylül öğlen elimize geçti. Geçene kadar yaşadıklarımı düşündüklerimi hatırladım.
-
@Not_Born_Yesterday Dönüşünüz için teşekkürler.
2. Bir aylık süre içinde dil okulu işlemleri yapıp statüsünü F1'a çevirmeyi mi kastettiniz? Bir ay bunun için yeterli mi? Bu da yine kötü niyet göstergesi olmaz mı? 90 gün öncesi AOS yapmak gibi.
3. Bu seçeceği tam bilmiyorum. Sponsor olabilirim. Ama Türkiye'den yeni geldiğim için gelirler tamamen Türkiye'den kaynaklı olacak. Bu sayılı mı? Ama US'de çalışan arkadaşlarımız var. Onlar da ek sponsor olabilirler. Bu I-130'dan farklı bir süreç mi?
Yasal danışmanlık almak biz de istiyoruz. Okudukça daha karıştık. Daha dün bu siteden haberdar oldum. Tavsiyelere açığım. -
@ilker92, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Arkadaşlar merhaba, Greencard sahibiyim ve Amerika’da yaşıyorum. Kız arkadaşımın turist vizesi var ve Türkiye’de yaşıyor. Turist vizesi ile yanıma gelse ve Amerika’da evlensek AOS ile greencardını alması bugün için ortalama ne kadar sürüyor? Ve ondan daha önemlisi greencard gelene kadar önden seyahat ve çalışma izni geliyor mu? Geliyorsa onların gelmesi bugünkü şartlarda ne kadar sürüyor?
Bilen arkadaşlar varsa görüşlerini rica ederim. Teşekkürler.
kız arkadasınız girişten 90 gün sonra evlensin siiznle 90 gün kuralını unutmayın. green card 1 sene yada 14 ayda gelebilir calısma ve seyehat izni hemen geliyor diye biliyorum 10 ay yada 1 sene sonra elinize ulasır yada sanslıysanız 2-4 ay belkide
-
@ny34ist yani her şeyi Amerika içinde yaparsak uzun bekleme süreleri yok öyle mi?
-
@ny34ist hemen de evlenebilir ama basvuru icin 90 dun beklenmis olmali .
-
@Figen Cevabınız için teşekkürler. F2A’da olduğu gibi uzun süreler olmamasına çok sevindim. Amerika içinde de evlilik yapıldığında senelerce sürer diye korkmuştum açıkçası.
-
@ilker92 I-485 ile beraber çalışma ve seyahat izni için başvuruyorsunuz. Başvurduktan sonra benim çalışma iznim 1 ayda geldi. Seyahat izni daha uzun sürüyor, onu henüz bekliyoruz. 4-5 ay sürer ortalama gibi. Size net bir zaman verememe nedenim bültenin durumuna göre I-485’i ne zaman file edebileceğinizi kestiremeyişim. Eğer file edemezseniz seyahat ve çalışma iznine de başvuramazsınız.
-
@lavita Anladım, teşekkürler. Peki I-485’i file edememe durumu neden kaynaklanır? Önümüze ne gibi bir engel ya da gecikme çıkabilir I-485 ile alakalı?
-
@ilker92 I-130’u submit ettikten sonra priority date’niz oluyor. O priority date visa bulletin’de current olunca I-485’i file edebiliyorsunuz yoksa edemiyorsunuz. Sürecin uzaması ya da gecikmesi kaynaklı değil, bülten izin vermediği için edemeyebilirsiniz. O da her ayın bülteninde değişiyor, kesin bir şey söylemek zor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum