Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @theonenonly merhaba turistik vizem var ve bu yıl kurayı kazandım, amerikaya ayak bastığım gibi hemen bu süreci başlatabilir miyim? Yoksa beklenilmesi gereken resmi/gayrıresmi bir süre mi var?


  • @Figen merhaba burdaki 3 ay neyden dolayı bekleniliyor


  • @Oğuz-Ergin Merhaba, bildiğim kadarıyla bu iyi niyet göstergesi olarak beklemek gereken bir süre. Böyle bir zorunluluk yok, herhangi bir yerde yazmıyor ama beklenmesi tavsiye olunuyor. Figen hanım tecrübesiyle daha detaylı bilgi verebilir tabii ki.


  • @Murat-Demir-0 hayırlı olsun ABD hayatında başarılar Murat bey🙏🙏🙏


  • @Oğuz-Ergin Turist olarak giris kisa surece yada hemen islem baslatinca iyi niyetinizi sorgulayabiliyorlar . Zamaniniz yeterli oldugu icin bir sure beklemenizi tavsiye ederim , gelir gelmez baslatmayin . Net 90 gun olmasa bile bir sure bekleyin tavsiye ederim .


  • @Oğuz-Ergin 90 gün bekleme diye bir kural yok. Bence bu GC süreci için geçerli diye düşünüyorum. Hemen hemen tüm avukatlar 90 bekleyin gibi önerilerde bulunuyor. Neden öyle olmadığını düşündüğümü şu şekilde örneklemek istiyorum. Örneğin; Turist vizesi ile geldiniz ve bir kaç gün sonra "F1" (F1 = Öğrenci Vizesi = Lise , Kolej, Üniversite, Yüksek Lisans ve İngilizce Dil Kursu) vizesine başvuru yaptınız ve "Turist Vizenizin Statüsünü F1" vize statüsüne değiştirmek istediniz. O zaman Amerika bunu kötü niyetli bir girişim olduğunu düşünüyor. (Kötü derken doğru bir tanım olmadı ama Turist Vizesinin ruhuna aykırı anlamında demek istedim.) Çünkü siz Ülkeye ayak basarken "Turist" amaçlı (Şuraya gideceğim, şura da ........ süre kadar kalacağım Vb.) ülkeye girip akabinde bir kaç gün sonra statü değişikliğine gitmeniz normal değil. Daha doğrusu "İyi niyetli bir girişim olmuyor." Bu yerine 90 gün (Makul bir süre) ülkede kalarak, "F1" vize statü değişikliği sürecine başladınız ve Mülakat sırasında en azından anlatacağınız bir hikayeniz oluyor; Örneğin; Turist olarak geldim, gezdim, tozdum, yeni yeni yerler gördüm, Amerika'yı çok beğendim, hatta bir kaç arkadaş edindim (Çevre diyelim) ve kendinize ben burada daha çok zaman geçireceğim ve İngilizce Eğitim almaya karar verdiğinizi görüşme sırasında ifade ederseniz ve bu kalış süresini "Maddi" olanaklarınız ile desteklerseniz daha makul ve mantıklı bir karar gibi oluyor.

    GC süreci tam anlamıyla olmasa bile kazanılmış bir hak var ve bu hakkınız ile I-485 formu ile başlayan prosedür sürecine start vermiş oluyorsunuz. Kazanılmış hak derken illaki "AOS" ile %100 green card alınır diye bir hakkın da olmadığını düşünüyorum. Sonuçta süreci doğru işletseniz bile çeşitli kriterler uygun olduğunuzu kurumların sizin için yapmış olduğu çalışmalar ile netleştiğini, mülakat ile bu sürecin sonlandırıldığını düşünüyorum. Bu sene gördük kü gerçekten zamanlama çok önemliymiş, "AOS" yapmış ancak kota nedeni ile bu başlıkta GC alamayan arkadaşların yazdıklarını gördük ve çok üzüldük 😞 😞 "AOS" sürecinde zamanlama önemli olduğu için "Maddi" olarak bir problem yada sıkıntı içerisinde olmayan herkesin erkenden gidip, "CN" current olduktan sonra hızlıca işlemlere başlaması gerekiyor. 90 gün yazılı olmayan ama yıllardır uygulanan bir kural olduğu için kişinin tamamen kendisi karar vermesi gerekiyor. Yine örnek vermek gerekiyor ki; @Figen Figen hanım tarafından takip edilen bazı dosyalarda mecburen son zamanlarda ülkeye giren ve 90 gün beklemeden hızlıca prosedürü başlatıp mutlu olan ile GC alanları da gördük, erken den yada zamanında giden ancak GC alamayan da gördük. (Figen hanım'da böyle bir örnek var mı bilmiyorum.) Çünkü "AOS" sürecini başlattığınız ofislerin de ne yazık ki hızı önemli olabiliyor. Biraz karmaşık ve uzun yazdım, kusura bakmayın. Sonuç olarak; Son dakikaya beklemeden, yaşayacağınız stresi azaltmak için ne kadar erken giderseniz o kadar rahatça hazırlıklarınızı yapar ve prosedürü başlatırsınız. AOS için ben biraz geç gitmeyi düşünüyordum (Maddi olanakların yetersizliği nedeni ile) ama bu seneki kotanın 07 Eylül'de bittiğini görünce (Sanırım ilk defa bu kadar erken bitti, yanlışsam tecrübeli arkadaşlar bilgi verir) erken gitmeye karar verdim.
    Saygılarımla,


  • @Oğuz-Ergin Merhaba. Bildiğim kadarı ile 90 günlük süre yazılı olmayan bir kural. Buradaki amaç vizenizi amacına uygun kullandığınızı göstermek. Diyelim ki turist vizesi ile girdiniz ve kısa sürede başvuru yaptınız. Sonuçta girişte turistik amaçlı geldiğinizi söylüyorsunuz green card için değil. Mülakatta sizin niyetiniz sorgulanabilir. Girişte neden bunu söylemediniz şeklinde. Eğer bir müddet beklerseniz en azından girişte böyle bir niyetinizin olmadığı daha sonradan bu şekilde yapmak istediğinize dair bir kanı oluşabilir. Mülakatta bana sorulmadı. Size de sorulmayabilir ama sorgulanabilir de. Ben 1,5 ay bekleyip başvuru yaptım. Zaten daha fazla bekleseymişim kotadan dolayı alamayacaktım. Karar sizin.
    Bu arada imzanızda yanlışlık yoksa numaranız 2 binlerde görünüyor. Çok rahat Ankara’da mülakat alırsınız AOS yapmanıza gerek yok eğer zaten öğrenci statüsü gibi Amerika’da yaşamıyor iseniz.


  • @Murat-Demir-0, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Figen Bir sonraki dönemdeki arkadaşlara fikir vermesi açısından kendi sürecimi anlatmak istiyorum.
    28K seviyesinde bulunan case numarasına istinaden hızlıca D-260 formunu gönderdim ancak geçen süreler içerisinde an be an takip ettiğim Telegram gurubundan sürecin işleyişi üzerine kara bulutlar hissetmeye başlayınca gucarslan beyin ısrarla söylediği AOS yapın ifafesine yol açabilmek adına ekim ayı gibi B2 vize başvurusu yaptım.(bizler için tüm yapıcı çabaları için kendisine ayrıca teşekkürler) 2023 mayıs sonuna alabildiğim randevuyu ilerleyen günlerde 30 Ocak’a çekebildim. Bu süre içerisinde gren kart talihlisi olup bir de DS-260 formu göndermiş olmanın vize reddine sebep olacağı önyargısından kendimi soyutlayarak gayet sakin bir biçimde mülakatıma katıldım. İstanbul konsolosluğunda İngilizce gerçekleşen mülakatımda görevli hanımefendi göçmen vize başvurusu yaptığımı sorduğunda (ki ben DS 160 da bu bilgiye de şeffaf şekilde yer vermiştim) evet şansımı denemek istediğimi ve olursa da kariyerimi ABD de devam etmek istediğimi dürüstçe ifade ettim. Mülakat boyunca gayet sakin olmaya ve gerektiğinden fazla cümle kurmamaya özen gösterdim. Nihayetinde supervisor ile yapılan son değerlendirme sonrasında vizemin onaylandığı söylendi.
    Bu andan sonrası her şeyin yeniden başladığı bir dönem oldu, mevcut işimden ayrılmam ve risk alıp AOS yapmak adına ABD ye gitmeyi planlamam gerekiyordu.
    Bu süreç dahilinde avukat ve danışmanlık ve başvuru ücretleri gibi sınırsız belirsizliklerin yanında makul bekleme sürecini geçirmek adına 10 nisanda Los Angeles’dan giriş yaptığım ABD de turist olarak deneyim elde etmeye odaklandım. Mayıs sonu gibi yapılan başvuru aksiyonu ile imzamda belirtilen süreçler içerisinde Green kartıma ulaştım.
    Mülakatta gayet rutin şeyler soruluyor ve hiç de kasvetli bir ortam bulunmuyor. Yalnızca evraklarınızın neyi ifade ettiğinden emin olunuz ki ben DV fee yi anlamayarak zaten ödemesini yaptığım bir şeyin yoksunlupunda bir süre afalladım, Figen Hanımla irtibata geçtiğim anda görevli kadın zaten dosyalar arasında belgeyi bulmuş ve bana gülümseyerek bakıyordu.
    AOS yapmayı değerlendiren arkadaşlara tavsiyem eğer tek kişilerse ya da olağan dışı bir durum yok ise avukat vs ile uğraşmadan direkt Figen Hanımın danışmanlığı ile ilerlemelerinin yerinde olacağıdır. Sağ olsun gayet profesyonel şekilde dosyayı ve süreci ele aldı bana sadece söylenenleri yapmak kaldı. Bu vesile ile kendisine bir kez daha teşekkür ediyor, herkese hayallerine ulaştığı bir yıl diliyorum.

    Murat bey yeni hayatınızda mutluklar ve başarılar diliyorum. bir şey dikkatimi çekti AOS yapmak için 91. günü beklemediğinizi anlıyorum imzanızdan. bu bir sorun değil mi? görüştüğümüz herkes amerikaya girişten 3 ay sonra AOS sürecini başlatabileceğimizi söylediler. sizin süreç daha mı hızlı oldu?


  • @Sini-sini bu kuralin ucu cok acik bu yuzden kendi insiyatifinizle davranmaniz gerekiyor.

    ben cok kisa bir surede basvurdum mesela ama baska bir arkadasimizin benden 10 gun daha kisa sure de basvurdugu icin niyeti sorgulanarak surecinin cikmaza girdigini biliyorum.

    kisisel gorusum 1 ayin gecmesi kesin beklenmeli. ben de 1 ay oncesinde basvurdum ama olumlu sonuclanmasina ragmen, risk aldigimi su anda farkediyorum.

    aos yapmayi dusunen insanlara genel bir butce yapmak acisindan belirtmek isterim ki standart bir kisinin aylik harcamasi minumum $2000(gida+barinma).

    bunun ustune calisamamak ve uscis basvuru ucretleri + danisman/avukat bedelleri girince bu is oldukca maliyetli bir senaryo haline geliyor.

    eger cn numaraniz makul bir rakamsa, benim dusuncem 12.000 alti, sansinizi turkiye’de konsolosluk yoluyla yurutmeye calisin.

    eger numaraniz makul degilse ve shengen vizeniz varsa diger avrupa ulkelerindeki amerikan konsolosluklarini degerlendirebilirsiniz. Orn: Viyana

    eger numaraniz makul degilse ve shengen vizeniz yoksa diger dunya ulkelerindeki amerikan konsolosluklarini degerlendirebilirsiniz. Orn: Oman

    eger numaraniz makul degil ve amerikan turist vizeniz varsa daha onceki aos deneyimlerinden eyaletlerin calisma surelerine bakarak bi eyalet secimi yapilabilir ve aos sureci baslatilabilir.

    su anda bir sey soylemek icin cok erken oldugunu dusunuyorum. biraz duruma gore hareket etmek gerekiyor. turkiye’deki konsolosluk sureci takip edilip ilerlemek en mantiklisi.


  • @mikhail_tal Teşekkürler çok iyi özetlemişsiniz. Siz hangi Field officeten başvuru yapmıştınız, sakıncası yoksa öğrenebilir miyim?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   E ecom 

  • Arkadaşlar merhaba, Greencard sahibiyim ve Amerika’da yaşıyorum. Kız arkadaşımın turist vizesi var ve Türkiye’de yaşıyor. Turist vizesi ile yanıma gelse ve Amerika’da evlensek AOS ile greencardını alması bugün için ortalama ne kadar sürüyor? Ve ondan daha önemlisi greencard gelene kadar önden seyahat ve çalışma izni geliyor mu? Geliyorsa onların gelmesi bugünkü şartlarda ne kadar sürüyor?

    Bilen arkadaşlar varsa görüşlerini rica ederim. Teşekkürler.


  • @mikhail_tal, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Sini-sini bu kuralin ucu cok acik bu yuzden kendi insiyatifinizle davranmaniz gerekiyor.

    ben cok kisa bir surede basvurdum mesela ama baska bir arkadasimizin benden 10 gun daha kisa sure de basvurdugu icin niyeti sorgulanarak surecinin cikmaza girdigini biliyorum.

    kisisel gorusum 1 ayin gecmesi kesin beklenmeli. ben de 1 ay oncesinde basvurdum ama olumlu sonuclanmasina ragmen, risk aldigimi su anda farkediyorum.

    aos yapmayi dusunen insanlara genel bir butce yapmak acisindan belirtmek isterim ki standart bir kisinin aylik harcamasi minumum $2000(gida+barinma).

    bunun ustune calisamamak ve uscis basvuru ucretleri + danisman/avukat bedelleri girince bu is oldukca maliyetli bir senaryo haline geliyor.

    eger cn numaraniz makul bir rakamsa, benim dusuncem 12.000 alti, sansinizi turkiye’de konsolosluk yoluyla yurutmeye calisin.

    eger numaraniz makul degilse ve shengen vizeniz varsa diger avrupa ulkelerindeki amerikan konsolosluklarini degerlendirebilirsiniz. Orn: Viyana

    eger numaraniz makul degilse ve shengen vizeniz yoksa diger dunya ulkelerindeki amerikan konsolosluklarini degerlendirebilirsiniz. Orn: Oman

    eger numaraniz makul degil ve amerikan turist vizeniz varsa daha onceki aos deneyimlerinden eyaletlerin calisma surelerine bakarak bi eyalet secimi yapilabilir ve aos sureci baslatilabilir.

    su anda bir sey soylemek icin cok erken oldugunu dusunuyorum. biraz duruma gore hareket etmek gerekiyor. turkiye’deki konsolosluk sureci takip edilip ilerlemek en mantiklisi.

    açıklayıcı cevabınız için çok teşekkürler numaramız 10.000 lerde aslında bizimde istediğimiz ankaradan süreci yönetmek ama çok kötü senaryolar konuşuluyor. dediğiniz gibi AOS tan önce vizesiz yerler denemek daha makul geliyor ama AOS ta bir seçenek olarak aklımızda. siz sürecinizi hangi eyaletten yaptınız acaba? field office siniz hızlı mıydı?


  • @ilker92, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Arkadaşlar merhaba, Greencard sahibiyim ve Amerika’da yaşıyorum. Kız arkadaşımın turist vizesi var ve Türkiye’de yaşıyor. Turist vizesi ile yanıma gelse ve Amerika’da evlensek AOS ile greencardını alması bugün için ortalama ne kadar sürüyor? Ve ondan daha önemlisi greencard gelene kadar önden seyahat ve çalışma izni geliyor mu? Geliyorsa onların gelmesi bugünkü şartlarda ne kadar sürüyor?

    Bilen arkadaşlar varsa görüşlerini rica ederim. Teşekkürler.

    Diğer başlıkta size yazdığım cevabı aşağıya da kopyalıyorum. Bu başlığın ilk sayfalarını okumuş muydunuz?

    Merhaba, durum süreci Amerika’dan başlatıp başlatmadığınıza bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Süreci Türkiye’den başlatırsanız süreç tamamlanana kadar eşinizin Türkiye’de beklemesi gerekiyor, dolayısı ile beklerken çalışma izni gibi haklar da verilmiyor. Süreci Amerika’dan başlatırsanız süreç tamamlanana kadar beklerken çalışma izni, seyahat izni gibi haklar verilir.

    Ancak F2A bir süredir current değil, yani Amerika’dan I-130 formunu doldursanız bile I-485’i ne zaman file edip süreci başlatabileceğiz her ayki bültenlere göre değişir. Eğer file edemeyecek durumda olursanız eşiniz overstay durumuna düştüğünde hala süreci başlatamamış ve çalışma izni gibi hakları da elde edememiş olabilirsiniz. Bu bir risk.

    Evliliğin nerede olacağı konusu ise daha çok Amerika’dan başvururken kritik bir konu. Genelde turist vizesiyle girip 90 gün bekledikten sonraki bir süreçte Amerika’da evlenip süreci başlatmak tavsiye edilir. Ancak biz risk alıp Türkiye’de evlendik, ardından Amerika’ya gelerek süreci başlattık. Ülkeye girerken eşin greencardlı olması biraz riskli o yüzden tavsiye edilmiyor.


  • @theonenonly merhabalar, detayli cevabiniz icin tesekkur ederim oncelikle. Turkiyede yasiyorum, kayinbiraderim ny’da yasiyor. Su an icin onceligimiz olmasa da ilk iki aylik sayilardan sonra aos tarafini da incelemek istedik.


  • @Redbeard merhabalar, resmi bir sey olmasa da mantigini anladim. Siramiz 2400lerde oldugu icin su an icin yil sonuna kadar Ankaranin performansini bekleyecegiz esimle birlikte. Ama bu yilin ekstrem bir surece dogru gittigini hissedersek yeni yilla birlikte aos’i degerlendirmeyi dusunuyoruz. Tesekkurler detayli yorum icin


  • @Figen bilgilendirme icin tesekkurler Figen Hanim. Ekim ve kasim ayinda aciklanacak Ankara performansina gore bu ihtimali dusunecegiz.Basvuruyu yaptiktan sonraki surec ortalama ne kadar suruyor?


  • @erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Plus19 Merhabalar, biraz deneyiminizle ilgili detay bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.

    I-485 formunu çıktı alıp elle mi doldurdunuz? Sitede pdf olarak veriyor.

    USCIS’e I-485 formuyla beraber USPS’ten tüm evrakları sadece fotokopileri ile mi yolladınız ?

    Sağlık muayenesi zarfını ve AOS ücretinin ödendiğine dair belgeyi de evrakların içine beraber eklediniz zannedersem.

    DV fee ve AOS ücretini beraber mi ödemek gerekiyor? Alien numberım olmadığından, DV Fee’yi USCIS’ten receipt aldıktan sonra ödeyeceğimi tahmin ediyordum.

    Son olarak AOS yapacakların DS-260 formunu doldurup doldurmalarının önemi yok demişsiniz. Ben 10 Mayıs 2023 tarihinde doldurmuştum, mülakata yerini de ABD seçince formun sonunda görüşme yeri otomatik olarak USCIS çıktı zaten. Çalıştığım son iş yeriyle ilgili tarihte hata yapmışım. I-485 formundaki bilgilerle örtüşmesi için formu açtırıp hatayı düzeletmeyi düşünüyordum, şimdi buna gerek kalmadı mı?

    Saygılar

    1. I-485 formunu bilgisayardan doldurup çıktı alabilirsiniz. Sonra da imzalıyorsunuz elle.
    2. Tüm evrakların kopyasını yolladık. Sadece evlilik belgesinin orjinalini ekledik.
    3. Kapalı Sağlık muayenesi zarfını ve DV-FEE ücretinin ödendiğine dair belgeyi de evrakların içine beraber ekledik.
    4. DV-FEE önceden ödeniyor. Bu linkte nasıl ödemeniz gerektiği anlatılıyor. AOS ücretini banka kartımızla ödemek için G-1450 formunu doldurduk. AOS için ödemeler bu arada Cuma sabahı çekildi hesabımızdan.
    5. DS-260 gerekmediği için bir önemi de yok. USCIS I-485 formuna bakıyor.

  • Merhaba iltica sürecinde iken, greenkart çıkarsa aos olur mu acaba


  • @Plus19 Merhaba, bilgiler için teşekkürler. Sürecinizde koalylıklar dilerim.

    Ek olarak sormak istediğim küçük bir husus var, hali hazırda ABD'de mi yaşıyorsunuz? Eğer değilse ülkeye ne zaman giriş yapmıştınız, sakıncası yoksa öğrenebilir miyim?

    I-485 göndermek için current olmanın gerekli olduğunu düşünüyordum. O konuda biraz kafam karıştı doğrusu.

    Teşekkürler.


  • @Plus19 çok teşekkür ederim, deneyiminizi paylaştığınız için, şans hep sizinle olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum