@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
@ATS16 Gozlemlerime gore, ozellikle Hintliler birbirlerini destekleme konusunda cok iyiler. Hint marketleri ve restaurantlari var ve cogunlukla oralari kullaniyorlar. Hintlilerin sahibi oldugu isyerlerini, birbirlerini desteklemek adina cok kullaniyorlar. Bir de bu durum Yunanlilar ve Yahudilerde cok var. Diger milletlerde cok fazla bu kadar iyi bir destek yok.
Eski isyerindeyken ofisde Hintli bir kadin vardi. Kocasiyla birlikte, kendi kasabalarindan gelen bircok Hintliye yardim etmisler. Ilk defa gelenleri evlerinde birkac ay misafir etmisler, ev kiralamalarina, araba almalarina, ilk ise girmelerine falan hep yardim etmisler. Hatta ceplerine harclik bile koyardik derdi. Hintlilere ait olmayan yerlerden mecbur kalmadikca alisveris yapmayiz derdi.
Bir defasinda Miami ucusunda yanimda Israilli bir genc oturuyordu. Ilk defa Amerika'ya gidiyormus. Ne is yapacaksin, kalacak yerin var mi, tanidigin var mi diye sordum. Tanidigim yok ama hepsi ayarlandi, beni varinca karsilayacaklar dedi. Kimler diye sordum, oradaki Yahudi toplulugundan birileri diye cevaplamisti.
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@Emre-Kurtulmuş demek pütür şans getiriyor bizim evde de var bi deneyelim o halde

-
@Kekw bizim duvar saten alçı, yine tutturamadık

-
@zazozu eb3 için nasıl bir çalışma yaptınız hangi yolları kullandınız açıklarsanız sevinirim teşekkürler
-
@Kekw o kadarını bilemem artık şans getirir mi getirmez mi ama fotoğraf elenmeye sebebiyet veriyor, fotoğrafçıya gidin onlar doğru şekilde çeker düşüncesinin doğru olmadığını inandırabilmişimdir umarım.
-
@ebaris86 naparsınız işte şansınız yokmuş, saten boya duvar maalesef şansı yarı yarıya düşürüyormuş
-
22 sonunda pasaport harçlarına gelecek aşırı zamlardan dolayı pasaport çıkardım tüm aile bireylerine ve hepimizin pasaport için çektirdiğimiz biyometrik fotoğrafları var. Bu yıl onları kullanıcam başvuruda. Böylelikle geçen yıl ki başvuruda küçük oğlumun perdenin önünde zar zor çekebildiğimiz fotodan mı elendik gibi bir derde düşmiycez

-
Benim evde beyaz sadece buzdolabı var. Geçicem önüne çıkırt diye çekicem tabi eski resimleri kullanmaya karar vermezsem
-
Bu arada fotoğraf konusu açılmışken, eşim ikizlere hamile ve ekim ayında doğum yapacak. Başvuruda bebeklerin fotoğraflarını çekip yüklemem gerekecek mi malum gözleri bile tam açık değilken poz verme vs. gibi sorunlar yaşayabiliriz.
-
Evde beyaz bir duvara yaslanıp 4k webcam ile fotoğrafı çekip kontrol sitesiyle kontrol edip doğruysa onu yüklemeyi düşünüyorum. Sanırım fotoğraf için yapabileceğim en iyi şey bu.
-
@ebaris86 Cocuklariniz basvuru sirasinda dogmussa onlarin da basvururken fotograflarini yuklemelisiniz. Kasim ayinin ilk haftasina kadar vakit olacak. Simdiden tebrikler bebekler icin.
-
@dilmel Mantıklı

-
Herkese merhaba, vay be 1 yıl ne çabuk geçti ya.. Yine başlamak üzere greencard heyecanı

-
@ebaris86 merhaba tebrik ederim sağlıkla gelsinler inşallah, beyaz bir çarşaf üzerinde kameraya bakmasalar bile yüzünün tam göründüğü bir fotoğraf alınmalı diye biliyorum.
-
dv24 kullanılan fotoğraflar bu senede kullanılabilir mi ? kullanıp da GC kazanan oldu mu?
-
@T-C-Kubilay-Dikici yükleme yaparken sistemsel bir hata almazsınız ama bence yeniden çekinin güncel olması lazım
-
Vaktiniz varsa Amerika hayali kuran herkesin izlemesini tavsiye ederim. Özellikle Türkiye kalıplarına sıkışmış kişilerin.
-
@Riethian Bireysel silahlanma hususunda kesinlikle katılıyorum, halkın olası bir durumda veyahut yaşam içerisinde ailesine ve kendisine gelen tehtidleri uzaklaştırması için gereklidir. Örneğin müstakil bir eve sahip olan kişinin arazisine başka biri girerse onu etkisiz hale getirebiliyor. Hırsızlık olur kaçırma olur vesaire, ancak Türkiye'de yatak odasına kadar girmesi gerekiyor ki o şekilde müdahale edilsin. Her şeyden önemlisi mevcut hükümetin taşkınlıklarını baskılamak açısından fazlasıyla gerekli diyerek sözlerimi burada bitiriyorum.
Son olarak demek istediğim şey ise Türkiye'de yasal olarak silah almak çok zor bir durum fakat buna rağmen çoğu maganda da ruhsatsız silah mevcut, hem yasal almak isteyene problem çıkarıyorlar hem de yasa dışı silahları temizleyemiyorlar. Değişik bir çıkmazda burası
-
@lumos teşekkürler
-
@Uçan-hollandalı O silahlanma nedeni ile ABD hiç bir zaman karadan işgal edilemeyecek bir ülke. :)) Ayrıca o kadar silah olmasına rağmen silah sayısına oranla silahlı ölümlerin ne kadar düşük bir istatistiğe sahip olduğunu da bilmek gerek. Orada silah çeken birisi anında vurulabileceğinin bilincinde çekiyor silahını. Ama burada maalesef durumlar çok farklı. Silah sadece olayın bir yüzü. Asıl hikaye bireyin kendi ayakları üzerinde durmaya yönlendirilmesi. Avrupa ve Amerika göçmenini de ayıran olay bu bence. Gerek sağlık gerek devlet desteği v.s. konuları olsun. Amerika biraz daha hardcore bir düzen ve insanoğlunun ve hatta doğanın düzenine daha uygun bir işleyişe sahip. Kimisi katılmayabilir ama ben şahsen kendimi doğadan ayrı tutamam. Yani bana kuruluş bildirgesinin bakış açısı aşırı mantıklı geliyor. Bu benim görüşüm tabiki.
-
@Uçan-hollandalı dediğin gibi yasal silah isteyene problem çıkartıyorlar, yasa dışı almak ve kullanmak daha kolay hale geliyor aslına bakarsan, o yüzden temizleyemezler, Amerikadaki bazı tiplerde kullanırken biraz abartıyor ama (bahçeye kaçan topu almaya giden çocuğu vurmak gibi) yapıcak bişey yok sanırım, çelişik bir durum.
Benzer Başlıklar
127
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k