Bu seneden pek de umudum yoktu. Yine de pasaport ve ücret şartı söylentisi umut veriyordu... Öte yandan 2020 sonrası peak yapan isteğim her geçen sene azalmıştı açıkçası. Neden bilmiyorum, yaşlılık diyelim... 2018,19 yılında çıksa bana bambaşka olabilirdi. Şimdi içimden kazanmak da gelmiyor açıkçası. Hoş şimdilik o şansım da kalmadı ya neyse...
Trump ve Trumpçıların derdi "DEI" ileydi zaten bunu biliyorduk ama bu çekiliş çok da kimsenin umrunda değildi açıkçası ABD'de. ABD'nin ve abdlilerin kendi dertlerini sıralarken kimsenin bu çekilişi umursadığını sanmıyorum...
Son saldırı da bu işin bahanesi oldu. 50 bin vizeliyi engelle ama hergün binlerce sınırdan kaçak gireni engelleyeme. Bir tarafta elekten geçen gelen insanlar diğer tarafta kafasına göre sınırdan girenler. Politikacıların amacı eyyam...
Tekrar buraya gelecek olursak,
Ben bu yasağın çok kalıcı olacağını düşünmüyorum ama kısa süre (1-2 sene) için GC'yi engelleyeceği, yavaşlatacağı aşikar. Yine de genç arkadaşlar enseyi karartmasınlar...
Hali hazırda vizesini almış ya da Gc'yi kazanmış arkdaşlar çok büyük bir telaş içindedir diye düşünüyorum. Onları etkileyeceğini düşünmüyorum ve ummuyorum da. İnşallah öyle olur. Dualarım sizinle. Müsterih olunuz.
Edit: Gürcan beyin yazdıklarını okuduktan sonra kazanmış ve mülakatı geçmiş olanların elini çabuk tutmasında fayda var. Diğer insanlar da sakin kalıp beklemek en iyi çözüm. Hayırlısı olsun...
Kekw tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
-
RE: DV2024 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
@Gönül-Özata Gönül hanım 2008 in altından çok sular aktı. O zamanlar red oranı yüksek değildi. 2010 gibi en düşük red oranı vardı. Türkiye ekonomik ve siyasi sıkıntıya girdikçe red oranları arttı. Düşünün 2008 senesinde obama vardı ve ilk yurtdışı ziyaret türkiyeyeydi. ikinci 2012 de seçildiğindeki ziyaret de Türkiyeyeydi. Anlıyacağınız eski çamlar bardak oldu.
-
Arkadaşlar greencard çıktıktan sonraki dertleri,süreçleri düşünmek ve dert etmek loto kazandıktan sonra satın aldığınız boğazdaki yalının ısıtma giderlerini düşünmek gibi bir şey. Kendinizi fazla kaptırmayın sayısal ı kazanmaktan daha yüksek şansınız olsa da sonuçtata bir çekilişe katılıyorsunuz. İYİ haftalar.
-
RE: DV2025 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Evet arkadaşlar. Geç gördüm ama bunu atmasam olmazdı.
https://www.linkpicture.com/q/greencard.jpg -
RE: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
TL;DR Asgari ücret 244 dolar.

-
sene sonu gelmeden pasaporta başvurun arkadaşalr her sene zamlanıyor. muhtemelen şuanki ücret olabilecek en düşük ücret, geçen seenden bu yana baya değersizleşti tl
ücretler sabit kaldı. -
RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
İnanıyorum. Herkes mülakat tarihini alacak. Eylül ayı içerisinde sıkı çalışır halledilir. Mülaket dedikleri çok uzun sürmüyor ki, moral bozmaya gerek yok.
-
RE: DV2025 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Elon Musk Erdoğan'la görüştükten sonra twitter'ı komple paralı yapma kararı almış. Bu da mı tesadüf

-
RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@gamefry Tek kişi gidenler aile gidenler dahil edildiğinde Case başı 2 kişi düşüyor. Geri kalan kişilerle birlikte bu hesaba göre 700 case olmalı. Bu caselerin hepsinin kendinden haberi var mı? Bilmiyorum. Çıkıp haberi olmayan, baştan yanlış dolduran veya vaz geçenler dahil edildiğinde 550 civarı case olduğunu düşünürsek. Geri kalan 2 ayda 40 çalışma günü var desek. 550 bölü 40 dan Günlük 13 14 case demek olur. Kaç konsolos bakıyor bilmiyorum ama benim okuduğuma göre Mülakate girildiğinde 3 veya 4 oda gibi yerler varmış. Bu hesapla kalan süre Ankara'nın çalışma kapasitesinin üstünde değil gibi geliyor. Ağustosta hiç mülakat dağılmasa sadece eylül ayında dağıtılsa bile günlük 28 case gibi bir rakama ulaşıyoruz. Benim okuduğum mülakat tecrübelerinda ortalama mülakatın 5 10 dakika bile sürmediğini tahmin ediyorum.
Konunun uzmanı değilim. Sadece bir kaç aydır konuları okuyorum. Kaçırdığım bir nokta varsa düzeltmekten çekinmeyin. Benim görüşüm 30 eylül 2022'ye kadar Türkiye'den Gc kazanan ve mülakat için belge gönderen herkesin mülakata alınacağı yönünde. Streslenmekte haklı olsanız bile Telaşa gerek yok diye düşünüyorum. -
RE: DV2026 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Allah Nazarlardan Saklasın Ama Sarı Kafanın Hala Dv ile İlgili Bir Şey Yapmaması Beni Şüphelendiriyor. Pasaport zorunluluğu gelse neyse (ki iyi bir şey) başka aksilikler çıkarmasa bari!
Kekw tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: DV2027 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Hayatta her şey olmasa da çoğu şey ekonomi ile ilgli. 3-4 sene önce bir yurtdışına taşınma furyası vardı. Bu furya şimdi çok yavaşladı. Artık geri dönenleri görüyorum. Çünkü 3-4 sene önce TL aşırı değersizdi ve bu insanların canına tak ettirmişti. Şuan TL değerli duruma geldi. Nasıl olur demeyin. Biraz ekonomi araştıran şuan verilen faizin ve doların gitmeyişini ve "baskılanmasını" anlayacaktır. Tl değerli Türkiye pahallı. Eskiden mesleği olan da olmayan da kendini bir abd'ye atma derdi içindeydi. Bu furyanın şimdilik sonuna geldiğimizi düşünüyorum. Hem çevremden hem kendi isteğimden hem de gördüklerimden kaynaklı bu görüşlerim. Yine abd hem benim içn hem de çoğu insan için bir amaç, hayal olarak kalacaktır. Belki böyle her önüne gelenin gitmek istediği bir yer olmasından çıkması herkes için hayırlı olur. İnsan moda ile hareket ediyor. bu moda kimi zaman lokmacı açmak oluyor. Kimi zaman yurtdışına taşınmak oluyor. Hep sürü halinde hareket ediyoruz.
Dv-2027'ye gelecek olurak ben dv-2026'yı takip ediyorum. Orda vizeler basılırsa 2027 için de umut verici olur ama şunun şurasında 4 ay kaldı. Ondan sonra 2026cılar için umut sona erecek. zaten 23k cn ye kadar anca gelebildi. Önümüzde ağustos eylül bültenleri kaldı sacece. orda da bir umut yok. Zaten trump varken bu işler zor. Bir iki sene daha diversity visa işi herhangi bir düzene girmez diye düşünüyorum. -
@Coestar Mülakata da girmişsiniz sadece bir evet vizeleri basıyoruz demeleri kalmış. Bence verecekler er geç. Bu benim tahminim. Yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz. Umarım her şey daha iyi olur.
-
Ben ne umutlu ne umutsuzum. Her şey olacağına varır. Bu sene de bi çekiliş yaparlar bakarsın kaşla göz arasında yapılan bu çekiliş başka insanlara şansı getirir. Pek de umrumda değil çünkü dünyanın savaş gibi farklı problemleri var. Burayı da ölü görmek beni hafiften üzüyor

-
RE: Sayılarla DV2026Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Bültenin yürümesi olumlu bir şey. Süreç yakında ilerler diye düşünüyorum.
-
İlginç bilgiler. Bekleyelim görelim.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Ay inanamıyorum. Tüylerim diken diken oldu. Bu adamı ben de tanıyordum. İsmini bilmiyordum ama görünce tanıdım. Yani sosyal medyada çok fazla içerik üretiyordu. Abd ile ilgli olunca önüme düşmüştü. Sonra tekrar bakmamıştım. Yıllar sonra sizin bu haberiniz ile tekrar hatırladım. Evet ailesini eşini ve çocuklarını hatırlıyor gibiyim. Çok da kolay olmayan bu yollardan geldiği belliydi yaptığı içerikler reklama döndüğünde ben de bırakmıştım ve alanım değildi açıkası ama bunu hiç beklemiyordum. Bİr de çocukları ile birlikte..
Sosyal medya... Tamamen vitrin ve bu vitrine olanı değil başka bir şeyleri de koyabiliyorsunuz. Gerçekten çok şaşırdım ve üzüldüm. İnanılır gibi değil. Dışarıdan çok girişken birine benziyordu. ki öyleydi dediğinzi gibi abd'ye turist vizesi gibi şeyle gelip kendine sponsorluk aldırıp bu işleri yapmaya başlamıştı diye hatırlıyorum...
Allah rahmet eylesin! -
eb3 bir ara çok modaydı hakikaten. o fiyatlar bana anlamsız gelmişti. bir de süreler çok uzunmuş. gerek yokmuş gerçekten.
-
@dilmel Kışın Sonu Bahardır Kardeşim Bu Günler De Geçer. ABD işi köşede Kalsın Yaşamana Bak. Gün Doğmadan Neler Doğar. Trump Gitmeden De Düzelebilir. O da Gider Başka Yollar Bulunur. Su Akar Yatağını Bulur!
-
Evet bir George Floyd protestoları daha başlamak üzere. ICE memurları bir kadını arabanın içindeyken vuruyor ve öldürüyor. Ve Olay yine Minneapolis'te gerçekleşiyor.
-
2026 bismillah 3. günde 1. savaşımız...!