Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @mrnobody2315, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    Bu arada DV surecindekiler gibi baska konsolosluklara dosya tasimak icin sansini deneyen oldu mu? Yakin bir arkadasim EB2 NIW basvurani ve Viyanadan ok aldi, su anda interview gunu bekliyor. Ilk mailine cevap alamamisti ama 1 ay sonraki diger mailinde ok aldi. Duzenli araliklarla denenebilir sanki, surece olumsuz etki etmeyecekse. Var mi bu konuda bilgisi olan?

    Ben daha önce denedim ama olumsuz yanıt aldım arkadaşınız da bizler gibi Ankaradan mı randevu bekliyordu ve ne zaman ok aldı ?


  • @mrnobody2315 Öncelikle hayırlı olsun. Benim bir kaç sorum olacaktı. Cevaplarsanız çok sevinirim.

    Ellis porter firmasıyla da görüştünüz mü ve sizce nasıl bir firma?

    Sürece turist vizesiyle başvurmanın red sebebi olacağını söyleyen arkadaşlar var bu konuda ne düşünüyorsunuz?

    Son olarak da Business plan yaptınız mı ve avukatlık ücreti neydi?


  • @mrnobody2315 Hocam bu nakil konusunda daha fazla bilgi verebilirseniz seviniriz. Daha önceki aylarda bu konu forumda çok tartışıldı fakat deneyimi olan kimse maalesef grubumuzda yok. Hangi şartlarda nakil kabul edildi? Nakil talep eden kişinin Avusturya vatandaşlığı var mı? Vatandaşlığı olmasa bile oturum izni/çalışma izni var mı? teşekkürler


  • @mrnobody2315 Bilgi için teşekkürler.


  • @mrnobody2315 Ben de başka bir ülkede oturum izni alırsam AOS ile dosya taşımayı istiyorum.
    Ancak @TOK bu konuda current tarihini beklemek gerektiğini belirtti, Ankara'ya göre avantajı var mı var halen (personal azlığı veya İran/Suriye vatandaşlarına öncelik veya politik sebeplerden Türk vatandaşlarına düşük öncelik vb senaryolar) ama yine 1-2 yıl sürecek gibi duruyor.


  • @meke Hocam AOS yapabilmeniz için, Amerika içerisinde göçmen olmayan ve göçmenliğe engel teşkil etmeyen vizelerden biri ile yaşıyor/çalışıyor olmanız gerekiyor.


  • @meke merhaba, DQ olduğunuz tarihe göre sıraya girersiniz ve Sn.@TOK dediği gibi PD nizin Current olmasını beklemeniz gerekir dünyanın neresinde olursanız olun. Ama Visa Bulletin cok değişken, current oldugunuz zaman Ankara ya göre başka bir avrupa kentinde randevunuzun daha hızlı gelmesi çok mümkün. Backlog olmayan yerleri araştırmak lazım. Ayrıca daha öncede paylaştık forumda. Taşıma işlemi DV ler gibi işlemiyor bizde. Taşımak istediğiniz yerde ikamet ettiğinizi göstermeniz bekleniyor.


  • Viyanadan bana gelen mailde “we can only consider accepting Immigrant visa cases when the applicant is a resident of Austria.“ yazıyordu


  • @GÖK Merhaba, haklısınız. Çok fazla kısaltma var ve bir kullanım kılavuzu lazım 👼🏻


  • @meke öncelikle detaylı bilgi verdiğiniz için çok çok teşekkür ederim. Çok makbule geçti, o zaman bu reci başlatmak pek mantıklı değil , amerika vizemiz ile gidip süreci oradan ilerletmek daha mantıklı görünüyor, buradan 1 seneden kısa sürede olması imkansıZ 🙂 yapacak birşey yok, çok teşekkürler


  • @u2rem evet Ankara’dan randevu beklerken gecen ay mailine olumlu donus yaptilar. Herhangi bir oturum veya vatandasligi da yok


  • @scholarway sanirim gorusmustum ve olumsuz donus yapmislardi bana


  • Bu ileti silindi!

  • Herkese Merhaba, ben de @meke gibi profesyonel kariyerimle başvurmaya karar verdim. Profilimden bahsedip aldığım dönüşleri sizlerle paylaşmak isterim. Lisansımı Rus Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladım, yüksek lisansımı ise Uluslararası İşletme'de yaptım ve Türkiye'nin önde gelen firmalarında yaklaşık 14 yıldır çalışıyorum.
    Alanımla ilgili birçok sertifika aldım, seminere katıldım, koçluk yaptım.

    Avukatlık firmalarından aldığım dönüşler aşağıdaki gibi, eğer dosyamı kabul ederlerse sanırım amerikavizem ile sürece başlayacağım gibi gözüküyor. Bu noktada farklı bir tavsiyesi olan var mıdır? Şimdiden teşekkürler

    North America Immigration Law Group: olumsuz, ailalawyer.com'da başka avukat bulmam için yönlendirdi.
    Ellis Porter Immigration Attorneys: dönmedi
    ashley and krishnan: olumsuz
    amerikavizem.com: Olumlu, 5.000usd + 1.500usd(iş planı için akademisyenler için ödenmiyor, taksitli ödenebiliyor, olumsuz olunca geri ödeme yok)
    Kameli Law firm: %30 şans verdi // 4.700 $ taksitli ödeniyor, olumsuz olunca geri ödeme yok.
    Hayman-Woodward: olumlu, toplamda 23.000$ taksitli opsiyon yok.
    Karam Law: CV'mden bir yol haritası çıkarılabileceğini söyledi ancak detaylar için ayrıca görüşme talep etti, 6.000$ fiyat verdi.
    Dunn Law: olumsuz


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaslar selam. Scott Legal P.C. diye bir firmanin denk geldigim bir webinarina sordum. Daha once bu firmalarla gorusmedim ancak bir konuya aciklik getirmek istiyorum cunku burda da tartistigimiz bir konuydu. EB-2 NIW basvurularinda, consulate yoluyla basvurularda siz residency olarak neredeyseniz NVC basvurunuzu residency oldugunuz ulkeye gonderiyor interview icin. Ben yurtdisi yerlesik bir Turk vatandasiyim. Tam olarak case'imi sordum. Ankara'da sira var, degisiklik yapabilir miyim dedim. Ancak avukat arkadas oyle kafaniza gore, sira var diye degistirmek mumkun olmaz bir neden sunmaniz ve bunun kabul gormesi gerekiyor dedi. Ayrica ben de soruma cevap almis oldum. EB-2 NIW icin ben consulate asamasina gelebilirsem yani benim interview Turk olmama ragmen Ankara'da degil, yasadigim ve oturum belgesi olan ulkemden olacak. Burada yasadigim icin de buradan ekstra police clearance (sanirim 6 ay ustu baska ulkede yasadiysaniz o ulkelerden de isteniyor) gibi belgeler sunmam istenecek imis. Bilginize.


  • Şu dosya taşıma işinde DV lerde olduğu gibi esneklik olsa ne iyi olurdu. @cyberia @mrnobody2315


  • @blade17hknn, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @meke öncelikle detaylı bilgi verdiğiniz için çok çok teşekkür ederim. Çok makbule geçti, o zaman bu reci başlatmak pek mantıklı değil , amerika vizemiz ile gidip süreci oradan ilerletmek daha mantıklı görünüyor, buradan 1 seneden kısa sürede olması imkansıZ 🙂 yapacak birşey yok, çok teşekkürler

    @GÖK, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @meke Hocam AOS yapabilmeniz için, Amerika içerisinde göçmen olmayan ve göçmenliğe engel teşkil etmeyen vizelerden biri ile yaşıyor/çalışıyor olmanız gerekiyor.

    @cnglbhr, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @mutlu234
    maalesef şu an kapalı. ne zaman açılacak o da muamma benim avukatın söylediğine göre. en kısa zaman da açılmasını bekliyoruz. gidip orda geçirmek istiyorum açıkçası.

    EB2 Niw icin AOS su anda kapali herhalde hocalarim. Nedenini ve ne zaman geri acilacagini bilmiyorum.


  • Merhaba, reddit'te bir yazıya denk geldim orada 2022 Q4'te ülkelerden başvuru sayısı ile ilgili bir dosya var. Biraz anlaşılması zordu fakat sayıca Türkiye'de EB-2 NIW bekleyen sayısı 183, Toplam 920 yazıyor. Link bırakıyorum.. Bir de siz bakın istedim
    https://www.reddit.com/r/USCIS/comments/12npxx2/eb2_row_wont_be_current_even_in_october_2023/?onetap_auto=true


  • @TOK Bence buradaki numaralar Turkiye’de bekleyenleri degil Turk vatandasi olup dunya genelinde bekleyenleri soyluyor. Ankara konsoloslugunun yavas olmasinin bir sebebi Irak, Iran, ve Suriye vatandaslarinin basvuru yapmasi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum