• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. miraycav
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 14
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

miraycav

@miraycav

1
    İtibar
    12
    Profil Görüntülemeleri
    14
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

miraycav Takip etme Takip Et

miraycav tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhabalar, benim de DV talihlisi olarak Haziran 2024'e kadar ilk girişimi yapmam gerekiyor fakat şuan Almanya'da yaşıyorum ve hemen yerleşmeyi düşünmüyorum. Ama yine de bir opsiyon olarak muhafaza etmek isterim. Haziranda girdiğimde yaklaşık iki hafta kalabileceğim. Bu süreçte orada başlatmam gereken bir process var mı? Ya da kartım gelmeden çıkış yapmak zorunda kalırsam tekrar girerken bir sorun yaşar mıyım?

Aslında amacım yaklaşık 6 ayda bir ya da senelik girişler yaparak en azından mümkün olduğunda muhafaza etmeye çalışmak. Ne önerirsiniz? Teşekkürler.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      M
      miraycav

miraycav tarafından gönderilen son iletiler

@arnblt merhabalar, ben de sizinle benzer bir durumdayım yani şuan henüz yerleşmedim ama gir çık yapıyorum 6 ayda bir. vergiyle ilgili bir şey sorabilir miyim size?

M
      miraycav

@Ryback re-entry permiti daha detayli arastiracagim ikinci girisimde basvurup cikis yapabilirim o halde. peki ikinci giriste ne kadar kaldigimizin bir onemi var mi acaba? mesela sadece giris yapmak icin 4-5 gun kalsam? cok sordum size, tesekkurler

M
      miraycav

@Vildan-0 merhabalar, şuan araştırma sürecindeyim ikinci girişimde başvuru yapabilirim. nasıl ilerlemem gerektiğine bakıyorum genelde avukatla yapılması vb bahsedilmiş.

M
      miraycav
    • RE: Green Card'ı olup Amerika'ya sadece giriş-çıkış yapan ve Amerika'da çalışmamış ama Türkiye'de geliri olan birinin vergi borcu olur mu?

@altay Merhaba, bu durumu öğrenebildiniz mi?

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      M
      miraycav
    • RE: Green Card'ı olup Amerika'ya sadece giriş-çıkış yapan ve Amerika'da çalışmamış ama Türkiye'de geliri olan birinin vergi borcu olur mu?

@ozlem3434 Merhabalar sizinle benzer durumdayım. Yeni kazandım ilk girişimi yaptım fakat şuan Almanya'da yaşıyorum. Bir bilgi edinebildiniz mi acaba?

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      M
      miraycav

@Ryback Teşekkür ederim. 2 yıl 6 aylık giriş çıkışlarla deneyip daha sonra kalıcı olarak yerleşme ya da kartı iade ediş olabilir gibi düşündüm ama tabi ki belli olmuyor onlar da daha sıkı kontrol ediyor bu konuları. Şansımı deneyeceğim, sağolun. Burada çalışıyor olmam ve burada kart süreci vs bekliyor olmam sizce kötü bir izlenim mi bırakır?

M
      miraycav

Merhaba arkadaşlar. Ben Green Card sürecinde 3 Mayıs'ta ülkeye ilk girişi yaptım ve yaklaşık iki hafta kaldım. Green cardım oradaki adres tarafından teslim alındı ve bana iletilecek. Daha sonra tekrar giriş yapacağım ama sizce 6 ay içinde mi yapmalıyım? Şuan Almanya'da yaşıyor ve çalışıyorum buraya da bir emek verdiğim ve oturum vs. beklediğim için hemen bırakıp gitmek istemiyorum açıkçası Avrupa'yı ama Amerika opsiyonunu şuan korumak istiyorum en azından iki üç yıl kadar böyle idare etmek istiyorum daha sonrasında ya tamamen taşınacağım ya da hakkımda feragat edeceğim Avrupa'daki durumuma göre. Sizce nasıl hareket etmeliyim? 2025 Ocak ayı gibi yapsam geç mi olur? Mayıs başında girmiş ve ikinci girişini yapması gereken biri için en ideal tarih sizce nedir? Ve genel önerilerinize de açığım durumumla alakalı. Teşekkürler.

M
      miraycav

@Ryback Teşekkür ederim. İlk girişimde yaklaşık 10 gün kadar kaldım 6 ay sonra yine gitmek istiyorum ama o kadar iznim olacak mı bilmiyorum hiç. Sizce mesela 8 ay sonra gitmek çok mu problem? Ya da ikinci girişte kaldığım süre önemli mi mesela daha kısa kalsam?

M
      miraycav

Merhaba arkadaşlar. Ben Green Card sürecinde 3 Mayıs'ta ülkeye ilk girişi yaptım ve yaklaşık iki hafta kaldım. Green cardım oradaki adres tarafından teslim alındı ve bana iletilecek. Daha sonra tekrar giriş yapacağım ama sizce 6 ay içinde mi yapmalıyım? Şuan Almanya'da yaşıyor ve çalışıyorum buraya da bir emek verdiğim ve oturum vs. beklediğim için hemen bırakıp gitmek istemiyorum açıkçası Avrupa'yı ama Amerika opsiyonunu şuan korumak istiyorum en azından iki üç yıl kadar. 2025 Ocak ayı gibi yapsam geç mi olur? Mayıs başında girmiş ve ikinci girişini yapması gereken biri için en ideal tarih sizce nedir? Teşekkürler.

M
      miraycav
    • RE: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

Merhaba arkadaşlar, ben kartımın postalanması için bir adres vermiştim fakat arkadaşım bu adresten taşınmak durumunda kaldı. Şuan yeni adresine güncellemek istiyorum ve yolculuğuma yaklaşık 10 gün kaldı. Nasıl halledebilirim? Teşekkürler.

M
      miraycav