Selamlar, benim gozlemlemim sonucu; Turkiyedeyken gorusmeler yapilabilir fakat fiziki olarak ABD de bulunmadan is teklifi almanin hicte kolay olmadigidir, imkansiz degil fakat zor. Dunyanin bircok yerinden ABD de calismak icin bu tarz islere basvurular yapildigini dusunursek, ise alim yapacak kisilerin sizin kalici oturum izniniz ve calisma izninizin olduguna inanmasi, henuz fiziki olarak bulunmadan oldukca zor.
Benim deneyemim soyle oldu;
TR de otomotiv sanayinde tasarim muhendisi olarak 2-3 yillik tecrubem vardi. Kullandigim tasarim programlarina ve yaptigim islere gore linkedin, indeed uzerinden aramalar yaptim ve is imkanlarina gore eyalet secimi yaptim. Kendimi 6 ay issiz kalacagim diye maddi/manevi hazirlamistim. Ilk 15-20 gun araba, ev, banka karti, ssn derken gecti, sonrasinda basvurulara basladim. Ortalama 65/70 is basvurusunda bulundum. 8-9 tane farkli firma ile gorusme yaptim.
(Gorusmeler ortalama 3 asama diyebilirim. 1- IK/recruiter telefon gorusmesi, 2- bolum yoneticisi/mudur ile telefon/yuzyuze gorusme, 3-Direktor seviyesi tanisma/gorusme )
2 tane firmadan teklif aldim, sansima teklifler 1 gun arayla geldi. Ortalama 1 ay suren is arama surecimde ABD ye geleli 2. ayimda ise baslamis oldum. (Aranilan isin acil olup olmadigi, ilgili sanayinin durgunluguna vb konulara gore degisir tabiki bu sureler.)

sayin
umarım her şey yolunda gider